Hayır, olumsuz cevaptan sonra tekrar aramanız hiçbir şey kazandırmaz size.Selam,
O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum. Bi süredir şehir dışında iş arıyorum. Onlarca başvuruya rağmen cvmi bile 3 firma görüntüledi sadece. En sonunda istediğim gibi olan bi firma aradı, yüzyüze görüşme yaptık, güzel geçti. Yazılı sınav yaptılar. Cevaplarımın çoğu doğruydu. Sonra online test ilettiler çözdüm, berbat geçti aramazlar diye düşünürken aradılar. Sürecin olumlu geçtiğini iletip yeniden bi test daha gönderdiler. Test güzel geçmişti. Ben artık olacak gözüyle bakıyordum. Bugün maille olumsuz diye döndüler. Sizce firmayı arayıp olumsuz yanıt alma sebebini sorsam mı? Nasıl sormam uygun olur?
Kesinlikle sorunSelam,
O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum. Bi süredir şehir dışında iş arıyorum. Onlarca başvuruya rağmen cvmi bile 3 firma görüntüledi sadece. En sonunda istediğim gibi olan bi firma aradı, yüzyüze görüşme yaptık, güzel geçti. Yazılı sınav yaptılar. Cevaplarımın çoğu doğruydu. Sonra online test ilettiler çözdüm, berbat geçti aramazlar diye düşünürken aradılar. Sürecin olumlu geçtiğini iletip yeniden bi test daha gönderdiler. Test güzel geçmişti. Ben artık olacak gözüyle bakıyordum. Bugün maille olumsuz diye döndüler. Sizce firmayı arayıp olumsuz yanıt alma sebebini sorsam mı? Nasıl sormam uygun olur?
Hayır, olumsuz cevaptan sonra tekrar aramanız hiçbir şey kazandırmaz size.
"Aa pardon tamam alalım sizi" demezler yani. Bu tip şeyleri profesyonelce karşılayıp ileriye bakmanız gerekir. Daha bunun gibi birçok tecrübeniz olacak, alışacaksınız zamanla.
Aramanız profesyonelce değil demek istiyorum.O kadar arada kaldım ki arayıp aramamakta. Altta birisi akılda kalırsınız arayın yazmış. Arasam hem merakım gider sebebi bilirim,hem aklımda kalmaz. Gerçi arasam sanki gerçek sebebi mi diyecekler :)))
Evet bu cümle güzel.. kendimi geliştirmek adına neden olumsuz dönüş olduğunu öğrenebilir miyim? dese olur mu?bence arayabilirsiniz. en azından kendinizi geliştirmeniz gereken bir alan varsa onu öğrenmiş olursunuz. bir şey kaybedeceğinizi düşünmüyorum.
Aramanız profesyonelce değil demek istiyorum.
İş hayatı böyle. Kimi işe almazlar, kimi işe alırlar. Sizi reddeden heryere dönüp "Neden ama?" diyecekseniz sizi zor bir hayat bekliyor onu diyim..
Ben katılmıyorum. Benim değerlendirdiğim adaylardan İKya yazıp neden olumsuz oldu diye soranlar,, feedback isteyenler oluyor. Gayet normal, özellikle teknik işlerde adaylar gelişmeye açık oldukları alanları öğrenmek ve ona göre daha fazla o taraf eğilmek istiyorlar. İKya sormak neden diye gayet profesyonelce yani. Umarım Türkiye'de de yaygınlaşır. Düzgün bir şirketse, zaten mülakatı yapan kişi milakattan sonra bir form dolduruyor, neden hayır/evet dediğini yazıyor.
Türkiyede o işler hiç belli olmuyor, işe alımlarda bir ton saçmalık oluyor. Olmayan pozisyonlar için göstermelik ilanlar açılıyor (neden bilmiyorum), bir ilan veriliyor ama sonunda müdürün yeğeni falan alınıyor, ilan veriliyor ama şirket o projeyi yapmaktan vazgeçiyor ... dediğim gibi düzgün, profesyonel bir şirkete neden dersen mutlaka bir cevap oluyor. Saçma sapan rasgele iş yapan yerlerde ise yukardaki seçeneklerden biri oluyor
Hesap sorar bir uslupla değil de kendimi geliştirmek için diye başlarsam kötü bi izlenim olmaz diye de düşünüyorum. Pazartesi sabahı mailden dönüş yapmam mı uygun olur sizce direkt mülakat için aradıkları cep telefonunu aramam mı? Bu arada çok çok teşekkür ederim.
Bu yorumu yazmana gelmiştimValla jehan ben olsam maille yazar sorardım telefon etmezdim.
Bir ik olarak aramanı tavsiye etmem referansı daha kuvvetli birini de almış olabilirler ya da daha az maaş talep edeni bazı firmalar sırf işe alım olmasa da ilan açıp mülakat yapıp cv biriktiriyor öyle de olabilirO kadar arada kaldım ki arayıp aramamakta. Altta birisi akılda kalırsınız arayın yazmış. Arasam hem merakım gider sebebi bilirim,hem aklımda kalmaz. Gerçi arasam sanki gerçek sebebi mi diyecekler :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?