İş hayatının cilveleri

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Ilk kez iş hayatina atılmış biri olarak bir seneyi geride biraktim. Merak ederdim kotu seyler duydukca insan niye digerinin kuyusunu kazsin ki fln filan diye. Ve tabiki ne kadar saf oldugumu yavas yavas anladim. Is hayati kurtlar sofrasi. Art niyet olmazsa one cikamiyosunuz resmen. Cunku artniyet bi sonraki hamleyi dusunup gardini alip sinsi planlarla digerini safdisi birakmayi getiriyo. Ben cok saf buluyorum kendimi bu konularda. Ornegin sinsi sinsi one cikma cabasinda olan insanlar var biliyorum ama ben gardimi alamiyorum. Mesela is yapiyorsunuz yaptiginiz is uzerinden one cikmaya calisanlar oluyor. Hele grup calismasinda hepten oyle. Mesela bi isi ortaklasa yapmissiniz. Sizi mailde bilgi tutmadan patrona yolluyor. Istune ustluk.. Ile birlikte hazirladik gibi bi bilgi bile yok. Sonraki savunma aaay unutmusum fln. Is hayatinda nasil davranmali. Kotu niyetli mi olmak lazim biraz

ben olsam patronu cc e koyarak kibarca konuyla alakalı kendisine bir mail atardım

Biraz çakallık bilmek lazım kanaatindeyim.Kötü niyetli insanlar gibi başkalarının emeğini yok saymak gibi değilde, bu tür insanlara karşı kendi emeğinizi nasıl koruyacağınız hususunda çakallık bilinmeli.

kötü niyet değil ama dangur dungur olmak lazım..
lak diye söyliyceksin bu işi birlikte hazırlamadık mı niye kendi ismini yazdın sadece diye ve bunu herkesin içinde yapacaksın..
buna benzer bir şeyi yapmışlığım vardır bir daha kesinlikle tekrarlanmıyor ve dikkat ediliyor..

Canım benim. tespitlerin çok doğru ama çözümün yanlış.
öyle sinsi planlara filan hiç de gerek yok.

Yapman gereken ;

HAKSIZLIĞI GÖRDÜĞÜN ANDA veya YANLIŞ OLDUGUNU DÜŞÜNDÜĞÜN ANDA (onlara göre yanlış olmayabilir, senin canını sıkan mevzu, her ne ise )
hemen o anda, orada milletin, insanların içinde direk sert bir dille uyaracaksın...

aynı kişi tekrar yaparsa tekrar uyaracaksın. tavrın net, soğuk ve mesafeli olacak. o yaptığına sinirlendiğini anlamalı.

Yoksa öyle canım cicimle gülümseyerek uyarman hic bir işe yaramaz. üstüne ciddi uyaracağın zaman, hiç ciddiye almazlar.

insanların içinde diyorum çünkü, karşıdaki insan, müdürünün falan yanında da, haksızlığa susmayacagını anlayacak.

bu sefer sana mecburen adil davranmak zorunda kalacaklar. Bu her zaman işler.

Bu arada insanlar garip bir şekilde saygı da duymaya başlıyorlar. Tecrübem bu yönde.

Ben de ilk başladığım da bi ara şef neredeyse el ense yapacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…