- 25 Nisan 2022
- 2.077
- 2.634
- 83
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
-
Bende böyle düşünüyorum ama son konuşmamızda yapacak bir şey yok dediği için olumlu bir cevap beklemiyorumMüdürle konuşmak dışında yapacağınız başka bişey yok gibi. İşe girerken imzaladığınız belgede saat belirtiliyo mu acaba. Müdürle konuşun ben bu şartlarla işi kabul ettim diyin.
Başta nasıl anlaştıysanız o şekildedir. Siz taviz vermeyin ve gelemeyeceğiniz söyleyin. Çünkü o 2 haftada bir olan çalışma her haftaya dönecek zamanlaSelamlar,
Ben geçen sene mayıs ayında işe girdim. İşe girerken özellikle hafta sonu tatil olmasından dolayı işi kabul ettim. Çünkü önceki işimde hafta sonu tatili yoktu, ve çocuklu bir kadın için bu hem beni hem çocuklarımı olumsuz yönde etkiledi, sırf bu sebepten dolayı önceki işimden ayrıldım.
İşe girdikten 3 ay sonra fabrika beni yine kendi bünyesi olan başka bir şirket içine aldı. İş aynı ama şirket değişti sadece.
Bir kaç ay önce de başımıza bir müdür atandı (müdür ik müdürünün eniştesi)
Dün müdür beni aradı, şöyle bir konuşma yaptı
" normal çalışma saatimiz ayda 230 saat senin ki hep 180 saat oluyor, her ay eksiye düşüyorsun, göze batarsın en az iki haftada bir cumartesi günleri işe gel” dedi. Bende bu beni çok zorlar çocuklar var dedim. Yapacak bir şey yok dedi tel kapattık.
Bu durum çok sinirimi bozdu. İşe girerken kimse bana 230 saatten bahsetmedi, hafta sonu tatil diye konuştuk. Bu durumu gidip ik ile paylaşsam bu kez müdürle aramız iyice bozulur diye düşünüyorum.
Nasıl bir çözüm bulabiliriz? Şu an moralim çok bozuk. İşten çıksam kredilerim var.
Ben sözleşmenin kopyasını almadım hiç aklıma gelmedi bile daha doğrusuBu detayların tümü iş sözleşmenizde yazar. Mesaiye gelip gelmeyeceğiniz, haftaiçi çalışma saatlerinizle sözleşmedeki saati doldurup doldurmadığınız sözleşmenizde belli olur. Onu bulup inceleyin. İk’ya öyle gidin.
Bende istemiyorum zaten ama işten çıkmayı da göze alamıyorumBaşta nasıl anlaştıysanız o şekildedir. Siz taviz vermeyin ve gelemeyeceğiniz söyleyin. Çünkü o 2 haftada bir olan çalışma her haftaya dönecek zamanla
Sen almasan da zaten vermek zorundalar, imzalarken İki nüsha imzalamış olman gerekiyor çünkü biri onlarda biri sende kalırBen sözleşmenin kopyasını almadım hiç aklıma gelmedi bile daha doğrusu
Ek mesai ödememek için saatlerini doldurman gerekiyor diyor. İş sözleşmesinde saatleri sordum hafta içi 8/17:30 dediler, kabul ettim. Şimdi yeni gelen müdür diyor kü mesai saatin 08:/17:00 e ben yarım saat servis bekliyorum yine zamanım orada geçiyor zaten yarım saat. Onu say desem olur mu ki?İş sözleşmenizde günlük aylık vs çalışma saatiniz varsa eğer onun dışında sizi çalıştırmaz eğer çalıştırırsa da size mesai ücreti ödemek durumunda kalır.
Hiç hatırlamıyorum verdiler mi acabaSen almasan da zaten vermek zorundalar, imzalarken İki nüsha imzalamış olman gerekiyor çünkü biri onlarda biri sende kalır
Hayır normal çalışma saatleri böyleymiş. Ben eksik çalışıyormuşum. Bunu da yeni gelen müdür söyledi, daha önce kimse böyle bir şey söylemedi.230a tamamladığında fazla mesai ücretini ödeyecekler mi peki?
Aylık çalışma 180 saat değil mi zaten?
İsteyebilirsin vermek zorunda. Ama isterken bu konudan hiç bahsetme sadece sözleşmemin bir kopyasını istiyorum diyebilirsinHiç hatırlamıyorum verdiler mi acabakopyasını istesem?
Teşeklürler. Öyle yapacağım. Zaten haftalık 45 saati dolduruyorum.İsteyebilirsin vermek zorunda. Ama isterken bu konudan hiç bahsetme sadece sözleşmemin bir kopyasını istiyorum diyebilirsin
Hiç hatırlamıyorum verdiler mi acabakopyasını istesem?
Çünkü böyle bir şey yok.Hayır normal çalışma saatleri böyleymiş. Ben eksik çalışıyormuşum. Bunu da yeni gelen müdür söyledi, daha önce kimse böyle bir şey söylemedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?