İş hayatı

Ekip lideri nasıl biri olmalıdır, kısaca bahseder misiniz?
Bu soruyu ciddi manada soruyorsanız eğer zaten o pozisyona uygun değilsiniz demektir. Özür dilerim ama bunu bir düşünün. 12 yıllık tecrübemin 9 yılını yönetici olarak yaşadım. Ona istinaden söylüyorum

Bu soruyu ciddi manada soruyorsanız eğer zaten o pozisyona uygun değilsiniz demektir. Özür dilerim ama bunu bir düşünün. 12 yıllık tecrübemin 9 yılını yönetici olarak yaşadım. Ona istinaden söylüyorum
Teşekkür ederim. Bunu ilerde yapabilmek için eksiklerimi görmek adına ve aynı şekilde çalışmak istediğim yöneticinin nasıl biri olmasına dikkat etmek adına sormuştum.

Bende şehir degisikliginde terfi alarak geldim. Hayatımın is anlamında en stresli dönemini yaşıyorum. Herkesin bir şeyler beklemesi bir yandan hala eskiden olduğu gibi devam etmeleri rahatıni bozmamalari. Yıllar geçtikçe mi böyle oluyorlar bilmiyorum ama delirmemisim elde degil

müdür olarak seçildiğinize göre delegasyon beceriniz olmalı. işleri delege etmeyi, bu gibi durumlarda sorumluluk alanınıza girmeyen işler için ilgili kişileri nazikçe hedef göstermeyi öğrenmeniz lazım.
şirketinizin imkanı varsa aslında sizi bununla ilgili eğitimlere göndermeliydi. en azından siz online platform veya kitaplardan yararlanabilirsiniz.
1 dakika yöneticisi diye bir kitap var, tavsiye ederim.

Onlar açık ararlar sen açık varmeyeceksin işini güzel yapacaksın ve net olacaksın sonra onlr da sert kaya olduğunu anlayıp seninle uğraşmayacaklar iş hayatı böyle maalesef takmamak ve emin adımlarla yürümek gerekiyor motivasyonunuzu düşürmeyin

müdür olarak seçildiğinize göre delegasyon beceriniz olmalı. işleri delege etmeyi, bu gibi durumlarda sorumluluk alanınıza girmeyen işler için ilgili kişileri nazikçe hedef göstermeyi öğrenmeniz lazım.
şirketinizin imkanı varsa aslında sizi bununla ilgili eğitimlere göndermeliydi. en azından siz online platform veya kitaplardan yararlanabilirsiniz.
1 dakika yöneticisi diye bir kitap var, tavsiye ederim.

Arkadaş bu tip yorumlardan hoşlanmıyor. Konunun yöneticilik becerileriyle ilgili olmadığını düşünmek istiyor. İstediği şöyle yap böyle yap diye onu yönlendirmemiz. Yönetici ve yönlendirilmek istiyor.

Konu sahibinin çok suçu yok aslında, problem yöneticilik becerilerini geliştirmeden, eğitimini vermeden yönetici yapan üst yöneticisinde ve çalıştığı kurumda.

Arkadaş bu tip yorumlardan hoşlanmıyor. Konunun yöneticilik becerileriyle ilgili olmadığını düşünmek istiyor. İstediği şöyle yap böyle yap diye onu yönlendirmemiz. Yönetici ve yönlendirilmek istiyor.

Konu sahibinin çok suçu yok aslında, problem yöneticilik becerilerini geliştirmeden, eğitimini vermeden yönetici yapan üst yöneticisinde ve çalıştığı kurumda.

e çünkü türkiye de genel mantık budur. yönetsel beceriden ve yetkinlikten ziyade yıllarca çalışan kişiye title vermekle işler çözülmeye çalışılır. bir diğer nedeni de para anlamında büyük şeyler verilemeyecek olmasıdır.
ben uzmanken insiyatifimi alıp yöneticime rağmen gerekli yerde herkese dur yada devam demeyi bildim. herkesin işini yüklenmek değil süreci iyi yönetmek başarı getirir.
aksi halde insan sözü dinlenmeyen yönetici olur.

bu arada ilk terfimde benimle aynı pozisyondaki 4 uzman arasından çıktım. bir gün önce amirinin dedikodusunu beraber yaptığın insanların başına geçmek çok zor. ki terfim zam döneminden sonra açıklandı, bir sene uzman maaşıyla o ekibi yönetmeye çalıştım. ve kendi üstümü geçtim direktörümüz bile onların mobbingine tepki vermedi. resmen astlarımdan mobbing yedim :)

bu işler zor. başaramadığım zamanlar da oldu tabi ki ama yine de vazgeçmedim.

Back
X