İş hayatı ve insanlar...

RoseAnge

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2009
2.372
4.547
333
Umarım konum yanlış yerlere çekilmez , tartışmalar yaşanmaz.
Madrid'de bir iş yerinde yaklaşık 2 aydır çalışıyorum, büyük bir iş yeri ve günde bir çok kişi ile muhattap olmak zorunda kalıyorum.
Ama neredeyse gün yokki Türkiye ile ilgili aşağılayıcı , alay edici konuşmalar geçmesin.
Hayır Türk olduğumu bildikleri halde inadına yapıyorlar gibi.
Neyse birinde biz Türklerin Ana dilinin Arapça olduğunu savunan bir cahille tartışma yaşadım cevabını verdim. sonra şefim yanına çağırdı ve kişi cezalandırıldı.
Şimdi yeni bir olay çıktı.
Sabah iş başlar başlamaz saat 9 gibi meneame diye bir haber sitesi var açıyorlar ordan haberler sallıyorlar
Yok terördü, dindi vb.
Ama kasıt var , maksat damara basmak.
Neyse bunu yapan 3-4 kişi
Ama sürekli beraber çalışmak zorundayız.
Yani ben ne yapabilirim sizce , ikide birde çocuk gibi şikayet etmekte istemiyorum.
Ama cevap vermekte istiyorum.

Maksatları damara basmaksa
Onların maksadına ulaşmasına engel olacaksınız.

Hiç umurunuzda değilmiş gibi davranacaksınız.

kaale alma demicem ki böyle bir sey gercekten can sıkıcı ve yokmus gibi davranmak zordur. ama özellikle yapiyorlar. ve belli ki seni tek gördüler. karsi cephe 3-4 kisi.
müdürünle konusmalisin ve eger mutsuz isen is arama surecine basla.

Evet malesef ırkçılık özellikle türklere karşı çok var , ingiltere de yüksek lisans öğrencisi bir tanıdıgım tezini sunarken sınıfta ayakta alkışlanmış ama hocanın verdiği not 50! hiç şaşırmadık.

Evet gerçekten zor
Bazen zor tutuyorum kendimi.
Elimde değil.

Evet ne yazıkki çok haklısınız
Ben İngilteredede bunu yaşamıştım.
Söylediğiniz benide şaşırtmadı.
Ama çok can sıkıyor işte.

terbiyesizlik bu. üst mercilere konuyu iletmelisin. şahsına hakarete giriyor

Zaten daha önce 2 kez ilettim
Şimdi arkamdan şikayet etti diye konuşmalarını istemiyorum o yüzden etmedim bu kez.
Ama sabrım sınanıyor resmen.

Tarih bilgin, ağzın güçlü olmalı cevap verebilmen için
Herşeyden önemlisi bizleri temsil ediyorsun nolur altta kalma !

hic cevap vermeyin. ne biliyorlarda ne konusuyorlar diye dusunun.. konusup konusup susacaklardir

Tarih bilgin, ağzın güçlü olmalı cevap verebilmen için
Herşeyden önemlisi bizleri temsil ediyorsun nolur altta kalma !
Tarih bilgim ve çenem kuvvetlidir
Ama işte cahil bunlar
Gerçekten o kadar cahillerki 2 gün anlatsan 3. Gün aynısını söylerler.

Bu Türklere laf atma olayı sadece bununla sınırlı değildir aslında. Bazı sözlüklerde bile konu olmuştur. Mesele İtalya’da çok sigara içen birine “ Türk gibi sigara içiyorsun” denir ki Japonlar, İsrailliler, Lübnanlılar’dan daha çok içmediğimiz kesin hatta Fransızlar!

Ama Türk’ün adı çıkmış bir kere işte.

Sonra “Türk gibi yere tükürme” denir.

Ya da “ Türk gibi kavga ediyorsun.”

Arapça konuşuyormuş ya Türkler, deseydiniz 756-1031 yılları arasında Emeviler (Arap) lar İspanyada hüküm sürdü diye
(Endülüs Devleti) Yani siz daha Arapsınız gibi, hatta onların boyunduruğuna girmişiniz gibi konuşun..
Türkler arap değil diye izah edin..

Bence cevap verme hiç üstüne alınma varsay ki Türk değilsin atıyorum.. sen susmaya devam ettikçe elbet bigün utanır hatta özür bile dilerler.. seviyeni yüksek tut ki asıl Türk nasıl oluyomuş gözleriyle görsünler

Evet ne yazıkki çok haklısınız
Ben İngilteredede bunu yaşamıştım.
Söylediğiniz benide şaşırtmadı.
Ama çok can sıkıyor işte.
aynen çok can sıkıcı bir tane de kürt bir arkadaş varmış Türkiyeden geldim ama kürdüm diye belirtirmiş herhalde ırkçılığa maruz kalmamk için, şikayet edeceksiniz başka yolu yok, ingiltere de mastır yaparken aynen böyle ayrımcılık gören arkadaş şikayet etmiş ve hocayı atmışlar okuldan , maillerıne cevap vermiyormuş sırf türk diye, orada bu şekilde söylem yapanlar olur ama şikayette mutlaka icabına bakıyorlar , ırkçılık en büyük şuç orada hapise kadar yolu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…