İş görüşmesinde söylenenler.

Kesinlikle profesyonel degiller. Yani isin tanimini verirsin beklentileri soylersin.. ben olsam cok memnunsaniz o calisani gondermeyip diger pozisyona birini alsaydiniz derdim😐 sirf komplekse kapil ve kendini yirt diye bir taktik bu.. tecruben varmis
Ama bunu yemissin..

Cikis saatleride sknti ama belki calismaya baslayinca esneklik olur filan..

Ben olsam baslarim, baktim olmuyo birakirim.. kaybedecek birsey yok ki..
1-2 ay calissan bile cv ne yazmazsin olur biter.

Nasıl yükseltmiş çıtayı metresimiymiş ne bekliyormuş…
Asistanlık mesleği ortada, yapılacaklar ortada ne yapacakmışsınız.

Hani 4-5 dil bilen x Holdingde yönetim bölümünde sahiplerini / ceo yu çekip çeviren, sözlesme vs yapılırken dahi her ayrıntıda olan üst level bi asistan olur da okey derim.

Onca firmada çalıştım neler gördüm. Hiç bir asistanın bu kadar erken saatte gelip çalışmaya başladığını görmedim, toplantı olur geç çıkılır ara arada… Çok enteresan…

Herkese merhaba,

Fikir almaya geldim çünkü biraz canım sıkıldı. Çok değil ama yine de yazmak istedim.

Mesleğim asistanlık, 20 senedir özeldeyim ve altı aydır da iş arıyorum. Dün bir mülakat yaptık ve istisnasız beş dakikası (hatta on bile olabilir) bana eski çalışanı övmekle geçti. Şöyle ki o pozisyondaki kişiyi başka bir yere alacaklarmış. Bana söyledikleri “ X hanım çıtayı öyle yükseltti öyle yükseltti ki onun gibi birini istiyoruz, o buradayken içimiz çok rahat ediyor, çok önemli kilit bir pozisyonda ve çok donanımlı, yetenekli birisi vs.” bu cümleler oldu.

Bunda ne var diyebilirsiniz ben de düşününce diyorum ve bu nedenle konu açıyorum zaten. Böyle baştan bir kıyas olacaksa bu beni geriyor, sürekli X hanımla mı kıyaslanıcam çalışırken?

Yani “bu pozisyon bizim için kilit bir pozisyon” denebilir ama mevcut çalışanı adaya bu kadar övmek beni gerdi.

Ayrıca mesai 9-6 ama erken gelip Genel Müdürümüz çıktıktan sonra çıkmanızı bekliyoruz da dediler. Yani 8-19:00 gibi mi düşünmeliyim anlamadım. Bu çok önemli değil ama diğer konu beni irite etti.
Saat konusubdaha onemli bence. Diger konuda da gaza getirmek istemis olabilirler ama boyle bir durum herkesin moralini bozar

Kesinlikle profesyonel degiller. Yani isin tanimini verirsin beklentileri soylersin.. ben olsam cok memnunsaniz o calisani gondermeyip diger pozisyona birini alsaydiniz derdim😐 sirf komplekse kapil ve kendini yirt diye bir taktik bu.. tecruben varmis
Ama bunu yemissin..

Cikis saatleride sknti ama belki calismaya baslayinca esneklik olur filan..

Ben olsam baslarim, baktim olmuyo birakirim.. kaybedecek birsey yok ki..
1-2 ay calissan bile cv ne yazmazsin olur biter.

Yedim valla. Az yedim neyse ki :D işgillendiğim için konu açtım zaten.

Yedim valla. Az yedim neyse ki :D işgillendiğim için konu açtım zaten.
Cakal bunlar.. dedigim gibi bence gir belkide rahat edecegin bir yerdir.. alisana kadar borun otunce isler degisir filan.. baktin olmuyo cik cv nede yazma yani bir sonraki gorusmelerde. Tabii eger baska daha guzel yerlere girme sansin yoksa

Cakal bunlar.. dedigim gibi bence gir belkide rahat edecegin bir yerdir.. alisana kadar borun otunce isler degisir filan.. baktin olmuyo cik cv nede yazma yani bir sonraki gorusmelerde. Tabii eger baska daha guzel yerlere girme sansin yoksa
Yazmasa bile hizmet dökümü istiyorlar. Orada görünüyor. 1-2 çalışmayı takıyorlar. Ben de bu nedenle bir yere başlamadım.

Ama baslamasa bu defada cok ara vermissin diyolar.. napsin bu calisanlar..
Aynen öyle. İş yerinde biri taciz etmiş olabilir, paranı alamamış olabilirsin. Hiç kimsenin umrunda değil. Yeni mezun iş ararsın tecrübesizsin derler, tecrüben olur yaşın büyük diye almazlar. Özel sektörde mühendis olmadıktan sonra ekmek yok.

Aynen öyle. İş yerinde biri taciz etmiş olabilir, paranı alamamış olabilirsin. Hiç kimsenin umrunda değil. Yeni mezun iş ararsın tecrübesizsin derler, tecrüben olur yaşın büyük diye almazlar. Özel sektörde mühendis olmadıktan sonra ekmek yok.
Dedim ya zaten daha iyi alternatifler yoksa sansimi denerim ama hic olmayacagini dusunuyorsa baslamasin madem de dedim.. bu biraz kisisel bir durum

Nasıl yükseltmiş çıtayı metresimiymiş ne bekliyormuş…
Asistanlık mesleği ortada, yapılacaklar ortada ne yapacakmışsınız.

Hani 4-5 dil bilen x Holdingde yönetim bölümünde sahiplerini / ceo yu çekip çeviren, sözlesme vs yapılırken dahi her ayrıntıda olan üst level bi asistan olur da okey derim.

Onca firmada çalıştım neler gördüm. Hiç bir asistanın bu kadar erken saatte gelip çalışmaya başladığını görmedim, toplantı olur geç çıkılır ara arada… Çok enteresan…

Ceo’yu çekip çevirip sağ kolu olan asistanları zaten artık COO yapıyorlar direkt ya da koordinatör oluyorlar. Ben de 20 senedir çalışıyorum kendi isteğimle erken giderim ki son anda panik olmayayım ama kendi isteğimle gitmem başka, bana dikte edilip beklentiye girilmesi başka. İkincisi strese sokuyor.

Yazmasa bile hizmet dökümü istiyorlar. Orada görünüyor. 1-2 çalışmayı takıyorlar. Ben de bu nedenle bir yere başlamadım.
Ben cok is yeri denemisimdir. Kafama yatmaz bana uymaz 2 hafta / 1 hafta / 1 ay vs çalıştım.

Cv’me yazmadım. Hiç de sorun olmadı.
Cevremdeki arkadaşlarımın eksiksiz hepsi, kısa sure çalıştıkları hiç bir firmayı cv ye yazmaz.

Saat konusubdaha onemli bence. Diger konuda da gaza getirmek istemis olabilirler ama boyle bir durum herkesin moralini bozar

Eski şirketim 8-17:00 idi ben kendi irademle 07:30’da şirkete giderdim işlerimi düzenler, Ceo’nun odasına bakar, evrak gelmişse tasnif ederdim vs. Ama bu benden beklenmiyordu benim insiyatifimdeydi, şimdi beklenti olunca iş değişiyor.

Eski şirketim 8-17:00 idi ben kendi irademle 07:30’da şirkete giderdim işlerimi düzenler, Ceo’nun odasına bakar, evrak gelmişse tasnif ederdim vs. Ama bu benden beklenmiyordu benim insiyatifimdeydi, şimdi beklenti olunca iş değişiyor.
Baslayin memnun kalmazsaniz ayrilirsiniz. Kendilerince motive etmek istediler belki de bulemiyorum ama is hayatinda cok duygusal olmamak lazım. Duruma gore yol alorsiniz

Ceo’yu çekip çevirip sağ kolu olan asistanları zaten artık COO yapıyorlar direkt ya da koordinatör oluyorlar. Ben de 20 senedir çalışıyorum kendi isteğimle erken giderim ki son anda panik olmayayım ama kendi isteğimle gitmem başka, bana dikte edilip beklentiye girilmesi başka. İkincisi strese sokuyor.
Konuşmalar tuhaf geldi.

Acaba kendi içlerinde öyle bi hava oluşturup o kadar gelen oldu x’ in yaptıklarının zerresi olamazlar.
X şöyle mükemmel böyle muhteşem.

Siz zaten kac senedir yapiyorsunuz bu işi neyin ne olduğunu biliyorsunuz.

İnsan konusurken cv deki tecrübeye göre kelimelerini seçer.

Çok büyük bi şirket değilse baya gerilirsiniz ama kabul edilirseniz deneyin. Merak da etmedin degil nasil bir yer, asistanın yaptığı mükemmellikler neler…

Yapılacak iş atla deve değil ben dediğiniz gibi her türlü çevirdim ofisi de müdürleri de yani bana da garip geldi aşırı övmeleri, çıtayı yukarıya çıkarttı demeleri. Gerçekten uzun uzadıya övdü çünkü ben huzursuz oldum belki de denemek için yaptılar bilmiyorum İk’cıların mantığını anlamak güç Chickennova Chickennova

Kardeşim şimdi dışarıda iş yok, kimse aradığını bulamıyor. İşverenlerde bunu çok iyi bildiklerinden personeli maymun gibi oynatıyorlar. Artık iyicene şaklabana dönüyorsun. (yaşadıklarımdan yola çıkıyorum, herkesin tecrübesi farklı olabilir.)
Bence bu işe girerken iyi düşünün derim. Sizin ayrı, o kişinin ayrı karakterde olduklarınızı düşünemezler. Kıyaslarlar falan. Yine de kolay gelsin

Yapılacak iş atla deve değil ben dediğiniz gibi her türlü çevirdim ofisi de müdürleri de yani bana da garip geldi aşırı övmeleri, çıtayı yukarıya çıkarttı demeleri. Gerçekten uzun uzadıya övdü çünkü ben huzursuz oldum belki de denemek için yaptılar bilmiyorum İk’cıların mantığını anlamak güç Chickennova Chickennova
Kör ölür badem gözlü olur derler… bide o calisana sormak lazim..aldilarsa basla gitsin bence.. ben bile heyecanlandim.. cunku evde ne kisaliyorsun ne uzuyorsun ve bayadir issizlik seni yipratti gibi geliyor bana.. ayrica belki o calisandan daha iyisindir yani..

Valla bu salak basvurularda yapacagin sey kendini en iyi sekilde pazarlamaktir.. mutevazi olayim dersen olmuyor

Ben İk’yı çok sallamam.
Hatta hiç sallamadım çalışma hayatım boyunca.
Belki cok samimi arkadaşı ise içeriye gazlayıp gazlayıp şişiriyordur.

Dediğim gibi kac yıllık tecrübeniz var. Çevirmeyi bırakın bi tabir vardır don lastiği gibi sallarsınız.

İnşallah alınırsınızda sistemli çalışmanızdan çıta mıta kalmaz. Bayrağı zirveye dikersiniz.

Görsünler nasıl güzel alternatifler oluyor, kimsenin mükemmel ve vazgeçilmez olmadıklarını …

Back
X