• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş ortamında dışlanmak

samimi olmak ne yazıkki iş yerinde pek iyi bir şey değil bence.ben aynı iş yerinde 10. yılım yaş olarak bir çok çalışandan küçükğüm ama benim odamda kimse sigara içemez,odama kapı çalmadan giremez ve sohpet için odamda oturamaz.mutrafta arada ayak üstü sohpet eder gülerim ama herkez çekinir benden bende bundan memnunun doğrusu tabi ilk tecrübesiz olduğum zmaanlarda sizin gibi iyi niyetimin geri dönüşü ukalalaık ve takmama oldu bunlarda tecrübe olarak döndü ve şimdi herkez yerini biliyor bilmeyenede belitriyorum.temizliğe gelen bir abla var bir iki güler yüz gösterdim wc temizlemeyi unutmaya ,camları silmeyi unutmaya söylemeden yapmamaya başladı söyleyincede yüz ifadesi değişir oldu bende yapıalcağı söyleyip muhattap olmuyorum artık bu insan küçüksemek değil kesinlikle çalıştığı statüyü, nerede kime nasıl davranması gerektiğini insanların bilmemsinden kaynaklı siiznde ona göre tavır olmanız gerekli bence.
haklısınız aynı durumu bizim görevli arkadaşta da yaşıyorum, illa defalarca söylemem gerekiyor yapması gerektiği şeyi. haklısınız bende artık herkese yerine göre davranmaya başlayacağım.

canım benim bunu dert edecek ne var. biri senin hakkında konusuyorsa ya da dışlıyorsa ondan önce olduğun içindir. çekemiyorlar sıkma bunun için güzel canını.

çok teşekkür ederim yorumunuz için :) ben kimse beni kıskansın çekemesin istemiyorum iyi geçinelim arkadaş olalım istiyorum ama çok safım sanırım:D gerçek hayata dönüyorum işte böyle yavaş yavaş, darbe yiye yiye, üzüle üzüle.

Aynen canım bende sırf bu yüzden insanlara karşı iyi niyetimden kaybettim istifa ettim en sonunda benimle ugrasiyorlardi sonuç onlar kazandı ben isimden oldum seninde dediğin gibi açıyıp fazla merhametli olmayacak sin seni kullanırlar çok zor ama mecbur

keşke bırakmasaydınız, yok ben hırs yaparsam feci olur, birden 180 derece dönerim şaşar kalırlar. iyiniyetimi sonuna kadar gösteririm ama baktım olmuyor tam tersi olurum:) şu an terse dönmeye başlıyorum herkes yerini bilecek bundan sonra.

çok teşekkür ederim yorumunuz için :) ben kimse beni kıskansın çekemesin istemiyorum iyi geçinelim arkadaş olalım istiyorum ama çok safım sanırım:D gerçek hayata dönüyorum işte böyle yavaş yavaş, darbe yiye yiye, üzüle üzüle.

Bende sen gibiydim safliktan ofiste her iş bana yıkılırdi. Ama herkesin görevi farklı suan sadece işimi yapıyorum arkamdan kim ne demiş neler dönüyor umursamiyorum. Gerektiğinde artık tavrimi belli ediyorum. Ve suan gayet kafam rahat kimse artık lunatic bulasiklari yıka ya da yemek yap demiyor :)

Bende sen gibiydim safliktan ofiste her iş bana yıkılırdi. Ama herkesin görevi farklı suan sadece işimi yapıyorum arkamdan kim ne demiş neler dönüyor umursamiyorum. Gerektiğinde artık tavrimi belli ediyorum. Ve suan gayet kafam rahat kimse artık lunatic bulasiklari yıka ya da yemek yap demiyor :)
kesinlikle iyi niyetli oldukça kullanılacak insan modeline dönüşüyorsunuz hemen. bende böyle olacağım artık. başka çare yok :)

kesinlikle iyi niyetli oldukça kullanılacak insan modeline dönüşüyorsunuz hemen. bende böyle olacağım artık. başka çare yok :)

Eskidenmisti iyilik yapıp iyilik bulmak. Canım sen iyi düşündükçe kusura bakma bu saf salak ne dersek yapıyor daha fazla yüklenelim zaten ses çıkarmaz diyorlar. Biz iyi niyetle yaklaştıkça insanlar enayi yerine koyuyor ve bişey daha herseye müsade edersen basarilida olunmaz.

İş ortamında arkadaş aramaktan vazgeç orada menfatler sözkonusu , işin ucunda kıskançlık var yani zaten seninle dost olamayacağız sen bizim rakibimsiniz mesajı veriyorlar ki orada üniversitedeki gibi dostluklar asla olamaz ,işin ucunda para var , dikkatli ol az konuş
Arkadaşlar merhaba, ne zaman yeni bir ortama girsem mutlaka bir bayan tarafından düşman ilan ediliyor ve o gruptan dışlanıyorum eninde sonunda. Şimdi aman canım sende yapıyorsundur bişiler demeyin çünkü gerçekten aşırı iyi niyet ve tahammül göstermekten başka yaptığım bir şey yok. Üst bir kademede çalışıyorum, yaşım genç ama asla kademeymiş, statüymüş ayrım yapmam. İnsanlara ederinden fazla değer veriyorum, suçum da bu oluyor galiba. Gururlu bir insanım ortamdaki bir kişi bile beni istemese o ortama girmem, moralim bozulur. Şu anda yeni girdiğim ortamda baştan beri gereksiz yere benle uğraşan benden daha alt seviyede çalışan bir bayan tarafından ne yapılıp edilip dışlandım. Daha doğrusu kendimi çektim sürekli laf sokmaya çalışıyor, bakışları bile beni rahatsız ediyor. Ne yapardınız siz olsanız?

Eskidenmisti iyilik yapıp iyilik bulmak. Canım sen iyi düşündükçe kusura bakma bu saf salak ne dersek yapıyor daha fazla yüklenelim zaten ses çıkarmaz diyorlar. Biz iyi niyetle yaklaştıkça insanlar enayi yerine koyuyor ve bişey daha herseye müsade edersen basarilida olunmaz.
kesinlikle öyle. mesafeliyim bir kaç gündür ilgili şahsa, o da çekti kendini muhatap olmuyor güya. ama amacına ulaştı arkadaşlarını aldı elimden :) hepsi onun olsun ne diyelim.

Arkadaşlarınızı iş ortamından seçmeyiniz, hele evlerinize asla sokmayınız, çocuğunuzu, eşlerinizi sevgililerinizi anlatmayınız. Neden mi bazı şeyler zaafınız olarak algılanıp kadın arkadaşlarınız tarafından size karşı kullanılır. Bir tane bile iş yerinde yakın çalışıp ama çok da iyi arkadaş bayan grubuna denk geldiniz mi? Ben gelmedim.

kesinlikle öyle. mesafeliyim bir kaç gündür ilgili şahsa, o da çekti kendini muhatap olmuyor güya. ama amacına ulaştı arkadaşlarını aldı elimden :) hepsi onun olsun ne diyelim.

boşverr canım sen işini yap gerisi umrunda olmasın. şahıslar pek önemli değil.

Onlar konum ve para olarak sende aşağıda oldukları için öyle olmak zorundalar sen emredeceksin onlarda yapacak ama sana diş bilerlerse güya sen onlaa istediklerini yaptıramıyacaksın ,hiç taviz verme , o noktaya gelene kadar epey dirsek çürzütmüşsün konumu hisset onlara bak o zaman dost olmak için birbirlerini harcayacaklar !
keşke bırakmasaydınız, yok ben hırs yaparsam feci olur, birden 180 derece dönerim şaşar kalırlar. iyiniyetimi sonuna kadar gösteririm ama baktım olmuyor tam tersi olurum:) şu an terse dönmeye başlıyorum herkes yerini bilecek bundan sonra.

bıraktım canım çünkü son zamanlarda dedikodu da yapmaya basladilardi bide benim is öğrettiğim kişi beni attırmak için türlü yalanlar söyledi ve patronda ona inandı artık canıma yetti demekki beni taniyamamis kaç senedir dedim zoruma gitti bide beni başa geçirmeye calisiyordu patron sana güveniyorum diye iyiki de gecmemisim böyle insanların içinde çalışmaktan sa çıktım kafam rahat sende benim gibi yapma ben pişman değilim ama iş bulmakta kolay değil

[
bıraktım canım çünkü son zamanlarda dedikodu da yapmaya basladilardi bide benim is öğrettiğim kişi beni attırmak için türlü yalanlar söyledi ve patronda ona inandı artık canıma yetti demekki beni taniyamamis kaç senedir dedim zoruma gitti bide beni başa geçirmeye calisiyordu patron sana güveniyorum diye iyiki de gecmemisim böyle insanların içinde çalışmaktan sa çıktım kafam rahat sende benim gibi yapma ben pişman değilim ama iş bulmakta kolay değil
yok asla insanlar için işimi bırakmam, bu konuma gelene kadar üstlerimden zaten çok çektim, mobbingin alasını yaşadım, hala seni ağlatamadım kahretsin diyen bir yöneticim vardı, neler yaşadım neler. patron şirketleri zor gerçekten, kim patrona yakınsa onun dediği oluyor :(

Arkadaşlarınızı iş ortamından seçmeyiniz, hele evlerinize asla sokmayınız, çocuğunuzu, eşlerinizi sevgililerinizi anlatmayınız. Neden mi bazı şeyler zaafınız olarak algılanıp kadın arkadaşlarınız tarafından size karşı kullanılır. Bir tane bile iş yerinde yakın çalışıp ama çok da iyi arkadaş bayan grubuna denk geldiniz mi? Ben gelmedim.
öyle yakın görününler aslında birbirinin kuyusunu kazıyor, dışarıya dostuz imajı verip içten neler neler yapıyorlar bir bilseniz.

Toplumsal cinsiyet diye bir ders alıyorum. Orada kadınların bu tür kadın düşmanlıklarının aslında eril tahakküme hizmet etmek amacıyla yapıldığını anlatıyordu. Kadın kadının kuyusunu kazar, kazançlı çıkan erkek çalışanlar olur gibi...

Aynen heryüzüne güleni dost sanma çok arkamızdan hançerlendik , yetkili olunca onların dost gülücüklerine aldanma senin yerinde olamak için ölülerin üstünden geçer onlar sende gül yapmacık ol asla samimiyetlerine güvenme
öyle yakın görününler aslında birbirinin kuyusunu kazıyor, dışarıya dostuz imajı verip içten neler neler yapıyorlar bir bilseniz.

Arkadaşlar merhaba, ne zaman yeni bir ortama girsem mutlaka bir bayan tarafından düşman ilan ediliyor ve o gruptan dışlanıyorum eninde sonunda. Şimdi aman canım sende yapıyorsundur bişiler demeyin çünkü gerçekten aşırı iyi niyet ve tahammül göstermekten başka yaptığım bir şey yok. Üst bir kademede çalışıyorum, yaşım genç ama asla kademeymiş, statüymüş ayrım yapmam. İnsanlara ederinden fazla değer veriyorum, suçum da bu oluyor galiba. Gururlu bir insanım ortamdaki bir kişi bile beni istemese o ortama girmem, moralim bozulur. Şu anda yeni girdiğim ortamda baştan beri gereksiz yere benle uğraşan benden daha alt seviyede çalışan bir bayan tarafından ne yapılıp edilip dışlandım. Daha doğrusu kendimi çektim sürekli laf sokmaya çalışıyor, bakışları bile beni rahatsız ediyor. Ne yapardınız siz olsanız?

İş ortamında olayları kişiselleştirmeyin bence. Kendinizi geri çekip susmayın ama ona laf sokarak da karşılık vermeyin. İletişim önemlidir kibarca bir sorunu olup olmadığını sorun.

Genel anlamda söyleyebileceğim ise sizden alt pozisyondakilerle aranızı bozarsanız ya da çok çok samimi davranırsanız sözünüzü geçirip iş yaptırmakta zorlanırsınız, ortasını bulun.

Toplumsal cinsiyet diye bir ders alıyorum. Orada kadınların bu tür kadın düşmanlıklarının aslında eril tahakküme hizmet etmek amacıyla yapıldığını anlatıyordu. Kadın kadının kuyusunu kazar, kazançlı çıkan erkek çalışanlar olur gibi...
evet benimde dikkatimi çekiyor,erkeklere karşı çok farklılar.

Back
X