İş Disiplini Olmayan Yardımcı

Siz iş yerinizden ablamla kahvaltı edeceğim diye izin alabilir misiniz? Muhtemelen asla! O yüzden boşa uğraşmayın. İş disiplini olan insan ilk çalışmasında bile belli olur. Öğretemezsin aksine canını sıkıp zaman kaybettiginle kalırsın. Gönder hazır evde iken başka bir yardımcı bul.

direkt çıkarın bu kadar iyi niyeti suistimal etmek, kendinizi kullandırtmak niye? etrafta bu işi yapabilecek insan bulabilirsiniz bence muhtaç değilsiniz ki..

Siz iş yerinizden ablamla kahvaltı edeceğim diye izin alabilir misiniz? Muhtemelen asla! O yüzden boşa uğraşmayın. İş disiplini olan insan ilk çalışmasında bile belli olur. Öğretemezsin aksine canını sıkıp zaman kaybettiginle kalırsın. Gönder hazır evde iken başka bir yardımcı bul.
sizinle konuşmak istiyorum ne yaptınız doğumunuz nasıldı vs :) özelden mi mesajlaşalım?

Kızlar merhabalar,

Küçük bebeğim var, şu anda ben izinliyim, bir süre daha da çalışmayacağım. bebeğim gündüz uyumayan zor bir bebek olduğu için hafta içi her gün 9-4 arası gelmek üzere ev işlerinde yardımcı bir kişi ile anlaşmıştım

Bu kişi insan olarak iyi birisi, dürüst, öyle kötü bir hareketini görmedim ama sorun iş disiplini olmaması ve sürekli izin alıp erken çıkmak istemesi veya hiç gelmeyeceğini telefonda bildirmesi.

Sabah beni arıyor, mutlaka bir bahanesi de var ve bu bahaneler bazen çok saçma oluyor. Ya da saat 4 te gitmesi gerekirken sürekli erken gitmek için bahaneler yaratıyor. Daha dün bu konuyu tartışmışken bugun yine yarın yarım gün gelmeyeceğini söyledi. Uzun olmasın diye yazmadım ama bahaneleri gerçekten insanı çıldırtacak saç baş yoldurtacak kadar saçma

Sizce bu kişiyi uyarmalı mıyım yoksa direkt işine son mu vermeliyim? Önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler.
Ya bı kere uyar ne kaybedersın devam ederse de sureklı ızın alıyorsun bu sekılde bana yardımcı olamazsın sekılde kıbarca cıkarırsın

önce uyar bence ve gelmedıgı saatlerın maasından kesılecegını söyle..
çok gecerlı bır sebep olmadıkcada kes gercekten baktın olmuyo yol ver

Baştan konuşsaydım keşke sadece geldiği gün için ödeme yapacağımı sonradan böyle söylemeye yüzüm tutmadı :KK43:
konuşmanıza gerek yok ki
kesiverin aybaşında biranda
noluyoruz derse olağanüstü izinlerin canıma tak dedirtti
ne demek ablamla kahvaltı çocuğumu teselli v.s.
ücretsiz izin saydım bunları yapılacak bişey yok diyin

naptınız konuştunuz mu ?

Mesela bir gün sabah aradı, bugün çocuğum okula gidemedi çok üzüldü ağladı onu teselli etmem lazım gelemiyorum dedi. Başka bir gün ablası kahvaltıya gelecekmiş, ancak öğleden sonra gelebilirmiş.
Zaten arada hastayım çocuğa bulaşır diye gelmiyor.
Sürekli yok doktora reçete yazdırmam lazım, yok yeğenim geldi yok kuzenim deyip saat 3te çıkıp gidiyor.
Resmi tatil günlerinde eşim evde diye gelmiyor.
Ev hanımından iş kadını olmuyor benim de başıma geldi vakit kaybetme işine son ver

Kızlar merhabalar,

Küçük bebeğim var, şu anda ben izinliyim, bir süre daha da çalışmayacağım. bebeğim gündüz uyumayan zor bir bebek olduğu için hafta içi her gün 9-4 arası gelmek üzere ev işlerinde yardımcı bir kişi ile anlaşmıştım

Bu kişi insan olarak iyi birisi, dürüst, öyle kötü bir hareketini görmedim ama sorun iş disiplini olmaması ve sürekli izin alıp erken çıkmak istemesi veya hiç gelmeyeceğini telefonda bildirmesi.

Sabah beni arıyor, mutlaka bir bahanesi de var ve bu bahaneler bazen çok saçma oluyor. Ya da saat 4 te gitmesi gerekirken sürekli erken gitmek için bahaneler yaratıyor. Daha dün bu konuyu tartışmışken bugun yine yarın yarım gün gelmeyeceğini söyledi. Uzun olmasın diye yazmadım ama bahaneleri gerçekten insanı çıldırtacak saç baş yoldurtacak kadar saçma

Sizce bu kişiyi uyarmalı mıyım yoksa direkt işine son mu vermeliyim? Önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler.

Devamlı hale getirdiği için başka kişilere bakardım

çıkarın hiç beklemeyin zaten sinir oldunuz bundan sonra her hareketi batar :kahve:

Bu kadın her gun ne yapıyor sıızn evınızde yanı ? Dusunuyorum saatlerı cıdden uzun sızın ıcın zor olmuyor mu?
Ve ne kadar verıyorsunuz

Bu kadın her gun ne yapıyor sıızn evınızde yanı ? Dusunuyorum saatlerı cıdden uzun sızın ıcın zor olmuyor mu?
Ve ne kadar verıyorsunuz

Günlük ev işleri, süpürme silme toz alma gibi, yemek, bulaşık, çamaşır işleri, ütü, lavabolar, ayda bir genel temizlik cam kapı gibi işleri yapıyor. Bebek hep kucak istediği için ben hiç iş yapamıyorum tek başıma olursam, yemek bile yiyemiyorum. Bebeğe genelde ben bakıyorum gerektiğinde o da bebeği tutuyor. 700 tl veriyorum.

Mesela bir gün sabah aradı, bugün çocuğum okula gidemedi çok üzüldü ağladı onu teselli etmem lazım gelemiyorum dedi. Başka bir gün ablası kahvaltıya gelecekmiş, ancak öğleden sonra gelebilirmiş.
Zaten arada hastayım çocuğa bulaşır diye gelmiyor.
Sürekli yok doktora reçete yazdırmam lazım, yok yeğenim geldi yok kuzenim deyip saat 3te çıkıp gidiyor.
Resmi tatil günlerinde eşim evde diye gelmiyor.

cikartin,kullaniliyorsunuz.
yeni birini bulana kadar idare edin sonra yol verin bence.
yerine cok daha iyi birini bulabilirsiniz.

Biz a ablamla kahvaltı yapacam işe gelemem diyebiliyor muyuz..diyebilsek çocuğumuza bakiçı tutmak zorunda kalmayız da hep bi bahaneyle kendimiz bakarız..

Maalesef şimdiye kadar ki ücretinin hepsini tam verdim. Kendimi enayi gibi hissediyorum. :KK43:

Gelmediği günleri kesin. Bakın bakalım Nasıl iş disiplini oluşuyor birden. Çocuk hastalanır kalır tamam da kahvaltı için işe gelmemek ne demek! Kullanıyor sizi.

Back
X