İş Görüşmesinde

Tardis

Kafa Nereye Biz Oraya :)
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2012
440
7
118
Ankara
Kızlar ben dün bana bi iş başvurusunda bulundum gece bide daha bu sabah 3ünden yanıt geldi... Şimdi demem o ki bu kadar işe başvuranlar nasıl bir sıraya alıyolar görüşmeleri. Yani benim bi bugün var bide yarın var şimdiden randevu verdiğim. Acaba mesela görüşmeyi bitirdikten sonra haber vereceğinizi falan mı söylüyorsunuz biraz bekletmek için? yoksa iş verenler hemen o an mı istiyorlar yanıtı?

Bir de işi beğenmediyseniz görüşme sonrasında nasıl geri çevirirsiniz? Ne giyinmeliyim bir de, bir seyahat acentesine gideceğim de.

İşverenlerde dikkatlerini çeken adaylara farklı zamanlarda randevu veriyorlar.
Genelde hepsiyle görüşüp öyle karar veriyorlar.
Genelde hepsine " biz size dönüş yapacağız." diyorlar.
Bazen Size direk " uygunsunuz bu iş için" diyebilirler.
Siz de " bir gün düşünmemin sizin için sakıncası var mı?" diye sorabilirsiniz ya da " ailemle değerlendirmek isterim müsaade ederseniz." diyebilirsiniz.
Hayırlısı olsun.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim biraz bilgisizim bu konularda. Amin :)

ben iş görüşmeleri yaparken aynı zamanda arayanlara bi tane daha iş görüşmem var size döneceğim diyordum nedense bu daha kıymetli yapıyor seni hepside olumlu dönüş yaptı sonunda ama ben birtanesini seçtim ve diğerlerine buranın şartları daha iyiydi dedim ve şartlarıda iyileştirmelerine rağmen gitmedim çalışmaya yani diyeceğim şu ki kendine ne kadar güvenirsen o kadar ilgi görürsün çok küstah olmayacaksın ama tek siz değilsiniz izlenimini vereceksin giyime gelincede çok abartılı makyaj yapma çok yüksek topukluda giyme çok sporda olma ama klasığe yakın ol nasıl tarif edebildim mi bilmiyorum

Ben anladım onu tamam şimdi saçımı düzleştireceğim fondöten pudra allık falan üzerine de hafif bir eyeliner ve doğal tonda bir ruj kıyafet olarak da kot ve tişört giyerim. Ben de bugün yeni bi taktik buldum arayanların çoğu bugün olur mu diyordu ben de yarın olurmu bugün biraz meşgulüm dedim. Hep bunu diyeceğim sanırım. Eskaza bi tanesini bugüne vermişim uyku sersemliğiyle.

Çalışma şartları uymuyorsa ve olumsuz yanıt verecekseniz sizi neyin rahatsız ettiğini belirtiniz. Örneğin çalışma saatleri uygun değil bu yüzden istemiyorsanız; çalışma saatlerinin esnek olmasından ve uzun olmasından dolayı çalışmayı kabul edemeyeceğinizi söyleyebilirsiniz. Lacivert renk giymenizi öneririm. Lacivert etek beyaz gömlek toplu saç ve ses çıkarmayan ayakkabı.

Olumlu bulursanız ama yine de düşünmek isterseniz ki işveren zaten hemen size gel başla demez diye düşünüyorum çok olumlu bir izlenim bırakmayacak olsa da bana bir gün düşünmek için süre verebilir misiniz yarın öğleden sonra sizi arayacağım diyebilirsiniz ki arayın. Yada başka bir yerle daha görüşeceğinizi ondan sonra karar vermek istediğinizi söyleyin. Sonuçta siz çalışacaksınız kararı siz verin.

katiliyorum ilk satirlarina kesinlikle...biraz guvenmek iyi bunu gostermekte ama fazlasi ukalaliga girebilir...

buarada genelde sonradan ariyorlar ise alinip alinmadigina...

is gorusmesinde bence giyilmesi gereken renkler siyah beyazdir. cok şık duruyor kesinlikle

bence en giymemen gereken seyleri giyiyorsun

tabikide fazlası olmaz ztn belirttim ya çok ukala olmayacaksın diye yani ben çok özenmiyordum öyle yaa nasıl giyiniyorsam öyle gidiyordum ki daha sonra sıkıntı çekmeyim diye tabi oda öle abartılı değil ama ben kumaş pantolon giyen biri olmadğım için hiç kumaş pantolonla gitmedim dar kesim kot veya etekle gittim hep hiçte zararını görmedim bu şekilde alıyorsa alsın yani napalım :) kıyafet şartı olan yerlerle çalışamam ben öyle banka gibi bu karakter meselesi tabi :) rahat olacam ben çalışırken

haklisin ama bence gorusmeye kotla gidilmez yaa yani nasil desem ilk izlenim onemli...ondan daha onemliside tabiiki kisinin kalitesidir...ama genede ben gitmezdim...halbuki bende ise girerken sordum herhangi bir sekilde giyinme zorunlulugu var mi diye….
(cunku erkeklerin hepsi takimlarla geziyorlar cillop gibi ) takim zorunlumu diye?...zorunlu degilmis...

ilk bas bende takim aldim bir kac tane hala dolapta duruyorlar...10 defadan fazla giymemisimdir toplamda...sonra baktim kadinlarin cogu saldim cayira gibi geziyor, bende her telden giymeye basladim...simdi yerine gore canim ne isterse onu giyiyorum.

bana gore birazcik klasik giyilmeli

Kızlar biraz internetten baktım giyinme şeysi iş sektörüne göre değişiyormuş. Bankacılar, firmalar, uluslararası şirketlerde takım elbise iyi oluyormuş. Ama ben bir seyahat acentesine gideceğim kafam karıştı

Seyahat acentesi de olsa kot tişortla gidilmemeli bence. Sonuçta sizden mevki olarak büyük hatta yaş olarakta büyük ve patronunuz olacak kişiyle görüşeceksiniz.

İlla ki spor olacaksanız. Keten bir pantolon üstüne normal bir bluz ve babet olabilir.

öle çok spor olmaz tabikide kot olsa bile üzerine şık bir bluz giymeniz gerekiyor ve beli uzun oılursa daha güzel durur altınada çok ses çıkartmayan dolgu topuk olabilir bir ayakkabı

abartılı klasıkte giyinme orta halli birşeyler olabılır bir kumas pantolon bir gömlek fazla makyaj yapma ,görüşmeden sonra olumlu olması halinde iş veren 1 hafta içinde geri dönüş yapıyor sana

Eğer amatör bir firma ise "bizim icin olumlu" derler pat diye.

Profesyonellerse "biz değerlendirelim size döneriz" derler. Eğer olumlu ise ikinci görüşme ve iş teklifi icin daha sonra ararlar.

İşi beğenmediysen veya ortamı; izin verirseniz ben de bir düşüneyim der müsaade ister, sonradan arar olumsuz olduğunu söylersin.

Cok abartma ama kahverengi giymemeni öneririm. Bir de rengarenk. Sık bir kumaş pantolon veya etek, üzerine gömlek giyebilirsin.

Nasıl iş yaparsa yapsın iş görüşmesine gidilirken kumaş pantolon veya spor seyler giyilmez. Firmanın prensipleri doğrultusunda işe alındıktan sonra istediğiniz gibi giyinirsiniz ama ilk görüşmede 1-0 geriden baslarsınız.

Dolabıma baktım da, meğerse hiç bir şeyim kalmamış, acil alışverişe çıkmam lazım. Güzel olan şeyler de kirlide kalmış, ç. makinesi bozuk da. Bir kot, üzerine de güzel bir tişört giydim, altıma babet, makyaj yaptım, saçımı sımsıkı tepeden topladım, çapraz çantamı aldım gittim. Ama iş görüşmesi benim açımdan iyi gitmedi. Yarın iki, cuma 1 tane daha var şimdilik. Toplam 4 kişiyi geri çevirdim ikisi başka illerde çalıştırmak istiyordu bir tanesi de sonradan hatırladığım sevmediğim bi cafeydi.

Kot pantolon demek istedin sanırım tatlım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…