İş kurmak.

sp2016

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2016
5
4
1
32
Merhaba arkadaşlar. Ben 23 yasında, 1 buçuk yıllık evli, Antalya'da yaşayan bir bayanım. Daha önce hiç çalışma hayatında bulunmadım ama artık çok sıkıldığımı farkettim. İş kurup çalısmaya karar verdim.
Sermaye için 65-70 bine yakın param var. Estetisyenlik sertifikam var. Güzellik salonu açabilirim diye düşündüm fakat eşim pek gönüllü olmadı. O iş zor dedi. Ben tesettürlüyum mağaza açayım tesettür kıyafet satayım diyede düşündüm ama bilen bilir bunun suyunu çıkardılar. Tasarım diyerek tek parça şeyi 400-500 e satmaya başladılar.
Sudi Arabistan'da Dubai'de ve Amerika'da frozen yogurt diye bir sey denedim. 2 ay Amerika da kaldım ve hastasi oldum cok hoşuma gitti. Araştırdığım kadarıyla İstanbul'da da var denedim ama yurtdisindakiler kadar gelişmiş degil. Esim ilk Çinde denemis yıllar once o zamandan beri aklindaymis bu iş. Ama kendi işi çok yogun oldugu icin bununla uğraşamamiş. Bana da yurtdışından getirelim makinaları, Antalya'da bir avmde bunu açalım sen ilgilen büyüt daha sonra franchise verelim diyor.
Yardım istediğim noktaya gelcek olursak; sizler ne düşünürsünüz frozen yogurt hakkinda? Yurtdışında hic boş kalmıyor bu yogurtcular. Antalya'da nasil olur? Yada şu işi de düşünebilirsin diyenlerden yorum bekliyorum.
Bu arada aklımda kı iki işten daha bahsetmek istiyorum. Ben mutfakta çalısmaya bayılıyorum, farkli tatlılar yapmak hoşuma gidiyor. Kendi tatlılarımı da satabileceğim bir cafe düşündüm. Ama cafe de gec saatlerde kapanıyor başında olmam gerekecek ama ben eşimin evde oldugu saatte ben de evde olmak istiyorum. Bir de bayanlara özel spor salonu düşünüyorum. Şimdiden fikir veren herkese teşekkür ederim.

düşündüğün işlerin hiç birinde eşinle aynı saatte evde olma durumun yok gibi.
butik pastane türü şeyleri seviyorum ben de.
avmde olursa zaten en geç saat 22.00 de kapanıyor.
tesettür giyimde artık markalaşmış yeni marka tutturmak zor olur.

Bayanlara yönelik spor salonu harika bnce. Yada çok elit bir kuafor

Evet avm ler 22:00 de kapanıyor fakat cafede durduğun kadar avm de durmak gerektiğini düşünmüyorum.

Bayanlara spor salonu :) eşim erkelerin olduğu salona göndermiyo :) çok az var bayanlara özel salon.

Frozen yoğurt karlı bir iş gibi görünse de ancak yaz aylarında tutulan bir iş.
Ve Antalya gibi bir yerde avm yerine turistik bölgelerde ancak hedef kitleniz sokakta gezen insanlar olabilir, o da akşam 8 -3 arası.
Mantıken bu işe karşıyım, yoğurt bizim, dondurma bizim (yani avrupanın) ama gidip de 2sinin de ne olduğunu bilmeyen Amerika'dan bir ürün getirip, satmaya çalışmak etik değil.
Başka işler araştırmanızı öneririm.
Bu arada benim de böyle fikirlerim mevcut, araştırmalarım sonucunda öğrendiğim çok büyük sermanyeniz yoksa franchise yerine kendi işinizin sahibi olmanız daha mantıklı geliyor.

En makul olanı spor salonu gibi. Burada bfit, vb markalar var bu işi yapan. Sadece 1 saat gidiliyor ve o 1 saatte sıkı tempo çalışılıyor,fazlası yok. Aylık ücretleride cazip,gidenler memnun. Bu konseptte bir yer düşünebilirsiniz.
Yoğurt konusuna birşey diyemem,Pinkberry var yakınımdaki avmde,içerisine meyve parcaları,kuruyemis, kek,kurabiye vb secenekler konuluyor ama çok tercih edildiğini söyleyemem. Bahsettiğinizde bu mantıkta bir yer sanırım,tatli ve aromali dondurulmuş yoğurt ile yapilan karışımlar.
Bu tarz bir yer düşünüyorsaniz coldstone'i bir araştırın derim. Dondurma üzerine bahsettiğim yer,dondurmayla karışım yapiyorlar,kuruyemiş,meyve,kek vb malzemelerle ve muazzam külahlari var. Ne zaman gitsem full. Biz bile her gittiğimizde dondurma alıyoruz oradan. Konsept güzel.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bayanlara özel spor salonu yada şık bir bayan kuaförü. Nefis olurdu.

Evet pinkberry var istanbulda. (Baska nerde var bilmiyorum) oyle abartildigi gibi tutmus falan degil. Bireysel olarak batmaya mahkum isletme hatta.

Spor salonlari icin acele etmek gerek, bizim milletimiz mart nisan gibi yazilir yoksa sezonu kacirirsiniz ama ciddi sermayedir.

Butik cafe falan pek cekici gelmiyor. Insanlar check in yapacaklari yerlere gidiyorlar.

Ben de Antalya' da yaşıyorum ama yoğurt fikrinin tutacağını sanmıyorum.
Konyaaltı ya da Lara'da sadece bayanlara özel spor salonu güzel fikir.
Ben de öyle bir spor salonu arıyordum.
Aç da geleyim :)

Kafeyi bir bayanın işletmesi oldukça zor ve yorucu. Pazar günleri de dahil olmak üzere yoğun bir emek vermek gerek. Bence birikmiş paranızı harcamayın

İktisadın temel kurallarından birisi, az olan şey değerlidir ama her "şey" az olsa da değerli olmak zorunda değil. Bayanlara özel spor salonunun bizim halkımıza ve kültürümüze daha uygun olacağını düşünüyorum ben. Çok fazla bilgim yok ama spor salonları genelde karışık oluyor ve evet, kültür derken demek istediğim şey tam da bu: erkekler var diye eşini spor salonuna yollamayan yığınla insan var. Frozen yoğurda değil ama spor salonuna sıcak bakıyorum ben. Çok yaygın birşey değil ve siz öyle bir salon açtığınız zaman ilgi göreceği kesin.

70 bin lira sermayeyle avm isine giremezsin avmde ufacik standlarin bile kirası 10 binden başlıyor bide makine filan diosun ki fiyatlari malum.. ayrica zaten yapilan bisey.bu bayilik vermen zor.. cafe tatlı isi demişsin iyi bir dekorasyonla bi işletme açmak en az 100 bin ee dükkan mahalle arasi olmucana göre kirada en az 5 binden baslar.. ha ben küçük basit bisey istiyorum dersen bilemem.. bayanlar icin spor sermayene göre daha uygun gibi tabi kira faktörü yine var.. sen iyisimi parani çarçur etme yada daha iyi düşün

Gıda işi cazip gibi gelse de bu yaz kafe açıp batmış biri olarak asla tavsiye etmiyorum. Çok yanıltıcı gıda işi, tutar diyorsunuz tutmuyor. Antalya'da yaşadım avm popülasyonu İstanbul gibi değil iş yapmazsınız. Sertifikanız varsa bence güzellik salonu. Her zaman iş yapar, benim gittiğim salon abartısız günde 4-5 bine yakın kazanıyordur.

Mesleğinizi yapın. Güzellik salonu iyidir.
Çok iş yapıyorlar.

Yapmak istediginiz isin ne kadar pazari var , onu arastirmalisiniz, anket yapmalisiniz.

Küçük bi butik aç tunik eşarp şal vs çok da zorlanmszsın güzellik merkezi zor iş ya iş ortamını donat elamanları tut işin içimden çıkamazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…