İş mi çocuk mu kafam çok karışık

Kaç yaşındasınız?

Bir aceleniz var mı bebek için?

Yani 1 yıllık evlilik çok yeni bence.

Hem birbirinizin hem yeni işinizin tadını çıkarın. Acele etmeyin derim ben.

Merhabalar sizlerden öneri bekliyorum
Öncelikle 1 yıllık evliyim 3 4 ay önce çocuk planlamaya başlayacaktık ama eksik bir dişim vardı öncelikle onu yaptırmayı seçerek implant tedavisine başlamıştım. 1hafta içinde diş tedavim bitiyor Ve biz bu aydan itibaren çocuk planlamaya başlayacaktık.

Ben 1 yıl önce çeşitli sebeplerle işimden istifa ettim. 1 yıldır kafama göre iş bulamamıştım. 1hafta önce çalışma saatleri, çalışma koşulları iyi olan bi devlet kurumundan sözleşmeli olarak (devlete bağlı değil orayla özel olarak anlaşarak) iş teklifi aldım. Ve kabul ettim. Benimle 1 yıllık sözleşme imzaladılar. İş sürekli bi iş aslında ama her yıl yenilenir dediler.

Şuan sorunum şu ben şimdi çocuk planlarsam ve nasipse hamile kalırsam gebe olduğum için sözleşmem bitmeden doğum yapsam muhtemelen benimle yeni sözleşme yapmazlar mı acaba diyorum ya da hamileyken doğum yapmadan sözleşmem bitse yine yeni sözleşme imzalamazlar mı. İş tam aradığım şartlarda kaybetmek istemem diyeceksiniz ki daha hamile bile değilsin yeni başlamışsın işe ama yine de kafamı arada kurcalamıyor değil. Aranızda bu konularda bilgili birileri varsa da bilgilendirirse sevinirim gebelik doğum halinde iş sürekli bi iş olduğu halde belirli süreli sözleşmeler ne oluyor hakları var mı fesih etmeye işverenlerin. Teşekkür ediyorum.
en az 2 yıl çalışın ve kendinizi sevdirin işyerinde...aranız iyi olursa idare ederler bence...ama ilk yıldan olursa bilemiycem...

Kaç yaşındasınız?

Bir aceleniz var mı bebek için?

Yani 1 yıllık evlilik çok yeni bence.

Hem birbirinizin hem yeni işinizin tadını çıkarın. Acele etmeyin derim ben.
Yaşım 24 eşim varikosel ameliyatı oldu bir kaç yıl önce tüm değerleri normal fakat doktor çok ertelemeyin bebek istiyorsanız demişti kafamı kurcalayan o

Yaşınız kaç? Eğer 30un altındaysanız acele etmeyin. Hem evlilik düzenine alışın, hem de bugünlerin tadını çıkarın. Çocuklu hayatta asla eskisi gibi yaşayamayacaksınız.

Yaşınız da çok genç daha bebek için acele edecek bir durumunuz da yokmuş:)

Zamanı gelince o da olur.

Şöyle 2-3 yıl eşinizle baş başa olmanın keyfini yaşayın, hayatınızın geri kalanında muhtemelen bir daha asla iki kişi olamayacaksınız zaten bu yıllar çok değerli:)

İşe de yeni girmişsiniz hem adapte olun yeni çevrenize yaptığınız işe odaklanın bir süre derim ben.

Ameliyatı sonradan okudum.
Tekrar doktora gidip danışın bence.
Yine aynı şeyi söylerse değerlendirmeye alırsınız.

İlk çocuğuma 26 yaşında hamileydim ama planlayarak değil planlayarak olsa 31-32 den önce asla düşünmezdim

30a kadar çalışın, gezin tozun. Çocuk olacaksa 30dan sonra da olur, olmayacaksa şimdi denesen yine olmayacak. Acele etmeyin.

Back
X