İş Hayatına Karşı Oluşan İsteksizlik :(

işe başladığım ilk hafta iş hayatının beni yıpratacağını anladım.
şartlar çok iyi,iş yükü çok az olsada işyeri insanı geriyor.yani orda akşama kadar durmak bile bazen beni strese sokuyor..
işe gitmek için çektiğim yol,sürekli aynı şeyler aynı rutin bile yoruyor beni mesela.
akşam annemle konuştuk bu konuyu,mutsuzum diyorum kızıyor,herkes bir işim olsun bir memur olayım der senin derdin ne diyor.
yani tamam para kazanıyorum ama ben o parayla istediklerimi yapmıyorum ki,biraz fazla alışveriş yapsam kredi kartı patlıyor hemen.
çalışınca yurt dışına çıkacam,türkiyenin heryerini gezicem derdim.gidemiyorum.yan odaya gitmeye eriniyorum o denli enerjim çekildi.
para biriktirrim araba alırım vs vs bisürü hayal..
hergün benim amacım ne ben niye her sabah kalkıp işe gidiyorum diye sorguluyorum kendimi,buna niye mecburum diye soruyorum.
yani bana da hep çalışmamak daha cazip geliyor.:50:

Bankaya hergün gidip gelirken ki duygularımın tıpkısının aynısı canım:) sonuç evdeyim ve daha mutluyum ayrıca şunu da anlamıyorum o kdr okuyup emek vermenin
karşılığı illa çalışmak mıdır?????????

Neden eğitimli kültürlü nerde napıcanı bilen biri olduğumuzu kimse artı görmüyor. Örnek ; boşanıyorum, avukatımla herşeyi paylaşıp bir hukuçu gibi dilekçelerimi yazışmalarımı yapıp, kanun maddeleri hakkında fikir alışverişi yapıp sürece yol vermek gibi, ailene hesap kitap algıda vergide yardımcı olmak gibi vs vs. bu uzar giderrr..KArşılık illa memur olmak mıdır veya maaşlı bi yerde çalışıp illa para kazanmak mıdır??? Parasız elbette olmaz ama azla geçinmeyi öğreneli baya oldu benim için, şikayetçide değilim.
Çalışırken haftada 2 kez kuaföre giderdim şimdi kendi saçımı boyamayı öğrendim:)

Canım senin işten yana şansın olmamış maalesef, kendin de hassas olduğunu belirtmişin zaten. Bu benim yapabileceğim birşey değil ama ne mutlu sen yapabilmişin. Madem böyle huzurlusun böyle yaşa. Önemli olan yaşamak değil kaliteli yaşamak. Ki sen böyle uygun görmüşün bana hayırlı olsun demek düşer.

seni çok iyi anlıyorum... aynı yollardan bende geçtim... özel sektör çok kötü... iş hayatı çok yıpratıcı....
önemli olan senin burada ne istediğin ve ne şekilde mutlu olduğundur.. eğer sen bu şekilde kendini mutlu hissediyorsan gerisi hiç önemli değil...
ki şu durumda var.. bir gün çalışmak zorunda olursan yine çalışırsın.. elinde diploman var... üniversite mezunu olup da çalışmayan bir çok kişi var...
önemli olan senin ne istediğin.... ve de mutlu olabilmen...

.senı hatırlıyorum sorularından. davan nasıl gıdıyor bılmıyorum ama kazanacaksın davayı emınım cnm
ben evde oldukça daha çok bunalacağı duşunuyorum özel sektor yıpratıcı evet ama sen çabuk pes etmışsın. duzgun ınsanlara denk gelmemışsın belkı ondan. işyerınde huzur varsa mutlu oluyorsun çunku. şartlar ilk gırdığınde iyi olmuyo haklısın ama herşey zamanla duzelıyo. şu anda evde rahatsın ama nereye kadar.. bı sure sonra sıkılıcaksın.
ayrıca bır kadın helekı okumuş bır kadın mutlaka ayakları uzerınde durabılmelı bence.

.senı hatırlıyorum sorularından. davan nasıl gıdıyor bılmıyorum ama kazanacaksın davayı emınım cnm
ben evde oldukça daha çok bunalacağı duşunuyorum özel sektor yıpratıcı evet ama sen çabuk pes etmışsın. duzgun ınsanlara denk gelmemışsın belkı ondan. işyerınde huzur varsa mutlu oluyorsun çunku. şartlar ilk gırdığınde iyi olmuyo haklısın ama herşey zamanla duzelıyo. şu anda evde rahatsın ama nereye kadar.. bı sure sonra sıkılıcaksın.
ayrıca bır kadın helekı okumuş bır kadın mutlaka ayakları uzerınde durabılmelı bence.

Merhaba canım,

Bende yaklaşık 4 senedir çalışan bir insanım ve çok açık söyliyim çalışmaktan nefret ediyorum :-/ sabahın 8 inden akşamın 5 ine kadar gelip bütün gün masa başında çalışmak bana çok saçma geliyor ki resepsiyonda çalışıyorum çok rahat bir işim var ama araba aldım ve 2015 yılına kadar borcum var :(
Kadının doğasına aykırı buluyorum çalışmayı.İçimizdeki anaçlık duygusundan sanırım evimde olmayı ev işlerini,sorumluluklarımı yerine getirmeyi tercih ederdim.Yakın bir zaman sonra ikinci evliliğimi yapacağım.Çocuğum olduktan sonra çalışmayı düşünmüyorum.Maddi anlamda sıkıntıya düşersek tabiki eşime destek olurum ama çalışırken ne yazık ki mut-su-zumm..!!

Çalışmak aslında güzel de (başka kim para verecek bana ,bir de mesleğimi yapmak meselesi,kamuda çalışma meselesi) ..Benim gibi naif,politik olamayan,ve zor günler geçiren birine zor..Kişiliğim farklı olsaydı ve zor günler geçirmeseydim ,,iş dünyasında yem olmaz ,çalışırken daha mutlu olurdum...

Kamuda çalışmasam ,evlendiğimde işi bırakırdım.Tabi biraz iyi gelirli biri olması gerekirdi ozaman..seçimim daha da zorlaşırdı..Şimdi çalışırken koca bulamıyorum,çalışmasam eminim hiç bulamazdım..Neyse olumsuz düşünceleri bir kenara bıtrakalım..iyi diyelim iyi olsun..Yine de benim kurtarıcım ,mesleğim,işim...İnsanlar da bu kadar güvenilmez,artniyetli olmayaydı iyiydi..Yıpranmış kafamı daha çok yıpratıyorlar..

Son düzenleme:
Canım A gurubu sınavlara çağrıldım kazandım da , mülakatlarda elendim:( 2 yılımdan fazlasını harcadım , bi yerde tıkanıyorsun. Kpss kazan , A grubu sınavı kazan arkasından mülakatta elen. Umarım elenmezsin ama mülakatta elenirsen ltf duygularını burada paylaş:) çok fena koyuyo.

Orası elbette öyle girebileceğimiz garanti değil hiç bir zaman 3-4. mülakatta girenleri de biliyorum yani hemen pes etmemek lazım. Şu an zaten çalışmıyorsunuz sanırım boş evde oturacağınıza yeniden deneyin derim ben ne kaybedersiniz ki şu anda da bir şey elinize geçmiyor zaten ya da 2014 için b grubundan hazırlanın onda mülakat filan olmadığı için yüksek puanınız varsa iyi kötü bir memuriyete yerleşirsiniz özel seköteden iyi olduğunu düşünüyorum ben B grubu da olsa.

Canım mesajlarıma cvp verdiğin için tşk ederim:) Dava süreci süper gidiyor, karşı tarafın hakaretlerini tespit ettirdim, psikolog tarafından da iki taraf için inceleme yapıldı,
gelen rapor onun aleyhine çıktı. Şu an anlaşalım diye yırtınıyorlar o kapıyı kapattım dedim. Altınlarım için 2.dava açacağım onunda delilleri tespit edildi, malum şahsın memleketinde açılcak dava ama onda da süpriz gelişmeler oldu, Allah yardım ediyor gerçekten. Davamı açıp bana yardımcı olacak şahıs malum şahsın memleketinin en yetkili amiri çıktı ( babannemin eskiden komşusuymuş, düğünde karşılaştık ) :) :) Verdiğin bilgiler için tşk.ederim tekrar. Bu arada yeni evliymişsin. Allah bir yastıkta kocatsın ve hep mutlu olursun inş.

İş konusunda belki boşanma sürecini atlatıp kafam rahatladığında en azından insanların daha az yıpratıcı olduğu bir yer nasip olur , bilemiyorum.

Orası elbette öyle girebileceğimiz garanti değil hiç bir zaman 3-4. mülakatta girenleri de biliyorum yani hemen pes etmemek lazım. Şu an zaten çalışmıyorsunuz sanırım boş evde oturacağınıza yeniden deneyin derim ben ne kaybedersiniz ki şu anda da bir şey elinize geçmiyor zaten ya da 2014 için b grubundan hazırlanın onda mülakat filan olmadığı için yüksek puanınız varsa iyi kötü bir memuriyete yerleşirsiniz özel seköteden iyi olduğunu düşünüyorum ben B grubu da olsa.

Haklısın, eğer gerçekten bunu istersem kafam rahatladığında ilerde deneyebilirm. Sanırım 35 yaşına kdr girebiliyoruz. Aslına bakarsan hakkımda ne hayırlı ise o olsun, hepimiz için...

Haklısın, eğer gerçekten bunu istersem kafam rahatladığında ilerde deneyebilirm. Sanırım 35 yaşına kdr girebiliyoruz. Aslına bakarsan hakkımda ne hayırlı ise o olsun, hepimiz için...

Çalışmak aslında güzel de (başka kim para verecek bana ,bir de mesleğimi yapmak meselesi,kamuda çalışma meselesi) ..Benim gibi naif,politik olamayan,ve zor günler geçiren birine zor..Kişiliğim farklı olsaydı ve zor günler geçirmeseydim ,,iş dünyasında yem olmaz ,çalışırken daha mutlu olurdum...

Kamuda çalışmasam ,evlendiğimde işi bırakırdım.Tabi biraz iyi gelirli biri olması gerekirdi ozaman..seçimim daha da zorlaşırdı..Şimdi çalışırken koca bulamıyorum,çalışmasam eminim hiç bulamazdım..Neyse olumsuz düşünceleri bir kenara bıtrakalım..iyi diyelim iyi olsun..Yine de benim kurtarıcım ,mesleğim,işim...İnsanlar da bu kadar güvenilmez,artniyetli olmayaydı iyiydi..Yıpranmış kafamı daha çok yıpratıyorlar..

Evlenirken şu boşandığım şahıs belirli vaatlerde bulundu, adamın durumu iyi, yeter ki sen evimizle ilgilen , ben senin ssknı da yatıracağım vs vs:))))
bırak ssk yı adam 30 kuruşluk gazeteyi almadı bana:) evleneceğin kocaya aman güvenme...

Merhaba canım,

Bende yaklaşık 4 senedir çalışan bir insanım ve çok açık söyliyim çalışmaktan nefret ediyorum :-/ sabahın 8 inden akşamın 5 ine kadar gelip bütün gün masa başında çalışmak bana çok saçma geliyor ki resepsiyonda çalışıyorum çok rahat bir işim var ama araba aldım ve 2015 yılına kadar borcum var :(
Kadının doğasına aykırı buluyorum çalışmayı.İçimizdeki anaçlık duygusundan sanırım evimde olmayı ev işlerini,sorumluluklarımı yerine getirmeyi tercih ederdim.Yakın bir zaman sonra ikinci evliliğimi yapacağım.Çocuğum olduktan sonra çalışmayı düşünmüyorum.Maddi anlamda sıkıntıya düşersek tabiki eşime destek olurum ama çalışırken ne yazık ki mut-su-zumm..!!

Canım ya inş .eşin anlayışlı biri olur, o kdr çalıştım hiç kendime yatırım yapamadım bir de orası var, aileme destek oldum baya, tam araba alayım derken kız kardeşim evlendi, bir araba parası verdim, düğünüm oldu çeyiz paramı hazırlamıştım , düğünümü de kendim yaptım. Şu an hiçbişeyim yok , cüzdanım boş ama huzurluyum şu an.

A grubunda 35 yaş şartı var da B'de yok diye biliyorum ama tam emin değilim. Kafan rahatladığı , işlerinin yolunda gittiği bir zaman yeniden denemeye başlaman belki sizin için yeni bir başlangıç olur. Hakkınızda hayırlısı olsun sizin için de.

Son düzenleme:
Özel sektörde satış bölümündeysen, hele ki bir de rakiplerin varsa kavga gürültüsü, stresi eksik olmaz. Gerçekten çok zor çalıştığım için biliyorum. 1 senedir çalışmıyorum bende ve hiç çalışasım da yok. Ama mecburiyetten arıyorum şimdilik.Keşke herkese sevdiği işi yapma özgürlüğü tanınsa. O zaman daha verimli olurduk, herşey daha iyi olurdu...

Özel sektörde satış bölümündeysen, hele ki bir de rakiplerin varsa kavga gürültüsü, stresi eksik olmaz. Gerçekten çok zor çalıştığım için biliyorum. 1 senedir çalışmıyorum bende ve hiç çalışasım da yok. Ama mecburiyetten arıyorum şimdilik.Keşke herkese sevdiği işi yapma özgürlüğü tanınsa. O zaman daha verimli olurduk, herşey daha iyi olurdu...

Benim şanssızlığımda bu satış olayından kaynaklandı sanırım. Bankada dehşet baskı vardı, bankacı olan veya eşi bankacı olanlar bilir. Tüm çalışma hevesim yok oldu gitti.

özel sektörü ben bilirim asgari ücretten biraz hemde çok az verirler ama stres baskı senin üzerindedir her işi sen yaparsın hafta sonun olmaz off offf allaha şükürler olsun şu an devletteyim özel sektörü hatırlamak bile istemiyorum seni çok iyi anlıyorum ve ne olur çalışmaktan vazgeçme 90 al 95 al zorla ne olur yoksa özel sektörde bizi afedersin köpek gibi kullanırlar kullandılarda:47:

özel sektörü ben bilirim asgari ücretten biraz hemde çok az verirler ama stres baskı senin üzerindedir her işi sen yaparsın hafta sonun olmaz off offf allaha şükürler olsun şu an devletteyim özel sektörü hatırlamak bile istemiyorum seni çok iyi anlıyorum ve ne olur çalışmaktan vazgeçme 90 al 95 al zorla ne olur yoksa özel sektörde bizi afedersin köpek gibi kullanırlar kullandılarda:47:

Back
X