İş hayatında sorunlar

visnetozu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2021
542
1.025
63
Merhaba, bir devlet dairesinde çalışmaktayım. İlk başlarda her şey sorunsuz olmasına rağmen zamanla birimimdeki kadınla aramızda anlaşmazlıklar çıktı ve ikimizde aramıza mesafe koyduk, konuşmuyoruz. İş ile ilgili bir şey olduğunda herkes kendi alanının işini yapıyor ama bazen genel ortak işler oluyor ve her seferinde kendi yapıyor bana duyurmuyor bile. Bana göstermek öğretmek istemiyor nasıl olsa zamanla her şey hallolur diye zamana mı bırakmalıyım yoksa konuşmalı mıyım? Ama konuşmaktan anlayacak biri olduğunu düşünmüyorum daha önce denedim ve sonuç alamadım.

İşi öğrenmeniz gerekiyor ise öğrenin kendi çabanızla, iş çerçevesinde konuşacaklarınızı elbette konuşmanız gerekiyor.
Tüm işleri kendi yapınca arkanızdan ortak işleri hep ben yapıyorum yan gelip yatıyor sormuyor bile diyebilir.
Şahsın kendisine beraber yapmak istemiyor iseniz gelen ortak işleri sıra ile yapalım diye belirtin. Bir o yapsın tamamen bir siz yapın. Durumu da belirtin bir üst amirinize. Biz görevleri bu şekilde yapma hususunda anlaştık diye bilgi verin spekülasyon konusunun arkası kapansın.
Zamana bırakacak bir şey yok iş minvalinde görüşün herkesle samimi olmaya gerek yok zaten boşverin. Sonra düzelirse Allah kerim

Ortak işleri eğer ikinizin yapması zorunluysa ve tek başına üstleniyorsa bu durumu konuşup kendi payınıza düşen sorumluluğu almak istediğinizi söyleyebilirsiniz ama kimse size iş öğretmek zorunda değil. Sevmediğim ve anlaşamadığım insana öğretmenlik yapmam ne münasebet.

Alice harikalar diyarı değil işyeri çeşit çeşit insan var toplumdaki gibi nazik olun mesafeli olun öğrenmeye bakın bı yerde mecbur amirlerinize kibarca sikayetsiz tarafsız durumu anlatın elinizi ortaya koyup yakmayın . Öğrenin gözünüzü dört açın derdim kuruma iş yerine azami fayda deyin.İsrarci olun alınganlık yapmayın kişisel alana girmeyin.Bundan kaçamazlar .

İş ortamı bazen kabus gibi bazen eğlenceli bazen de çok stresli bir ortam , yeri geldi ağladım kimseye göstermedim yeri geldi sinirlendim içimde tuttum alışıp öğrenene kadar tabiri caizse kan kustum ama şerbet içmiştim dedim öğrenmeniz gereken bir iş varsa bunu konuşun ve öğrenin gün geldiğinde hiç bir şey bilmiyor ki ? Olur gösterdim öğrenmek istemedi olur … yani iş hayatında her şey olur

Benim de başıma gelmişti. Biz bir de karşı karşıya oturuyorduk ve ilk günden beri yıldızımız barışmamıştı. Arkamdan konuşuyordu. Olur olmaz her şey söylüyordu. Duyuyordum sağdan soldan. Ben de işi ondan öğreniyordum ve hiç bir şeyi tam öğretmiyordu bana, ben de yanlış yapa yapa sağa sola sora sora öğrendim. Sonra ne mi oldu? Karakteri yüzünden işten çıkarıldı. Çok şükür rahat ettim ben de. Gerekirse hiç muhatap olmayın. Sorabileceğiniz başka kişiler varsa onlardan öğrenin işi. Atla deve değil sonuçta mutlaka başka bilenlerde vardır.

Daha önce söyledim zamanla öğrenirsin diyerek geçiştirdi. Yakın zamanda tek tek çalışmaya başlayacağımız için büyük ihtimalle iş öğretmek istemiyor diye düşünüyorum.

İşi öğretmek zorunda çünkü normal atandım, kendi bölümümden atanmadım ve burada herkes birbirine işi gösteriyor yani devlet dairesinde işler gördüğüm kadarıyla hep bu şekilde yürüyor. Öğretmenlik değil zaten ama yapılacak sistemi göstermek ya da yazı için hangi birime ne kadar süre verileceğini söylemek öğretmek değil bence kaldı ki kimse kimseye bu kadar katı davranmamalı.

Aynı şekilde ama devlet dairesi olduğu için 65 yaşına kadar emekli olacağını düşünmüyorum. Her şeyi öğrenmeye çalışıyorum ama bilmediğim bir şey geliyor o yazmış göndermiş oluyor çok üzülüyorum ben de sürekli bana da söyler misiniz ben de görebilir miyim demek istemiyorum çünkü kendi haksız olmasına rağmen asla muhatap olmuyor, oysaki işi yaparken beş dk beni de çağırsa görsem aşamaları yetecek ama işte…

Offf bu iş hayatı stresi beni öldürecek ya aynı bazen ağlıyorum Allahım acaba hayırsız bir şeyi zorladım ondan mı böyle oldu diyorum keşke atanmasaydım diyorum

Belki o da hiç sormuyor diye düşünüyordur. Her seferinde kendisi çağırmak istemiyordur. Siz talep etmeden neden kendisi anlatsın. Gidin yapışın bana da göster diyin. Dinsizin hakkından imansız

Belki o da hiç sormuyor diye düşünüyordur. Her seferinde kendisi çağırmak istemiyordur. Siz talep etmeden neden kendisi anlatsın. Gidin yapışın bana da göster diyin. Dinsizin hakkından imansız
İş yapmayı seven biriyim hatta en başta öğrenmek için onların yazılarını da yazıyordum, diyorum sürekli diyorum ama kendi konuşmadığımızdan beridir böyle tek kalırsa yapamasın diye uğraşıyor büyük ihtimalle. Daha önce amirimize de söyledim aa anlaşırsınız bir şey olmaz diyip gönderdi beni.

Amirle arası iyi demek ki

Iste o da sizden adim bekliyor, is ogrenmeniz icin sormanizi istiyor olabilir
Kimse kimseye gel sana is öğreteyim demez
Mesela ben 11 senelik memurum benden sonra ise baslayan ve öğrenme cabasi olmayan insanla cok karsilastim şu an neredeyse bir cok is ustume kaldi yardim destek vs yok. Asıl isi yapmasi gerekenin 4 senede ogrenemedigi işleri ben 3 ayda duzene oturttum yani karsidaki kisi de sizden bekliyor olabilir siz sormadan nasil ogretebilir ki? Belli ki işleri rayina oturtmuş yürütüyor
Hani haksiz olabilir, öğretme becerisi olmayabilir bunlar anlasilabilir şeyler ama kamuda zaten herkes herseyi sıfırdan öğreniyor yani belli bir mesleginiz dahi olsa o meslegi nasil icra edeceginiz bulundugunuz kuruma göre sekilleniyor. Ben meslegimle cok alakasiz duz memur isleri yapıyorum yani işim değil ama kamuda amir ne is verirse onu yapmak zorundayız kisileri sevmiyorum olayindan ziyade daha profesyonel gozle bakin derim bir de mesela bana soyler misiniz degil de şu is nasil yapılıyordu benim de öğrenmem lazim gosterir misiniz diye sizin cabalamaniz lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…