• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş öğretmeyen iş arkadaşları

Sorumluluk almak iş öğrenmek istiyorsanız eğitim/ oryantasyon isteyin böyle birilerinin iş arasında göstereceği biçimde iş öğrenilmez. Deneyimlilerden birisi öğretecekse bile bunu günde belli bir zamanlık programa uydurmak yerinde olur. Ama naçizane tavsiyem yanlış tutumlarınız olmuş bu şekilde huzursuzlukla zor imkanınız varsa şube değişikliği vs isteyebilirsiniz bir daha da bu tarz diyaloglara girmeyin sizi direkt alakadar etmediği sürece. Alakalıysa da direkt müdürünüze bildirin.

Stajyer mısınız orda anlamadım tam olarak bilmiyosaniz sizi niye oraya aldıklarını. Stajyerlere bile zaten kimse işini gücünü bırakıp iş anlatmaz. Bana da kimse anlatmadi. Bu meseleler bisiyleri kurcalamakla hallolur. Soracaginiz şeyler kisa seylerse alınmakta haklısınız. Ama kimse size işi baştan sona anlatmak zorunda değil. Artizlenmissin bı de millete. Bu ne özgüven azizim djdjdjd torpille alınmadin dimi

sarımanolyam siz ve iş hayatınız gerçekten acaip aksiyonlu, bizim hergün birbirinin aynı yapılan muhabbetler bile aynı. sizin gibi biri de bizde olmalıydı zaman daha hızlı geçerdi heralde.

Kızlar cesaretimi aldım ve müdür beye dedim ki zaten bulunduğum departmanda şu an gelen bişi yok ve boş boş oturuyorum.Diğer arkadaşların yaptıkalrı işlerden bana da verin ki ben de öğreniyim...Ve o bana iş vermeye başladı.artık telefonda sörf yapamıyorum, nefessiz çalışıyorum.
bizim şubede envai çeşit işlem var, her birinde mutlaka sormamız gerek.şimdi şubede samimi olduğum biri yok.biri var o da izinde ama o da bazen baştan savıyor vs
bugün bir işlem vardı ben müdüre sordum, o da ali beye sorun dedi, ben ona 'müsait olduğunuzda bir yardımcı olabilir misiniz'dedim, tamam dedi, saatler geçti gelmedi, bundan önce birkaç kez daha aynı şeyi yaptı,unuttuğunu düşünmüyorum, müdürle ve demirbaş elemanlarla tartışmam oldu ve ben de garip tartışmalara girdim.şimdi o adam benden uzak durmaya çalışıyor sanırım, gruba karşı gelmemek için, ya da beni sevmedi bilmiyorum.
velhasıl kelam kimse gelmeyince bilgisayarı biraz kurcaladım ve yaptım ama dakikalar aldı.sonra müdür yardımcısına evrağı imzaya götürdüm, 'ben yaptım ama hasbel kader yaptım, bir de siz bakın, zaten kimse de gelmiyor, çapıyoruz, kimse bişi öğretmiyor'dedim, son söylediğimi biraz yüksek sesle söyledim.
ali bey geldi ama işi ben bitirmiştim, evrakları getirdi, elinden çektim evrakları.çok sinirlendim.
geçen gün benden yardım istedi ve ben ona yardım ettim, bir husumetim yok, anlamıyorum.sanırım kimse bana adam gibi iş öğretmicek ve yıpranıcam.ne yapmalı.gerçekten bunaldım...
ben de bişiler yapmak istiyorum, kendi işimin yanında bir de bunları yapıyorum.ara eleman gibiyim.müdür de savıyo başından.ne kadar kötü bir durummuş, ben kimseye böyle yapmadım...
Bizim kurumdakiler işi genel müdürlüğe ya da başka illere soruyorlar,ya da karıştıra karıştıra öğreneceksiniz ,bu arada her ortamda dedikodu olur gidip müdüre kimse iş öğretmiyor bik bik diye şikayet ederseniz çok yalnız kalırsınız söyliim,ben beraber çalıştığımız memuru pek sevmem,ama geçende bi üst müdür laf söylüyordu korudum itiraz ettim,çünkü adama odamdaki Atatürk resmini astırmak için bile çivi çaktırıyorum,ezilmesine müsade etmem,maksat iş görülsün,çark dönsün. Dedikodu yapmayın yapana da niye yapıyorsunuz demeyin sizi ilgilendirmez

ise basladigimda daha yeni okulum bitmisti. kimsede yardim almadan kendimi gelistirdim... is hayati böyle ha isim stressli kasitli yapmiyorum ztn unutkanim herkez bilir. biri bisi istesin tamam elimdekini hallediyorum diyene kadar yüz kere tel calar ve ben cokkktaaan unutmus olurum...

cözüm MAIL... ozaman illaki 3 gün sürsede geri dönerim.

Zorundalar mı?
Belki de işi yapamayın ve çıkışınızı versinler diye bekliyolardır.
İş yerlerinde dedikodu dönmeden olmaz zaten. Gıybet temel motivasyon kaynağı :)

İnsanlar seninle muhatap olup dertsiz başlarına dert almak istemiyordur. Şuraya dikkat et dese vay bana dikkatsiz dedi sonra da çaycıyla fısıldaştı diyebilirsin kedi videosu gösterse bana kedi kaplan demek istedi diyebilirsin. İş arkadaşlarının seni sevmediğini söylüyorsun sen de onları sevmiyor her fırsatta da şikayet ediyorsun. Tüm bunlara rağmen nasıl bir mantıkla onlardan yardım bekliyorsun aklım almıyor.

Belli ki ilk iş deneyiminiz uzun süre çalisamazsiniz zaten orada kimse gerginlik ve tartışma yaratan biri ile aynı ortamda sağlıklı çalışamaz. İşinize son verirler. Bir kere cagirdiniz gelmedi belki çok yoğundu o an yada kafası daginikti yardım için kendisini toplaması gerekti bla bla bir sürü şey olabilir. İkinci kere rica etseydiniz tatlı dille. Hem niye evraklarını elinden çekiyorsunuz iş ahlakına uygun degil saygisizca geldi bu hareket. Masama koyun diyip gidebilirdiniz ordan. Hem tavrinizi belli ederdiniz. Birde sizin evlilik dedikodunuzu yaptıklarını duydunuz mu ? Şimdi tam açıklama yok tartışmalar neden oldu kim net hakli çokta iyi karar veremiyorum şu an siz haksız gibi görünüyorsunuz

Özelde çalışıyorsunuz galiba. İşe yeni başlayana çömez tabiri kullanırlar. Siz biraz fazla sertsiniz önce yumuşamayı bilmelisiniz. Buradaki yorumlara yazdığınız cevaplar gibi insanlara karşılık verirseniz malesef hiç birşey öğrenemezsiniz. İşi kapana kadar alttan alacaksınız. O işi hakkıyla yerine getirince siz görmezden geleceksiniz. Ne yazık ki iş hayatında insanların çoğu siyasetçi. Üstünüze şikayet etseniz dahi birşey değişmez Emin’im onun da dikkatini cekmiştir. Birini gözlerine kestirmişler ve ağlatıp cıldırtana kadar uğraşacaklar. O kişi de sivriyse daha beterini yapacaklar. Size tavsiyem şikayeti kesin. Öğrenmeyi bitirene kadar ağam paşam deyin.
Eski çalışanlar zaten koloni gibidir yeni geleni güzel bir ezerler. Bir de yılların tecrübesi bana şunu öğretti: asla işim az demeyin çünkü nefes alacak vakit bırakmazlar. Sürekli ay çok işim vardı çok yoruldum kafasında olun. Ne demek istediğimi zamanla anlarsınız. Sadece Çalışkan olmak yetmiyor sizden daha az çalışan adama sizden daha çok değer veriliyor. Zamanla pişeceksiniz öğrenmek için acele etmeyin. Bilginizi de pek göstermeyin. Bu dediklerimi yaparsanız günün birinde mecbur oldukları eleman olursunuz.
Başarılar

Niye bu kadar yırtıcısınız. İnsanlar hoşunuza gitmeyen seyler soylediğinde illa sesinizi yükseltip kavga etmek zorunda mısınız. Kibar bir dille fikrinizi beyan edebilirsiniz ve uyarabilir siniz. İş yerinde çogu kişiyle kavga edip kavga etmediğiniz kalan kişilerin de sizden uzak durmasına niye şaşırıyorsunuz ki. Onlarla da her an papaz olma potansiyeliniz var. İş hayatı zaten stresli sizi niye bela etsinler başlarına niye sizin yüzünüzden ekstra strese girsinler. Anlamadım bu arada iş yerinde yeni misiniz, yeniyseniz ve bu kısa sürede birileriyle kavga etmeyi başardıysanız sorunlarınız var demektir. Yok yeni değil tecrübeli iseniz size verilen işi niye başkasına soruyorsunuz ki bu zamana kadar çoktan ögrenmiş olmanız gerekiyordu. Tecrübeli bir arkadaşım bana işi yapamıyorum diye gelse ben bana iş yıkmaya mı çalışıyor diye düşünürüm . Yani bu secenekte de sorununuz var. Bence başkalarını suçlamadan ya da karşımızdakilerin mükemmel olmasını beklemeden once biz kendimize bir bakalım sorunu kendimizde arayalım.

Kızlar cesaretimi aldım ve müdür beye dedim ki zaten bulunduğum departmanda şu an gelen bişi yok ve boş boş oturuyorum.Diğer arkadaşların yaptıkalrı işlerden bana da verin ki ben de öğreniyim...Ve o bana iş vermeye başladı.artık telefonda sörf yapamıyorum, nefessiz çalışıyorum.
bizim şubede envai çeşit işlem var, her birinde mutlaka sormamız gerek.şimdi şubede samimi olduğum biri yok.biri var o da izinde ama o da bazen baştan savıyor vs
bugün bir işlem vardı ben müdüre sordum, o da ali beye sorun dedi, ben ona 'müsait olduğunuzda bir yardımcı olabilir misiniz'dedim, tamam dedi, saatler geçti gelmedi, bundan önce birkaç kez daha aynı şeyi yaptı,unuttuğunu düşünmüyorum, müdürle ve demirbaş elemanlarla tartışmam oldu ve ben de garip tartışmalara girdim.şimdi o adam benden uzak durmaya çalışıyor sanırım, gruba karşı gelmemek için, ya da beni sevmedi bilmiyorum.
velhasıl kelam kimse gelmeyince bilgisayarı biraz kurcaladım ve yaptım ama dakikalar aldı.sonra müdür yardımcısına evrağı imzaya götürdüm, 'ben yaptım ama hasbel kader yaptım, bir de siz bakın, zaten kimse de gelmiyor, çapıyoruz, kimse bişi öğretmiyor'dedim, son söylediğimi biraz yüksek sesle söyledim.
ali bey geldi ama işi ben bitirmiştim, evrakları getirdi, elinden çektim evrakları.çok sinirlendim.
geçen gün benden yardım istedi ve ben ona yardım ettim, bir husumetim yok, anlamıyorum.sanırım kimse bana adam gibi iş öğretmicek ve yıpranıcam.ne yapmalı.gerçekten bunaldım...
ben de bişiler yapmak istiyorum, kendi işimin yanında bir de bunları yapıyorum.ara eleman gibiyim.müdür de savıyo başından.ne kadar kötü bir durummuş, ben kimseye böyle yapmadım...
Ben bir ise girmistm ve daha once ayni meslek uzerine bir firmada uc yil calistm ve ciktigim yerdeki adam yeni girdigim iste bile beni aryp gel diordu velasilkelam girdigim iste sansa eski bir arkdasa rastladm tek elemandi dedm ii denk dustl zorluk cekmem derkene gnler oldu habire bos isler ypiorm birgn dedm ver bn yapaym yk bnm bilgisrmda bn yprm dedm bu nerden bakilck flan nasl ilerliosnz soruorm bn yaparm smdi isim btti tabi anladm kiz korktu bn yaparsam o tek ya hukmdarlk ona mecburiytlk biteck eyvallah dedm bnde aksama kdr bos islere devm ettm hicbsy sormadm ypmadm 10. Gun patron cagrdi parmi verdi istn cikardi bende dedm hicbsy gostermedi etmedi bnde sizinle anlascmi sanmadm ck sklmistm ztn ayrica paryda kisa zmbda ck ihtiycm vrdi yani kisacasi isi ogrendende cok ii bilsende ole insanlara alismis patronlr o da sanioki isi en ii o ypio ona talim yasio ... birde patrn hani cokbii isi bliodn dio bnde dedm adm hala bni ario gel die ve uc sene ben calismisim o iste eleman yetistirmisim bak sen cok bilmise :) idare edemeyen idarecilerle dolu isyerleri! İs hayati zor! Allah calisanlara kolaylik versin

Oncelikle bilgisayarda kendinize bir dosya açın; sonra geçmiş yazışmaları inceleyin evveliyati vardır mutlaka, mavi dosyalar vardır onların icindekilere göz atın.Bugünün isini yarina birakmayin bir de.Umarim kimseye minnet etme gereği duymazsiniz

Ben bir ise girmistm ve daha once ayni meslek uzerine bir firmada uc yil calistm ve ciktigim yerdeki adam yeni girdigim iste bile beni aryp gel diordu velasilkelam girdigim iste sansa eski bir arkdasa rastladm tek elemandi dedm ii denk dustl zorluk cekmem derkene gnler oldu habire bos isler ypiorm birgn dedm ver bn yapaym yk bnm bilgisrmda bn yprm dedm bu nerden bakilck flan nasl ilerliosnz soruorm bn yaparm smdi isim btti tabi anladm kiz korktu bn yaparsam o tek ya hukmdarlk ona mecburiytlk biteck eyvallah dedm bnde aksama kdr bos islere devm ettm hicbsy sormadm ypmadm 10. Gun patron cagrdi parmi verdi istn cikardi bende dedm hicbsy gostermedi etmedi bnde sizinle anlascmi sanmadm ck sklmistm ztn ayrica paryda kisa zmbda ck ihtiycm vrdi yani kisacasi isi ogrendende cok ii bilsende ole insanlara alismis patronlr o da sanioki isi en ii o ypio ona talim yasio ... birde patrn hani cokbii isi bliodn dio bnde dedm adm hala bni ario gel die ve uc sene ben calismisim o iste eleman yetistirmisim bak sen cok bilmise :) idare edemeyen idarecilerle dolu isyerleri! İs hayati zor! Allah calisanlara kolaylik versin

Keşke düzgün bir Türkçe yazsaymışsınız hem anlaşılmıyor hen de gözü inanılmaz tırmalıyor. Ben en son böyle sesli harfleri atarak yazma on yıl öncesinde kaldı sanıyordum

ilk zamanlarinizda demirbaş dediginiz elenanlarla tartismak yerine saygi gosterip bilgilerinden faydalanmak gerekiyor..Bu saatten sonra sana cephe alinmistir zaten uzak dururlar en iyisi sil bastan baska yere basla dışlanacagin kesin .

Ah sizin bu işle ilgili sorunlarınız.
Bakın hiç politik değilsiniz,ortamdan kendinizi soyutlamışsınız,çabuk sinirleniyorsunuz ve ne bekliyorsunuz ki çevrenizden.
Önce insanlara bir adım atın,geçmişi sündürmeyin,unutun,geride bırakın.
Sonra insanlardan yardım isteyin.
Bir adım atarsanız belki size daha farklı yaklaşabilirler. Adam gelmiş elinizden evrakı almış,sinirle cektim elinden diyorsunuz bu adam size bir daha yardım etmez yani kusura bakmayın. Kibarca teşekkür ederim x bey ben hallettim,başka bir şey olursa yine yardım isterim sizden deseydiniz emin olun iş arkadaşınız da afallardı,belki değiştiğinizi düşünür bir daha ki sefere yardımcı olurdu.
Sizin yardım istemeniz sihirli değnek değil insanlara olup biteni unutturup etrafınızda pervane olmalarını sağlasın. Biraz daha sakin ve politik olun.

Ah ah çok iyi bilirim malesef hep böyleler . Sizde biraz politik davranıp üstesinden gelebilirsiniz .

evrakları getirdi, elinden çektim evrakları.çok sinirlendim...

Su hareketiniz bile cok itici, istediginiz kadar sinirlenin kimse böyle davranmaya hakkiniz yok, siz böyle yaparsaniz insanlar tabi yardim etmek istemez, sizin daha fazla cirkefleseceginizden cekiniyorlardir. Onlarin yerinde ben olsaydim, ben de öyle yapardim.

saatlerce bekleyeceğinize uğraşsanız dakikalar içinde yapabiliyormuşsunuz demek ki. yani iş ortaında tabi ki herkes birbirine yardımcı olmalı ama siz stajyer değilsinzi ki her adımınıza biri yardım etsin. işi olan insan için iş öğretmek ayrıca mesai kaybıdır.

araştırın.başka kurumdakı ınslara sorun.kımsenın babasının çiftliği değil oarası.herkes yapmak zorunda öğretmek zorunda.bılmediğiniz işide yapamazsınız.musıtmısınız dıye bırşey yok.gıdın evraklarla yanına burayı yapamadım nasıl olacak dıye soracaksınız.ters davranmış oflamış puflamış hakkımda konuşmuş ne yaprsa yapsın yuzune carparım boyle boyle demişsiniz dıyede.

Back
X