is hayatı okul hayati

Boncukkiz

Guru
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
559
75
323
Okul hayatında yalnız kaldım. Ortaokulda da benle alay ettiler. Hala bazen aklıma geliyor. Üzülüyorum. Açıköğretim lisans sosyal hizmet okuyorum. Bitirince çalışayım istiyorum ama cesaretim yok.is hayatında da mı yalnız kalacağım? Bu sefer de aof mezunuyum diye beni dislayacaklar. Bilmiyorum. Sosyal olamiyorum. Iki tane arkadaşım var onlarla çok güzel iletişim kuruyorum. Ama niye okulda böyle oldu anlamıyorum. Pasif kaldığımi düşünüyorum. Is hayatında da böyle olursa ya?

Neyle dalga geçtiker ?

Kaç yıl geçmiş yaptıklarını hatırlıyosun ben görüşmediklerimin adlarını bile unuttum onlarda seni unutmuştur.

Kötü enerji yayıyosun belli ki sakin ve rahat ol

Hic bir ortamda aöf'li diye birinin dislandigini gormedim. Yanliz kalman onemli degil, onemli olan yaptigin isi sevmen ve daha da onemlisi her ay hesabina maas yatmasi. Herkes can ciger kuzu sarmasi degil zaten genelde is yerlerinde. O yuzden rahat ol. Sosyal fobin seni amaclarindan alikoymasin.

Şimdiden böyle düşünürsen,çok fazla adım atamadan geri dönüş yaparsın hayatının her anında... Özgüvenin yok belli ki... Bence iş hayatına atılmadan önce gidip destek almalısın doktordan.. çünkü iş hayatı arkadaşlık Gibi değil daha çok inişli çıkışlı..

İş hayatı ortaokul, lise gibi olmaz.
Arkadaş edinmek için gidilmiyor, ha kafana uyar birisi dostluk kurarsın orası ayrı ama, normalde öyle samimi arkadaşlıklara girmemek gerek. Okuduğu okul için dışlanan da hiç görmedim ben.

Arkadaslar hani demişsiniz ya aof liler niye dislansin diye. Bu konuda ciddiyim. Arkadaşım örgün sosyal hizmette okuyor.ona sordum sizin okulda böyle bir durum var mı diye.o da evet dedi.o da ters bakıyor aof ye. Orgundekiler söyle görüyor. Biz okula gidip geliyoruz. Öğreniyoruz. Onlar bir şey bilmiyorlar. Otekilestirme yapıyorlar ondan sonra. Face te sosyal hizmet ile alakali bir sayfada bununla ilgili şeyler gördüm. Hatta biri net bir şekilde yazmış. AÖF liler her zaman otekilestirilecek diye. Bizi sanki hiç bir şeyden anlamayan bilgisi olmayan kişilerce gibi görüyorlar. Halbuki biz de eğitim görüyoruz. Derslerimiz var. Ve aof artık zorlaştı. 4 y 1 d götürüyor gibi şeyler.

Hic bir ortamda aöf'li diye birinin dislandigini gormedim. Yanliz kalman onemli degil, onemli olan yaptigin isi sevmen ve daha da onemlisi her ay hesabina maas yatmasi. Herkes can ciger kuzu sarmasi degil zaten genelde is yerlerinde. O yuzden rahat ol. Sosyal fobin seni amaclarindan alikoymasin.

Ama kuzenim hastanede çalışıyordu. Hastanede arkadaşları vardı. Bilgi işlemciydi. Dışarıda da görusuyorlardi.

Bir de benim aile de çok sorunlu. Baba, abi agresif asabi. Anne depresyon geçirmiş. Ne şanssız biriyim. :(

Arkadaslar hani demişsiniz ya aof liler niye dislansin diye. Bu konuda ciddiyim. Arkadaşım örgün sosyal hizmette okuyor.ona sordum sizin okulda böyle bir durum var mı diye.o da evet dedi.o da ters bakıyor aof ye. Orgundekiler söyle görüyor. Biz okula gidip geliyoruz. Öğreniyoruz. Onlar bir şey bilmiyorlar. Otekilestirme yapıyorlar ondan sonra. Face te sosyal hizmet ile alakali bir sayfada bununla ilgili şeyler gördüm. Hatta biri net bir şekilde yazmış. AÖF liler her zaman otekilestirilecek diye. Bizi sanki hiç bir şeyden anlamayan bilgisi olmayan kişilerce gibi görüyorlar. Halbuki biz de eğitim görüyoruz. Derslerimiz var. Ve aof artık zorlaştı. 4 y 1 d götürüyor gibi şeyler.
Okul hayatıyla iş hayatı çok farklı, okuldayken atıp tutmak daha kolaydır. İşini gerçekten güzel, hakkıyla yapana, kimse kolay kolay laf edemez.

Okul hayatıyla iş hayatı çok farklı, okuldayken atıp tutmak daha kolaydır. İşini gerçekten güzel, hakkıyla yapana, kimse kolay kolay laf edemez.

Ben bu konuda da tereddutteyim. Isimi iyi yapabilir miyim bilmiyorum. Kendi psikolojik sorunlarım var. Karşıdaki sıkıntılı bir durum içinde gelecek. Ona yardimci olmam gerekecek.

Ben bu konuda da tereddutteyim. Isimi iyi yapabilir miyim bilmiyorum. Kendi psikolojik sorunlarım var. Karşıdaki sıkıntılı bir durum içinde gelecek. Ona yardimci olmam gerekecek.
Yazdınız mı bilmiyorum daha önce sorunlarınız için tedavi oluyor musunuz?
Şu var bir de iş hayatına başlayınca, karşınıza gelen insanlara yardım ettikçe mutlu olacaksınız belki bu size iyi gelecek. Ayrıca çalışmaya başlamadan önce tereddüt etmek çok normal, ben de ilk zamanlar endişe ediyordum acaba becerebilir miyim diye ama zamanla tecrübeyle, kendine güveni artıyor insanın.

o zaman önce kendi sorunlarını çöz

gerekirse tedavi ol

AÖF ötekileştirilmeye sebep olursa da çok çalışırsın aradaki farkı kapatırsın

sadece bazı adımlarda sebep olur

bir yerde çalışırken muhasebede bir kız vardı AÖF okuyormuş

neyse oradaki asıl işi yapanların hepsi lisans mezunu unvanlı kişiler

onların arkasından

iki dersim kaldı ben de dört yıllık mezunu olacağım gösteririm size diyordu

oysa o muhasebe elemanı diğerleri doktor, mühendis vs vs gibi bir mesleğe sahip kişilerdi AÖF bitirince o kişilere denk olacağı kanaati vardı oysa kulvarlar tamamen farklı idi

önemli olan okul okumak değil işini hakkı ile yapmak ama bunun yerine dört yıllık okuyup okumamak olarak görülüyor bazı şeyler

Allah tan bölümüm dört yıllık.
Tedavi görüyor musun demişsiniz. Evet ilaç tedavisi görüyorum. Ama istediğim sonucu alamadim malesef. Epey de zaman oldu yedi sene oldu.

Psikologa da gittim. Hipnoz eft gibi şeyler uyguladılar. Onda da sonuç alamadım. :( baya da paramiz gitti.

o zaman önce kendi sorunlarını çöz

gerekirse tedavi ol

AÖF ötekileştirilmeye sebep olursa da çok çalışırsın aradaki farkı kapatırsın

sadece bazı adımlarda sebep olur

bir yerde çalışırken muhasebede bir kız vardı AÖF okuyormuş

neyse oradaki asıl işi yapanların hepsi lisans mezunu unvanlı kişiler

onların arkasından

iki dersim kaldı ben de dört yıllık mezunu olacağım gösteririm size diyordu

oysa o muhasebe elemanı diğerleri doktor, mühendis vs vs gibi bir mesleğe sahip kişilerdi AÖF bitirince o kişilere denk olacağı kanaati vardı oysa kulvarlar tamamen farklı idi

önemli olan okul okumak değil işini hakkı ile yapmak ama bunun yerine dört yıllık okuyup okumamak olarak görülüyor bazı şeyler

Bazısında boyundan büyük özgüven oluyor. Şaşırıyorum. Aklıma geldi de. Kuzenimin hastanesinde bir kız varmış. Düz memurmus. Evlendirmek istemişler. Öğretim gorevlisinden asagisini istemiyormus. Sastim kaldım.

Back
X