• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Ev Eş Sorunu

Balkabugu04

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2017
175
105
18
29
Kızlar merhaba.. Benim sorum özellikleri çalışanları bayanlara olacak. İş ve evi aynı anda nasıl idare ediyorsunuz? Şuan 4 aylık hamileyim işe 1 ay ara vermiştim o zaman herşey yolunda gitti yani evin düzeni vardı yemekti temizlikti.. Çalışmaya başladım tekrar ve evde düzen kalmadı hamilelikten olsa gerek çok halsizim zaten evde gittiğimde sadece yatmak istiyorum ama işte eşim bu durumdan rahatsız yani evimide eşimide ihmal ediyorum.. Gerekn durumda destek oluyor bana ama kendiside çocuk gibi bakıma muhtaç resmen ailesi böyle alıştımış buda beni zorluyor mesela ben işe başladığımdan beri kahvaltı yapmıyor düzensiz besleniyor.. Zayıfladı şuanda zaten hasta kendine bakmayı pek beceremiyor.. Bu durum benimde canımı sıkıyor hem evi hem işi hemde eşi nasıl idare ediyorsunuz eşinizle vakit geçirmeye haliniz kalıyor mu eşimle iyice uzaklaştık.. Hafta sonuda zaten temizlik çamaşır ütü derken geçiyor gidiyor.. Bu akşam güzel bi sofra kurmak istiyorum umarım halim olur vazgeçmem.. Bana bu konuda önerileriniz nelerdir nasıl idare ediyorsunuz?

Canim hamilesin ya! Neden kafana takiyorsun. Oylle hem isi hem evi hem esi idare eden yoktur! Nasil yetiseceksin ustune birde hamilelik

Hepsi dört dörtlük olmuyor. Eşimin işi benimkine nazaran daha yorucu. Ev işlerinde bana yardımcı oluyor, hafta içi pratik şeyler pişiriyoruz, her hafta aynı temizlik düzeninde gitmiyor, deniz kenarında yaşadığımız için yaz boyu haftasonları denize gittik, haliyle iş güç çoğu kalıyor, zamanla çok umursamamaya başlıyoruz, el çabukluğuyla evi toplayıp süpürge açıp bir yandan ne pişireceğine karar vermişsen olay bitiyor. Ha birde eline aldığını gidip yerine koyunca ev dağılmıyor. Yoksa hafta dediğin 7 gün çok çabuk geçiyor, hafta içi çalışıp, haftasonu da çılgınca ev işi yapmak bana göre değil.

temizlikçi almayı düşündünüz mü? site ismi vermek ne kadar uygun bilmiyorum ama ...com var oradan saatlik gelen temizlikçilerden çağırın bence haftada 2 saat şeklinde..
Çamaşırlarınızı yıkayın asın bırakın ütüyü temizlikçi yapsın ortalığı silsin süpürsün. Sizde yemeğinizi yapın, sonraki güne yemek yapın.
Herşeyi tek başınıza yapmaya çalışmayın. kendinizi de suçlamayın bence..

Son düzenleyen: Moderatör:
çalışan bir kadının eşi destek olmuyor işin ucundan tutmuyorsa ne yapsan boş asla idare edemessin hele ki çocuk olunca hiç üzgünüm.. eşinin yardım etmesi gerekli sana cocuk gib ilgi beklemek yerine..

Hiçbir kuvvet bana bu kadar işi yaptıramaz. Düzenli yardımcı bayan geliyor bana, iş yapmayı sevmiyorum. Ne güzel ya paşamız her şeyi bizden beklesin, böyle şeyler çoook eskidendi. Bir de hamilesiniz onun size 2 kat fazla özen gösterip iş yaptırmaması lazım.

E canım sen de çalışıyorsun üstelik hamilesin eşin kalkıp kahvaltıyı hazırlasa sen de güzel bir kahvaltı yapsan. Kocan sonuçta çocuğun değil. Sofrayı da kursun kaldırsın kadınız diye bunlar bizim işimiz değil sadece. Şu anda hissettiklerini eşin hissetmeli bence sana o bakmalı sen ona değil.

Ayrıca bebek doğup işe başladıktan sonra her şey daha zor olacak. Benim iki çocuğum var eve döndüğümde hangi işe yetişeceğimi şaşırıyorum. Sabah evden çıkmak ayrı bir dert. Ben de senin gibi her işe yetişmeye çalıştım. Şu anda çok pişmanım keşke eşimi böyle alıştırmasaydım çok ama çok yoruluyorum evle iş arasında.

Eşinizin size destek olması çok önemli bu konuda üstelik hamilesiniz.. hepimiz çalışıyoruz eve gidince pratik yemek yiyoruz hafta içi Cumartesi’leri eşim çalıştığı için ben temizlik işini bitiriyorum ama eğer çalışsaydım cumartesi akşam yine ikimiz beraber yapardık Pazar’ı kendimize ayırırdık hafta içi Çarşamba perşembe genelde çamaşır yıkarım cuma ütü yaparım ama eşim de destek olur sizin daha çok olması gerekiyor eğer olmuyorsa kendinizi yormayın hafta da iki gün yardımcı bayan ile anlaşın

Hafta içi zaten çalışıyorum bazen Cumartesi de o Günler'de akşam geç geliyorum zaten eşimle ortak yapıyoruz yemekleri bazen ben bazen o yapıyor . Evin temizlik ütü işi için de haftada bir yardımcı geliyor

çalışan bir kadının eşi destek olmuyor işin ucundan tutmuyorsa ne yapsan boş asla idare edemessin hele ki çocuk olunca hiç üzgünüm.. eşinin yardım etmesi gerekli sana cocuk gib ilgi beklemek yerine..
Bu konuda malesef hep tartışıyoruz bu şekilde alışmış herşey önüne gelmiş ona zor geliyor dün akşamda tartıştık ben başta güzel bi şekilde konuştum bana destek olmasını istedim ama yok farklı algılıyor olay başka yerlere gitti kavga ettik sonunda derdimi düzgünce anlatıyorum ama sonu kavga hep yapmak istemiyor bütün sorumluluğu üzerime alamıyorum malesef süpermen değilim.. En son da istemiyorum senden bişey hiç bişey yapma dedi tamam destek olurum beraber yaparız demek yerine

ÇArşamba-7-8 bazen 8-9 arası temizlik
Perşembe-çamaşırlar yıkanır (makinaya atmak 10 dk, asmak 10 dk)
Cuma günü ütü yapılır (30 dk)
Benim 1 haftada temizlik işi 1 saat 50 dk mı alır. Yemek olayı da şu şekilde, genelde pratik şeyler yaparız. Dolma, köfte filan yiyeceksek 1 gün önceden hazırlıyorum. Eşim benden önce geldiği için pişirir, sofrayı kurar. Yeşillikleri de biz haftalık olarak temizliyoruz eşimle, yıkayıp, kurutup, şipşak hale getiriyoruz. Sofrayı birlikte toplarız. Çaylar da eşime ait. Biz de bu şekilde.. Şunu da ekleyeyim eşim hiç bi şeye mızmızlanmaz, temizlesem burası da niye pis demez. Bence her kadın az çok yapıyor ama yapmayan kocanın bir de patron gibi karışması çok sinir bozucu.

Hiçbir kuvvet bana bu kadar işi yaptıramaz. Düzenli yardımcı bayan geliyor bana, iş yapmayı sevmiyorum. Ne güzel ya paşamız her şeyi bizden beklesin, böyle şeyler çoook eskidendi. Bir de hamilesiniz onun size 2 kat fazla özen gösterip iş yaptırmaması lazım.
Malesef arada aile etkeni var bizim o konuşmamızda annesi geldi sustu sustu bide dedim annesine oğlun la konuş bana destek olmasını için diye ama kadın durdu durdu ben hamileyken çeşmeden su taşırdım dedi gelde delirme orda kıyamet koptu tabi bende kızdım annen annelik değil kaynanalık yapmaya gelmiş dedim zoruna gitti kavga kıyamet

Her şeye yetişmek mantıklı geliyor mu size?
İşinize gidersiniz, akşamları eşinizle birlikte asgari düzeyde işleri yaparsınız ve birlikte vakit geçirirsiniz.

Dağınıklığın olmadığı, bal dök yala, düzenli yemeği olan bir evden bahsediyorsanız o bende tanımlı değil.

E canım sen de çalışıyorsun üstelik hamilesin eşin kalkıp kahvaltıyı hazırlasa sen de güzel bir kahvaltı yapsan. Kocan sonuçta çocuğun değil. Sofrayı da kursun kaldırsın kadınız diye bunlar bizim işimiz değil sadece. Şu anda hissettiklerini eşin hissetmeli bence sana o bakmalı sen ona değil.

Ayrıca bebek doğup işe başladıktan sonra her şey daha zor olacak. Benim iki çocuğum var eve döndüğümde hangi işe yetişeceğimi şaşırıyorum. Sabah evden çıkmak ayrı bir dert. Ben de senin gibi her işe yetişmeye çalıştım. Şu anda çok pişmanım keşke eşimi böyle alıştırmasaydım çok ama çok yoruluyorum evle iş arasında.
Ama işte artık bu durumu nasıl çözeceğimi şaşırdım güzellikle konuştum destek olması için olmadı kavga çıkardım olmadı.. Bana göre de onun demesi lazım hamile çalışıyorsun diye düşünüp destek olmayı ama nerde.. Artık nasıl davransam nasıl çözsem bu durumu tıkandım iyice çocuk doğduğu zamanda biliyorum aynı olacak o zaman gelde kafayı yeme

Birde çocuk olunca dahada zor olucak canım , maalesef acı ama gerçek. Eşin sana destek olmalı yoksa yürümüyor bu iş. Bende çalışıyorum 2 yaşında da oğlum var çok zor oluyor ama bir süzen oturtulunca gidiyor.Eşimede sürekli söyle söyle yaptırıyorum yapacak bir şey yok huyu nasılsa öyle davranıyorum

Son düzenleme:
:KK12::KK12:Saat kaçta eve geliyorsunuz eşiniz saat kaçta eve geliyor acaba . Ben şuan çalışmıyorum ama çalışsam düzenim aynen şöyle olurdu:bicak: eve gelir hemen yemeğe girişirdim eğer eşimle birlikte geliyorsak daha iyi onun bana yardım etmesi lazım masayı hazırlamak ve salata yapmak. Kurufasulyr pilav yoğurt çorbası ve salata ve masayı 45 dk da yapıyorum ben yaklaşık . Yemekten sonra hemen eşle masa toplama topladıklarını makinaya doldurmak. Hemen birimiz süpürge biri vileda birisi toz alırken diğerini banyo ve wc temizliği tamdır. Salı günü eve gelip yemek ardına makinaya çamaşır atıp asma işi. Yemek ütü . Böyle böyle bir düzen oturur ama ayda bir bayan gelse yarım gün dip köşe yapsa . Halı koltuk perde içinde evin duruna göre 3 ayda filan biri gelse . Eşin yardım etmesi lazım etmezse birlikte hiç zaman geçiremezsiniz perişanlık olur resmen. Ben çalışsam ve 2 gün iznim olsa hafta sonu asla iş yapmam. Ki şuan hafta sonu asla iş yapmıyorum :işsiz:

Malesef arada aile etkeni var bizim o konuşmamızda annesi geldi sustu sustu bide dedim annesine oğlun la konuş bana destek olmasını için diye ama kadın durdu durdu ben hamileyken çeşmeden su taşırdım dedi gelde delirme orda kıyamet koptu tabi bende kızdım annen annelik değil kaynanalık yapmaya gelmiş dedim zoruna gitti kavga kıyamet
İyi de siz çalışıyorsunuz değil mi? Kendi maaşınızla eve yardımcı alın. Konuşan olursa da ben çalışıyorum benim param dersiniz. Bu kadar basit.

Sizin eşinizle yapacağınız şey belli.
İyice huzur kaçırmaya da gerek yok.
Yardımcı alın eve haftada 1 veya 2 kez, kimse kimseye şunu neden yapmadın demesin.
Tüm vaktiniz de birbirinize kalsın.

Ama eşiniz çok merhametsiz.

Ama işte artık bu durumu nasıl çözeceğimi şaşırdım güzellikle konuştum destek olması için olmadı kavga çıkardım olmadı.. Bana göre de onun demesi lazım hamile çalışıyorsun diye düşünüp destek olmayı ama nerde.. Artık nasıl davransam nasıl çözsem bu durumu tıkandım iyice çocuk doğduğu zamanda biliyorum aynı olacak o zaman gelde kafayı yeme
Ben de eşime söylersem yapıyor ama kendi düşünüp de bir iş yapmaz. Sabah evden çıkarken en azından ufaklığın suluğunu yıkayıp doldur diyorum ee söylesen yaparım diyor. Söylenince bir hafta yardım ediyor sonrası yok maalesef.

Back
X