İş görüşmesi yöneticinin anlamsız tavrı

Üzülmeyin bence her eleman arayan farklı bakış açısına sahip benide gittiğim bir görüşmede sakin bulmuşlardi sakin istemiyorlarmis :)

happy sakin mi bunu da il defa duydum gerçekten bazen enteresan oluyor bu insan kaynakları kısmı hepsi değil ama bazıları ilk gittğiniz yerde heyecan ya da sakinliğin olması gayet doğal

Dis ticaret okumussunuz, muhasebe biliyorsunuz o zaman neden sekreterlige basvuruyorsunuz? On muhasebe elemani veya dis ticaret elemani olarak basvursaniz kurumsal firmalara? Bizzat ceonun sekreteri de olsaniz illa ki birsuru yere yardima cagrilabilirsiniz baska bolumlerden,bu gayet normal. Ben muhendis halimle muhasebeye yardim ettim ozel sektor boyledir

Kurumsal diye gorev tanimi disinda is yapmiyorsunuz gibi bir kural yok maalesef. Onceki isten ayrilma sebebini bu kadar acik anlatmamanizi tavsiye ederim. Daha onceki firma kurumsal degilmis diye anladim mesela daha kurumsal bir yerde calisma isteginizden bahsedebilirdiniz

Darkmore ben babs mutabakatı yaptım ve sadevce birkaç defa çek defterine çek işledim muhasebeye hakim değilim.Dış ticaret okudum gümrük ve lojistik firmalarına yeni mezunken çok başvurdum ama maalesef tecrübeniz olmayınca girmeniz imkansız.

Bundan sonra eski işyerimden ayrılış sebebimi bu kadar açıkça anlatmaycam bugün sorun olduğunu fark ettim eski işyerimle anlaşamadık diyicem bu sefer de niye anlaşamadınız sorusu arkasından gelebilir ki büyük ihtimal gelecektir

Siz bir iş bulsanız da biz de rahatlasak yahu.
Bütün işverenler kötü bir siz mi iyisiniz anlamadim .
Özel sektör piremses sendromunu kabul etmez .
Sen sekretersin dur sekerim sana çay tasitamayiz ,ya da ayyy çıkış saatin 10 dk gecikti dur mesai yazarız demez
Önce onu bi anlasanız gerisi gelecek ama neyse !

Konu sahibi işsiz...

Işsiz olduklarında insanlar çok kötü bir psikolojiye giriyorlar... bu yüzden bu konu hakkında bir çok konu açması normal.

Ayrıca ülkenin vahim durumu ortada bu yüzden de kendine ekstra stress yapıyordur eminim.

Genelde yorum atan insanlara yorum atmam... ama sizin bu yorumunuz gerçekten hiç hoş değil... işsizlik; sevgilim benden ayrıldı gibi basit bir mesele değildir...

Helal para kazanabilmek için ve yaşamak (birilerine bakmak) için bir çabbadır. Hayatın en önemli konusudur...

Gerçekten hiç hoş olmamış cevabınız keşke hiç yorum yapmasaydınız... yorumunuzu beğenenlerin psikolojisini de anlamak güç.
Ayrıca konu sahibi hiç şımarık birine benzemiyor (prenses demişsiniz ya)... endişesi gayet normal... her pozisyon için görev tanımları olmalı. Disiplinli bir sistem olmalı.

Konu sahibi sana gelince... ben seni çok iyi anlıyorum... bir süre bende işsiz kaldım. Mümkünse direkt firmalara git ve CV/form doldur. Kendine uygun ilan gördüğünde ise firmayı telefon ile ara ve ik ya mail at (ben hep böyle yapıyordum).

Senin için dua edeceğim umarım tez zamanda bulursun... Sevgiler.

Bu tarz yerlerde kendimi gelistirmek adina firmanizda calismak istyorum kurumunuz beni ileriye yonelik adimlarimda destekci olacaktir yükselmek ve kariyer hedeflerim dogrultusunda daha once calistigim firmalar bu konuda yetersiz.. x firmasi ( basvuruda bulundugun yer ) vizyon ve misyonlarindan örnekler vererek kendi hedeflerini gerceklestrebilegin uygun ortam ve kosullar sunuyor bu baglamda sizinle calismak benim icin cok avantajli ve mutluluk verici gibbi vs vs cumleler kurmalasin kurumsallar hep boyle seyler duymak istyor asla eski isyeronle ilgili olimsuz seyler duymak istemiyor gercek ve haklida olsaniz iyi bir izlenim olarak gormuyorlar malesef ;(( insan kaynaklari okudum bu tarz seylerin egitimini cokca aldik

Ayrica gittigin firma hakkinda görusmeye gitmeden once bilgi sahibi olmalisin onlari genelde kendi firmalarini taniyip tanimadiklarini ogrenmek icin sorru sorarlar ne zamn kurulmus yaptigi imza attigi buyuk isler kurucusu vizyon misyon vs bu tarz seylerden size soru yoneltebilirler sormasalar dahi gorusme esnasinda dedim ya hedeflerinden bahset die atyorum bunu o firmanin hedefleriyle bagdastirarak soyleyin sanki ayni fikiri o firmanin hedeflerini ideallerinj benimsemis ve kendi adinizada hayata gecrmk istyormussunuz gibi gorunecekseniz ve zaten sirketin sizden beklentileride bu olacaktir

bence en mantıklı sebep yol uzaktı, yolu evime tersti, ulaşım sıkıntısı yaşıyordum, yolda çok fazla zamanım geçiyordu falan demek. çünkü anlaşmazlık yaşadım desen olmaz, mesai desen olmaz, iş ağırdı desen hiç olmaz... yani, o firma bana çok şey kattı ama lokasyon olarak çok sıkıntı yaşadım, yolları, araçları değiştirdiler ve bu beni daha çok zora soktu gibi şeyler söylenebilir.

Eski iş yerinizden neden ayrıldınız?

Eski iş yerimde potansiyelimi tam manasıyla ortaya koyabileceğim bir pozisyonda çalışmıyordum. Pozisyon doğruydu ancak görev tanımı kısıtlıydı. Ben gelişime ilerlemeye açık bir insanım, kendimi geliştirmeyi seviyorum ancak, son iş yerimde hedeflerimi gerçekleştiremeyeceğimi ve önümün kapalı olduğunu fark ettim. Bu yüzden daha uygun bir iş ortamında çalışmayı tercih ettiğim için ayrıldım.

Eğer diyelim 1 yıl önce ayrıldıysan sana bunca zamandır iş bulamadığını ima edecek bir soru sorulacaktır. Bunu şu şekilde geçiştirebilirsin.

Evet 1 yıl önce ayrıldım fakat xx konularında kendimde eksiklik gördüğüm için bunları tamamlamayı seçtim.

Ne olabilir? Mesela, diksiyon eğitimi almış olabilirsin, bir sertifika programına veya bir eğitime katılmış, yabancı dil konusuna eğilmiş olabilirsin. Bunları belirtmen gerek. Ne de olsa sen kendini geliştirmeye çalıştığın için eski iş yerinden ayrıldın...

Bu şekilde cevaplar vermen gerek...

kendınızı dogru ıfade edemıyorsunuz ıletısımınız cok zayıf
actıgınız konuda bu barız bellı

bence asıl sebep bu

Konu sahibi işsiz...

Işsiz olduklarında insanlar çok kötü bir psikolojiye giriyorlar... bu yüzden bu konu hakkında bir çok konu açması normal.

Ayrıca ülkenin vahim durumu ortada bu yüzden de kendine ekstra stress yapıyordur eminim.

Genelde yorum atan insanlara yorum atmam... ama sizin bu yorumunuz gerçekten hiç hoş değil... işsizlik; sevgilim benden ayrıldı gibi basit bir mesele değildir...

Helal para kazanabilmek için ve yaşamak (birilerine bakmak) için bir çabbadır. Hayatın en önemli konusudur...

Gerçekten hiç hoş olmamış cevabınız keşke hiç yorum yapmasaydınız... yorumunuzu beğenenlerin psikolojisini de anlamak güç.
Ayrıca konu sahibi hiç şımarık birine benzemiyor (prenses demişsiniz ya)... endişesi gayet normal... her pozisyon için görev tanımları olmalı. Disiplinli bir sistem olmalı.

Konu sahibi sana gelince... ben seni çok iyi anlıyorum... bir süre bende işsiz kaldım. Mümkünse direkt firmalara git ve CV/form doldur. Kendine uygun ilan gördüğünde ise firmayı telefon ile ara ve ik ya mail at (ben hep böyle yapıyordum).

Senin için dua edeceğim umarım tez zamanda bulursun... Sevgiler.

Kimse istediği ise ve şartlara sip diye sahip olamıyor .
Daha önceki konularına da bakarsanız
Armudun sapi üzümün çöpü dediğini anlardınız .
Istiyor ki sadece masa başı olsun,yol parası olsun,yol parası olmazsa maaşı ona denk gelsin,hafta sonu olsun,sekreterse çay falan goturmesin,iki bardak yıkamasın...
Öyle işte . Bende çok şey istiyorum oturduğum yerden ama olmuyor .
Çabalamak lazım:KK66:

Whataylove teşekkürler cnm iyi dileklerin için umarım bulurum bir yerde şansım dönecek ama bakalım neresi olacak.Bende kariyer.net secretcv yenibiris üzerinden başvuru yapıyorum bana da bu üçü üzerinden geri dönüş oldu firma ilanı verir vermez şirketin infilak emailine adresine ya da insan kaynakları bölümüne emailine atıyorum. Çünkü ilanlara başvuran cok olduğu için aralarından siyriliyorsunuz emailine atınca bu en azından bizimle çalışmak istiyor önem veriyor intibasi oluşuyor.

Wurstria aynen yol hiç aklıma gelmemişti yol uzaktı desem bu sefer de baştan uzak olduğunu bilmiyor muydunuz demeseler sıkıntı yok.Yoksa sıkıntı olur yine

İlk defa is basvurusuna gitmissiniz desem daha onceden tecrubelerinizde varmis :) cok normal degil mi yasadiginiz? Armuda sapli uzume çöplü demezlerse tanidiklari nasil sokacaklar ise? Dediginiz gibi gulluk gulistanlik olsaydi ortada issiz kimse olmazdi.

Merhaba.Ben bugün bir iş görüşmesine gittim bir iletişim firmasının sekreterlik ilanı için.Dün insan kaynaklarından bir bayanla görştüm.Bugün gittim yönetici ile görüştüm idari kısımla ilgilenen.Klasik ne okudunuz nerde çalıştınız ben de söyledim sonra neden çıktınız eski yerinizden dedi.Ben de hem sekreter hem satış elemanı olarak çalıştım çalışma saatleri uzundu o yüzden ayrıldım bu iki yerden dedim.Bana bizim istediklerimizle sizin beklentileriniz uyuşmuyor dedi iyi de benden eski işyerimden bir sebep istiyorsun neden ayrıldığıma dair sebep ne ise onu söyledim.Sen zaten kurumsal firmasın görev tanımın belli ben eski yerimde hem sekreter hem satış yapıyordum diyince kendince ben ona iş verirsem yapmaz diye düşündü.Çalışma saatleri de ona mantıksız geldi başka kişilerle de görüşüyormuş onların daha kötü sebepleri varmış.Tam çıldırmalık sinirlendim ama belli etmedim çıkınca moralim bozuldu.Kötü sebep ne olabilir ben maaşımı vermeseler desem iki yerde mi maaşını vermedi ilginç derdi.Patronumla çalışanlarla aramız iyi değildi desem bu sefer demek ki kimseyle anlaşamıyor sorun bunda diyecek.Ki eski iki yerde de kötü ayrılmadık referans bile oldular.Başka yerlere de gittim ilaç yazılım firmasına onlara bu sebepi söyleyince gayet mantıklı geldi hatta Hakverdiler.Sizce haksız mıyım kızlar sebep ne ise onu söyledim?
Boşver ben nelerini gördüm fotoya baktı burda çok değişik çıkmışsın dedi sadece
Yahu gün günü tutmaz ki bazen

yıl başına girilecekti hiç unutmam birde banka ik sı benle elektriği tutmadı işe almadı

Belki de cnm yol parası yok dedi zaten asgari ücret bir de ben sekreterim muhasebeci muhasebeci sen beni sekreter diye alıyorsun o zaman ilana yaz muhasebe çay temizlik sekreterlik yapacak birini diye dört işi de sekreter yapsın.Sekreterin görevi nedir telefonları ilgili kişiye yönlendir email faks fotokopi sana ait bankaya gönderilecek evraklar sana ait kargolar muhasebeye ait evrakların dosyalanması çaycı olmadığı zaman yöneticiye çay vermek gelen kişieri karşılamak bu kadar
Buradaki sekreterler temizliğe çaya da bakıyor. Günlük yerler paspaslansın masalar silinsin isteniyor. Senin bunlarını yapmayacağını düşünmüş olabilirler mi acaba? Yada yaşadığınız yerde sekreterlik algısı farklıdır belki bilemedim.

Siz bir iş bulsanız da biz de rahatlasak yahu.
Bütün işverenler kötü bir siz mi iyisiniz anlamadim .
Özel sektör piremses sendromunu kabul etmez .
Sen sekretersin dur sekerim sana çay tasitamayiz ,ya da ayyy çıkış saatin 10 dk gecikti dur mesai yazarız demez
Önce onu bi anlasanız gerisi gelecek ama neyse !
Üyenin konusunu görünce okuma çık konudan!
Bir de azarlamış,işsizin halinden yokluğun halinden anlamadığın belli bence asıl şımarık piremses sensin!

Back
X