- 19 Ağustos 2019
- 1.442
- 2.426
- 133
- 32
- Konu Sahibi whitesneaker
Herkese merhaba,
Çalıştığım yerde mutlu değilim. İkili ilişkiler çok kötü, yönetim baskısı bunaltıyor ve iş çok yoğun. Şimdi ise bir start up firması ile görüşüyorum. İkisinin de artı ve eksilerini paylaşacağım. Siz olsanız hangisini seçerdiniz ?
Mevcut işimde ; kurum içi sık sık eğitim desteği sağlanıyor kişisel gelişim ve mesleki olarak, özel sağlık sigortası var, servisi var, maaşım 24500 TL. Eksiler ise yönetim baskısı, hesap verecek çok fazla amirin olması, iş yoğunluğu, ikili ilişkilerdeki zayıflık, ekip arkadaşları ile kimyanın çok tutmaması. Servis bekleme yürüme +1 saat vakit kaybı. Sabah 6 buçukta uyanmak. Ben çok uzun süredir üzgün şekilde gidiyorum.
Bu iş ise evime yürüme mesafesi, farklı projelerde çalışma imkanı, sabah neredeyse 1 saat geç uyanma, eve çok daha erken varma, yıllık 20 gün izin. Eksileri ise maaşı Euro ile vermesi fakat 1000 Euro teklifimin fazla bulunması, birimin yeni kurulacak olması ve bunu benim sağlamam, zamların Euro bandında maaş olacağı için zam oranlarının düşük olması ve Türkiye’de herşeyin değişken olmasından dolayı Euro düşerse benim paramın pul olacak olması, eğitim desteğinin yılda 1, 1 maaş kadar bütçede olması, sağlık sigortası yapılmaması.
Siz olsanız bu riski alır mıydınız ?
Ben net 2 yi seçerdim. Türkiye'de uzun süre Euro bazlı maaşla çalıştım. Yıllık arttırım çok azdı ama kur sayesinde maaşım inanılmaz katladı