İş Disiplini Olmayan Yardımcı

yazfey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
1.646
1.725
133
Kızlar merhabalar,

Küçük bebeğim var, şu anda ben izinliyim, bir süre daha da çalışmayacağım. bebeğim gündüz uyumayan zor bir bebek olduğu için hafta içi her gün 9-4 arası gelmek üzere ev işlerinde yardımcı bir kişi ile anlaşmıştım

Bu kişi insan olarak iyi birisi, dürüst, öyle kötü bir hareketini görmedim ama sorun iş disiplini olmaması ve sürekli izin alıp erken çıkmak istemesi veya hiç gelmeyeceğini telefonda bildirmesi.

Sabah beni arıyor, mutlaka bir bahanesi de var ve bu bahaneler bazen çok saçma oluyor. Ya da saat 4 te gitmesi gerekirken sürekli erken gitmek için bahaneler yaratıyor. Daha dün bu konuyu tartışmışken bugun yine yarın yarım gün gelmeyeceğini söyledi. Uzun olmasın diye yazmadım ama bahaneleri gerçekten insanı çıldırtacak saç baş yoldurtacak kadar saçma

Sizce bu kişiyi uyarmalı mıyım yoksa direkt işine son mu vermeliyim? Önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler.

Ne için izin alıyo merak ettim. Başka birini bulun

Sen bakıcıyı yükünü hafifletsin işini halletsin diye almışsın. Ama sana sorun oluyorsa başka gerçekten bu işe ihtiyacı olan insanlar var onlara şans vermelisin.

Başkasını kolay bulabilecekseniz, yaptığı iş mükemmel ötesi değilse bence çıkarın.

Ama mükemmel yapıyor işini veya başkasını bulamam derseniz erken çıktığı gün ücretini kesin. O zaman bir daha cesaret edemez.

Öyle çok mükemmel iş de yapmıyor açıkçası. Devamlı yaptığı işin arkasını topluyorum. Bebeğe zaten evde olduğum için çoğunlukla ben bakıyorum.

Ne için izin alıyo merak ettim. Başka birini bulun

Mesela bir gün sabah aradı, bugün çocuğum okula gidemedi çok üzüldü ağladı onu teselli etmem lazım gelemiyorum dedi. Başka bir gün ablası kahvaltıya gelecekmiş, ancak öğleden sonra gelebilirmiş.
Zaten arada hastayım çocuğa bulaşır diye gelmiyor.
Sürekli yok doktora reçete yazdırmam lazım, yok yeğenim geldi yok kuzenim deyip saat 3te çıkıp gidiyor.
Resmi tatil günlerinde eşim evde diye gelmiyor.

Başkasını kolay bulabilecekseniz, yaptığı iş mükemmel ötesi değilse bence çıkarın.

Ama mükemmel yapıyor işini veya başkasını bulamam derseniz erken çıktığı gün ücretini kesin. O zaman bir daha cesaret edemez.

Maalesef şimdiye kadar ki ücretinin hepsini tam verdim. Kendimi enayi gibi hissediyorum. :KK43:

Sen bakıcıyı yükünü hafifletsin işini halletsin diye almışsın. Ama sana sorun oluyorsa başka gerçekten bu işe ihtiyacı olan insanlar var onlara şans vermelisin.

Evet gerçekten daha da strese giriyorum ve sinir oluyorum. Hiç gelmese rahatlayacağım resmen.

Çalışmaya başladığınızda sizi zor durumda birakacaginin sinyallerini simdiden vermis. Şanslısınız ki yeni birini bulabilecek zamaniniz var hala. Tavsiyem hic uğraşmayın ve en kisa zamanda birini bulup bırakin.

Çok haklısınız, iyi biri olmak ayrı iş disiplini ve prensibine sahip olmak ayrı şeyler, ileride nasıl güveneyim ki ben çalışırken sabah arayıp ben gelmiyorum demeyeceğine

Mesela bir gün sabah aradı, bugün çocuğum okula gidemedi çok üzüldü ağladı onu teselli etmem lazım gelemiyorum dedi. Başka bir gün ablası kahvaltıya gelecekmiş, ancak öğleden sonra gelebilirmiş.
Zaten arada hastayım çocuğa bulaşır diye gelmiyor.
Sürekli yok doktora reçete yazdırmam lazım, yok yeğenim geldi yok kuzenim deyip saat 3te çıkıp gidiyor.
Resmi tatil günlerinde eşim evde diye gelmiyor.

Evet resmen sizi enayi yerine koymuş. Ablasıyla kahvaltıda bunu anlatıyordur eminim. Kadının birini buldum. Hem işe gitmiyorum hem para alıyorum diye

Sizin durumunuzda o kadar çok insan var ki.
Bu tiplerin hepsi böyle inanın.
Elbet sonunda da yüzüstü bırakıp gidiyolar çok şahit oldum.
En iyisi yeni birini bulmaya çalışın bi an önce.

İşine son verin bence, ihtiyacı olan insan böyle yapmaz.
Gerçekten ihtiyacı olan birini bulmaya çalışın.
Sinirlerinizi yıpratmayın böyleleri için, yol verin gitsin.

Evet resmen sizi enayi yerine koymuş. Ablasıyla kahvaltıda bunu anlatıyordur eminim. Kadının birini buldum. Hem işe gitmiyorum hem para alıyorum diye
Akıl alacak gibi değil, çalışan bir insan olduğunu hala idrak edemedi herhalde, iş saatinde ablası ile kahvaltı yapmak ne demek. Bu kadar sorumsuzluk olamaz

Çok haklısınız, iyi biri olmak ayrı iş disiplini ve prensibine sahip olmak ayrı şeyler, ileride nasıl güveneyim ki ben çalışırken sabah arayıp ben gelmiyorum demeyeceğine
Temizlik gibi bir isi olsa goz ardi edilebilir belki ama caninizi emanet edeceksiniz. En mantiklisini yaparsiniz birakarak.

Back
X