• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İs gorusmesinde heyecandan herseyi mahvetmek

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Merhaba kizlar, cok iyi bir firmada is gorusmem vardi çarşamba günü. Hersey cok guzel gidiyordu. Gorustugum kisi calisacagin ekip soyle olacak su kadar kisi var tek bayan sen olacaksin falan demeye basladi gorusmede. Ben cok heyecanlandim. Daha sonra sizi mudurumle tanistirmak istiyorum dedi. Mudur olan kadin geldi. Bana analitik sorular sormaya basladi ama panikten inanilmaz kolay olan sorulari cozemedim :( sorular cidden cok kolaydi... Daha sonra seni musteri ile cok iletisime sokmamak lazim dedi. Bu arada ben mezun degilim ocakta mezun olacagim. Kesin mi diye sordu evet dedim. Kesin olmazsan ama bizde seni kesin cikartiriz dedi bu sorulardan önce. İste o sorulari yapamayinca iki soru daha var ama sormayacagim bu panikle yapamayacaksin dedi. Sonra gorusme bitti ciktim. O kadar moralim bozuk ki kizlar normalde bes saniyede yapabilecegim seyleri yapamadim diye :( kac gundur resmen kahroldum , sizcede kesin kaybettim mi isi ?

Merhaba kizlar, cok iyi bir firmada is gorusmem vardi çarşamba günü. Hersey cok guzel gidiyordu. Gorustugum kisi calisacagin ekip soyle olacak su kadar kisi var tek bayan sen olacaksin falan demeye basladi gorusmede. Ben cok heyecanlandim. Daha sonra sizi mudurumle tanistirmak istiyorum dedi. Mudur olan kadin geldi. Bana analitik sorular sormaya basladi ama panikten inanilmaz kolay olan sorulari cozemedim :KK43: sorular cidden cok kolaydi... Daha sonra seni musteri ile cok iletisime sokmamak lazim dedi. Bu arada ben mezun degilim ocakta mezun olacagim. Kesin mi diye sordu evet dedim. Kesin olmazsan ama bizde seni kesin cikartiriz dedi bu sorulardan önce. İste o sorulari yapamayinca iki soru daha var ama sormayacagim bu panikle yapamayacaksin dedi. Sonra gorusme bitti ciktim. O kadar moralim bozuk ki kizlar normalde bes saniyede yapabilecegim seyleri yapamadim diye :KK43: kac gundur resmen kahroldum , sizcede kesin kaybettim mi isi ?

Bana müdür olumsuz düşünmüş gibi geldi de belli olmaz belki tepkinizi ölçmek için böyle davranmıştır. Diğer yandan daha mezun bile olmamışsınız panikleyecek üzülecek bir durum yok bence. Şahsen ben çok iyi bir firma olsam diplomasını almayani ise başlatmam zaten. Stajyer olarak ya da part time olabilir de tam zamanlı almazdim. Yani kahrolmayın bence daha yolun başındasınız bunlar hep deneyim.

@kumral5454 merhaba..
Panik olmayın. Daha mezun olmamışsınız. Her görüşme sizin için tecrübe demek. Firma tam zamanlı eleman arıyorsa bence zor (bunu moralinizi bozmak için söylemiyorum, iş hayatının gerçeği)
Ama eleman alımları uzun vadede gerçeklesecekse şansınız vardır hala. Hakkınızda hayırlısı olsun. Daha çok fırsatlar çıkar karşınıza merak etmeyin ;)

Tatlı heyecanlar
Ben en son yurtdışı mülakatında kaldım öyle ama cidden kaldım. Soruya cevap vermedim. Sesim çıkamadı bir türlü. Geçemedim tabi.
Ancak müdiresi negatif gibi gelmedi bana. Genceciksiniz heyecan normal bence o da bunu normal sayacaktır.
Hakkınızda hayrlısı olsun.

Daha yeni mezun olacaksın. İş görüşmesi deneyimi de lazım insana. Ben ilk iş ararken sesim çıkmazdı. İşten çıkarıldım. İkinci iş aramamdaki benle ilkteki arasında dağlar kadar fark vardı ;-)

Daha ilk deneyim, çok da olumsuz görünmedi gözüme. Zaman içerisinde toparlarsın ve daha rahat olursun endişe etme.

İlk iş görüşmeleri çok feci ya..
Sadece soruları çözmenize değil nasıl çözdüğünüze, panik yapıp yapmadığınıza da bakarlar özellikle iyi bir pozisyona giriyorsanız. Ama böyle böyle alışıyor insan demek ki.

ilk iş görüşmen mi? daha mezun bile olmamışsın. heyecanlanman normal.

Ben çalışıyorum kızlar büyük bir firmada. Ama bu görüştüğüm yer isteklerimle çok daha fazla örtüşüyordu. Çok şstşyordum işi ama hayırlısı artık

Ben çalışıyorum kızlar büyük bir firmada. Ama bu görüştüğüm yer isteklerimle çok daha fazla örtüşüyordu. Çok şstşyordum işi ama hayırlısı artık

Mesleğinizi merak ettim açıkçası mezun bile olmadan hemen büyük bir firmada çalışmaya başlamak zor. Işiniz ve iş deneyiminiz varken keşke bu kadar heyecan yapmasaydiniz. Ama olan olmuş hayırlısı diyin zaten işiniz de varmis.

Mesleğinizi merak ettim açıkçası mezun bile olmadan hemen büyük bir firmada çalışmaya başlamak zor. Işiniz ve iş deneyiminiz varken keşke bu kadar heyecan yapmasaydiniz. Ama olan olmuş hayırlısı diyin zaten işiniz de varmis.
Bilgisayar mühendisiyim. Evet hayırlısı ama o kadar basit sorulara cevap verememek üzdü beni çok

Bilgisayar mühendisiyim. Evet hayırlısı ama o kadar basit sorulara cevap verememek üzdü beni çok

Bence üzülmeyin böyle issizligin olduğu bir dönemde mezun olmadan çalışmaya başlamışsınız. Bu iş olmasa da daha iyileri de olur ileride. Zaten heyecandan veremediğinizi de anlamışlardir.

Çok normal. Ama bu iş zaten senin değil. Hani kaybedecek birşeyin yok. Kazanabilecek birşeyin var. Böyle düşünerek girseydin keske gorusmeye. Karsindakilerde insan. Onlar oldukları yerlere nasil geldi Allah bilir.
Ben ilk iş gorusmemde kadin birden ingilizce konusmaya baslamisti. Bildiğim şeyleri heyecandan söyleyemedim Ama şimdi düşününce gülüyorum :confused:
Ve evet ise alınmıştım :KK48:

Bence üzülmeyin böyle issizligin olduğu bir dönemde mezun olmadan çalışmaya başlamışsınız. Bu iş olmasa da daha iyileri de olur ileride. Zaten heyecandan veremediğinizi de anlamışlardir.
teşekkür ederim moral oldu cevabınız

Çok normal. Ama bu iş zaten senin değil. Hani kaybedecek birşeyin yok. Kazanabilecek birşeyin var. Böyle düşünerek girseydin keske gorusmeye. Karsindakilerde insan. Onlar oldukları yerlere nasil geldi Allah bilir.
Ben ilk iş gorusmemde kadin birden ingilizce konusmaya baslamisti. Bildiğim şeyleri heyecandan söyleyemedim Ama şimdi düşününce gülüyorum :confused:
Ve evet ise alınmıştım :KK48:

Benim görüşmemde çok pozitif ilerliyordu herşey. Hatta Mezun olamazsan söylediğin tarihte işten çıkartırız falan dedi. Bende alacağım işi diye çok heyecanlandım ama sonrası....

Ne salak bi mudurmus :) is gorusmesindemisin sinavda mi :) cogu kadin yoneticiler bu halde bence :) kompleksliler ne yazikki

İnşallah olur canım.
Ben adımı unuttum bir keresinde. Şaka gibi ama valla gerçekti. Ağzımdan kelime çıkmıyor. Donmuştum. Ama aldılar acıdılar sanırım

Oldu o iş bence merak etme.bundan sonra heyecanini yenmenin yollarini ara.

Back
X