İş görüşmesinde söylenenler.

Yapılacak iş atla deve değil ben dediğiniz gibi her türlü çevirdim ofisi de müdürleri de yani bana da garip geldi aşırı övmeleri, çıtayı yukarıya çıkarttı demeleri. Gerçekten uzun uzadıya övdü çünkü ben huzursuz oldum belki de denemek için yaptılar bilmiyorum İk’cıların mantığını anlamak güç Chickennova Chickennova

Kendilerince taktik geliştirmişler hahahaaaayyyyy yirim onların ik cılığını
Belli ki kurumsal bir yer değil, bu hareket profesyonel ik cı tekniği değil çünkü
Dene bence, çok tecrübelisin sen bunları parmağında çevirirsin
Sadece çıkış saatlerini netleştir, esnek çalışma saati diye bir şey olmaz bu çok suistimal edilen bir durum
Başlarsın baktın olmuyor vazgeçersin ama ben senin bu işi çevireceğini arada da bu ik cıya yüksek çıta bu muydu diye laf sokabileceğine çok eminim :))) hayırlısı olsun inşallah kuzum en kötü ihtimal biraz aksiyon olmuş olur evden çıkmış havanı değiştirmiş olursun diye düşünüyorum

Grafikerim, evlenmeden önce çalıştığım bir yerde sürekli eski grafikeri övüyorlar. Ama öyle böyle değil. Şöyle mükemmeldi böyle müthişti. Efendim yaptığı işler eşsizmiş, eli çabukmuş...

Dedim lan napmış bu kız eski işlere bakayım. Tam bir felaket. Estetik sıfır, her şey rengarenk, çiçekli kelebekli. Yazılar gözüne sokar gibi kocaman kocaman. Dedim hay sizin zevkinize.

Üretim zaten yaka silkmiş yaptığı işler baskıda hep sorun çıkarıyor. Uyarıyorlar hala kız bildiğini yapıyor artık yılmışlar. Zaten arşivlemesi ömür törpüsü. Aradığın şeyi bulabilmek için bütün işleri tek tek açman lazım. Çünkü isimler şöyle: dosya son. Dosya soon. Dosya soooooon. Dosya en son... 😬 Müdürlerin umurunda mı. Yoo. Önemli olan rengarenk tasarımımsı şeyler.

Ama şunu çözdüm kız sürekli kendini satmış. O anlamda değil mesleki anlamda. Yorumu karşı tarafa bırakmak yerine kendi yorumlamış öve öve bitirememiş, sürekli ben yapıyorsam doğru diye bastırmış. O yüzden kızın yaptığı b.k gibi işler gözlerinde büyümüş. Sonradan müdürlerden biri kızın firma için yaptığı dosyaya bakarken şey dedi "bu ne biçim bişey ya nasıl kabul etmişiz bunu" :D

Eminim sizin görüştüğünüz yerdeki eski çalışan da öyleydi. Yoksa yönetici asistanı dediğimiz meslek arge değil bişey değil yani en fazla ne yapmış olabilir.

Ben şunu anladım (ama uygulayamadım) iş hayatında kendini öveceksin. Yaptığın işleri gözlerine sokacaksın. Yaptığın küçük bir şeyi büyükmüş gibi satacaksın. Yapabiliyorsan yap bence.

Çok çalıştırıp her işi yaptıracağımız köle arıyoruz demiyorlar da “kilit pozisyon” “esnek çalışma saatleri” vesaire adı altında göz boyayıp güzelleme yapıyorlar. Eski çalışanı övme sebepleri de onun gibi her şeye tamam diyen, özel hayatından büyük fedakarlıklar veren birini arıyor olmaları. “Siz de onun gibi gece gündüz çalışırsanız belki ileride size de terfi yaparız” mesajı vermişler.

Bana normal geldi..
Açık bir sekilde beklentiyi yüksek tuttuklarını dile getirmişler.
Birinin yerini alacaksanız kıyas olur illa ki.
Hayat da böyle değil mi ?
Bayram gelir ; nerede o eski bayramlar deriz.
Önümüze bir şey gelir ; eski tadı yok deriz.
Sac modelimizi değiştiririz ; nasıl olmuş deriz.Bunu bile önceki şekliyle kıyaslamalari o için sorarız.
Çok takılmamak lazım gelir.
Biraz da kendisini sevdirip kabul ettirmiş anladığım kadarıyla.
Onun da bir etkisi vardir mutlaka..
Özetle yüksek performans göstermen için gazlamaya çalışmışlar 🤣

benim eşim de genel mudur cıkmadan cıkmadıgından cogunlukla toplantı vs uzuyor bazen çıkış saatinde iş veriyorlar yapmadan cıkamıyor 8 5 diye işe girdi 8-7 den erken cıkmadı.. hele bu aralar 10 da cıkıyor (12 leri bile gorduk) ve bunu asla mesaiye yansıtmıyorlar. esnek calısma dedilerse kesinlikle + kac saat iş yerinde oldugunun bi önemi yoksa bunu da konusmak lazım. ben eşimle kac yıldır keyifle yemek yemedim. ayrı ayrı takılıyoruz. zor iş kısaca. kıyaslanma konusu da baslangıcta daha at gibi kosturmak baska bişi değil. tam verim. harıl harıl robot gıbı calıs :)
Eşiniz fazla mesaileri delillendirsin

Ben cok is yeri denemisimdir. Kafama yatmaz bana uymaz 2 hafta / 1 hafta / 1 ay vs çalıştım.

Cv’me yazmadım. Hiç de sorun olmadı.
Cevremdeki arkadaşlarımın eksiksiz hepsi, kısa sure çalıştıkları hiç bir firmayı cv ye yazmaz.
Bana soruyorlar. Oldukça da kurumsal bir yerdi. En son gireceğim iş yerine yurtdışı planım olduğumdan sırf 1 ay çalışıp çıkmış görünmemek için girmedim.

Köle mi aliyorlar ya
Esinizin bırakma imkanı yok mu, çok gerildim
Birbirinizle nasıl vakit geciriyosunuz boyleyken
:KK48: okudugu bölümle ilgili calısamayacaksa her iş aynı yıne mutsuz olacaktı. kıyamazdım. ama olay calısmaksa fabrikada işci olabilir baska da bi iş yok burda. eski iş yeri de boyleydı onlar da eve iş yıgardı. burayı bulunca rahatlar sanmıstm :)kacınılmaz olay sanırım. sehir değiştirmek herkesin aklına gelır ama orda kac lira maaş verecekler.? burda yine kirada değiliz:)) belki yol parası 2 ye 3 e katlanıcak :) bu sefer gecinemezsek nolucak geri don tekrar iş bul..simdi 1 yasında oglum var sorumluluk arttı pat dıye degısıklık de yapamayız :) belki duzene oturur bı kac yıla pozısyon degısır belki ler le gecıyor işte :) ben evlendıkten sonra hıc calısmadım ama calısabılırım
Eşiniz fazla mesaileri delillendirsin
departman değiştirdi bu yıl oylelikle uzadı calısma saati. o yuzden bişi yapamaz.anlastılar yani:) cok detaylı yazmayınca eksık olmus :)

Grafikerim, evlenmeden önce çalıştığım bir yerde sürekli eski grafikeri övüyorlar. Ama öyle böyle değil. Şöyle mükemmeldi böyle müthişti. Efendim yaptığı işler eşsizmiş, eli çabukmuş...

Dedim lan napmış bu kız eski işlere bakayım. Tam bir felaket. Estetik sıfır, her şey rengarenk, çiçekli kelebekli. Yazılar gözüne sokar gibi kocaman kocaman. Dedim hay sizin zevkinize.

Üretim zaten yaka silkmiş yaptığı işler baskıda hep sorun çıkarıyor. Uyarıyorlar hala kız bildiğini yapıyor artık yılmışlar. Zaten arşivlemesi ömür törpüsü. Aradığın şeyi bulabilmek için bütün işleri tek tek açman lazım. Çünkü isimler şöyle: dosya son. Dosya soon. Dosya soooooon. Dosya en son... 😬 Müdürlerin umurunda mı. Yoo. Önemli olan rengarenk tasarımımsı şeyler.

Ama şunu çözdüm kız sürekli kendini satmış. O anlamda değil mesleki anlamda. Yorumu karşı tarafa bırakmak yerine kendi yorumlamış öve öve bitirememiş, sürekli ben yapıyorsam doğru diye bastırmış. O yüzden kızın yaptığı b.k gibi işler gözlerinde büyümüş. Sonradan müdürlerden biri kızın firma için yaptığı dosyaya bakarken şey dedi "bu ne biçim bişey ya nasıl kabul etmişiz bunu" :KK70:

Eminim sizin görüştüğünüz yerdeki eski çalışan da öyleydi. Yoksa yönetici asistanı dediğimiz meslek arge değil bişey değil yani en fazla ne yapmış olabilir.

Ben şunu anladım (ama uygulayamadım) iş hayatında kendini öveceksin. Yaptığın işleri gözlerine sokacaksın. Yaptığın küçük bir şeyi büyükmüş gibi satacaksın. Yapabiliyorsan yap bence.

Ya bizim işte dikkatli, disiplinli olacaksın, zamanı yönetmeyi iyi bileceksin, biraz toleransın yüksek olacak kapris çekeceksin daha ne yapacaksın? Ben anlamıyorum bunlara haiz olmasam 20 sene babamın hayrına mı çalıştırdılar beni?

Bana soruyorlar. Oldukça da kurumsal bir yerdi. En son gireceğim iş yerine yurtdışı planım olduğumdan sırf 1 ay çalışıp çıkmış görünmemek için girmedim.
Bize de soruyorlardı, arkadaşlarıma hala soruyorlar.

En son çalıştığın iş yerini, cv de yazan en son şirketi söyledim ve söylüyorlar.

Ayrıca 1 ay çalışıp çıktığım yeri neden söyliyeyim ki, ne saçmalıklar ya da terbiyesizliklerle karşılaştık ki çıkmışım.

Birde şöyle bi konu var. En az çalıştığım sirkette 4-5 yıl çalıştım. Demek ki bende sorun yok. Bi zahmette şirketler kendi leş politikaları ya da çalışanlarına baksınlar. Kadin acaba bu kadar uzun sure çalışırken 1 hafta da neden diger şirketten çıkmış.

Açıklamak gibi yasal bi zorunluluğumuzda yok ayrıca.

Hiç sorun olmuyor.

Şirketleri falan bilmem ama turizmde yönetici kadronun mesaisi yazılmıyor mesela. Varsada şimdiye kadar aksine şahit olmadım.
Yazılmadığı için delillendirsin diyorum zaten. İşten çıkınca fazla mesaiyi talep edebilmek için

Vive, senin durumların benim bile canım o sıkıyor gerçekten 😓 Çok mu zor adamakıllı bi yere denk gelmek dicem de insanlar çok saçma sapan artık maalesef. İnşallah en kısa zamanda gönlüne göre güzel bi iş bulursun 🙏

Yorumlarda yazıldı mı bilmiyorum ama bunu genelde iş tanımı tam olarak belli olmayan firmalar yapıyor. Böylelikle siz şikayetçi olursanız ama biz sana baştan dedik x hanım yapıyordu demek ki imkansız değil sen beceriksizsine getiriyorlar olayı. Yükleyebildikleri kadar da iş yüklüyorlar bu şekilde.

Herkese merhaba,

Fikir almaya geldim çünkü biraz canım sıkıldı. Çok değil ama yine de yazmak istedim.

Mesleğim asistanlık, 20 senedir özeldeyim ve altı aydır da iş arıyorum. Dün bir mülakat yaptık ve istisnasız beş dakikası (hatta on bile olabilir) bana eski çalışanı övmekle geçti. Şöyle ki o pozisyondaki kişiyi başka bir yere alacaklarmış. Bana söyledikleri “ X hanım çıtayı öyle yükseltti öyle yükseltti ki onun gibi birini istiyoruz, o buradayken içimiz çok rahat ediyor, çok önemli kilit bir pozisyonda ve çok donanımlı, yetenekli birisi vs.” bu cümleler oldu.

Bunda ne var diyebilirsiniz ben de düşününce diyorum ve bu nedenle konu açıyorum zaten. Böyle baştan bir kıyas olacaksa bu beni geriyor, sürekli X hanımla mı kıyaslanıcam çalışırken?

Yani “bu pozisyon bizim için kilit bir pozisyon” denebilir ama mevcut çalışanı adaya bu kadar övmek beni gerdi.

Ayrıca mesai 9-6 ama erken gelip Genel Müdürümüz çıktıktan sonra çıkmanızı bekliyoruz da dediler. Yani 8-19:00 gibi mi düşünmeliyim anlamadım. Bu çok önemli değil ama diğer konu beni irite etti.
Maalesef ki bu saçma çalışma saatini ve işin dışında ki yapılacak işleri bile kabul eden çok insanımız olduğundan bu kadar rahat tavır sergiliyorlar. Eski çalışanlarıyla devam etselermiş madem. Ben bankada staj yaparken '' bir önce ki kız masaj yapıyordu bana, o çok çalışkandı, biz demeden koşardı '' ırt zırt saçmaladılar. Bende işim dışında bi şey yapmam dedim. Hanfendilere birde masaj yapıcam :D Almazsa almasınlar onlar çalışan değil hizmetçi arıyorlar.

Asistan demek birinin sekreteri gibi birşey mi?
Mesela ben kamudayım bizim de yöneticilerimizin sekreterleri KPSS ile atanmış kişiler ve onlara göre ayarlıyorlar kendilerini. Bu iş bunu gerektiriyor sanırım. Çocuklu bir kadın olduğum için ben korkuyorum hep oraya verilmekten.
Ama kıyas işi saçmalık. Yani x hanımın yaptıklarını dile getirse isim vermeden şu görevleri yapacaksınız beklentimiz bu dese yeterliydi. Neyse benim iş ihtiyacım varsa ve sözleşme imzalamayacaksam denerdim

Back
X