Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Boşver üzme kendini, eminim bir gün istediğin gibi bir iş çıkacaktır karşına, herşeyin hayırlısını iste.
Adama da gıcık oldum ayrıcaona ne oluyorsa atanırım diye ümitlenme filan... Sıkma sen canını olur mu
![]()
yıl 2005, 2 yıllık mezunum ozmanlar... iş arıyorum... tvde iş ilanı gördüm. bayan eleman aranıyor diyordu. ne iş yapacağı belli değil. sonra dağın tepesindeki tekstil firmasına annemle gittim. tek gidemem. dağın tepesindeydi... ne mezunusunuz dedi. bende saydım. muhasebe bilirim. bilgisayar programcısıyım dedim... adam dediki "bak kızım. burada dikiş ve ütü işi var. istersen gir çalış. ama ihtiyacın yoksa sana önerim kendini burada heba etme. başka işler bak." firma sahibinin ofisinden aşağısı görünüyordu. bir sürü kız, yüksek seste çalışıyorlardı... adama hak verdim teşekkür edip çıktım....
neden mi anlattım. o adam haklıydı. iş ararken dikkat ettim.. başka bir yerdede yönetici asistanı için çağırmışlardı. temizlik vs de yapacakmışım. oradaki adamda direk şuradaki temizlik işçisi ünv. mezunu bak süpürüyor ortalığı demişti. ayıp değil doğru ama benim o kadarda ihtiyacım yoktu paraya. olsa hiç fark etmez çalışırdım ozmanlar... girmedim işe. benim kriterime uygun değildi...
üzülme başka bir şekilde bulursun. özelde çalışacaksan, biryerden başlamalısın.
beni sorarsan memurum. 4 yıllık mezun oldum daha sonra yüksek lisansta yaptım... herkesin vardır bir nasibi...
önceden tecrübesiz olan iş bulamazdı şimdi tecrübeside olsa arkasında sağlam desteği olmadan iş bulamıyor insanlar.adaletsizliğin bukadarı diyorsun bazen pes ediyorsun zaman zaaman kendinde problem olduğunu düşünüyorsun.bende iibf mezunuyum toplasan iş tecrübem 6 aydır . 2 sinde 15 er gün dayanbildim son girdiğimde 5 . ayın sonunda çıkarıldım neden mi tecrübesizliğimden (girerken bunu biiliyorlardı)adaletsiz şekilde işten çıkarıldım.wc temizliği kadar her şeyi yaptırdılar az para çok işe getirdiler işi sanayi ortamında onca erkeğin içinde pis bakışlarının belden aşşa muhabbetlerinin içinde miden bulana bulana devam ettim yinede edecektim çıkarmasalardı.sabit bir mesleğim olsun istiyorum insanlar n iş yapabiirsin dediklerinde ne iş olursa demekten sıkıldım. sırf işe girmek için girdiğimden insanlar girip çıkıyorsun diye dalga geçtiler. aslında ben bana uygun olmayan işlerde çalışıp yanlış işler seçmişim ama bu devirde sevdiğin işi yapıp mutlu olan insan sayısı çok az.yaşım geçiyor tecrübem yok sabit bir işim yok tek bir şeyim var umudum bugün olmuyorsa yarın ama bir gün mutlaka gönlüme göre bir iş bende bulacağım.yaradan bilir zamannını.sende isyan etmeden dua et ve bekle.ummadığn anda ummadığın yerlerde olursn.biraz uzun oldu kusura bakma canım son olarak bu tarz insanları kafanada takma her yerde karşına çıkar ben koskaca dağıtım merkezine sahip olup babasının desteğiyle zengin sıfatını almış bir atasözünden haberi olmayıp sözlerimin altında ezilen işverenlerde gördüm ,sende göreceksin.hayatında başarılar dilerim,yolun açık aydın olsun.
adam isin icerigini anlatti BENDE BEN YAPAMAM BEN MUHASEBE SEKRETERLIK MASA BASI TARZI ISLER YAPABILIRIM DEDIM YALNIS BISEY DMEDIM KI ÜMITLERIMI KIRMASINE NE GEREK VARDI
3 yildr is ariyorum bu gun bi yerel gazete halkla iliskiler elamani ariyordu bende masa basi die düsündüm basvdum görüsmeye cagirdm gittim.. adam bana bi nevi pazrlamacilik yapacaksin bir ekiple gazeteyi dergiyi firmalra satmaya reklam almaya calisacaksin dedi yani dolasacaksin. bende dedim ben 4 yillik ünuverste mezunuyum iktisat ben muhasebe tarzi isler yapabilirim masa basi dedim adam bana bir laflar söyledii yerin dibine soktu
bu ilcenin kapasitesi belli is bulabilecegini mi saniyosun bizim bünyemizde calisan kac kisi var bu ise ac ve cogu üniverste mezunu. herkez masa basi iste calismayi ister ama kapasite belli bulamazsin öyle br is hele köklü bi tecvüben yoksa hic bulamsin ümitlenme... kpss den 85 alanlar bile evde oturuyo atanirim diyede ümitlenme....
bunlari dedi bana adam moralim sifir suan icimden ozaman ugrasmayim daha fazla atayim kendimi bi apartmandan dedim![]()
resmen beni anlattin![]()
üffff gerizekalı gerzek herif benim bile sinirim bozuldu.
Hayır ben masabaşı iş istiyorum böyle bir iş istemiyorum deyip kapıyı çarpıp çıkıp gelseydin.
Sonuçta o işi de yapan insanlar var ,kötü bir iş değil ve evet kpssyle torpil yoksa iş bulmak zor kaldı ki küçük bir ilçedeysen daha da zor olabilir.
Ama bunların hiçbirisi o adama senle o tarzda konuşma hakkını vermez,zaten konuşma o yöne gittiyse işe alınmayacaksın demektir keşke ağzının payını verip hiç olmadı 'hayır ben bunun için başvurmamıştım teşekkür ederim' deyip kalkıp gitseydin.ama tabi sen de haklısın eğer böyle bir pislikle ilkkez karşılaştıysan ne yapacağını bilememişsindir.sonuçta o lafları söyledi de ne oldu ,sen 3 yıldır iş arıyormuşsun bilmiyormusun sanki iş aramanın zorluğunu ondan mı öğrendin veya senin değerin mi azaldı o herif bunları söyledi diye??? Yoooo sadece işte sinirin bozuldu.bir daha iş görüşmesinde böyle kendini bilmez bir gerizekalıya rastlarsan hiç dinleme ben bunun için başvurmamıştım de çık gel ,sinirini bozmamış olursun.
sey bana dedıkı masa bası ısı yapacak adam cok dedı
bende satıs pazarlamayı yapacak adam da cok dedım![]()