İş görüşmesi yöneticinin anlamsız tavrı

bizim bir arkadaş vardı

X yerden yoğun diye ayrılmıştı

herkes bunu biliyordu

neyse eleman kıtlığı olan bir dönemde bizim işyerine aldılar

ama tabii herkeste X yerden yoğun diye ayrılan adam burada ne geziyor

burası daha yoğun demek ki bu adam tembel algısı oluştu

ve evet bu kişi ile hala görüşürüm farklı bir yerlerden de tanıdığım ama o iş için uygun değildi esasen

bir çok işi yapamadım deyip şehir dışından gelirdi mesela aynı işi ben gidince yapardım bu bana özgü değildi yani çeşitli kereler farklı kişilerle bu sıkıntı yaşanırdı

oysa ki onu sadece o birimde görev yapsın diye işe almışlardı ben başka birimde çalışıp şehir dışında onlara destek olurdum sadece

bu kişinin mesleğinde kötü olması vs değil konu bazı tarz işleri yapmak ona ağır geliyordu

onu o tarz değil de başka iş versek belki yapacak ama onu o pozisyonda adam ihtiyacı olduğu için işe aldılar

sonra maaşına az zam yapıldı diye işten ayrıldı

o nedenle bence önceki işten neden ayrıldığın konusunda dürüst olmak lazım

yani burada da işe başlasanız iki ay sonra aynı gerekçelerle ayrılacaksanız neden hem sizin hem işyerinin zamanı gitsin ki

demekki bunlar da yeri geldiğinde saatleri uzatacak, yeri geldiğinde sizi başka bir görevle vazifelendirecek. o yüzden onlara uygun gelmediniz. ne iş olsa yaparım, fazla mesai sorun etmem, seyehat engelim yoktur, bilmediğim şeyleri çabuk öğrenirim vs diyecektiniz :)

Hicbir işveren mesai saati uzunluğu yada ekstra iş yaptığı için eski işinden ayrılan birini istemez emin olun. Özel sektörde bu işler böyle maalesef.
Biraz politik cevaplar verin bu gibi durumlarda.
Iş yoğunluğu yada mesai saatleri yerine,kendimi daha fazla geliştirmek istiyorum,orada yükselme şansım yoktu/köreldiğimi hissettim vb sebeplerden ayrıldım derseniz sizin açınızdan daha doğru olabilir.

Sanırım bundan sonra eski işyerimde kendimi yükseltme terfi şansım yoktu yol çok uzaktı gibi şeyler söylemem gerekiyor ki ikna olsunlar gerçi kaç görüşmeye gittim bir dünkü birden parladı gününde değildi ters bir zamanına denk geldim.Ama eski işyerinden çıkma sebebi tabi herkese göre değişir ama saat uzun yol uzun olması başka işler verilmesi ya da maaşın yetersiz olması ama kadın ne hikmetse bu ben başka işler versem yapmaz diye düşündü kendince

Valla kusura bakmayın da siz kalkıp çalışma saatleri uzundu çalışamadım derseniz, o da bizim kriterlerimize uygun değilsiniz der tabii ki. Başka bir sebeb olsa bahane bulacağını nerden biliyorsunuz zaten herşeye bahane bulacak olsa çalıştıracak adam bulamaz illa birilerini bir nedeni vardır ama o neden oranın çalışma koşullarına uymuyorsa sizi alamaz ki.

Belki onlarında çalışma saatleri uzundur arada mesai oluyordur adam kısa zamanda çıkacak elemanı neden alsın ki. Açıkça demiş en azından bir de biz size döneriz deyip yollayan ve boşa bekletenler var. Herkes sizi işe alacak diye birşey yok ki bu ne kızgınlık. Yönetici istemediyse olay kapanmıştır. Yoksa size şahsi bir zıtlığı olacak değil ya.

Turkce meali: Biz 38437 saat calistircak kole ariyoruz, bizim sirkette calisan haklari da yok insan haklari da. Parayi verdik diye her isi yapmak zorundasin, ozel hayatin falan umrumuzda degil.

Sallayin bence, bu tavirla, bu sacmalikla o sirket bir yere varamaz.

Bu yılın başında büyük bir şirkete iş görüşmesinde gittim randevu saati 14:00 tam o saatte oradaydım ilk olarak insan kaynaklari müdürü sonra birim müdürü sonra genel müdür ve en son şirketin sahibinin kızı ile görüştüm saat 17:30 gibi mutlu bir yüzle olumlu konuşmalarla ayrıldım biz sizi arayacağız dediler o gün bugündür hala aramadilar:KK45: olumsuz bir dönüş bile olmadı bre vicdansizlar Allah tan korkun saatlerim gitmişti sonuç hic :63:bu yüzden iş görüşmelerine giderken herşeye hazırlikli olmalıyız

Bugün sitede ilan vardı kargo firması siteden başvurup şirketin insan kaynakları kısmına email attım yarım saat sonra aradılar. Presi günü iki de görüşmeye gidicem iki sene önce de ilanlarını görmüştüm başka bir yerde çalışırken şartları ve firmanın kendisi çok iyi.Umarim bu sefer iyi olacak hevesim kursağımda kalmaz.Hemen döndü insan kaynakları bölümündeki kız en az lise mezunu danışma görevlisi arıyorlar umarım bu sefer olur

Misscheryblossom aynen hatta eve gitmesen nasıl olsa sabah geleceksin eski patronlarimin ikisi de öyleydi ben danışma kısmında dururken akşam çıkış saatine yakın kasten firma içinde başka yerlere giderdi herkes çıkar ben kalırdım iş toplantı olduğundan değil keyfi.Çıkarken odasına girip çıkabilir miyim dedigünde nereye gidiyorsun sabah yine geleceksin derdi.Belli düzenin saatin belirli olduğu yerde çalışırsan herşeye vakit ayırıyorsun öbür türlü robot gibisin.İki yerde de cumartesi akşama kadar çalışıyordum tek gün hiçbirşeye yetmiyor

İşten neden ayrıldığınız ve iş yerinden beklentileriniz konusunda çok ayrıntı vermişsiniz. Olsun yeni iş fırsatları çıkar karşınıza belli mi olur.
Daha önce bir firmaya gitmiştim. Bir saat bekletmislerdi. Sonra görüşme yaklaşık 5 dk sürdü. İş tanımına uymasam da tanımak için çağırmışlar. İlk çok şaşırmıştım. İş görüşmelerine büyük beklentilerle gitmemek lazım galiba.

sanırım öyle büyük beklentiyle gitmemek lazım.Ptesi günü bir kargo firmasına iş görüşmesine gideceğim umarım iyi olur şartları da firma olarak da çok iyi başvurdum anında ik bölümüne email attım hemen döndüler kolay kolay aramaz diye düşünmüştüm umarım iyi olur

Back
X