• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Ev Eş Sorunu

Hemen hemen 3 yıllık evliyim. Çalışıyorum. 16 aylık bir oğlum var ve şu an 14 haftalık hamileyim.

Çocuk olmadan önce herşeye çok rahat yetişirdim, ama ne zaman gebeliğin sonlarına yaklaşıp ağırlaştım ondan sonra ev aldı başını gitti. Sonra yavaş yavaş toparladık.

Oğluma bakıcı bakıyor. Artık bizimle aynı yemekleri yediği için bakıcımız bir ya da iki çeşit yemek yapar oğlum uyurken. Biz de yeriz. Ben eve gelince pilav, makarna, çorba, salata vs gibi ekleri yaparım. Ben çok yorgunsam eşim toplar sofrayı. Ama genelde ben hallederim çünkü kendi kendine yemeye çalışan 16 aylık bir bebeğin yarattığı pisliği tahmin bile edemezsiniz. Ben mutfağı temizlerken eşim oğlumla oynar. Ben de işim bitince onlara katılırım ve 8 buçuk gibi oğlumu uyutma faslı başlar. Artık kaç uyursa.. O uyuduktan sonra eşimle hızlıca birer bitki çayı ve sohbet, akabinde evin toplanması.. ve yatak.

Çamaşırları belli bir yıkama günü yok. Genelde oğlumun çamaşırlarından sergen ne zaman boş kalırsa bizimkileri o ara yıkıyoruz. Ütümü bakıcım yapıyor haftalık.

Hafta sonları eşimle beraber evi siler süpürürüz. Banyo, tuvalet elden geçer. Cumartesi ya da pazar evin erzak alışverişi yapılır, en az 4-5 çeşit yemek yaparım. Eskiden eşim yardım ederdi ama şu an oğlumu oyalaması bana yetiyor çünkü adeta bir fırtına benim oğlum.

Hem eşime hem bana akşamdan sandviç hazırlarım bazen. Yanına ufak paketlerde kuruyemiş filan.. Bazen eşim hazırlar. İkimiz de kahvaltı etmeden çıkıyoruz çünkü. Yanımıza alır çıkarız evden.

İki numara gelince nasıl olacak, işte o konuda hiç bir fikrim yok.

Sabah 6.30 da evden çıkıyorum akşam eve geldiğimde saat 7.00 oluyor
Ben kasmıyorum kendimi canım ne zaman temizlik yapmak isterse o zaman yapıyorum evim pis diye takılmıyorum.
yemek konusuna gelince pratik şeyler yapıyorum hatta eşimle beraber yapıyoruz.
Ama çalışan kadınlar için en önemli şey yardımcı bir EŞ
yapmıyorsa da Allah yardımcınız olsun
İşte malesef benim öyle bi durumum yok eşimin ailesi geliyor sürekli işten geldiğin gibi daha ben eve girmeden damlıyorlar. Bi kaç hafta önce kavga çıkardım hamileyim çalışıyorum yorgun geliyorum sürekli buradasınız rahat edemiyorum hizmet etmekten bıktım diye işin saçmalığı bu halde bile eşimde beni suçluyor karım hamile yorgun geliyor bide aileme mi hizmet edecek demesi gerekirken alemin önüne çayı koy yemek ver diye kavga ediyor ben söyleyince de kavga ediyor mecburmuşum gibi. Birde ev pis olsa laf ediyorlardı hem yardımcı olmuyorlar hadi olmuyorsunuz deyin bari kız nasıl yetişsin evi bal dök yala olamaz demiyorlar. Kayınvalide yine akşam bizdeydi zaten geldiğim gibiyim geliyor o kadar kavga ettim gelmeyin dedim nafile.. Yemek yendi falan işte salonu süpür diyorlar bana deli oluyorum emirleri vermesine bende eşime diyorum habire yemekten sonra yatalım hemen yarın cumalar nasıl olsam akşam geldiğime başlarım ufaktan temizliğine haftasonu da pırıl pırıl yaparız diyorum ama nerdeeeee sinirlendim bende toparladım sofrayı bulaşıkları falan o ara bi dışarı çıktı Kayınvalide gittim kilitledim kapıyı kapattım ışıkları eşimide aldım götürdüm odayı yattım. Kayıncalidenin evi hemen yanımızda bu yüzden rahatlıkla her dakika bizim evde

Hamile kadından iş bekleyen erkekleri odunla dövesim geliyor :)

Kesinlikle alttan almayın, siz içinizde bir can taşıyorsunuz. Asıl eşinizin size çocuk gibi bakması ne yedi ne yaptı diye düşünmesi lazım.

Kendinizi her şeye yetişicem diye de zorlamayın asla, memnun değilse ya kendi yapsın ya temizlikçi tutsun beyefendi

Hamile kadından iş bekleyen erkekleri odunla dövesim geliyor :)

Kesinlikle alttan almayın, siz içinizde bir can taşıyorsunuz. Asıl eşinizin size çocuk gibi bakması ne yedi ne yaptı diye düşünmesi lazım.

Kendinizi her şeye yetişicem diye de zorlamayın asla, memnun değilse ya kendi yapsın ya temizlikçi tutsun beyefendi
Bende dün akşam aynısını dedim ya yardımcı ol yada temizlikçi tutalım diye ama yok diyor niye paramızı verelim zaten durumumuz iyi değil diyor ee o zaman zahmet ette kıçını kaldır dedim çok sinirlendim ona göre ev işini kadın yapar tamam hadi öyle olsun ben niye çalışıyorum o zaman hem borçlar yüzünden çalışıyorum destek oluyorum hemde bütün iş bende çocuğu da ben doğuruyorum ve eminim ki çocuk konusunda da yardım etmeyecek hep uykusuz kalan yorulan ben olacağım

Benim eşim de evliliğin ilk zamanlarında öyleydi, tamam iş beklemezdi ama yardım da etmezdi.Ben de yardım etmeyeceksen yardımcı alacağım dedim ki aldım, sulu yemeğe düşkündür ama yapmadım daha doğrusu yapamadım , yetişemedim, kendi de gördü zaten,bakıyorum artık ver ben süpüreyim, ben çamaşırlara asayım vs diyor.Kendinizi hırpalamaya değmez, ya kalksın yardım etsin ilgi bekleyeceğine ya da yardımcı tutun.

Bende dün akşam aynısını dedim ya yardımcı ol yada temizlikçi tutalım diye ama yok diyor niye paramızı verelim zaten durumumuz iyi değil diyor ee o zaman zahmet ette kıçını kaldır dedim çok sinirlendim ona göre ev işini kadın yapar tamam hadi öyle olsun ben niye çalışıyorum o zaman hem borçlar yüzünden çalışıyorum destek oluyorum hemde bütün iş bende çocuğu da ben doğuruyorum ve eminim ki çocuk konusunda da yardım etmeyecek hep uykusuz kalan yorulan ben olacağım

Çok doğru söylemişsin madem ev işi tamamen kadına ait o zaman kadın çalışmayacak evinde oturacak ki ev işi yapabilsin.

He yok ama çalışmana bişi demez çünkü eve para getiriyorsun :)

Canım sen kimseyi takma, çalışıyorsun madem kendi paranla tut temizlikçiyi. Hafta bir hatta 15de bir gelse bile yeter.

Madem o kadar erkeklik yapıyor bırak borcu harcı o ödesin destek olma. Kendine göre harca paranı birikim yap.

Görünen o ki bu adam çocuktan sonra da yardım etmeyecek sana, çocuk bakmak kadının görevi diyecek :) madem öyle şimdiden kendin için birşeyler biriktir işi bırakmadan.

O sana acımıyorsa sen de ona acıma

Çok doğru söylemişsin madem ev işi tamamen kadına ait o zaman kadın çalışmayacak evinde oturacak ki ev işi yapabilsin.

He yok ama çalışmana bişi demez çünkü eve para getiriyorsun :)

Canım sen kimseyi takma, çalışıyorsun madem kendi paranla tut temizlikçiyi. Hafta bir hatta 15de bir gelse bile yeter.

Madem o kadar erkeklik yapıyor bırak borcu harcı o ödesin destek olma. Kendine göre harca paranı birikim yap.

Görünen o ki bu adam çocuktan sonra da yardım etmeyecek sana, çocuk bakmak kadının görevi diyecek :) madem öyle şimdiden kendin için birşeyler biriktir işi bırakmadan.

O sana acımıyorsa sen de ona acıma
Bu yıllarca böyle devam eder artık.. Yardımcı tutsam da tutmasam da dediğin gibi en iyisi kendimi düşünmek onun bu acizliğini dert ede ede cocuga bişey olacak allah korusun

İşte malesef benim öyle bi durumum yok eşimin ailesi geliyor sürekli işten geldiğin gibi daha ben eve girmeden damlıyorlar. Bi kaç hafta önce kavga çıkardım hamileyim çalışıyorum yorgun geliyorum sürekli buradasınız rahat edemiyorum hizmet etmekten bıktım diye işin saçmalığı bu halde bile eşimde beni suçluyor karım hamile yorgun geliyor bide aileme mi hizmet edecek demesi gerekirken alemin önüne çayı koy yemek ver diye kavga ediyor ben söyleyince de kavga ediyor mecburmuşum gibi. Birde ev pis olsa laf ediyorlardı hem yardımcı olmuyorlar hadi olmuyorsunuz deyin bari kız nasıl yetişsin evi bal dök yala olamaz demiyorlar. Kayınvalide yine akşam bizdeydi zaten geldiğim gibiyim geliyor o kadar kavga ettim gelmeyin dedim nafile.. Yemek yendi falan işte salonu süpür diyorlar bana deli oluyorum emirleri vermesine bende eşime diyorum habire yemekten sonra yatalım hemen yarın cumalar nasıl olsam akşam geldiğime başlarım ufaktan temizliğine haftasonu da pırıl pırıl yaparız diyorum ama nerdeeeee sinirlendim bende toparladım sofrayı bulaşıkları falan o ara bi dışarı çıktı Kayınvalide gittim kilitledim kapıyı kapattım ışıkları eşimide aldım götürdüm odayı yattım. Kayıncalidenin evi hemen yanımızda bu yüzden rahatlıkla her dakika bizim evde

İşiniz çok zormuş gerçekten eşiniz çok anlayışsız..,
uzak bir yere taşınma şansınız yokmu en azından ailesinden biraz olsun kurtulursunuz.

İşiniz çok zormuş gerçekten eşiniz çok anlayışsız..,
uzak bir yere taşınma şansınız yokmu en azından ailesinden biraz olsun kurtulursunuz.
Ah keşke ama malesef yok.. Aile etkeni de olunca işim daha zor oluyor. Ailesinin ben işten gelir gelmez kapıya dayanmaları yemek yok mu çay yok mu soruları ve eşimin anlayışsızlığı ailesine demeli yeni geldi kadın eve üzerini bile çıkarmadan ne çayı diye ama nerde Eve gittiğimde ayaklarımı uzatıp uzanmak istiyorum ama sağolsunlar birde yüzsüzler defalarca kavga çıkardım sürekli gelmeyin evime rahatsız oluyorum dedim ana ertesi gün hiç o tartışma yaşanmamış gibi evdelr

Back
X