İş görüşmesinde söylenenler.

Profesyonellikten çok uzak bir firma olduğunu düsünüyorum mulakatta kıyaslamaya sokmak nedir ya ikcılar yapmayııınn 😂 ayrıca saati net olmayan firmalardan da uzak durmanızı tavsiye ederim, çok saçma geliyor bana, yani parası yansıtılsa bile, ben 7 de cıkmayı kabul ettiysem bu 8 e sarkamaz kabul etmem. En sevmediğim şeydir. Çok nadir zamanlar olur okey belki yoğunluktan kabul ederim ama onun haricinde asla.

Herkese merhaba,

Fikir almaya geldim çünkü biraz canım sıkıldı. Çok değil ama yine de yazmak istedim.

Mesleğim asistanlık, 20 senedir özeldeyim ve altı aydır da iş arıyorum. Dün bir mülakat yaptık ve istisnasız beş dakikası (hatta on bile olabilir) bana eski çalışanı övmekle geçti. Şöyle ki o pozisyondaki kişiyi başka bir yere alacaklarmış. Bana söyledikleri “ X hanım çıtayı öyle yükseltti öyle yükseltti ki onun gibi birini istiyoruz, o buradayken içimiz çok rahat ediyor, çok önemli kilit bir pozisyonda ve çok donanımlı, yetenekli birisi vs.” bu cümleler oldu.

Bunda ne var diyebilirsiniz ben de düşününce diyorum ve bu nedenle konu açıyorum zaten. Böyle baştan bir kıyas olacaksa bu beni geriyor, sürekli X hanımla mı kıyaslanıcam çalışırken?

Yani “bu pozisyon bizim için kilit bir pozisyon” denebilir ama mevcut çalışanı adaya bu kadar övmek beni gerdi.

Ayrıca mesai 9-6 ama erken gelip Genel Müdürümüz çıktıktan sonra çıkmanızı bekliyoruz da dediler. Yani 8-19:00 gibi mi düşünmeliyim anlamadım. Bu çok önemli değil ama diğer konu beni irite etti.
Keşke "Siz X hanımla devam edin o zaman" deyip çıksaydınız. Paspas arıyorlar anladığım kadarıyla.

Yönetici asistanlığında saatler esnek olur zaten. Bunu mülakatta söylemeyen yerler olsa bile işe başladığınızda fark edersiniz. Yöneticiyi asiste ediyorsunuz. Onun çalışma koşulları ve saatleri tabii ki sizinkini de etkiler.

Herkese merhaba,

Fikir almaya geldim çünkü biraz canım sıkıldı. Çok değil ama yine de yazmak istedim.

Mesleğim asistanlık, 20 senedir özeldeyim ve altı aydır da iş arıyorum. Dün bir mülakat yaptık ve istisnasız beş dakikası (hatta on bile olabilir) bana eski çalışanı övmekle geçti. Şöyle ki o pozisyondaki kişiyi başka bir yere alacaklarmış. Bana söyledikleri “ X hanım çıtayı öyle yükseltti öyle yükseltti ki onun gibi birini istiyoruz, o buradayken içimiz çok rahat ediyor, çok önemli kilit bir pozisyonda ve çok donanımlı, yetenekli birisi vs.” bu cümleler oldu.

Bunda ne var diyebilirsiniz ben de düşününce diyorum ve bu nedenle konu açıyorum zaten. Böyle baştan bir kıyas olacaksa bu beni geriyor, sürekli X hanımla mı kıyaslanıcam çalışırken?

Yani “bu pozisyon bizim için kilit bir pozisyon” denebilir ama mevcut çalışanı adaya bu kadar övmek beni gerdi.

Ayrıca mesai 9-6 ama erken gelip Genel Müdürümüz çıktıktan sonra çıkmanızı bekliyoruz da dediler. Yani 8-19:00 gibi mi düşünmeliyim anlamadım. Bu çok önemli değil ama diğer konu beni irite etti.

Aslında eski çalışan kısmının olumlu tarafları var. Demek ki başvurduğunuz pozisyondan yükselme şansı var ki x hanım yükselmiş. Yine aynı şekilde demek ki şirkette mutluymuş ki sadece pozisyon değişikliğine gidilmiş.

Ama esnek mesai saatleri daha sıkıntılı bence.

Herkese merhaba,

Evde oturup is beklemeye kesinlikle karsiyim, ama bu mudur sonrasi gelip gitmek de kolelik yahu. Bir onceki hakkinda da bilerek abartiyorlar, aslinda demek istedikleri "biz kayitsiz sartsiz bize itaat edecek köle ariyoruz, o calisan mukemmel bir itaatkardi, ensesine vurup lokmasini aldik, simdi de yine onun kadar safini ariyoruz"

Tum bu olumsuz olaylara ragmen, ise girer, biryandan da Baska is aramaya devam eder, "köle degil insan arayan" yer bulunca da giderdim

Herkese merhaba,

Hiçbir zaman aynı işi aynı performansla farklı kişiler yapamaz. O kadar memnunlarsa maasını yükseltsinler çıkarmasınlar. Allah allah

Genel müdür geç gelir erken çıkar bence. Buradaki çoğu kişinin aksine çalışma saatleri çok sıkıntı gelmedi bana.

Genel müdür geç gelir erken çıkar bence. Buradaki çoğu kişinin aksine çalışma saatleri çok sıkıntı gelmedi bana.

Mantıken o zaman “çalışma saatlerimiz 9-6 ama sizin GM çıkmadan çıkmanızı istemiyoruz” demezlerdi di mi?

Özellikle buradaki konuları okurken görüyorum ki bir çok üyemiz 11 saat çalışma saatini normal karşılıyor. Bunun bir de işe gidip gelmesi var. Ne zaman uyuyacak ne zaman yemek yiyecek ne zaman bir şey izleyeceksiniz? Sadece cumartesi pazar günleri mi? Kalan 5 günde tükenmiş hissetmeyecek misiniz? Haftada 55 saat çalışmayı nasıl sorun etmiyorsunuz? Üstelik bu süre bile esnek. Ya müdür işe geç gelip geç çıkmayı tercih ederse?

Ben şu anda haftada 6 gün çalıştığım bir işteyim ama mesai süremiz günde 8 saat. Haftada 48 saat oluyor, kendime ayıracak zaman bulamıyorum. Haftada 55 saat çalıştığımı düşünmek bile beni şu anda gerdi. Çalışma saatlerini çok uzun buldum.

Bunlar nasıl insan ben olsam bende çok kurumsal yerlerde çalıştım bu söyledikleriniz kurumsalliga aykırı siz daha köle tarzı birisini bulun derdim sanki bir onlar isyeri

Back
X