iş hayatında hamilelik....

Eger hamile kalirsaniz bunu isyerinize sözlü olarak beyan etmeyin. Hamile oldugunuza dair rapor alip insan kaynaklarina ya da özlük dosyanizi kim tutuyorsa (genelde muhasebe tutar) oraya teslim edin. Bu durumda sizi isten cikartirlarsa koşullar lehinize olur.
evet haklısınız tesekkür ederim :)

evet yada 6 aylık izni kullanma mesala ? maaşta kesinti oluyormu? doğum iznidde

Doğumdan sonra işe hiç dönmezsen sgk'dan rapor paranı alamazsın. İşveren senin işe başladığını beyan etmeli.
16 haftalık izinde şirket sana maaş ödemesi yapmıyor. Sgk işe başlayınca toplu halde yatırıyor.
Belirtilen maaşının 3/4 kadarı galiba. Yanlışsa biri düzeltsin.

Ayrıca sgk senin 6 ay ücretsiz izin kullanıp kullanmadığına bakmaz. Ama sgk primin yatar. 16 haftalık doğum izni ve 6 ay ücretsiz izin ayrı şeyler.

Ben 4+2 ay kullanmıştım iznimi. 2 ayı ücretsiz izin hakkım olduğu için şirket maaş ödemesi yapmıyor. Zaten o yüzden 6 ay değil 2 ay kullandım iznimi.

Aslında işveren senden verim alamadığını söylese de sana maaş ödemesi yapmadığı için karda sayılır. Ama nedense işveren mantığı farklı işliyor :)

Doğumdan sonra işe hiç dönmezsen sgk'dan rapor paranı alamazsın. İşveren senin işe başladığını beyan etmeli.
16 haftalık izinde şirket sana maaş ödemesi yapmıyor. Sgk işe başlayınca toplu halde yatırıyor.
Belirtilen maaşının 3/4 kadarı galiba. Yanlışsa biri düzeltsin.

Ayrıca sgk senin 6 ay ücretsiz izin kullanıp kullanmadığına bakmaz. Ama sgk primin yatar. 16 haftalık doğum izni ve 6 ay ücretsiz izin ayrı şeyler.

Ben 4+2 ay kullanmıştım iznimi. 2 ayı ücretsiz izin hakkım olduğu için şirket maaş ödemesi yapmıyor. Zaten o yüzden 6 ay değil 2 ay kullandım iznimi.

Aslında işveren senden verim alamadığını söylese de sana maaş ödemesi yapmadığı için karda sayılır. Ama nedense işveren mantığı farklı işliyor :)
aslında biz maaşı devletten alıyoruz yani bittikten sonra gitmmem lazım doğum izni paramı alabilmek için doğrumu anladım ...

aslında biz maaşı devletten alıyoruz yani bittikten sonra gitmmem lazım doğum izni paramı alabilmek için doğrumu anladım ...
Hayır bu yanlış bilgi kardeşim
Doğrusu şu siz isi doğum izninden sonra bıraksanizda doğum ödeneği izi alirsinz bunu SSK danışmanı dedi bana.bende öyle yapacağım.
Sana şunu soyleyim önce kendimden örnek vereyim
Ben şu an 20 haftalık hamileyim
İsterim beni iki aylık hamileyken işten çıkardı performans yetersizliği diye niye çünkü ben hamileydim ve istedikleri bazı şeyleri yapmadım bebeğime zarar gelir diye ve hafta sonları beni geç cikartmalarina ses çıkardım diye pazartesi ise gittim sizle çalışmak istemiyorum dediler bende haklarımı biliyordum ama nasıl yüz göz olayım tüm haklarını biliyorum dedim bunlara tazminatımı verdiler kıdem ve diğerini aldım bir maaş fazla verdiler.ve işsizlik maaşı için çıkardı gösterdikleri den faydalandıkları.su an işsizlik alıyorum bir ay oldu alalı.ama ben ne yapacağım 32 .haftada doğum raporu alıp ise giriş yapacağım bir yere sigorta girişi lazım çünkü doğum ödeneğini de alacağım çünkü bunu hak ettim beni kredi borçlarına ortada biraktilar.

kızlar hamile kalmak isteyenler varsa veya hamile olanlar listeye katılmak ister misniz Meryem suresi ile

Son bir yılda 90 günlük primi iz yatmış olmalı ve doğum raporundan önce sigorta girişimiz olmalı ve siz isi rapor sonrası bıraksanizda doğum ödeneği izi doğum raporu üzerine bitse dahi alirsinz.
Ayrıca doğum ödeneği toplu yatmıyor bildiği m kadarıyla yarışı doğum öncesi raporda yatiryorm yarışı doğum sonrasi

Hayır bu yanlış bilgi kardeşim
Doğrusu şu siz isi doğum izninden sonra bıraksanizda doğum ödeneği izi alirsinz bunu SSK danışmanı dedi bana.bende öyle yapacağım.
Sana şunu soyleyim önce kendimden örnek vereyim
Ben şu an 20 haftalık hamileyim
İsterim beni iki aylık hamileyken işten çıkardı performans yetersizliği diye niye çünkü ben hamileydim ve istedikleri bazı şeyleri yapmadım bebeğime zarar gelir diye ve hafta sonları beni geç cikartmalarina ses çıkardım diye pazartesi ise gittim sizle çalışmak istemiyorum dediler bende haklarımı biliyordum ama nasıl yüz göz olayım tüm haklarını biliyorum dedim bunlara tazminatımı verdiler kıdem ve diğerini aldım bir maaş fazla verdiler.ve işsizlik maaşı için çıkardı gösterdikleri den faydalandıkları.su an işsizlik alıyorum bir ay oldu alalı.ama ben ne yapacağım 32 .haftada doğum raporu alıp ise giriş yapacağım bir yere sigorta girişi lazım çünkü doğum ödeneğini de alacağım çünkü bunu hak ettim beni kredi borçlarına ortada biraktilar.
nasıl yani ya hamile işten cıkarma yok diyorlar ama ...birde nasıl bryerde sigortalı görünceksiniz 1 ay anlamadım oyle oluyor mu?

başka iş ortamında durumunu gözleyeceğiniz hamile bir arkadaşınız yok sanırım. biri olsaydı ona emsal uygulama olurdu.bizim iş yerinde hamilenin hakları var fakat iş arkadaşları arasında işlerine gelen hamile işlerine gelmeyen değil.inşallah bebeğinize kavuşursunuz o iş yerinde yiyecek ekmeğiniz varsa sorun çıkmadan özel sektörün haklarına göre doğum iznine ayrılıp işinize dönersiniz.yoksa geçmişte hamile ve hastaları çıkaran bir iş yeriyse pek umut beklemeyin.

nasıl yani ya hamile işten cıkarma yok diyorlar ama ...birde nasıl bryerde sigortalı görünceksiniz 1 ay anlamadım oyle oluyor mu?
Hiç çıkarmaz dediğim kültür lu patronların vardı çıkardılar beni.birsekilde beni bir bahaneler kredi borcum olsun ola ihtiyacım olan ola gidip yanlarına konuşmadım bile hAklarimida biliyordum.muhasebeciye dedim bana tazminat hakkımı sundular bir maaş fazladan verdiler üstüne ve işsizliğe başvurdum ama istedimi kapatmadi tabiki şimdide doğum ödeneğini almak isn doğum rapor haftada bir ay kala sigortalı bir işe başvurup girip doğum ödeneğini alacagim insalhh yoksa kredim kapanmaz mahvolurum.senin yapman gereken de bu doğum rapor haftanın sigortalı olmam lazım unutma

Bende cikarmamazlarki diye verim verim gerilim öyle sandım fakat böyle değil bir şekilde özel sektör olunca çıkarıyorlar
Notere gidip ihtar çekin dediler ceksem ne olucakti.beni böyle istemeyen adamların yanindami calisacaktim.
Yuzgoz olmak istemedim
İş mahkemesine başvurarak sonuç belli olana kadar ben mağdur olacak maaşım olmayacak kredim var
Ne yapayım elmmahkum kabul ettim bana verdikleri sartlari

Hiç çıkarmaz dediğim kültür lu patronların vardı çıkardılar beni.birsekilde beni bir bahaneler kredi borcum olsun ola ihtiyacım olan ola gidip yanlarına konuşmadım bile hAklarimida biliyordum.muhasebeciye dedim bana tazminat hakkımı sundular bir maaş fazladan verdiler üstüne ve işsizliğe başvurdum ama istedimi kapatmadi tabiki şimdide doğum ödeneğini almak isn doğum rapor haftada bir ay kala sigortalı bir işe başvurup girip doğum ödeneğini alacagim insalhh yoksa kredim kapanmaz mahvolurum.senin yapman gereken de bu doğum rapor haftanın sigortalı olmam lazım unutma
peki ya işe girmezsen ne olucak ya üzüldüm gercekten benimde kredi borçlarım var hakmızda hayrlısı olsun ınsallah allah yardım eder cnm

Bende cikarmamazlarki diye verim verim gerilim öyle sandım fakat böyle değil bir şekilde özel sektör olunca çıkarıyorlar
Notere gidip ihtar çekin dediler ceksem ne olucakti.beni böyle istemeyen adamların yanindami calisacaktim.
Yuzgoz olmak istemedim
İş mahkemesine başvurarak sonuç belli olana kadar ben mağdur olacak maaşım olmayacak kredim var
Ne yapayım elmmahkum kabul ettim bana verdikleri sartlari
offfff ya hyat cok zor ya herkez kalleş olmuş ya valla

çok istiyorum çoçugum olmasını ama kredi borçları bizi mavetti ya aldıgım ne sanki milletin ayakcılığını yaparak asgari ücret cok şükür yine rabbime

canım ya ozaman sen sigortalı girdiğin zaman 1 ay için geriye dönük 90 gün oluğu için alabiliyorsun yani rapor paranı

merhaba arkadaşlar yardıma ihtiyacım var lütfen bana akıl verin 3 senelik evliyim 1 sene önce ev aldık eşim ve ben çalışıyorum çok şukur ödüyoruz ama çoçuğum olsun istiyorum ... tabiki maddi sıkıntı var bende şimdi çalışan bayanlara haklar var oturark çalışıyorum .burda çalışmaya devam edeerken hamile kalmak istiyorum. işyerinde ncok memnun değilim hamile kalsam cıkarırlar mı? hamile cıkarma yok ama bazı yerler bir yolunu buluyor aranızda bu yaşanlar var mı? bu arada 1 buçuk senedir çalışıorum suan çalıştım yerde ...
Gebeliğinizi bahane edip sizi işten çıkaramazlar. Bu kötü niyete girer ve kötü niyet tazminatı talep edersiniz bu normal tazminat tutarının 2 katıdır. Yada işe geri
Alım davası açılabilirsiniz. Sanırım artık iş mahkemesine gidilmeden arabulucularla hallediliyor bu işler. Haklarınızı iyi bilin, iyi öğrenin. Mobing bile uygulasalar zararlı kendileri çıkar. Doğum parası alabilmeniz için önemli olan doktorunuzun yazdığı rapor tarihine kadar priminizin ödenmiş olması ve doğumdan 1 yıl öncesine kadarda 90 günlük primizin ödenmiş olması. İşveren sizi rapor süreniz boyunca istirahatli gösterir size maaş vermez, siz bu maaşı devletten alırsınız. Raporunuz bittiğinde günlük süt hakkınız olur bebek 1 yaşına girene kadar ister hergün 1,5 saat olarak kullanın ister toplu olarak. Eğer ücretsiz izin kullanmak isterseniz bu durumda işveren sizi ücretsiz doğum izninde gösterir, size hem prim hem maaş ödemez.

Back
X