• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Ev Eş Sorunu

Canım evi ve işi halledersin ama senden küçük bir çocuk gibi ilgi bekleyen kocayla başedemezsin kahvaltı etmiyomuş bırak arkadaşım etmesin koca adam kendi karnını doyurmaktan aciz mi ee bunun çocuk doğduktan sonrası var o zaman ne olacak alıştırmayın bence öncelik sen ve bebeğin zaten yavaş yavaş az az yapın olduğu kadar olsun yemek temizlik

Kızlar merhaba.. Benim sorum özellikleri çalışanları bayanlara olacak. İş ve evi aynı anda nasıl idare ediyorsunuz? Şuan 4 aylık hamileyim işe 1 ay ara vermiştim o zaman herşey yolunda gitti yani evin düzeni vardı yemekti temizlikti.. Çalışmaya başladım tekrar ve evde düzen kalmadı hamilelikten olsa gerek çok halsizim zaten evde gittiğimde sadece yatmak istiyorum ama işte eşim bu durumdan rahatsız yani evimide eşimide ihmal ediyorum.. Gerekn durumda destek oluyor bana ama kendiside çocuk gibi bakıma muhtaç resmen ailesi böyle alıştımış buda beni zorluyor mesela ben işe başladığımdan beri kahvaltı yapmıyor düzensiz besleniyor.. Zayıfladı şuanda zaten hasta kendine bakmayı pek beceremiyor.. Bu durum benimde canımı sıkıyor hem evi hem işi hemde eşi nasıl idare ediyorsunuz eşinizle vakit geçirmeye haliniz kalıyor mu eşimle iyice uzaklaştık.. Hafta sonuda zaten temizlik çamaşır ütü derken geçiyor gidiyor.. Bu akşam güzel bi sofra kurmak istiyorum umarım halim olur vazgeçmem.. Bana bu konuda önerileriniz nelerdir nasıl idare ediyorsunuz?
Evlenmeden önce nasıl hayatta kalıyordu eşiniz?

Annesi sağolsun iyilik yaptığını sanmış oğluna herşeyi önüne sererek
Söylenecek çok şey var da anlamı yok artık. Beğenmişsiniz evlenmişsiniz hem hamilesiniz hem çalışıyorsunuz. İşten ayrılsanız diyeceğim ama hamileyken zaten keyfinizden değildir çalışmanız diye düşünüyorum. Maddi durumunuz nasıl? Part time çalışsanız olmaz mı mesela? Veya bu çalışmanıza karşılık ev yemekleri satan yerlerle anlaşıp dışardan yemek alsanız? Sabah benim zamanım olmadığı için çok basit kahvaltı yapıyorum. Önceden yumurta haşlayıp dolaba koyuyorum. Sabah 2 yumurta beyaz peynir ve sallama çay ile kahvaltı yapıyorum. Eşinizle konuşup bu şekilde kahvaltı yapmasını öğretebilirsiniz. Bak dolaptan alıp masaya koyacaksın sonra ağzına götüreceksin gibi. Kusura bakmayın dalga geçer gibi olduysa. Kocaman adamın evi büyük ihtimalle dolu buzdolabı parası varken beslenemeyip aç kalması nasıl bir şey gözümde canlandıramıyroum.

Söylenecek çok şey var da anlamı yok artık. Beğenmişsiniz evlenmişsiniz hem hamilesiniz hem çalışıyorsunuz. İşten ayrılsanız diyeceğim ama hamileyken zaten keyfinizden değildir çalışmanız diye düşünüyorum. Maddi durumunuz nasıl? Part time çalışsanız olmaz mı mesela? Veya bu çalışmanıza karşılık ev yemekleri satan yerlerle anlaşıp dışardan yemek alsanız? Sabah benim zamanım olmadığı için çok basit kahvaltı yapıyorum. Önceden yumurta haşlayıp dolaba koyuyorum. Sabah 2 yumurta beyaz peynir ve sallama çay ile kahvaltı yapıyorum. Eşinizle konuşup bu şekilde kahvaltı yapmasını öğretebilirsiniz. Bak dolaptan alıp masaya koyacaksın sonra ağzına götüreceksin gibi. Kusura bakmayın dalga geçer gibi olduysa. Kocaman adamın evi büyük ihtimalle dolu buzdolabı parası varken beslenemeyip aç kalması nasıl bir şey gözümde canlandıramıyroum.
Hepsi üşengeçlik hazıra alışmak başka bişey değil şımarık yetiştirilmenin sonu ders olsun bu banada.. Maddi durum sıkıntılı değil ama borçlarımız var yani evlenirken herşey bize kaldı aileler destek olmayınca mecbur biraz eşim biraz ben derken bitirmeye çalışıyoruz.. Şu aralar eşimin ciddi bi rahatsızlığı var kansere kadar ilerleyebilir malesef.. Bu yüzden daha dikkatli olmalı beslenmesine dikkat etmeli ama sanki hamile olan o çok halsiz hiç bişey yapmak istemiyor işini ihmal etmiyor ama kendini ediyor ee tabi bunun suçlusu da ne hikmetse ben oluyorum

Malesef arada aile etkeni var bizim o konuşmamızda annesi geldi sustu sustu bide dedim annesine oğlun la konuş bana destek olmasını için diye ama kadın durdu durdu ben hamileyken çeşmeden su taşırdım dedi gelde delirme orda kıyamet koptu tabi bende kızdım annen annelik değil kaynanalık yapmaya gelmiş dedim zoruna gitti kavga kıyamet
Kaynananın diline eşşek arısı soksun.Habire eskiden şöyle yapardım böyle yapardım demeleri yokmu nefffret ediyorum yeminle

2,5 yaşında bir oğlum var
sabah 7 de evden çıkıyorum ve 19.30 da eve dönüyorum
ama artık bir sistem kurdum ertesi güne yemek yaparken çamaşır asıyorum katlıyorum veya eşim katlıyo ben masayı topluyorum c.tesi temizlik pazarda bizim günümüz
akşam yemek işi bitince yatana kadar vakit bizim oluyor çocukla oynuyoruz sohbet ediyoruz vs.
herşey zamanla oluyor yani

Kızlar merhaba.. Benim sorum özellikleri çalışanları bayanlara olacak. İş ve evi aynı anda nasıl idare ediyorsunuz? Şuan 4 aylık hamileyim işe 1 ay ara vermiştim o zaman herşey yolunda gitti yani evin düzeni vardı yemekti temizlikti.. Çalışmaya başladım tekrar ve evde düzen kalmadı hamilelikten olsa gerek çok halsizim zaten evde gittiğimde sadece yatmak istiyorum ama işte eşim bu durumdan rahatsız yani evimide eşimide ihmal ediyorum.. Gerekn durumda destek oluyor bana ama kendiside çocuk gibi bakıma muhtaç resmen ailesi böyle alıştımış buda beni zorluyor mesela ben işe başladığımdan beri kahvaltı yapmıyor düzensiz besleniyor.. Zayıfladı şuanda zaten hasta kendine bakmayı pek beceremiyor.. Bu durum benimde canımı sıkıyor hem evi hem işi hemde eşi nasıl idare ediyorsunuz eşinizle vakit geçirmeye haliniz kalıyor mu eşimle iyice uzaklaştık.. Hafta sonuda zaten temizlik çamaşır ütü derken geçiyor gidiyor.. Bu akşam güzel bi sofra kurmak istiyorum umarım halim olur vazgeçmem.. Bana bu konuda önerileriniz nelerdir nasıl idare ediyorsunuz?

Haa sen kocayı bir şekil değiştirmeye çalış derim. Kendi işini kendi yapmayı öğrensin. Bebek olunca düzen falan kalmıyor zaten. Allah sana da kolaylık versin. Ya da eve hizmetçi tutacaksınız.

Ama işte artık bu durumu nasıl çözeceğimi şaşırdım güzellikle konuştum destek olması için olmadı kavga çıkardım olmadı.. Bana göre de onun demesi lazım hamile çalışıyorsun diye düşünüp destek olmayı ama nerde.. Artık nasıl davransam nasıl çözsem bu durumu tıkandım iyice çocuk doğduğu zamanda biliyorum aynı olacak o zaman gelde kafayı yeme

Annesi de evdeymis, o ne yapmis bütün gün akşam siz kavga etmişsiniz.

Hamileyken calisiyorsunuz. Bu tamam. Bir de ustune ev isini neden dusunuyorsunuz?

Caninizi sokakta mi buluyorsunuz ayol?

Bir temizlikci gelsin halletsin hem biri daha ekmek yer.

Sabah 6.30 da evden çıkıyorum akşam eve geldiğimde saat 7.00 oluyor
Ben kasmıyorum kendimi canım ne zaman temizlik yapmak isterse o zaman yapıyorum evim pis diye takılmıyorum.
yemek konusuna gelince pratik şeyler yapıyorum hatta eşimle beraber yapıyoruz.
Ama çalışan kadınlar için en önemli şey yardımcı bir EŞ
yapmıyorsa da Allah yardımcınız olsun

Adam kansere gidecek kadar hastaysa bilemedim simdi ondan is yapmasi beklenir mi
Bu durumda eve yardimci gelmeli baska cozum sunamiyorum.
Esinize gecmis olsun.

Daha yeni evliyim ama 1 haftalık tecrübeme dayanarak yazıyorum
Ben eve 19:30 da varıyorum eşim 18:00'de
Bi gün önceden yemekleri yaptım bu hafta çorbasına kadar
Eşimde pilav,salata ,sofra kurma ve çay demleme işini yaptı
Ben yemekten sonra mutfağı hızlıca toparlıyorum
Bugun çamaşırları makineye atıp yıkayacağım
Yarın yada cumarteside haftalık ütü yapacağım inşallah
Ama evi derli toplu bırakmaya çalışıyorum
Yani sabah evden çıkmadan şöyle bi göz gezdriyorum
Yatak odasını derli toplu bırakıyorum
Elime aldığım herşeyi yerli yerine bırakıyorum, mutfakta aynı şekilde bulaşık çıktıkça doğru makineye
Tabi ben daha çok yeniyim ama nasıl başlarsam öyle devam eder diye düşünüp aynı şekilde ilerlemeyi düşünüyorum
Ama siz hamilesiniz ve üstelik çalışıyorsunuz, eşinizin yardımı olmadan okadar ev işinin altından kalkamazsınızki, zaten okadar yormamamlısınızda kendinizi.

Akşamdan çorba yapıp termos kaplara koyun sabah içsin

Lakin koca Adam kendine bakamıyor mu

Çocuk olunca çocuğa da kendine de bakacak mecbur

Haa sen kocayı bir şekil değiştirmeye çalış derim. Kendi işini kendi yapmayı öğrensin. Bebek olunca düzen falan kalmıyor zaten. Allah sana da kolaylık versin. Ya da eve hizmetçi tutacaksınız.
Ufaktan değiştirmem lazım artık yıllardır böyle alışmış benim için çok zor hadi hamile olmasam yine sineye çekerim ama eve gittiğimde sadece uyumak istiyorum karnımı doyurmaya halim kalmıyor bazen.. Dün akşam eve birlikte döndük alışveriş yaptık mutfakta yemek hazırlarken bilmiyorum kaç kere eşime seslendim amacıyla nafile tuttum kendimi bağırıp kavga çıkarmıycam diye en son sofra kurulacakken çağırdım geldi sofrayı hazırladı yedik içtik toplarken yardımcı olmadı ama ben kurdum sen topla dedi gelde delirme napıyım artık mecbur yavaş yavaş olacak

Şuan eşinin kalkıp sana kahvaltı hazırlaması gerekirken bir de onu çocuk gibi nazlamanı mı bekliyor...Valla benim hamileliğimin ilk zamanları bulantıyla geçtiği için bırakın temek yapmayı buzdolabını açamıyordum bulantıdan..akşamları uyuya kalmak da cabası..Eşinizle konuşun biraz daha anlayışlı olsun,evlenebildiğine göre artık çocuk değil :)

Şuan eşinin kalkıp sana kahvaltı hazırlaması gerekirken bir de onu çocuk gibi nazlamanı mı bekliyor...Valla benim hamileliğimin ilk zamanları bulantıyla geçtiği için bırakın temek yapmayı buzdolabını açamıyordum bulantıdan..akşamları uyuya kalmak da cabası..Eşinizle konuşun biraz daha anlayışlı olsun,evlenebildiğine göre artık çocuk değil :)
Defalarca konuştum benimde çok kötü geçirdiğim zamanlar oldu ama bana yemek yapmıyorum diyenler kızdı yani çocuk gibi elinde telefon oyun oynuyor yemeğim gelsin önüme çayım gelsin önüme diyor hiç hamile gibi davranmadı bana 4 aydır konuştum ama yok dediği şey dırdır etmem oldu çok güzel konuşmalar yaptığım halde hatta geceleri iş bulucam kendime eve gelmeyim ben bu nedir falan şikayetleri oldu. Hayatım bana yardım eder misin demem dırdır sayılıyor

Back
X