İş hayatında politik olmak

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.453
1.791
133
Selam,

Sosyal becerilerimi gerçekten gelişmemiş 30 yaşına çok az kalmış kendi halinde bi kadın olarak gerçekten çok zorlanıyorum. Bunu asla ay ben çok dürüst bi tipim diye kendimi güzellemek için demiyorum ki güzellenecek bi durum yok. Açıkça anlatmam gerekirse,

İş hayatında çok zorlanıyorum. Bir şeylere sinir olunca direkt yüzüme yansıdığı için dışarıdan çok garip duruyor. Karşımdaki insan kendine ait işi bana yüklemeye çalışınca direkt agresifleşiyorum. Karşımdaki beni salak yerine koyduğu için ekstra bi sinir yükleniyor. Dilimle bi şey demiyorum, ama direkt bakışıma filan yansıyo. Mesela bi yönetici var işi asla sallamıyor ve yaptığı işleri arkadan kontrol etmek zorunda kalıyorum sallamasyon yaptığı için. (O yanlış olursa benim işimi de etkiliyor çünkü.) yaptığı işlemin hatalı olduğunu söyleyince de güldüğü için ekstra sinirleniyorum. Başka bi örnek, normalde bana ait olmayan bi işi personel eksikliğinden dolayı ben yapıyordum. Ama personel alındı hala ben yapıyorum. Bu iş için mesaiye filan kalıyorum hatta. Gelen yönetici işi geçici yaptığımı bilmesine rağmen işi üstüne almadı. Bu hafta çok yoğundum ve hazırlayamayağımı söyledim. Direkt triplere girdi. Attığı listede yanlışlar vardı üst yönetime liste gitmeden söyledim şunlara ekleme olması lazım vs diye. Yüzüme bile bakmadan tamam diyip yanlış listeyi atmış. Dikkate almaması, görmezden gelmesi inanılmaz zoruma gitti .İş hayatında politik olmayı nasıl öğreneceğim? Lütfen akıl verin yıldım çünkü artık. İnsanları sallamamayı nasıl öğreneceğim?

Son düzenleme:
Yapı meselesi tabi ama yaş ilerledikçe biraz politik olmak veya nabza göre şerbet vermek ister istemez acıta acıta öğreniliyor.
Kişiliğinden veriyormuşsun gibi hissettiriyor ama bir şekilde düzene ayak uyduruluyor zamanla.

Selam,

Sosyal becerilerimi gerçekten gelişmemiş 30 yaşına çok az kalmış kendi halinde bi kadın olarak gerçekten çok zorlanıyorum. Bunu asla ay ben çok dürüst bi tipim diye kendimi güzellemek için demiyorum ki güzellenecek bi durum yok. Açıkça anlatmam gerekirse,

İş hayatında çok zorlanıyorum. Bir şeylere sinir olunca direkt yüzüme yansıdığı için dışarıdan çok garip duruyor. Karşımdaki insan kendine ait işi bana yüklemeye çalışınca direkt agresifleşiyorum. Karşımdaki beni salak yerine koyduğu için ekstra bi sinir yükleniyor. Dilimle bi şey demiyorum, ama direkt bakışıma filan yansıyo. Mesela bi yönetici var işi asla sallamıyor ve yaptığı işleri arkadan kontrol etmek zorunda kalıyorum sallamasyon yaptığı için. (O yanlış olursa benim işimi de etkiliyor çünkü.) yaptığı işlemin hatalı olduğunu söyleyince de güldüğü için ekstra sinirleniyorum. Başka bi örnek, normalde bana ait olmayan bi işi personel eksikliğinden dolayı ben yapıyordum. Ama personel alındı hala ben yapıyorum. Bu iş için mesaiye filan kalıyorum hatta. Gelen yönetici işi geçici yaptığımı bilmesine rağmen işi üstüne almadı. Bu hafta çok yoğundum ve hazırlayamayağımı söyledim. Direkt triplere girdi. Attığı listede yanlışlar vardı üst yönetime liste gitmeden söyledim şunlara ekleme olması lazım vs diye. Yüzüme bile bakmadan tamam diyip yanlış listeyi atmış. Dikkate almaması, görmezden gelmesi inanılmaz zoruma gitti .İş hayatında politik olmayı nasıl öğreneceğim? Lütfen akıl verin yıldım çünkü artık. İnsanları sallamamayı nasıl öğreneceğim?
İnsan kaynaklarına anlatın. Bu arkadaş işi yapmayacaktı niye alındı diye.

Probleminizi tartışmadan ama aba altindan sopa göstererek gülerek söyleyeceksiniz.Eger oldugundan fazla caliskan olmaya calisirsanız ezerler bakmazlar bir kere ben yaparim ederim dediyseniz gecmis olsun.Bazen salağa yatacaksın biraz da yalaka olacaksin yoksa hep sorun oluyor

Nasıl olcak biliyo musun o yöneticinin yaptığı listeyi aynen öyle atıcaksın o da bi güzel patlayınca hesabını ona soracaklar

Ben asla poltik olmadım olamam da daha yeni çalıştığım kurumda hem müdürümle hem bir üst yönetici ile sözlü olarak dalaştık o günden beri konuşmuyoruz karşılaşmamaya dikkat ediyorum ama bunun asıl sebebi sürekli maruz kaldığımız mobingler ve benimde artık dayanacak gücümün kalmaması.
İşi bırakma şansım da yok ama içime atacağıma deliye bağlamayı tercih ediyorum bu aralar ;)

Her şeyin farkındayken değilmiş gibi davranırsanız bu insanların çok işine gelir iş hayatında. Açık açık söyleyip, ilkelerinizi, kurallarınızı belli edeceksiniz. Sinirlenebilirler ama bir duruşunuz olduğunu ve sizi kullanamayacaklarını anlarlar. Ve içten içe karakterinize saygı da duyarlar. İş yerinde kendini ezdiren hep ezilir. Maalesef bunun tersini hiç görmedim.

işi değiştirme şansın varsa hiç düşünmeden değiştir. sonuçta ağaç değiliz hiçbir yere kök salmadık
gününün neredeyse tamamı iş yerinde geçiyor, iç huzurun olmadan çalışılmaz

Attığı listede yanlışlar vardı üst yönetime liste gitmeden söyledim şunlara ekleme olması lazım vs diye. Yüzüme bile bakmadan tamam diyip yanlış listeyi atmış.

İş hayatında politik olmayı nasıl öğreneceğim? Lütfen akıl verin yıldım çünkü artık. İnsanları sallamamayı nasıl öğreneceğim?
uyarmana rağmen düzeltmediği o yanlış listeyi sana tekrar attığında
aynı onun attığı haliyle gram oynama yapmadan üst yönetime atacaksın
bu liste neden hatalı diye dönüş olursa da
listeyi o kişinin sana ilettiğini, o kişiye sormaları gerektiğini ifade edeceksin
e işte hata var sen neden kontrol etmeden bize yolladın derlerse de
ben kontrol ettim ve hata konusunu kendisine bildirdim, tamam dedi, sonra bana yolladı bende size yolladım diyeceksin

iş hayatında politik olmak ne demek biliyor musun
başkalarının hatalarını düzeltmemek demek
herkesi kendi sorumluluğu ile baş başa bırakmak demek
yanlış yapan yanlış yapmanın bedelini ödeyecek
bi kere uyardığın insanı bi daha uyarmayacaksın
yanlışı kim yapıyorsa onun elinde patlamasına izin vereceksin , karışmayacaksın
araya girip tampon vazifesi görürsen gelen giden harcar seni

daha dün sabah benimde başıma benzer bişi geldi
iş eksik yapılmış bende eksik haliyle yolladım müşteriye
20 dk sonra ekipten işi yapan arkadaş şu şu eksik kalmıştı o işte dedi
ben bana o haliyle ilettiğin için o halini gönderdim dedim
bu başladı e işte böyle durumlarda garanti olması için sen bana söyler misin bilmem ne demeye
eksik kalan işi bana hatırlat sıçmayayım kurtar beni demeye çalıştı yani aklında
bende gayet soğuk bi tavırla, valla bunun garantisi eksiksiz yapılması, ben her defasında tam mı eksik mi diye
stres olmak istemiyorum dedim geçtim
tekrar bi geri vites yaptı, kafanda soru işareti kalırsa bana söyleyebilirsin demek istiyorum falan dedi
cevap bile vermedim :D
iş yapmak demek sorumluluk almaktır, sorumluluk alacak herkes.
nokta.

Valla benim son 4 senedir yasadigim mobbingin haddi hesabi yok ama hep isler duzgun olsun dusuncesindendi ama yukarıdaki arkadaslarin dediği gibi yapiyorum artik. Biri yanlis mi yaptı topu ona atıyorum, neden sen bakmadin denirse de benim işim değil diyorum ki memuriyette bu benim isim degil olayi pek olmaz. Yani kendi işinizi yapın, hata yapani da uyarmayin. Yanlışsa yanlış, arada ufak laflar duyarsiniz ona da kulak tıkayın.
Mesela eleman alindiysa hala neden bu isi yapiyorum diye sorun, bir işi idareten yapiyorsaniz bunu ben yapiyorum diye dillendirin. Yaptıklarınızı milletin gözüne sokmaniz lazim, diger türlü alakasiz isler de size yüklenir ama sonra naptin ki denir. Emeginiz degersizlesir.
Bu arada duygu yönetimi ve stres yönetimi ile ilgili videolar önerebilirim (youtubeda çok var) süreçleri doğru yönetebilmek ve kriz anlarinda sakin kalabilmek için.

Back
X