• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş-kur elemanı mısınız?

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
Hayır yani iş-kur elemanı da olabilirim. Çok pahalı kıyafetler giymek zorunda da değilim. Ama bir kaç kez işimle ilgili konularla ilgili gittiğim yerlerde iş-kur dan mı geldiniz diye karşılandım ziyaret sebebimi açıklamadan. Güvenlik hemen iş-kurdan geliyorsanız şu taraftan diye karşıladı mesela birinde.beni üzen iş-kur elemanı mısınız diye karşılamalarından ziyade insanlar arasında farklı muamelenin devam esiyor olması burada. İşçi ile elit kesim farkı var ve ona göre davranılıyoruz yani.

Peki neden insanları havalı değiller, veya çok dikkat çekici giyinmezler diye iş-kur elemanı mısınız diye karşılıyorsunuz? Öyle olsam napcaksınız, ezecek misiniz hemen işim garanti değil diye. Veya öyleyim diye illa farklı mı davranacaksınız, insan değil miyiz yani iş-kurcu olunca. Nasreddin hocanın ye kürküm ye misali :KK43:
Geçen annem ve çocuğumla iş yerinin personel için olan yemekhanesinde yemek yiyoruz. Yemek dağıtan personel bana iş-kurdan mı geldiniz diye sordu. İş-kur elemanları orada yemek yiyemiyormuş. İş-kurcu olsam çıkaracaktı beni yani yemekhaneden. Ağzının payını verdim ama çok bozuldum açıkcası. Annem de vardı yanımda. Kadın mahcup oldu. Ertesi gün daha farklı giyinmeye çalıştı. Şu oldu mu, bu oldu mu diye?
Öyle işte, paylaşmak istedim..

Son düzenleme:
Anlamadım pek. Ne iş yapıyorsunuz? İşkurdan degılsenız neden herkes öyle soruyor ,iş kurdan sanıZ büyütülecek ne var anlamadım kıyafetin pahalı olmaması,annenız neden yarın da geliyor sizinle farklı kıyafet gıyıp

Hayır yani iş-kur elemanı da olabilirim. Çok pahalı kıyafetler giymek zorunda da değilim. Ama bir kaç kez işimle ilgili konularla ilgili gittiğim yerlerde iş-kur dan mı geldiniz diye karşılandım ziyaret sebebimi açıklamadan. Güvenlik hemen iş-kurdan geliyorsanız şu taraftan diye karşıladı mesela birinde.beni üzen iş-kur elemanı mısınız diye karşılamalarından ziyade insanlar arasında farklı muamelenin devam esiyor olması burada. İşçi ile elit kesim farkı var ve ona göre davranılıyoruz yani.
Tesettürlüyüm, başımda şalım var.makyaj yapmam ama cilt bakımı, temizlik vs. Sürekli dikkat ederim. Ayakkabılarım sürekli temizdir. Süngeri çantamda taşırım mesela. Dişlerimi düzenli fırçalarım. Öyle çok havalı bir yapım da yoktur, yani yürüyüşümde bir kibir de yoktur. Ha kıyafetlerim de bana göre çok pahalı değildir belli ama özellikle tesettür mağazasından giyinirim. Kazancım yetiyor çünkü çok şükür. Fiyat söylemek için yazmıyorum ama ayakkabı- çantayı da mağazadan alırım her zaman.
Peki neden insanları havalı değiller, veya çok dikkat çekici giyinmezler diye iş-kur elemanı mısınız diye karşılıyorsunuz? Öyle olsam napcaksınız, ezecek misiniz hemen işim garanti değil diye. Veya öyleyim diye illa farklı mı davranacaksınız, insan değil miyiz yani iş-kurcu olunca. Nasreddin hocanın ye kürküm ye misali :KK43:
Geçen annem ve çocuğumla iş yerinin personel için olan yemekhanesinde yemek yiyoruz. Yemek dağıtan personel bana iş-kurdan mı geldiniz diye sordu. İş-kur elemanları orada yemek yiyemiyormuş. İş-kurcu olsam çıkaracaktı beni yani yemekhaneden. Ağzının payını verdim ama çok bozuldum açıkcası. Annem de vardı yanımda. Kadın mahcup oldu. Ertesi gün daha farklı giyinmeye çalıştı. Şu oldu mu, bu oldu mu diye?
Öyle işte, paylaşmak istedim..

Ye kürküm ye diye boşa dememişler ;).

İyi giyinince hanımefendi /beyefendi ...... kötü giyinince paçoz-çulsuz-şansın varsa köylü-cimri olursun...

Ne alaka anlamadım. Bence size soran kişi kıyafetinizden esinlenip sormadı belki oraya işkur elemanları geliyordu ve sizi yabancı görünce öyle sandı.
Size soran kişinin değil ama sizin takıntılarınız var bence

İş kur elemanı kimdir ben ilk kez böyle bir şey duyuyorum.Ben her zaman kot tişört takılırım kimse bana iş kurlumusun? Diye sormadı çok enteresan bir durum.İş kurlular kimler ,nerede yaşarlar, ne yer ne içerler:olamaz:
İşçi bulma kurumundan okullara, hastanelere vs çeşitli alanlarda çalıştırılmak için verilirler

Siz cok yanlis yerlere cekmemismisiniz olayi.
Artik cok isyeri normal basvuru sonrasi iskur kaydi yaptirtiyormus.Devlet maas destegi veriyor isyerlerine.
Tabikide sekreter soracak nereden basvuru yaptiginizi nasil gorusmeye alsinlar sizi.

10 yillik devlet memuruim ilk defa boyle bir tabir duydum. Ne demek iskur elemani miskniz? Gercekten anlamadim

Ne alaka anlamadım. Bence size soran kişi kıyafetinizden esinlenip sormadı belki oraya işkur elemanları geliyordu ve sizi yabancı görünce öyle sandı.
Yemekhanede yemek yerken neden soruyorlar o zaman sizce? Öyle olsam alt kata indireceklermiş mesela. Ki biz o üst kata kimlikle geçiyoruz? Kıyafetimden dolayı öyle olduğunu düşündüm, çünkü çok havalı bir giyim tarzım olmadığı için öyle düşündüm

Giyim tarzinizdan ötürü size bu sorunun soruldugu dusuncesine nereden vardiniz?

Belki iskurdan isci gelmesi bekleniyordu, sizi ilk defa gorunce iskurdan geldiniz sanmislardir.

Ya da bir firmaya girdiginizde iskurdan gelecek kisilerin is gorusmesi var diye dusundukleri icin soruyorlardir.[/QUOTEsorun bu değil ki ama. Neden farklı davranılıyoruz şade bi kıyafetle karşılarına çıkınca?

Sorun bana bunu sormaları değil zaten. Şade bir kıyafet tarzıyla neden farklı karşılanıyoruz. Neden yemekhanede alt kata inin eğer iş-kur elemanı iseniz diye, niçin farklı davranılıyoruz. Sorun bu

Yemekhanede yemek yerken neden soruyorlar o zaman sizce? Öyle olsam alt kata indireceklermiş mesela. Ki biz o üst kata kimlikle geçiyoruz? Kıyafetimden dolayı öyle olduğunu düşündüm, çünkü çok havalı bir giyim tarzım olmadığı için öyle düşündüm
Ne alakası var, İŞKUR la ya da devlet memuru olmakla alakası Yok yani herkesin tarzı kendine. Sizi yabancı görünce öyle bi soru sorulmuş.
Sizin bence kıyafet takıntınız olabilir. Özellikle kıyafete takılmışsınız

Sorun tam olarak bu, cunku konu icerigi bu sekilde. Sade giyiniyorum, bana iskurlu musun diyorlar, demissiniz. Bende neden kiyafetinizden dolayi bu soruyla karsilastiginizi düşünüyorsunuz? Diyorum

Back
X