İş kararsızlığı

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Hanımlar iş arıyorum yaşadıgım yer ilçe ve asgari ücreti veren çok az şirket var.
Bugun büro işçisi olan aynı sektörde iki iş görüşmesinde bulundum kafam çok karıştı.
İşler yarım gün ikisi de aynı ücret, yani asgari ücretin yarısı.Sigorta da çalıştıgın gün kadar yapılacak.
Benim ulaşım problemim var, yarım saatlik yoldan arabayla gidiş-dönüş yapmam lazım.
İşlerin şartlarını yazacagım sizce hangisi daha cazip yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1: İş sabah 7.30 çıkış 14:00:Büyük büro temizliği yapılacak ayrıca cay kahve ve 12 kişiye yemek.Cumartesi pazar tatil.Burası 750 tl dedi gerçi.
2:İş sabah 8:00 çıkış 12:00:Büro normal temizlik ve sadece cay kahve yemek yok.Cumartesi çalışılacak pazar tatil.
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Maaş şartlarıda aynıysa cumartesi _ pazar tatil olanı seçerdim ve tabiki hangisinin ortamına,ısındıysam oda büyük bir etken olurdu..hayırlısı olsun hakkınızda..dikkatli okuyunca 2.şıkta yemek yapma yokmuş o zaman o daha cazip çünkü insanlara yemek yapmak büyük bir sıkıntı.

Kesinlikle 2.
1.de hem büyük alanı temizle hem çay kahve yap hem yemek yap e bide onun bulaşığını hallet derken çok yıpranırsın.

Bu kadar işe bu maaş azmış gerçekten.
Bizimde büro elamanımız var asgari ücretten biraz fazla maaşı.
İş verenlerde hiç insaf kalmamış. Sen ver ki Allah sana daha çok versin. Herkes böyle düşünse keşke.

temizlik elemanı olarak giriyorsanız emin olun 2. işte çay kahve yemek yaptıracaklar. sanıyormusunuz sadece söylenen kadarını size yükleyecekler?
hangisi fazla maaş veriyorsa onu tercih et. çünkü yeri gelecek cumartesi bile çağıracaklar seni

Ücret aynıysa kesinlikle 2. derdim
Emin ol sabahları kalkmak ve o uykusuzlukla 2'de çıkmak çok zor olacak, cumartesi yarım gün zaten, öğleden sonran yine senin.

2.de cumartesi yarım gün mü tam gün mü?eğer yarım ise 2. seçenek. tam ise kararsız kaldım ben de.

Bu arada 1. işte günde 6 buçuk saat, 2. işte günde 4 saat çalışıyorsun.
İlkinde haftalık çalışma saatin 32.5 ikincisinde 24 saat.
Ama tabii cumartesi günü yataktan kalkmak, cumartesi sabahını ayırmak nasıl gelecek sana, en önemli faktör cumartesi sanırım, ona göre karar verip seç bence.

2.işi seçerdim.12 kişiye yemek çıkartmak kolay değil zorlanırsınz.Yemeği yap bulaşığını topla çıkma süreniz uzayabilir.

sana zor olmayacaksa becerikşiyim diyorsan yemek yap tatil bir gün cok daha iyi vünkü insan iki gününün tamamen bos olmasını evden vıkmamayı istiyor

Ilk is yari zamanli degil ki
Gunluk calisma zaten 7.5 saat. Buna yarim saat daha koyun full time oluyor.

Kesinlikle ikincisini secerdim

2.işi seçerdim.12 kişiye yemek çıkartmak kolay değil zorlanırsınz.Yemeği yap bulaşığını topla çıkma süreniz uzayabilir.
Bana yarım gün gibi de gelmedi 6.5 saat çalışma süresi oluyor.Haklısınız uzayabilir.

Ilk is yari zamanli degil ki
Gunluk calisma zaten 7.5 saat. Buna yarim saat daha koyun full time oluyor.

Kesinlikle ikincisini secerdim
Demek ki şimdi de bunu buldular sigortadan ücretten kısmak için yarım saat önce göndermeye yarım gün diyorlar.
Tam günde bile en fazla 1000 tl veriyorlar hemde nerde 7.5 saat en az 10 saat çalıştırıyorlar burada.

İşte tam da buydu kararsızlıgım teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…