İş Görüşmesi ve Panik Atak

Ceren0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2020
67
49
3
İyi geceler diliyorum herkese.
Ben ne yazık ki panik atakla uğraşıyorum son 3 senedir. Doktorlar çok fazla ilaç verdi, sözüm tüm psikiyatristleri asla kapsamıyor ama ilaçlar beni aptallaştırdı ve ben de bıraktım. Doktorlar asla tamamen iyileşemeyeceğimi, 1 sene yoklamasa bile atakların gardımı indirdiğim ilk an geri döneceğini söylediler ve öyle oldu. 3-4 ayrı doktorla görüştüm, söyledikleri hep aynıydı, bu nedenle rahatsızlığımı kabul edip kendim mücadele etmeye karar verdim.
Sorun şu ki yarın ciddi bir iş görüşmem var, grup vaka çalışması yapılacak. 10 gündür hazırlanıyorum ama atak geçirmekten çok korkuyorum. Grup vaka çalışması ile ilgili, iş görüşmeleri ve mülakatlarla ilgili ayrıca panik bozukluk yaşayan arkadaşlarımızın tavsiyelerine ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkür ediyorum, bu işe çok ihtiyacım var ve güven depolamalıyım.

Ben panik atak hastası değilim ancak bir arkadaşım bu tür ataklar yaşadığında kendini telkin ediyor ve nefesini kontrol altına almaya çalışıyordu. Stres ve panik durumunu azaltan, daha doğrusu kendisini yatıştıran bitki çayları içiyordu. Yöntemlerin hemen hemen hepsi işe yarıyordu.
Bunları deneyebilirsiniz.

Ben ne yazık ki panik atakla uğraşıyorum son 3 senedir. Doktorlar çok fazla ilaç verdi, sözüm tüm psikiyatristleri asla kapsamıyor ama ilaçlar beni aptallaştırdı ve ben de bıraktım. Doktorlar asla tamamen iyileşemeyeceğimi, 1 sene yoklamasa bile atakların gardımı indirdiğim ilk an geri döneceğini söylediler ve öyle oldu. 3-4 ayrı doktorla görüştüm, söyledikleri hep aynıydı, bu nedenle rahatsızlığımı kabul edip kendim mücadele etmeye karar verdim.
Sorun şu ki yarın ciddi bir iş görüşmem var, grup vaka çalışması yapılacak. 10 gündür hazırlanıyorum ama atak geçirmekten çok korkuyorum. Grup vaka çalışması ile ilgili, iş görüşmeleri ve mülakatlarla ilgili ayrıca panik bozukluk yaşayan arkadaşlarımızın tavsiyelerine ihtiyacım var.

Doktorların böyle tarif ettiği bi hastaysanız ilaçları bırakmamalısınız, kendi kendinize halledilmez bu durum.

İlaç tedavisi hakkında ikinci bir doktora daha danıştiniz mi? Belki de bırakmak hatadır.

Burda ilaç ismi yazmak yasak fakat meşhur bi ilaç var bu tür sorunları olan insanlar yarısını alıp gidiyor hiç sorun yaşamıyolar araştırabilirsin

Valla bende panik atak falan yok galiba ama hep is gorusmesi diyince bikac sene once sansimi denemek icin gittigim 😂 gorusme yaptigim kisiye ben her isi yaparim babainda bir konusma yapacakken ben anneyim 🤦‍♀️ dedigim geliyo aklima🤣🤣 aslinda orda demek istedigim ben anneyim her isi yaparim yani bikac isi bile ayni anda yaparim demek istememdi🤣🤣

Merhaba geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifa versin bu ataklarınıza. Dualar var bu durumdan kurtulmak için bunları okuyabilirsiniz. 21 gün okunması gereken bi dua var hatta bi çok kişi kurtulmuş bundan

3-4 ayrı doktor aynı şeyi söylüyosa neden kendi kafanıza iş yapıyosunuz ki doktorları dinlemeniz lazımken?

3-4 ayrı doktor aynı şeyi söylüyosa neden kendi kafanıza iş yapıyosunuz ki doktorları dinlemeniz lazımken?
İlaç tedavisi hakkında ikinci bir doktora daha danıştiniz mi? Belki de bırakmak hatadır.
İlaçları bırakmayın psikoterapi lazım

Merhaba, yorumlarınız için teşekkür ediyorum. İlaçları bırakıp bırakmama konusunda çok düşünmüştüm o zaman da. Ancak şöyle ki tabi ki tüm psikiyatristleri kastetmeden, hatta birçoğunu tenzih ederek söylüyorum ki devlet hastanelerinde terapi uygulayan doktorlarla karşılaşamadım hiç. Bu nedenle farklı doktorlarla görüştüm, en son yine bana önerilen bir doktora gidip ilaçların ağır geldiğini ve bu süreci hem ilaç hem de terapiyle geçirmek istediğimi söyledim. Fakat hastanenin terapi gruplarının verimli olmadığını, bunun için özel bir doktorla görüşmem gerektiğini söyledi. İlaçların etkisi bir türlü hafiflemediği -ki biliyorum uzun süreli kullanımda aslında etkileri hafiflemeliydi- ve doktorlarla olan iletişimim ilaç yazmaktan öteye gidemediği için bırakmak istemiştim. Aslında asla bu hastalığın tamamen bitmeyeceğini söylemeleri de beni olumsuz etkiledi, ilaçlara rağmen de ataklarım devam ediyordu. Burada kimseyi yanlış yönlendirmek istemem, ilaç kullanarak iyileşen hastalar ve onları yönlendiren çok iyi doktorlar da olduğundan eminim. Özellikle belirtmek istiyorum ki antidepresan ilaçları hastanın kendi kafasına göre kesmesi, birden bırakması da çok tehlikeli. Mutlaka doktor kontrolünde, doktor uygun gördüğünde kademeli olarak azaltılması gerekiyor.
Tekrardan teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Ben panik atak hastası değilim ancak bir arkadaşım bu tür ataklar yaşadığında kendini telkin ediyor ve nefesini kontrol altına almaya çalışıyordu. Stres ve panik durumunu azaltan, daha doğrusu kendisini yatıştıran bitki çayları içiyordu. Yöntemlerin hemen hemen hepsi işe yarıyordu.
Bunları deneyebilirsiniz.
Teşekkür ediyorum, arkadaşınıza da çok geçmiş olsun.

Canım senelerce panik atak ve anksiyete ile uğraştım öğretmenim ve meslek hayatımın ilk yıllarında öğrencinin karşısına geçeceğim an nefesim kesiliyordu dizlerimin boşaldığını hissediyordum mesleği bırakma noktasına gelmiştim o derece.. sonrasında düzenli terapi ve ilaç kullanımıyla yendim bunu. Terapi çok faydalı oldu. Burada bahsedilen o ilaca gelecek olursak faydalı olabilir anti ansiyolitik bi ilaçtır ancak sanırım kırmızı reçeteli ve dr kontrolünde kullanılıyor sunumundan 1 hafta kadar önce bi psikiyatriste gitmen faydalı olabilirdi

Canım senelerce panik atak ve anksiyete ile uğraştım öğretmenim ve meslek hayatımın ilk yıllarında öğrencinin karşısına geçeceğim an nefesim kesiliyordu dizlerimin boşaldığını hissediyordum mesleği bırakma noktasına gelmiştim o derece.. sonrasında düzenli terapi ve ilaç kullanımıyla yendim bunu. Terapi çok faydalı oldu. Burada bahsedilen o ilaca gelecek olursak faydalı olabilir anti ansiyolitik bi ilaçtır ancak sanırım kırmızı reçeteli ve dr kontrolünde kullanılıyor sunumundan 1 hafta kadar önce bi psikiyatriste gitmen faydalı olabilirdi
Atlatmışsınız ne güzel, darısı bu rahatsızlıktan muzdarip olanların başına :nazar: Neyse ki herhangi bir problem yaşamadım. Çok teşekkür ediyorum.

Back
X