is görüsmesine gittim adam moralimi bozdu daha cok :(

Boşver üzme kendini, eminim bir gün istediğin gibi bir iş çıkacaktır karşına, herşeyin hayırlısını iste.
Adama da gıcık oldum ayrıca :19: ona ne oluyorsa atanırım diye ümitlenme filan... Sıkma sen canını olur mu :31:

Boşver üzme kendini, eminim bir gün istediğin gibi bir iş çıkacaktır karşına, herşeyin hayırlısını iste.
Adama da gıcık oldum ayrıca :19: ona ne oluyorsa atanırım diye ümitlenme filan... Sıkma sen canını olur mu :31:

insalah arkadasim insallh.. 25 yasindayim calisip kendimi gelistirmek istiyorum ama fisratlarim yok sansim yok.. evliligie hazirlanmak istiyorum maddi yönden :(:(:( ama bi söz mendili alabilcek durumda bile degilim ki :(

sana tavsiyem, standartlarını çok da düşürmeden bir yerden başlaman. bence bu işi kabul edebilirdin.

3 sene olmuş, yeterince ara verilmiş. çoğu insan hayallerindeki pozisyonda başlamıyor işe artık...

valla kızlar geçen hafta bende asistanlık ilanı için başvurmuştum,bende iibf mezunuyum bu arada,neyse gittiğim adam bölge müdürü kendisi abuk subuk sorular sordu en sonunda tanımak istemiştim tamam bye gibi bi konuşma ile resmen paket edip odasından çıkardı. ben sadece allaha havale ediyorum kendilerini padişah sanan bu tipleri; bana 6 yıl önceki asistanım 84 lüydü bana 89 lu lazım dedi bide, (ben 80 liyim ilandada 28-33 yaş arası diodu).gittiğime gideceğime biin pişman geri döndüm canımı sıktığımla kaldım iş görüşmesimi bidaha töbe dedim. bu lanet işyerinde 2 yıl daha çalışırım sonra borç harç bitince ayrılırım zaten die düşündüm. :30:

Son düzenleme:
yıl 2005, 2 yıllık mezunum ozmanlar... iş arıyorum... tvde iş ilanı gördüm. bayan eleman aranıyor diyordu. ne iş yapacağı belli değil. sonra dağın tepesindeki tekstil firmasına annemle gittim. tek gidemem. dağın tepesindeydi... ne mezunusunuz dedi. bende saydım. muhasebe bilirim. bilgisayar programcısıyım dedim... adam dediki "bak kızım. burada dikiş ve ütü işi var. istersen gir çalış. ama ihtiyacın yoksa sana önerim kendini burada heba etme. başka işler bak." firma sahibinin ofisinden aşağısı görünüyordu. bir sürü kız, yüksek seste çalışıyorlardı... adama hak verdim teşekkür edip çıktım....

neden mi anlattım. o adam haklıydı. iş ararken dikkat ettim.. başka bir yerdede yönetici asistanı için çağırmışlardı. temizlik vs de yapacakmışım. oradaki adamda direk şuradaki temizlik işçisi ünv. mezunu bak süpürüyor ortalığı demişti. ayıp değil doğru ama benim o kadarda ihtiyacım yoktu paraya. olsa hiç fark etmez çalışırdım ozmanlar... girmedim işe. benim kriterime uygun değildi...

üzülme başka bir şekilde bulursun. özelde çalışacaksan, biryerden başlamalısın.

beni sorarsan memurum. 4 yıllık mezun oldum daha sonra yüksek lisansta yaptım... herkesin vardır bir nasibi...

Maalesef ki şu zamanda iş bulmak oldukça güç, anca Ankara'da dayınız falan olacak :(

yıl 2005, 2 yıllık mezunum ozmanlar... iş arıyorum... tvde iş ilanı gördüm. bayan eleman aranıyor diyordu. ne iş yapacağı belli değil. sonra dağın tepesindeki tekstil firmasına annemle gittim. tek gidemem. dağın tepesindeydi... ne mezunusunuz dedi. bende saydım. muhasebe bilirim. bilgisayar programcısıyım dedim... adam dediki "bak kızım. burada dikiş ve ütü işi var. istersen gir çalış. ama ihtiyacın yoksa sana önerim kendini burada heba etme. başka işler bak." firma sahibinin ofisinden aşağısı görünüyordu. bir sürü kız, yüksek seste çalışıyorlardı... adama hak verdim teşekkür edip çıktım....

neden mi anlattım. o adam haklıydı. iş ararken dikkat ettim.. başka bir yerdede yönetici asistanı için çağırmışlardı. temizlik vs de yapacakmışım. oradaki adamda direk şuradaki temizlik işçisi ünv. mezunu bak süpürüyor ortalığı demişti. ayıp değil doğru ama benim o kadarda ihtiyacım yoktu paraya. olsa hiç fark etmez çalışırdım ozmanlar... girmedim işe. benim kriterime uygun değildi...

üzülme başka bir şekilde bulursun. özelde çalışacaksan, biryerden başlamalısın.

beni sorarsan memurum. 4 yıllık mezun oldum daha sonra yüksek lisansta yaptım... herkesin vardır bir nasibi...

piskolojim bozuluyo :( bende artik biyerden baslayim iyi kötü calisip (yaptigim isten utanmada) bir yandan da belki tekrar kpss calisirim para kazanmak degil derdim.. evde dört duvar arasinda vasifsiz hissetmek benim pikolojimi bozuyo :( bide son zamanlar sanki kran girdi tam 3 aydir ilan bile yok muhasebe elamani alan :(

vallaha artık ne yazıkki iş bulmak torpil işi bi tanıdığım var lise mezunu , babasının sayesinde büyük bi inşat firmasına girdi şimdi İ.K. departmanında üstelik ,bende üni mezunu torpilsiz girdiğim bu işte santraldeyim departmanlarda açık oluo ama gene torpilli alıyorlar ben burda saplandım kaldım iş arıyorum ııh yok bazen çok isyan ediyorum ama genede işim var diyip teskin ediyorum kendimi. allah her iş arayanın yardımcısı olsun . çok zor biliyorum. İş aramak görüşmeye gitmek umut umut sonunda hep hüsran .:14:

Buradaki yorumları sert olarak algılama, çünkü gerçeğin kendisi ne yazık ki
daha sert... Ümidini yitirme ama beklentini de çok yüksek tutma. Emin ol
bir yerden başlayacaksın.

İlanlara bakma sadece, bizzat gidip form doldur, özgeçmiş bırak. Bekleyince
olmuyor ne yazık ki...

Geçenlerde ofisimize yeni mezun bir delikanlı çat kapı geldi. Kendimi pazarlıyorum,
yeni mezunum, bilgisayar bilirim, ehliyetim var. Her türlü eleman eksikliğine iyi
gelirim dedi. Güler misin, ağlar mısın??? Bu radde geldik artık.

önceden tecrübesiz olan iş bulamazdı şimdi tecrübeside olsa arkasında sağlam desteği olmadan iş bulamıyor insanlar.adaletsizliğin bukadarı diyorsun bazen pes ediyorsun zaman zaaman kendinde problem olduğunu düşünüyorsun.bende iibf mezunuyum toplasan iş tecrübem 6 aydır . 2 sinde 15 er gün dayanbildim son girdiğimde 5 . ayın sonunda çıkarıldım neden mi tecrübesizliğimden (girerken bunu biiliyorlardı)adaletsiz şekilde işten çıkarıldım.wc temizliği kadar her şeyi yaptırdılar az para çok işe getirdiler işi sanayi ortamında onca erkeğin içinde pis bakışlarının belden aşşa muhabbetlerinin içinde miden bulana bulana devam ettim yinede edecektim çıkarmasalardı.sabit bir mesleğim olsun istiyorum insanlar n iş yapabiirsin dediklerinde ne iş olursa demekten sıkıldım. sırf işe girmek için girdiğimden insanlar girip çıkıyorsun diye dalga geçtiler. aslında ben bana uygun olmayan işlerde çalışıp yanlış işler seçmişim ama bu devirde sevdiğin işi yapıp mutlu olan insan sayısı çok az.yaşım geçiyor tecrübem yok sabit bir işim yok tek bir şeyim var umudum bugün olmuyorsa yarın ama bir gün mutlaka gönlüme göre bir iş bende bulacağım.yaradan bilir zamannını.sende isyan etmeden dua et ve bekle.ummadığn anda ummadığın yerlerde olursn.biraz uzun oldu kusura bakma canım son olarak bu tarz insanları kafanada takma her yerde karşına çıkar ben koskaca dağıtım merkezine sahip olup babasının desteğiyle zengin sıfatını almış bir atasözünden haberi olmayıp sözlerimin altında ezilen işverenlerde gördüm ,sende göreceksin.hayatında başarılar dilerim,yolun açık aydın olsun.

canım hangi üniversiteden mezunsun acaba ? ayrıca evet bi yerden başlaman lazım arkadaşım satış danışmanı olarak başladı kendisi 92 li lise mezunu 2 sene çalıştı şimdi yeni açılıcak avm de ki magazaya magaza müdürü olarak 2800 lira maaşla başlıcak.satış danışmanı diyip geçmemek lazım mesela parlayınca yükselmek çok kolay.

önceden tecrübesiz olan iş bulamazdı şimdi tecrübeside olsa arkasında sağlam desteği olmadan iş bulamıyor insanlar.adaletsizliğin bukadarı diyorsun bazen pes ediyorsun zaman zaaman kendinde problem olduğunu düşünüyorsun.bende iibf mezunuyum toplasan iş tecrübem 6 aydır . 2 sinde 15 er gün dayanbildim son girdiğimde 5 . ayın sonunda çıkarıldım neden mi tecrübesizliğimden (girerken bunu biiliyorlardı)adaletsiz şekilde işten çıkarıldım.wc temizliği kadar her şeyi yaptırdılar az para çok işe getirdiler işi sanayi ortamında onca erkeğin içinde pis bakışlarının belden aşşa muhabbetlerinin içinde miden bulana bulana devam ettim yinede edecektim çıkarmasalardı.sabit bir mesleğim olsun istiyorum insanlar n iş yapabiirsin dediklerinde ne iş olursa demekten sıkıldım. sırf işe girmek için girdiğimden insanlar girip çıkıyorsun diye dalga geçtiler. aslında ben bana uygun olmayan işlerde çalışıp yanlış işler seçmişim ama bu devirde sevdiğin işi yapıp mutlu olan insan sayısı çok az.yaşım geçiyor tecrübem yok sabit bir işim yok tek bir şeyim var umudum bugün olmuyorsa yarın ama bir gün mutlaka gönlüme göre bir iş bende bulacağım.yaradan bilir zamannını.sende isyan etmeden dua et ve bekle.ummadığn anda ummadığın yerlerde olursn.biraz uzun oldu kusura bakma canım son olarak bu tarz insanları kafanada takma her yerde karşına çıkar ben koskaca dağıtım merkezine sahip olup babasının desteğiyle zengin sıfatını almış bir atasözünden haberi olmayıp sözlerimin altında ezilen işverenlerde gördüm ,sende göreceksin.hayatında başarılar dilerim,yolun açık aydın olsun.

resmen beni anlattin :(

adam isin icerigini anlatti BENDE BEN YAPAMAM BEN MUHASEBE SEKRETERLIK MASA BASI TARZI ISLER YAPABILIRIM DEDIM YALNIS BISEY DMEDIM KI ÜMITLERIMI KIRMASINE NE GEREK VARDI

BEN ONA BURASI KÜCÜK YER ALT TARAFI BI YEMEK DERGIIS CIKARMISINIZ KIMSE ALMAZ BURDA SATAMAZSINIZ DIYORMUYUM

Son düzenleyen: Moderatör:
adam isin icerigini anlatti BENDE BEN YAPAMAM BEN MUHASEBE SEKRETERLIK MASA BASI TARZI ISLER YAPABILIRIM DEDIM YALNIS BISEY DMEDIM KI ÜMITLERIMI KIRMASINE NE GEREK VARDI

Yapmasa iyiydi ama sen adamın pazarladığı işe camur atmışsın, o da en kolay yerden vurmuş seni. Tecrübe denilen olay bu işte, nerde ne söyleyeceğini bilmek gerekiyor.

3 yildr is ariyorum bu gun bi yerel gazete halkla iliskiler elamani ariyordu bende masa basi die düsündüm basvdum görüsmeye cagirdm gittim.. adam bana bi nevi pazrlamacilik yapacaksin bir ekiple gazeteyi dergiyi firmalra satmaya reklam almaya calisacaksin dedi yani dolasacaksin. bende dedim ben 4 yillik ünuverste mezunuyum iktisat ben muhasebe tarzi isler yapabilirim masa basi dedim adam bana bir laflar söyledii yerin dibine soktu

bu ilcenin kapasitesi belli is bulabilecegini mi saniyosun bizim bünyemizde calisan kac kisi var bu ise ac ve cogu üniverste mezunu. herkez masa basi iste calismayi ister ama kapasite belli bulamazsin öyle br is hele köklü bi tecvüben yoksa hic bulamsin ümitlenme... kpss den 85 alanlar bile evde oturuyo atanirim diyede ümitlenme....

bunlari dedi bana adam moralim sifir suan icimden ozaman ugrasmayim daha fazla atayim kendimi bi apartmandan dedim :(

üffff gerizekalı gerzek herif benim bile sinirim bozuldu.

Hayır ben masabaşı iş istiyorum böyle bir iş istemiyorum deyip kapıyı çarpıp çıkıp gelseydin.
Sonuçta o işi de yapan insanlar var ,kötü bir iş değil ve evet kpssyle torpil yoksa iş bulmak zor kaldı ki küçük bir ilçedeysen daha da zor olabilir.
ama bunların hiçbirisi o adama senle o tarzda konuşma hakkını vermez,zaten konuşma o yöne gittiyse işe alınmayacaksın demektir keşke ağzının payını verip hiç olmadı 'hayır ben bunun için başvurmamıştım teşekkür ederim' deyip kalkıp gitseydin.Ama tabi sen de haklısın eğer böyle bir pislikle ilkkez karşılaştıysan ne yapacağını bilememişsindir.Sonuçta o lafları söyledi de ne oldu ,sen 3 yıldır iş arıyormuşsun bilmiyormusun sanki iş aramanın zorluğunu ondan mı öğrendin veya senin değerin mi azaldı o herif bunları söyledi diye??? yoooo sadece işte sinirin bozuldu.Bir daha iş görüşmesinde böyle kendini bilmez bir gerizekalıya rastlarsan hiç dinleme ben bunun için başvurmamıştım de çık gel ,sinirini bozmamış olursun.

resmen beni anlattin :(

senin benim gibi olan bir sürü arkadaşımız var ,biz okul sıralarında dirsek çürütürken lise ortaokul mezunu arkadaşlarımız tecrübe kazanıyor ve senin benim sahip olamadığımz iş ve tecrübelere hatta paraalara sahip oluyor ,bazen keşke okumasaydım diyorum ama sonrada hayırı olmasa nasip nasip etmez yaradan diyorum.sen canını sıkma ama böyleyim böylede olacak diye karamsar olma hep mücadele et ne kaybedersin ki inan o adam gibilerin söyledikleri o sözler seni yerdiği her haraket saana tecrübe olacak.her girip çıktığım işten ve insanlardan bir şeyler öğrendim işte bu benim ve onların görevleriydi bitti ve gitti böyle düşün.şimdi iş görüşmelerinde fazladan konuşmamayı şartları en başından konuşmayı ve neleri isteyip istemediğimi bilerek kendimden emin olarak giriyorum.

üffff gerizekalı gerzek herif benim bile sinirim bozuldu.

Hayır ben masabaşı iş istiyorum böyle bir iş istemiyorum deyip kapıyı çarpıp çıkıp gelseydin.
Sonuçta o işi de yapan insanlar var ,kötü bir iş değil ve evet kpssyle torpil yoksa iş bulmak zor kaldı ki küçük bir ilçedeysen daha da zor olabilir.
Ama bunların hiçbirisi o adama senle o tarzda konuşma hakkını vermez,zaten konuşma o yöne gittiyse işe alınmayacaksın demektir keşke ağzının payını verip hiç olmadı 'hayır ben bunun için başvurmamıştım teşekkür ederim' deyip kalkıp gitseydin.ama tabi sen de haklısın eğer böyle bir pislikle ilkkez karşılaştıysan ne yapacağını bilememişsindir.sonuçta o lafları söyledi de ne oldu ,sen 3 yıldır iş arıyormuşsun bilmiyormusun sanki iş aramanın zorluğunu ondan mı öğrendin veya senin değerin mi azaldı o herif bunları söyledi diye??? Yoooo sadece işte sinirin bozuldu.bir daha iş görüşmesinde böyle kendini bilmez bir gerizekalıya rastlarsan hiç dinleme ben bunun için başvurmamıştım de çık gel ,sinirini bozmamış olursun.

sey bana dedıkı masa bası ısı yapacak adam cok dedı

bende satıs pazarlamayı yapacak adam da cok dedım :1::1:

en kötü işler gazeteden aranılan işler artık gençlik internetten iş araştırıyor ve genelde işin tanımı yapılmıyorsa kesin pazarlama işidir , buyrun burada anlatırız deniliyorsa boşuna dolmuş parasını ona harcamayın güzelce red edin gitsin , ayrıca kaba olanada sende kaba olarak cevap ver ki eve geldiğinde kendini yiyip bitirme , en önemli meselede asla fes etmemek ve eve kapanmamak eğer eve kapanıp benn zaten iş bulamam dersen en son 35 yaşına kadar zaten kadın eleman arıyor patronlar 35 yaşın üstünde zaten istemiyorlar yani zamanı iyi değierlendir hemende fes etme , bu tür adamlar piyasada çok , gözün korkmasın ,aramaya devam kolay gelsin !!!

sey bana dedıkı masa bası ısı yapacak adam cok dedı

bende satıs pazarlamayı yapacak adam da cok dedım :1::1:

neyse çok takılma ,iş arama süreci gerçekten sancılı ve çok sinir bozucu bir süreç ben gerçi şu anda en kötü görüşme tecrübelerimden birini yaşadığım bir yerde çalışıyorum. bir taraftan da 0 tecrübe ile üstelik 'daha ben yüksek lisans yapcam arada izin alabilirim' dememe ve mülakatta sordukları sorulara doğru düzgün cevap bile veremediğim hatta anlamadığım görüşmeler de olmuştu gökdelenlerin şık ofislerinde ,büyük firmalarla.Adamlar işe almadılar ama o kadar iyi davrandılar ki sonuçta kalite işi biraz da bu.Hatta ilk görüşmeye gittiğim yerde çok heyecanlıydım ve görüşme bitince bu benim ilk iş görüşmemdi demiştim adamlar da aaaa ne güzel demişlerdi hiç unutmam.
yani sonuçta eğitimin tecrüben herşeyin yazar cvnde ayağına kadar çağırıp yok sen tecrübesizsin demenin ne alemi var biz bu pozisyon için aslında tecrübeli birini arıyorduk ancak sizinle de bir görüşmek istedik derler genelde tecrübeyi bahane edip almayacaklarsa.
Neyse canım futbolcular derler ya hani önümüzdeki maçlara bakıcaz diye bu da geçmiş gitmiş öküzün birine rastgelmişsin artık önündeki görüşmelere bakacaksın.İnşallah en kısa zamanda istediğin gibi bir iş bulursun.

Back
X