Benim tek motivasyonum kendime küçük tatil ayarlamak ve para biriktirmek.
Mesela şimdiki isimden nefret ediyorum, gerçekten asla benim gibi birinin çalışabileceği bir şirket değil, hayat görüşüme çok ters bir yer. İnşallah çıkarım...ama kendimi şöyle motive ediyorum, her ay mutlaka alabildigim kadar altın alirim (şimdi baksa şeyler de aliyroum gerçi ama altın candır), ki yarın bir gün çıksam en azından işin bana kattığı iki kuruş bir şey olsun. Size de tavsiye ederim, zaten yıllardır issizmissiniz, sıfır lirayla yaşamaya alismissiniz. Parayı bulunca hemen açılmak yerine sanki daha az aliyormussunuz gibi bir kısmını koşun altın alın,ya da online altın hesabı açın kendi bankanızdan . Böylece oniki ay çalışsanız kenarda hiç değilse on gram altininiz olur,o da bir senede artar durur zaten, hiç yoktan iyidir yani. Çok darlaninca çıkmak için size motivasyon olabilir.
Benim ikinci motivasyonum da tatil yapmak.
Tatil dediğim yılda bir antalyada kraliçe gibi yaşamak değil..hep ve küçük küçük tatiller,genelde kamplar. İş yerinde tüm yaz ve bahar aylarında en az bir tatil ayarlıyorum. Mesela Haziran. Normalde yurtdışı ucusum vardı bugün,şu saatlerde varmış olacaktım (hala mutsuzum) ama iptal oldu ucusum. Şimdi üç günlük basit bir gol kampı ayarladım
İki gün haftasonu,bir gün izin.
Yıllık iznim yokken de "uçakla cumartesi sabah erken saatte git,gez gez gez gez, pazar son uçakla dön" şeklinde çok yere gittiğim olmuştu.
Yani bu büyük bi motivasyon bence.
Sen de deneyebilirsin.
Mesela Haziran sonunda iki gün İzmir
Temmuz bayram, 9 gün tatil,gönlün nereye isterse
30 Ağustos pazartesi,haftasonunu da katıp bartin
Eylül 2 gün düzce rafting
29 Ekim cuma, haftasonu da katıp 3 gün Muğla...
Kasım boş geçsin,
Yılbaşı cumaya geliyor 3 gün sapanca bungalov
Ocak- yıllık izinden 7 gün ile tatil...
Yani böyle böyle her ay bir yerlere gidebilirsin.
Tabii ki korona var, ama benim tatillerimin neredeyse hepsi sosyal mesafeli. Yani çadırım ile tek başıma doğa ile bulusuyorum:) üstelik sudan ucuz... Sana da tavsiye ederim. Cadiri sevmezsen bile ucuz yollar bulabilrisin seyehat için.
Böyle böyle insanın ise gitmeye hevesi kalıyor işte, emekliliğini değil bir dahaki tatili bekliyorsun, zaman geçiyor