İŞ KONUSUNDA YAŞADIĞIM TEREDDÜT, BELİRSİZLİK

mavikelebek92

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
272
175
Merhabalar KK üyeleri,
İş hayatına atıldığım günden beri, işle ilgili bir sürü başlık açtım bıktırdım sizi kusura bakmayın:oops:

Özel bir şirketin muhasebe departmanında çalışıyorum, ön lisans mezunuyum. Okulumu 3,00 ortalamanın üzerinde bitirdim, bir çok seminer ve projelere katıldım. Hem kendime bir şeyler katmak hem de okulumu bitirip iş hayatına girince bana avantaj sağlasın diye...(Konuyu bilenler bilir, ben hala aynı yerdeyim)

Şu an çalıştığım yerden zerre kadar memnun değilim. Düzenli bir yer değil, yani profesyonellik sıfır. Okurken de çok iyi bir maaş veya iyi bir kurum hayalinde değildim. Ama asgari ücretin altında çalışıyorum (900,00 TL) o da hiç bir zaman düzenli verilmez (hatta bir keresinde 21 gün sonra vermişlerdi ) on bir buçuk saat mesai, cumartesileri de var. Resmi tatillerde kesinlikle tatil değil, kanunen resmi tatillerde çalışan işçiye resmi tatil de çalıştığı için çift yevmiye verilmeli o da yok. Mesai zaten yok. İlk aylarda sigortasız çalıştım. Bunları neden kabul ettin diyeceksiniz. Tecrübem sıfır olduğu için, ufakta olsa bir şeyler öğrenirim diye atıldım.:KK14:

Madem memnun değilsin çık diyeceksiniz ama cesaretim yok. İş bulamama korkusu var. Sanki buradan çıkarsam hiç iş bulamayacak mışım gibi...
Çok bir şey istemiyorum iş yeri düzenli disiplinli olsun, maaş düzenli verilsin, en temel haklarımdan mahrum kalmayayım yeter.
Diyeceksiniz ki özel sektör böyle zaten. Hayır iyi işverenlerde var. Benim arkadaşımın eski patronu, arkadaşım evlilik hazırlığı yaparken beyaz eşyasını komple almıştı. Buna benzer birçok örnek .. Sınıf arkadaşlarımla konuşuyorum, onlar gayet memnun. İş yerinde ki durumu kime anlatsam o nasıl bir yer deyip, şaşırıyorlar.

Bende burada her alandan insanlar olduğu için, kafamdaki soruları foruma taşımaya karar verdim. Ne yapmayalım ? Benim gibi olup sonra bir şeyleri değiştirebilen birileri var mı ? Zaman ayırdığınız için teşekkürler..

İşten ayrılmadan iş ara; tecrübe de edinmişsin;

Neden işinden ayrılıyorsun sorusuna da buraya anlattıklarını söylersin yeni işverene; o da buna göre seninle çalışmak ister ya da istemez.

Yeni işi bulunca da doğru avukata; sana bir ihtarname hazırlasın; işten öyle ayrıl; sonra da dava aç; haklarını iste...

İşten ayrılmadan iş ara; tecrübe de edinmişsin;

Neden işinden ayrılıyorsun sorusuna da buraya anlattıklarını söylersin yeni işverene; o da buna göre seninle çalışmak ister ya da istemez.

Yeni işi bulunca da doğru avukata; sana bir ihtarname hazırlasın; işten öyle ayrıl; sonra da dava aç; haklarını iste...
Bende iş bulamam diye korkuyorum. İş bulabileceğimi düşünsem bir dakika bile durmam, ama cesaretim yok..

İşi iyice kaptıysan arkana bile bakma !!! Ben de İstanbul'dayım ve gerçekten mesleğine iyi olana ekmek çok bu şehirde!!

Senin patron işçi değil kendine köle aramış.. boyun eğme sakın.. şuanda stajyer olarak düşün kendini ve kendini geliştirdiğini az da olsa düşünüyorsan hemenn çık !!
Ya da şimdiden iş aramaya başla birden çık.. kalsın yüzüstü ş.. :KK70:

Biz stajyerlerimize bile öyle davranmıyoruz.. burası ne biçim bir yermiş

Ben senin yerinde olsam çıkarken, bir de şikayet ederdim maliyeye!!

sigortan varsa tam olarak askeri ücret alman lazım 949.07 net maaşın olmalı..askeri ücretten düşük olamaz.elden mi alıyorsun maaşı...yanlış anlama tabiki askeri ücretle çalıştırmakta senin gibi birini hak değil ama ben bu patronun sigortanı bile yapıp yapmadığına emin olamadım takip ediyor musun sigortanın yatıp yatmadığı ?

hevesini sakın kırma ön muhasebeden yeminli mali müşavirliğe kadar gelenler var ve çok çok iyi kazanıyorlar...psikologların demesine göre memnun olmadığınız bir işte çalışmak özgüveninizi kaybetmenize neden olur ve başarısızlığınız artar biran önce iş bulsan da bulamasan da çık..maddi sıkıntın varsa düzelesiye sabret... yeni iş bulup , bu işi haber vermeden bir günde bırakıp gidersen etik olmaz..patronlar sorumsuz olabilir ama çalışan ahlakıda önemli.

Is bakmaya basla bir an once.
Kariyer.sitelerine cv birak illa bulursun asgari ucretin altinda calistirdii icinde sikayet et bence.

Bende iş bulamam diye korkuyorum. İş bulabileceğimi düşünsem bir dakika bile durmam, ama cesaretim yok..

Bulamam diye niye düşünüyorsun; aramaya başla; bu işi de bırakma.

Akmasa da damlıyor işte; ara yeni işi bul sonra buradan ayrıl..

Yeni iş de bulunur daha iyisi de olur; silkinin beklentinizi yükseltin; sizin diğer arkadaşlarınızdan farkınız ne ki

sigortan varsa tam olarak askeri ücret alman lazım 949.07 net maaşın olmalı..askeri ücretten düşük olamaz.elden mi alıyorsun maaşı...yanlış anlama tabiki askeri ücretle çalıştırmakta senin gibi birini hak değil ama ben bu patronun sigortanı bile yapıp yapmadığına emin olamadım takip ediyor musun sigortanın yatıp yatmadığı ?

hevesini sakın kırma ön muhasebeden yeminli mali müşavirliğe kadar gelenler var ve çok çok iyi kazanıyorlar...psikologların demesine göre memnun olmadığınız bir işte çalışmak özgüveninizi kaybetmenize neden olur ve başarısızlığınız artar biran önce iş bulsan da bulamasan da çık..maddi sıkıntın varsa düzelesiye sabret... yeni iş bulup , bu işi haber vermeden bir günde bırakıp gidersen etik olmaz..patronlar sorumsuz olabilir ama çalışan ahlakıda önemli.

Sigortama sık sık bakıyorum, zaten tahakkuk fişleri,hizmet döküm belgeleri elimden geçiyor. Sigortadan 1.300,00 TL brüt ücret ücret üzerinden yatıyor. Haber vermeden çıkmam, böyle bir şeyi yapamam, iş ahlakıma ters düşer.
Şükürler olsun maddi bir sıkıntım yok çalışmasam da parasız kalmam, ama iş bulamama korkusu önümde koca bir dağ gibi.
Paradan da ziyade yaptığım işe saygı duyulsun istiyorum.

iyi akşamlar kk üyeleri;
Büyük bir firmaya geçtiğimiz hafta içinde iş görüşmesine gittim. Gayet düzgün bir yer.
Pozisyonum ya genel muhasebe ya finansman olacak ama benim içimden genel muhasebe geçiyor.
Genel muhasebe de teorikte bilgim var, pratikte henüz yok ben şu an çalıştığım yerde ön muhasebe tutuyorum zaten.
Şimdi beni bir korku sardı, acaba yeni iş yerinde becerebilir miyim işi? İlk olarak genel muhasebe de ne yaptırırlar ?:KK17:
Biraz fikir verir misiniz ?

X