İş hayatı, bıkkınlık

Ben kamudayım özel ya da kamu sektörü farketmiyor. İş değişikliği yapsanız bile siz değişmedikçe gene aynısı olacaktır.İlk yıllarımda ben de haddinden fazla çalışır, sorumluluk alırdım. Ama malasef çalışan takdir göreceği ödüllendirileceği yerde daha çok daha çok iş yükü artırılıp cezalandırılıyor sanki. Bir bakıyorsun tek sen çalışıyorsun herkes işi savsaklamış her şey sana kalmış. Yavaş yavaş ,insanlara farkettirmeden, yüklendiğiniz sorumlulukları azaltmayı deneyin. Ben öyle yaptım mesela. İnanın siz yükünüzü azaltıkça diğerleri çalışıyor. Kemal Sunal'ın bir filmi var ya bombacı mülayim diye hep aklıma o gelir böyle durumlarda

İş ortamları değişir ama insanlar asla değişmez, her yeni ortamda illa ki kötü insanlar olacaktır. Kendinizi ezdirmemelisiniz. Evet başta çok zor geliyor olabilir, sizin yapınıza uygun olmayabilir ama gereken yerlerde sert cevaplar vermeyi öğrenmelisiniz mutlaka, yapacak birşey yok. Kimse kimseden üstün değildir; kompleksli ve yetersiz insanlar vardır ve bu kişilere hadlerini bildirmedikçe, onlar asla geri adım atmazlar. İstemediğiniz, hoşunuza gitmeyen en ufak şeyde bile uygun bir şekilde tepkinizi ortaya koyun. Size diş geçmeyeceğini anlayacaklardır. Ayrıca bir aktiviteye başlamınızı öneririm.

seni o kadar iyi anlıyorum ki, bende uzunca bi süre iş yerinde ki bi kaç kişi yüzünden senin hissettiklerini hissettim işe giderken hapishaneye giriyormuş gibi hissedip ağlayarak gittim, ama sonra şunu öğrendim bu tipler her yerdeler, sonra ben sadece işime odaklandım, işimi güzelce yaptım, sıkıldığımda kulaklık taktım podcast dinledim kimseyle muhattap olmadım bana işle ilgili bi şey söyleyenleri yorum yapmadan dinledim sonra bana doğru geleni yaptım, ortamdaki muhabbetlere ismim geçmediği süre katılmadım, sonra ne mi oldu o kişiler işten ayrıldı ben huzuruma kavuştum ve bana çok iyi bi ders verdiler iş ortamında nasıl mutlu olunur o insanlar sayesinde öğrendim şuan kim gelirse gelsin benim huzurum kaçmıyor

Ama iste hapse girer gibi aglayarak giderken ne olursa takmıcam artık deyip bunu hergun basarabilmek asıl mesele
Sen sessiz kalsanda bunun dıslanması var arkandan konusulması var var da var
Hem isten cıkmasalar nereye kadar dayancaktın?

Yani çalıştığım yerin artılarına baktım daha baskın çıktı bu kararı vermem nasıl davranacağımı öğrenmem elbette uzun sürdü pat diye bi gün aydınlanma yaşamadım elbette sana bi çırpıda saydıklarım benim çok vaktimi aldı malesef

Mesai saatlerinde insanlara dişinizi gösterin. Ben işe başlayalı 13 sene oldu. Aman delilere bulaşmayalım üzerimize sıçratmayalim diyorlarmış benden için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…