İş Meselesi

8993

Architect
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
1.185
2.834
133
İstanbul
Selam hanımlar aramızda mimar ya da mimar adayları var mı ?

Sorunum şu ki inanılmaz stres altındayım ya mezun olunca iş bulamazsam , ya kimse bana iş vermezse , ya başaramazsam , ya tasarlayamazsam gibi düşüncelerle kafayı yedim kaç gündür . Derslerime odaklanamıyorum .

İş olanakları nasıldır etrafınızda mimar tanıdıklarınız var mı ? Yaşam kaliteleri nasıl ? Hayatımın hatasını mı yaptım bu mesleği seçmekle ?

Ve kendimi nasıl geliştiririm mesleğimde ?

Çok umutsuzum.

Bu kadar sorun yapiyorsan boşa zaman geçirmemelisin..
Alanındaki tüm yenilikleri, gelişmeleri takip etmeye calis..
Görsel olarak iyi yapilan işleri incele..
Yaşadığın şehirde beğendiğin, alanında iyi olan birisi varsa yaninda gönüllü stajyerlik yap.. Onun projelerine dahil ol..
Okuldaki hocalarınla bilgi alışverişi yapmaya çalış, onlardan yönlendirme tavsiyeleri al..
Emin ol kendini geliştirmek için birçok fırsat eline geçecektir.. Mümkün olduğu kadar değerlendir.

Kendimi geliştiripte işsiz kalmaktan korkuyorum. Ya emeklerim boşa giderse

Bana göre bu konuda önemli olan sevdiğin meslek için mi eğitim görüyorsun??
Cevabın evetse illaki piyasada bir yer bulabilirsin.. Belki biraz zorlanırsın ama sevdiğin işi yaptığın için sorun olmaz o yorgunluğu hissetmezdim.. :KK76:
Gerçekten severek yaptığın, zevk aldığım bir işte ise daha başarılı olursun :) işsiz kalacağını zannetmem..

bir arkadasim mimardi hic sevmiyordu evlendi birakti . hic icimden gelmiyor derdi..o serbest calisiyordu ofisi vardi imza yetkisini kullanyrdu ...issiz kalmazsin ama kendini gelistirmen gerek

Okuduğum bölümü sevmeme sebebim aslında yine kendim . Ortaya birşeyler çıkarıyorum evet ama bana yeterli gelmiyor . Çok sıradan geliyor böylece hayır ben bu işi nasıl yaparım diye düşünüyorum sıkıntıya giriyorum .

Okuduğum bölümü sevmeme sebebim aslında yine kendim . Ortaya birşeyler çıkarıyorum evet ama bana yeterli gelmiyor . Çok sıradan geliyor böylece hayır ben bu işi nasıl yaparım diye düşünüyorum sıkıntıya giriyorum .

anliyorum seni kacinci yilin

Ailemden dolayı devam etmeliyim . Umarım ileride severim . Tavsiyelerinizi dinliycem

Is ortamini ve meslegin getirilerini gormek icin bu yaz muhakak ucretsiz staj yap hem is çevresi edinirsin. Hem de bir mimar nasil çalışır onu görürsün .

Bir kere mimarlik uzaktan bakinca gayet zevkli ve oturakli bir meslek.

Dil ogrenmen sart bir de.

Aynen bu yaz stajım var inşallah . Dersler hiç hoşuma gitmiyor . Teorik olarak sevmedim belki fiili olarak çalışınca sever miyim

Evet hayatının hatasını yapmışsın.
Kendine uygun bir meslek seçmemişsin. Benim tanıdığım bütün başarılı mimarlar , kendine güvenen , kendinden emin insanlar. Önce bunu halletmen lazım, tasarımın sonra kendiliğinden olur zaten.

Staj yap
Profesyonel çevreni genişlet
Linkedin yap

Mimarlık yaratıcı bir meslek
Sanat akımları dersine kaydol, sanat kitapları al oku
Bir de görsel açıdan ben defile izlemeyi severim mesela. Youtube videolarla dolu :) Stephne Rollandı ve Galşiano defilelerüni tavsiye ederim. Yıllardır moda takip ederim 1.si kadar estetik, 2.si kadar yaratıcısını görmedim.

Hayır okulu bıraksam ne halt edicem onu da bilmiyorum . Herşey o kadar imkansız geliyorki iş evlilik çocuk çalışma hayatı of hayatta bunlara sahip olabilecek miyim bilmiyorum . Tüm umudum yitmiş gibi . Yaratıcılık sıfır .

Ben yaparım. Kendime güveniyorum. Kendimden de eminim artık. En başarılı mimarlardan biri olucam . Bu da burda dursun .

Back
X