İş Görüşmesine Olumsuz Dönen Firma Aranır mı?

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Selam,

O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum. Bi süredir şehir dışında iş arıyorum. Onlarca başvuruya rağmen cvmi bile 3 firma görüntüledi sadece. En sonunda istediğim gibi olan bi firma aradı, yüzyüze görüşme yaptık, güzel geçti. Yazılı sınav yaptılar. Cevaplarımın çoğu doğruydu. Sonra online test ilettiler çözdüm, berbat geçti aramazlar diye düşünürken aradılar. Sürecin olumlu geçtiğini iletip yeniden bi test daha gönderdiler. Test güzel geçmişti. Ben artık olacak gözüyle bakıyordum. Bugün maille olumsuz diye döndüler. Sizce firmayı arayıp olumsuz yanıt alma sebebini sorsam mı? Nasıl sormam uygun olur?

ben bir kere sormuştum. şöyle olmuştu yine sizin gibi binbir aşamadan geçtim. en son tamam dediler. maaş hesabımı açtım her şey hazır. 2 gün kala arayıp olumsuz oldu işe alım askıya alındı maaleseffffff dediler. belgelerinizi alabilirsiniz dediler. sonra ben aradım ve sebebini sordum. o ara başka bir iş görüşmesini de reddetmiştim çünkü. bunu söyledim. umarım yakın zamanda bulursunuzzzzzz dediler. tamamdır gelince konuşalım dedim. sonra beni iş yerine bile almadılar belgeleri güvenliğe bırakmışlar. acayip sinir bozucuydu. muhtemelen tanıdık referansı bol olan birini aldılar yerinize

Hayır, olumsuz cevaptan sonra tekrar aramanız hiçbir şey kazandırmaz size.
"Aa pardon tamam alalım sizi" demezler yani. Bu tip şeyleri profesyonelce karşılayıp ileriye bakmanız gerekir. Daha bunun gibi birçok tecrübeniz olacak, alışacaksınız zamanla.

Kesinlikle sorun

Hiç bir şey olmazsa akılda yer edersiniz

O kadar arada kaldım ki arayıp aramamakta. Altta birisi akılda kalırsınız arayın yazmış. Arasam hem merakım gider sebebi bilirim,hem aklımda kalmaz. Gerçi arasam sanki gerçek sebebi mi diyecekler :)))

O kadar arada kaldım ki arayıp aramamakta. Altta birisi akılda kalırsınız arayın yazmış. Arasam hem merakım gider sebebi bilirim,hem aklımda kalmaz. Gerçi arasam sanki gerçek sebebi mi diyecekler :)))
Aramanız profesyonelce değil demek istiyorum.
İş hayatı böyle. Kimi işe almazlar, kimi işe alırlar. Sizi reddeden heryere dönüp "Neden ama?" diyecekseniz sizi zor bir hayat bekliyor onu diyim..

Hayır Tabiki gururlu olun, neden istenmediğinizi belgelendiriyorsunuz

bence arayabilirsiniz. en azından kendinizi geliştirmeniz gereken bir alan varsa onu öğrenmiş olursunuz. bir şey kaybedeceğinizi düşünmüyorum.
Evet bu cümle güzel.. kendimi geliştirmek adına neden olumsuz dönüş olduğunu öğrenebilir miyim? dese olur mu?

Aramanız profesyonelce değil demek istiyorum.
İş hayatı böyle. Kimi işe almazlar, kimi işe alırlar. Sizi reddeden heryere dönüp "Neden ama?" diyecekseniz sizi zor bir hayat bekliyor onu diyim..

Ben katılmıyorum. Benim değerlendirdiğim adaylardan İKya yazıp neden olumsuz oldu diye soranlar,, feedback isteyenler oluyor. Gayet normal, özellikle teknik işlerde adaylar gelişmeye açık oldukları alanları öğrenmek ve ona göre daha fazla o taraf eğilmek istiyorlar. İKya sormak neden diye gayet profesyonelce yani. Umarım Türkiye'de de yaygınlaşır. Düzgün bir şirketse, zaten mülakatı yapan kişi milakattan sonra bir form dolduruyor, neden hayır/evet dediğini yazıyor.
Türkiyede o işler hiç belli olmuyor, işe alımlarda bir ton saçmalık oluyor. Olmayan pozisyonlar için göstermelik ilanlar açılıyor (neden bilmiyorum), bir ilan veriliyor ama sonunda müdürün yeğeni falan alınıyor, ilan veriliyor ama şirket o projeyi yapmaktan vazgeçiyor ... dediğim gibi düzgün, profesyonel bir şirkete neden dersen mutlaka bir cevap oluyor. Saçma sapan rasgele iş yapan yerlerde ise yukardaki seçeneklerden biri oluyor

Hesap sorar bir uslupla değil de kendimi geliştirmek için diye başlarsam kötü bi izlenim olmaz diye de düşünüyorum. Pazartesi sabahı mailden dönüş yapmam mı uygun olur sizce direkt mülakat için aradıkları cep telefonunu aramam mı? Bu arada çok çok teşekkür ederim.

Valla jehan ben olsam maille yazar sorardım telefon etmezdim.

Sorabilirsiniz elbette. Kötü algılanmaz. Ama gerçek sebebi söylerler mi emin değilim. Bazen kalkıp patronun bilmem nereden köylüsünün bir yakınını işe alıyorlar son saniye. Onu da kalkıp gerekçe olarak söyleyemeyecekleri için “pozisyon askıya alındı” tarzında bir cevap alabiliyorsunuz.

Bir ik olarak aramanı tavsiye etmem referansı daha kuvvetli birini de almış olabilirler ya da daha az maaş talep edeni bazı firmalar sırf işe alım olmasa da ilan açıp mülakat yapıp cv biriktiriyor öyle de olabilir

şehir dışında yaşamanız bile etken olabilir

Aynısını yaşadım birebir. üstelik ayni sektörden 7 senelik tecrübem, sağlam birçok da referansım vardı. Olumsuz dönüşünü mail ile yaptılar, ben de mail ile dönüş yaparak işle ilgili yeterliliklerimin olduğunu fakat neden olumsuz olduğunu merak ettiğimi, eksik olanın ne olduğunu bilmek istedigimi söylerlerse de buna göre kendimi geliştireceğimi belirten bir mail yazdım. Sonuç; tabi ki dönüş yapmadılar biliyordum yapmayacaklarını sadece şansımı denedim

Siz bizim aradığımız bölüm için fazla iyisiniz......
Derse.....:)

Orta düzey yönetici ve işe alım karar ortağı olarak ben de maille sormanızda bir mahsur görmüyorum.

Firmanıza yaptığım iş başvurusu olumsuz sonuçlanan bir aday olarak hangi alanda/konuda yetersiz görüldüğümü anlamak ve kendimi bu konuda geliştirmek isterim.
Tarafıma vereceğiniz geri bildirimle buna katkı sağlarsanız memnun olurum.
Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Gibi kısa bir mail gönderebilirsiniz.

Geçen yıl açtığımız pozisyona farklı aralıklarla ısrarla başvuran bir aday dikkatimi çekti.
Cv’si o kadar güçlü olmamasına rağmen ısrarı ve takibi nedeniyle görüşmeye çağırdık.
Görüşme olumlu ilerledi işe alımını yaptık.
Gayet de memnunuz.

Nasibi kovalamakta fayda var.
Her şey gönlünüzce olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…