• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş kazası sonrası ameliyat ücreti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
eşim iş kazası geçirmişti, özel bir hastanede ufak bir ameliyat oldu. ödeme yaptı.
ben diyorum ki bunu işyeri karşılaması gerekmiyor mu? eşimde müdüre söylemek istemiyor. gerek yok diyip çekiniyor. muhasebeciye sordum yok dedi diyor.
prosedür nasıl oluyor acaba?

Kanunla siralanmis is kazalari tanimi icerisinde mi ? Yani nitelik olarak is kazasina girer mi?
Giriyorsa 3 gun icinde bildirmesi gerekiyordu Sgk'ya
Ben bu sekilde hatirliyorum ama sen yine de daha saglikli bilgilenmek icin bir avukata danis derim.

Kanunla siralanmis is kazalari tanimi icerisinde mi ? Yani nitelik olarak is kazasina girer mi?
Giriyorsa 3 gun icinde bildirmesi gerekiyordu Sgk'ya
hastanede iş kazası olarak kayda geçmişti ve izin günlerinin ücretleri de geldi ayakta tedavi olarak geçiyor ama 2 hafta geçti malesef

Geçmiş olsun

Olağan şartlarda iş kazasında şirket hemen özele götürür parayı da öder

SGK bildirimi yaptı ise de öder

Bir de o ufak dediğiniz olay ileride maluliyet raporunda çıkabilir

Eşiniz çalışmaya devam etmek istiyor galiba hastane ücretini isteyebilir ama ortamı o daha iyi bilir

Lakin ayrılırsa vs eğer parmakta bir şey kalırsa mutlaka arkasını kovalasın

Geçmiş olsun

Eşiniz çalışmaya devam etmek istiyor galiba hastane ücretini isteyebilir ama ortamı o daha iyi bilir

2 haftada neredeyse iyileşti. şuan aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. zaten o yüzden söylemek istemedi yani çekiniyor gerek yok diye.

Geçmiş olsun

maluliyet raporunda çıkma durumu nedir yani başka bir işe girerken mi sorun olabilir

maluliyet raporunda çıkma durumu nedir yani başka bir işe girerken mi sorun olabilir

Hayır sorun çıkmaz ama iş gücünü kazanma kaybı yani cidden çalışmakta sıkıntı olursa ileride yaşam kalitesi düşer

Tazminatları var bu durumun ama böyle çıkar çıkmaz diye yorum yapılamaz iyileşme oranı yani son hali vs önemli

Yaptığı iş vs de önemli

Yani bir beden işçisinin ayak parmağı ile bir beyaz yakalının ayak parmağı aynı değil yine bir cerrahın el parmağı ile bir nakliyecininkinin aynı olmadığı gibi

mavi yaka mı eşiniz ? yani makina vs kullanımı sırasında mı oldu kaza ?
çevre sağlık güvenlik (çsg) departmanı yok mu çalıştığı yerin ? bildiğim sadece muhasebeci karar vermez buna.

mavi yaka mı eşiniz ? yani makina vs kullanımı sırasında mı oldu kaza ?
çevre sağlık güvenlik (çsg) departmanı yok mu çalıştığı yerin ? bildiğim sadece muhasebeci karar vermez buna.
sadece kontrol sağlıyor işçilerin başında duruyor aslında makine ile işi yok ama orda bulunurken kimse yok diye kendi yapmış makine ile uğraşmış yine iş kazası olarak geçti hastanede ve rapor aldığı günlerin parası karşılandı

sadece kontrol sağlıyor işçilerin başında duruyor aslında makine ile işi yok ama orda bulunurken kimse yok diye kendi yapmış makine ile uğraşmış yine iş kazası olarak geçti hastanede ve rapor aldığı günlerin parası karşılandı

bildiğim şöyle, bir kere makinayı kullanmak için eğitimi ve yetkisi var mı ? normalde iş tanımında makinayı kullanmak var mı ? yoksa görev tanımında yazmadığı halde iş yürüsün diye mi atılmış ?
bizim fabrikada bütün bunlara bakılıyor mesela. hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir tabi de..

eşim iş kazası geçirmişti, özel bir hastanede ufak bir ameliyat oldu. ödeme yaptı.
ben diyorum ki bunu işyeri karşılaması gerekmiyor mu? eşimde müdüre söylemek istemiyor. gerek yok diyip çekiniyor. muhasebeciye sordum yok dedi diyor.
prosedür nasıl oluyor acaba?
Arkasına düşerse işten çıkartma olasılıkları var mı ? Bundan dolayı çekiniyor olabilir eşin. Bazı yerler 5-10 kuruş için işten çıkarıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X