iş hayatını eve yansıtma...

hayalperest9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
176
166
kızlar kocam bir iki ay önce iş değişikliği yaşadı.Bu çok zoruna gitti kabullenemedi.İl günler duygularına yaşamasına müsade ettim üzerine gitmedim.sonrada yeni iş ortamına alışma sürecidir falan yine bekledim düzelmesini.Ama iki ay oldu adam gülmeyi unuttu.gamlı baykuş gibi oturuyor bir köşede.sürekli dertleşiyoruz telkinlerde bulunuyorum pes etme hırslan azmet istediğin işi elde et diyorum sınavlara çalış meslek değiştir istersen diyorum.ama resmen depresyona girmiş durumda oyüzden herşeye karşı karamsar.hiçbirşey yapmak istemiyor.işi işte bırak eve giğin an şu kapının dışında bırak herşeyi.bizle olmanın tadını çıkar evde bari mutlu ol diyorum.3 yaşında oğlumuz var.yavrumda farkında babasının durumunun.kızıyor ilgilenmediği için.biyerlere gidelim diyorum güzel sofralarla karşılıyorum onu.ama bir türlü düzelmiyor.birbirimizle hiçbir sorunumuz yok çok şükür.tek istediğim yüzü tekrar gülsün.ben daha napmalıyım bir fikir verin nolur.

kızlar kocam bir iki ay önce iş değişikliği yaşadı.Bu çok zoruna gitti kabullenemedi.İl günler duygularına yaşamasına müsade ettim üzerine gitmedim.sonrada yeni iş ortamına alışma sürecidir falan yine bekledim düzelmesini.Ama iki ay oldu adam gülmeyi unuttu.gamlı baykuş gibi oturuyor bir köşede.sürekli dertleşiyoruz telkinlerde bulunuyorum pes etme hırslan azmet istediğin işi elde et diyorum sınavlara çalış meslek değiştir istersen diyorum.ama resmen depresyona girmiş durumda oyüzden herşeye karşı karamsar.hiçbirşey yapmak istemiyor.işi işte bırak eve giğin an şu kapının dışında bırak herşeyi.bizle olmanın tadını çıkar evde bari mutlu ol diyorum.3 yaşında oğlumuz var.yavrumda farkında babasının durumunun.kızıyor ilgilenmediği için.biyerlere gidelim diyorum güzel sofralarla karşılıyorum onu.ama bir türlü düzelmiyor.birbirimizle hiçbir sorunumuz yok çok şükür.tek istediğim yüzü tekrar gülsün.ben daha napmalıyım bir fikir verin nolur.

İş yerinde neden mutlu değil peki?

çok fazla üzerine gitmeyin bence kendi kendine çözecektir. yaptıgı büyük hata hadi size yansıtıyor 3 yasındaki cocugun ne sucu var ki. tam ilgi istedığı dönemler yavrunuzun.

maalesef bende işte yaşadığım sorunları her yere taşıma huyu var
zaman verin çok üstüne düşmeyin kendi hayatınıza devam edin zamanla sıkılıp size karışacaktır
üstüne düştükçe daha çok oflayıp puflar

herkesin bir kişilik yapısı var benim eşimde malesef olumsuz durumlara tahammül edemiyor ya fazla tepki veriyor yada böyle karalar bağlıyor.ama bu kadar uzun süren bir moral bozukluğu olmamıştı hiç.4 yıllık evliyiz onu ilk kez bukadar bezmiş görüyorum.bir iş için bukadar üzüntü bana fazla geliyor.iş değişikliği gibi olayların erkeklerde depresyona neden olduğunu duymuştum ama bu kadar zor olduğunu yaşayarak görüyorum.
kadın deprsyonu daha kolay ağlar sızlar iki arkadaşla konuşur atlatırız.ama erkekler içine atıyor yardımda kabul etmiyor

tiyatro izleyicisi varken devam eder dimi..izlemeyin,tepki vermeyin,oturup onunla dertlesmeyin artik..tartismayin da ama..birakin kendi haline..bakti ilgilenen yok bi sure sonra eski haline donecektir.

haklı olabilirsiniz.ben eşim için çok endişelendiğimden dolayı baya bi ilgileniyorum bol bol sevgi şefkat ne ararsan yani.annesi olsa bukadar sarıp sarmalayamaz eminim.
ilgilenmeden durabilirmiyim onuda bilmiyorum.onu okadar çok seviyorum ki.hiç kıyamıyorum

Bizi anlatıyorsun sandım inan.

Aynı durumdaydık 3 yaşında oğlum var ben çalışıyorum eşim geçen sene iş değişikliği yaptı, hiç bilmediği bir işe başladı aynı anlattığım gibi ilk iki ay konuşma, gülme yok geceleri uyuyamıyor sonrası feci ağlama krizleri ve depresyon girdi ve psikiyatriye gitmek zorunda kaldık iki ilaç kullandı falan filan. Tedavi sürecinde dr işe bırakmamasını söyledi, önemli hiç bir karar alma dedi. ilaçlar etkisini gösterdi çok şükür bir ilacı 2 ay sonra bıraktı uyku düzenleyici diğer ilacı hala kullanıyor veee geçen ay işi bıraktı dayanamadı. Şimdi işsizlik depresyonuna girmesini bekliyorum çünkü hiç iş yok ortalıkta.

Çok zor bu hastalık sahibinden daha çok birlikte yaşadığı insanlara zarar veriyor bence, çünkü onu hoş tutmak için insan üstü bir çaba harcıyorsun sinirler geriliyor vs. doktor biz depresyondaki hasta erkekse çalışmak istemez, kadınsa ev işi yapmaz çocuk bakmaz vs gibi şeyler demişti.

Orta düzeyde depresyon bizimki. Bende senin gibi sardım sarmaladım elimden ne geliyorsa yaptım evin tüm sorumluğunu üzerime aldım sonuçta işten çıkı. Mutlu değilse çıksın canım inan ilerisi daha zor

demekki yeni işinde mutsuz.. ama çok şükür işi var işsiz bir sürü insan var bunu düşünürseniz daha rahat bir süreç olur gibi

Psikiyatriye gitmesini öneririm. iş hayatındaki köklü değişiklikler insanı derinden etkiliyor. erkekler bizim gibi değiller içlerine atıyorlar sorunları...

psikiyatriye gitmek hep aklımda ama ikna edebilirmiyim bilmiyorum.nasıl bir tepki verir kestiremiyorum şuan ki psikolojisiyle.
evde çok rahat ettiriyorum galiba adam hiç işe gitmek istemiyor..hatta bir keresinde dedim yani,bu böyle olmuycak yakında sırf sen işe koşa kaşa git diye evde kavga çıkarcam havadan sudan.

bi ara bende böyleydim işimde mutsuzdum erkek arkadasım benimle ilgileniyordu 2 hafta kadar hergün hediyeler cicekler aldı mutlu etmeye calıstı yanıma geldi hatta işi bırak heray ben sana para vereyim bile dedi kabul etmedim haliyle ama o yaptıkca ben iyice nazlanıyordum yanlıs anlamayın kotu nıyet değil insan psikolojisi böyle. Sonra pat diye ilgiyi kesti benim mutsuzluğumdan o da benim gibi mutsuzlaştı beni böyle görmekten sıkıldığını dile getirdi. Adam kaççak diye hemen kendime geldim korkudan :KK70:

Bizi anlatıyorsun sandım inan.

Aynı durumdaydık 3 yaşında oğlum var ben çalışıyorum eşim geçen sene iş değişikliği yaptı, hiç bilmediği bir işe başladı aynı anlattığım gibi ilk iki ay konuşma, gülme yok geceleri uyuyamıyor sonrası feci ağlama krizleri ve depresyon girdi ve psikiyatriye gitmek zorunda kaldık iki ilaç kullandı falan filan. Tedavi sürecinde dr işe bırakmamasını söyledi, önemli hiç bir karar alma dedi. ilaçlar etkisini gösterdi çok şükür bir ilacı 2 ay sonra bıraktı uyku düzenleyici diğer ilacı hala kullanıyor veee geçen ay işi bıraktı dayanamadı. Şimdi işsizlik depresyonuna girmesini bekliyorum çünkü hiç iş yok ortalıkta.

Çok zor bu hastalık sahibinden daha çok birlikte yaşadığı insanlara zarar veriyor bence, çünkü onu hoş tutmak için insan üstü bir çaba harcıyorsun sinirler geriliyor vs. doktor biz depresyondaki hasta erkekse çalışmak istemez, kadınsa ev işi yapmaz çocuk bakmaz vs gibi şeyler demişti.

Orta düzeyde depresyon bizimki. Bende senin gibi sardım sarmaladım elimden ne geliyorsa yaptım evin tüm sorumluğunu üzerime aldım sonuçta işten çıkı. Mutlu değilse çıksın canım inan ilerisi daha zor
umarım eşiniz gönlüne göre mutlu olacağı bir işi bulur biran önce .Rabbim eşlerimizede bizede sabır versin.
insan kocasını güçlü görmek istiyor.böyle yılmış pes etmiş gibi davranmalarının bizi ne kadar üzdüğünü anlamıyorlar.

Sabır gerekiyor; yeni iş yeni hayat zor oluyor herkese...

Özellikle de eski işinde uzun süre çalıştı ise yeni yerde kendini salak gibi; hiçbir şeyden anlamaz gibi hissediyorsun

Bu süreç de geçecek ama erkekler daha ağır atlatıyor; kendine gülündüğü; yakında kapının önüne konulacağı kaygılarını yaşıyor

İş yerinde maske ile hayata devam etmeye çalışıyor ama erkek cinsi kadınlar gibi 24 saat maske takamaz eve geldiğinde de tüm gün yaşayamadığı hayal kırıklığını, üzgünlüğünü yaşıyor.

Çocuğunuzun ilgi çağında olduğunu; onun yanında böyle yapmaması gerektiğini ona anlatın. O süreci de iyi geçirsin; sizinle kalan bölümde de bence biraz nazlamaya devam edin; toparlayabilir belki

Kolay gelsin

bi ara bende böyleydim işimde mutsuzdum erkek arkadasım benimle ilgileniyordu 2 hafta kadar hergün hediyeler cicekler aldı mutlu etmeye calıstı yanıma geldi hatta işi bırak heray ben sana para vereyim bile dedi kabul etmedim haliyle ama o yaptıkca ben iyice nazlanıyordum yanlıs anlamayın kotu nıyet değil insan psikolojisi böyle. Sonra pat diye ilgiyi kesti benim mutsuzluğumdan o da benim gibi mutsuzlaştı beni böyle görmekten sıkıldığını dile getirdi. Adam kaççak diye hemen kendime geldim korkudan :KK70:

haklı olabilirsiniz tabi.ama ne bileyim insan birde korkuyo.ya bendende ilgi göremeyince iyice boşluğa düşerse diye.

bende ilk zamanlar çok taktım çok üzüldüm.
her akşam evde o gün olan her şeyi anlatıyordum.
sonra dedim ki zaten işte bu sıkıntıyı yaşıyorum evde bari kafa dinleyim keyif yapıyım.
bir yerden sonra zaten anlatmak içimden de gelmedi.
sorunları aşamadığım zaman unutmaya çalışma, boş verme huyum var.
düşünmemeye çalışıyorum.

X