İş görüşmesi

Yok şok olmuyorum hepsi ticaret hane olmuş işte ne koparırsak kar diyorlar da , velilerde bi yerde el mecbur mu çekiyor ne oluyor onu anlamıyorum sadece.
Çocukları nereye bıraksınlar mecburlar . Herkes Ali kıran baş kesen . Paranla bile rezilsin . Kep törenini yasakladı ya yönetim . Yok cübbeli fotoğrafı çocukların . El kondu okuluna da tekrar Cübbe serbest oldu . Eğitimden zerre anlamayanlar okul sahibi .

Maalesef öyle ve okulda toplam 5 şube var. 30 öğrenci bazı sınıfların 35 olabileceğini dönüşümlü çalışmak zorunda kalabileceğimizi, molaları dahi dönüşümlü kullanacağımız ifade edildi. Daha sayamadığım nice koşullar var. Okulu görseniz ayda trilyon kazanıyordur o kadar prestijli ancak öğretmene acımıyor 🥺
şaka gibi ya. veli olarak milyonlar harcayıp çocuğumu özel okula göndereceğim. çocuğumu emanet edeceğim insana haftada bin saat çalışıp o kadar yorgunluğun karşısında üç kuruş para teklif edecekler. inanamıyorum şu durumun saçmalığına ya. ilerde çocuğumu özel okula verirsem ilk soracağım şey öğretmenlerin çalışma şartları olacak. asgari ücret bile kazanmayan bir insan nasıl faydalı olsun çocuklara millet kafayı yemiş cidden.

şaka gibi ya. veli olarak milyonlar harcayıp çocuğumu özel okula göndereceğim. çocuğumu emanet edeceğim insana haftada bin saat çalışıp o kadar yorgunluğun karşısında üç kuruş para teklif edecekler. inanamıyorum şu durumun saçmalığına ya. ilerde çocuğumu özel okula verirsem ilk soracağım şey öğretmenlerin çalışma şartları olacak. asgari ücret bile kazanmayan bir insan nasıl faydalı olsun çocuklara millet kafayı yemiş cidden.
Asgari ücreti bile layık görmemişler 17 ila 22 binmiş yuh . Ondan sonra bu gençler niye yurtdışına gitmek istiyor deniyor .

Geçen yıl “tecrübesiz” diye 2 kurumda da benzer bir şeyi yaşadığım için üzüntüden hastalanıyordum neredeyse. Sonra herhangi bir mağazaya girdim en azından sigortam da yemek param da maaşım da günü gününe eksiksiz ödendi. Muhtemelen de o okullarda çalışacağımdan daha az yorularak çalıştım. Kadromuzda deneyimli bir hocamız da vardı hatta. Üzücü ama şartlar insanı bu yöne itiyor. Umarım atanırsınız🙏🏻

öğretmenlik fedakarlık ister" diyor.
Ee yuh ama ya! Utanma da kalmamış artık. Haftanın 7 günü, günde 11 saat çalıştır, sigortayı tam ödeme hatta maaşı bile asgarinin altında al sonra da utanmadan bu cümleyi kur. Okul sahibini daha zengin et demiyor da öğretmenlik fedakarlık ister diyor yüzsüz! Lütfen ağzının payını verdim deyin.
Böyle şartlarda da asla çalışmayın. Hiçbir ögretmen çalışmasın da öğrensinler insanların köle olmadığını, onlara muhtaçlıklarının olmadığını.
Çok üzülüyorum bu ülkede öğretmenliğin geldiği noktaya ya.. Devlet okulunda atarsan öğrenci ve veliler değer kıymet vermez özellerde de hem veli, öğrenci hem de okul sahibi kıymet bilmez.

Ben de özel sektörde öğretmenlik yapmış biriyim.2015 yılında mesleği bıraktım.O günden bugüne hiçbir şey değişmemiş demek.
Biz de asgarî ücret altına çalıştık maaşları elden alıyorduk.O günlerde maaşların banka hesabına yatırılmasını zorunlu kılan bir düzenleme çıkmıştı.Her ay hesabımıza asgari ücret yatar, fazlasını elden kuruma geri verirdik😌
Bu şartları sunarken hiç de rahatsızlık hissetmiyorlar gerçekten.Nacizane tavsiyem şansınızı başka iş kollarında deneyin.
Ben de mesleği bıraktıktan sonra başka bir sektörde bir kariyer kurdum,çok da iyi etmişim.Başarıyı da,itibârı da,iyi geliri de orada buldum.
Bu kadar az parayla iş yaptırdıkları insana tavırları da emin olun o ölçüde oluyor.Bu muameleyi kendimize layık görmemeliyiz.
Herşey gönlünüzce olsun 💖

Kızlar iyi geceler, ben bir okula iş görüşmesine gittim ve okulun şartları bana ağır geldi. Özellikle maaş konusu. Saatleri 7.30 - 6.40 şeklinde ayda 1 kez nöbet tutmam istendi bunun karşılığında teklif edilen 17 -22 bin arası olur denildi. Cumartesi de dahil. Sigortam da tam yatmayacak. Bunu açıkça ifade etti, çalışmak mantıklı mı sizce direkt reddetmek mi daha iyi olur
Daha geçen gün forumda birisi bim çalışanları 38k alıyor demişti. 17-22 k ne demek ya 7.30-6.40 bir de

Evet kolej şeklinde diyebiliriz bakarsak. Sadece küçük yaş çocuklarına özel 3-6 yaş. Yaz aylarında ilkokul öğrencileri için de bölüm açılıyor. Okul prestijli güzel reklam yapıyor. Okulun içinde hayvanat bahçesi, Park alanı, birçok materyal, ilgi köşeleri vs var. Velilerin de çocukların da dikkatini çekiyor. Tam hastane bölgesine kurulu bir okul. İyi bir kitleye sahip yani az kazanıyor da o yüzden bu şekilde teklif ediliyor diyemiyorum bile...
Yıllarca özel sektörde öğretmenlik yaptım, tabii ki yorucuydu ama hiç şöyle rezil mesailerle rezil ücretlerle çalışmadım ya, son yıllarda iyice düştü maaşlar biliyorum ama bu kadarını görünce şoke oldum görünce, bu nasıl bir ahlaksızlık?
Özel eğitim mezuniyetiniz varmış, atanma şansınız çok yüksek diye biliyorum, özel kurumlarda da şansınız yine iyi olur, lütfen değerlendirin.

Okulların en kötüsüne denk gelmişsiniz. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama internet okul öncesi öğretmeni ilanlarıyla dolu. Öncelikle o okulu şikayet edeceksiniz MEB e. Kesinlikle işlem yaparlar. Cezalarını çeksinler.
Ben de özel okulda çalışıyorum maaşım çok iyi memur maaşından fazla öyle söyleyim. Branşa göre değişir tabi adaletsizlik var bu konuda. Ama bizim okuldaki okul öncesi öğretmenleri de iyi kazanıyor.
Asgari ücretle çalıştıran yerlerin önünden bile geçmem. Önünde sonunda batarlar zaten bu kadar ah aldıktan sonra. İsim değiştirip tekrar devam ederler borçlarını ödemeden.
Araştırmaya devam edin gitmeden önce telefonda konuşun maaş beklentinizi öyle gidin. Tabiki atanırsınız inşallah ama bu süreçte tecrübe kazanmak için illa ki hak hukuk bilen iyi bir yer bulursunuz. Şuan biraz geç ama anlaşma dönemi 2 haftaya bitiyor. Hangi şehirde olduğunuzu özelden yazarsanız o şehrin WhatsApp öğretmen ilanı grubunu atabilirim size.

Prestijli okul dedigin ogretmeni, egitimi, networku iyi okuldur. Su ortamda hangi ogretmen isini severek yapar, isim yapmis, alaninda oncu, yenilikci ogretmenleri de bu maasla alamazlar zaten. Nerede prestij? Veliler de binlerce TL mi oduyor simdi ogretmenin asgariden az aldigi okula? cok vahim...

bir komşumuz daha dün bir dersaneye temizlik görevlisi pozisyonu için görüşmeye gitti. sabah 8 akşam 5, haftanın 6 günü tek kattan sorumlu olacak ve 28 bin artı yemek teklif etmişler. Kadın 6 gün olduğu için kabul etmedi. Karşılaştırmayı sana bırakıyorum yorumum yok.

Kızlar iyi geceler, ben bir okula iş görüşmesine gittim ve okulun şartları bana ağır geldi. Özellikle maaş konusu. Saatleri 7.30 - 6.40 şeklinde ayda 1 kez nöbet tutmam istendi bunun karşılığında teklif edilen 17 -22 bin arası olur denildi. Cumartesi de dahil. Sigortam da tam yatmayacak. Bunu açıkça ifade etti, çalışmak mantıklı mı sizce direkt reddetmek mi daha iyi olur
Tabiki de kabul etme bu nedir evin masrafını bile karşılamaz bir de yol masrafı olursa yarısı yola gidecek sana ne kalacak? Sigortan dan bile cimrilik yapmışlar gitme.

Özel okullarla görüşürken anlaşırken kaçınız öğretmenlerinize ne maaş veriyorsunuz hangi sosyal hakları var diye soruyor? Çocuğumun iyi okulda okuması yetmez, eğitim öğretim bilgi veren öğretmeninin refahı da benim için önemli diyor musunuz? Biz size yılda belki milyona varan ödemeler yapıyoruz, siz aynı oranda öğretmen maaşı ödüyor musunuz diye sorgulayan var mı? Veliden kepçeyle alıyorlar ama öğretmene çay kaşığının ucuyla veriyorlar. 208 üniversite ve herkesin sınırsız üniversite sınavına girme hakkı var. Elini çarpsan öğretmen var, niye fazla maaş vereyim, bu olmazsa başkası gelir diyorlar.

Yakında öğretmenler piramitlerdeki inşaat işçileri gibi bira ve ekmek ile ödeme alıp bir de çalışırken kırbaç yiyecekler. Eğitim bitti ülkede.

Back
X