İş problemi

Perihosseini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2019
1.006
1.547
63
Bir yıl önce kendi isteğimle işimi bıraktım. Yaklaşık 3-4 aydır iş arıyorum ama bulamıyorum. Bulamamamin sebebi artık kurumsal bir firmada çalışmak istiyorum. Ama artık işsizliğim yüzünden öncelikle ailem sonrada çevremden laf duymaktan o kadar sıkıldım ki. Beni gören naber demeden önce daha iş bulamadın mı diyor:KK61: bir önceki yerde maaşım 2bucuktu verdiğim emeğe değmiyordu. şimdi sırf millet sussun diye asgari ücrete herhangi bir yerde işe mi başlasam.? Meslegimde 4 yillk tecrubeyle asgari ücrete çalışmakta benim içime sinmiyor. Gece 9lara kadar çalıştım biryere geleyim diye. Sonuç hüsran. Çok bıktım ailemden laf işitmekten artık. Kendi hayatını kur diyip duruyorlar,yapamıyorum işte olmuyor. Bir yerden haber bekliyordum çok istemiştim 2 hafta oldu arayan yok. Başka bir yere arkadaşım aracı oldu numaramı verdim aramadilar bile.. bunaldım az önce tartıştık annemle dışarı çıkmak istiyorum para harcarim diye çıkamadım.

Cidden büyük sorun etrafın işgüzarlığı ben her işten ayrılışımda gizliyorum resmen allah'tan mesai saatleri değişik bir işte çalışıyorum,çok kafanıza takmayın ,hayırlısı olsun

Zor valla ha deyince iş bulunmuyor hayat çok zor insanlar anlayışsız keşke başka bir iş bulup çıksaydınız ama sizde heralde çalışmak istemediniz çünkü 3,4 ay önce iş aramaya koyulmuşsunuz inşallah en kısa zamanda bir iş bulursunuz.

Bu aralar kurumlar firmalar eleman almak bir yana ellerindeki elemanlari azaltmaya calisiyorlar diye duyuyorum surekli.
Keske isi birakmasaydiniz.
Asgari ucretle bile olsa bir is bulursaniz hemen baslayin bu durumda. Evde oturmaktan iyidir sizin durumunuzdaki biri icin

4 senedir calismiyorum, bunun 3,5 senesinde cocuguma baktim. Artik is bulayim calisayim moduna girdim ama bu sefer de ben is begenmiyorum. İnsan tecrubeliyken daha zor is buluyor aslinda. İnsallah gonlunuze gore bir is bulursunuz. Elalem icin istemediginiz bir yere sakin girmeyin

Kurumsal yerde asgari ücretle calısın ne olacak ki
Yemek yol özel saglık sigortasıyla eski aldıgınız parayı katlar asıl kazancınız

işinden memnun olmadığında iş bulmadan ayrılmak bu zaman şartlarında yapılacak son şey bile değil aslında. bakmayın ilanların olduğuna çoğu firma sadece göstermelik koyuyor ilanları. ve emin olun her kurumsal firmada da iyi maaşlar verilmiyor.
süreçler de gerçekten hızlı ilerlemiyor kurumsalda. 2 haftadır haber yok demişsiniz, bizim firma ki ciddi kurumsaldır, 2 aydan önce dönmez kimseye.
sanırım siz biraz kafanızda kurumsalı da büyütüp farklı bir beklentiye girmişsiniz.

sadece maaş değil yan hakları da dikkate almak lazım. kurumsal bi yerde asgari ücretle çalışmak çok da anormal değil.

işinden memnun olmadığında iş bulmadan ayrılmak bu zaman şartlarında yapılacak son şey bile değil aslında. bakmayın ilanların olduğuna çoğu firma sadece göstermelik koyuyor ilanları. ve emin olun her kurumsal firmada da iyi maaşlar verilmiyor.
süreçler de gerçekten hızlı ilerlemiyor kurumsalda. 2 haftadır haber yok demişsiniz, bizim firma ki ciddi kurumsaldır, 2 aydan önce dönmez kimseye.
sanırım siz biraz kafanızda kurumsalı da büyütüp farklı bir beklentiye girmişsiniz.
Aslında beklentim giriş çıkış saati belli olsun tatilim belli olsun mesai olacaksa ücreti odensin böyle şeyler. Çoğu yer fazladan mesai çalıştırıyor ücret ödemiyor. Yıllık iznin geliyor izin vermiyor vs. Maaş gününde odenmiyor,sıkışığım idare et deniliyor. Eee bizde sıkıştık bizi kim idare etsin? Alt-üst ilişkisi çok vıcık vıcık oluyor. Böyle yerlerden sıkıldım. Katlanamiyorum.

4 senedir calismiyorum, bunun 3,5 senesinde cocuguma baktim. Artik is bulayim calisayim moduna girdim ama bu sefer de ben is begenmiyorum. İnsan tecrubeliyken daha zor is buluyor aslinda. İnsallah gonlunuze gore bir is bulursunuz. Elalem icin istemediginiz bir yere sakin girmeyin
Valla çok bunaldım inanın. Sonra diyorum ki ya peri kimseye kendini kanıtlamak zorunda değilsin. Takma diyorum..:KK43:

iş bulma sitelerinden başvuru yaptınız mı? secretcv, kariyer, yenibiriş.com gibi. hem kurumsal hemde sıradan bir çok firma bu çatılar altında eleman arıyor. Arkadaşlarınıza yine cv bırakın ama böyle yerlerden de iş başvurusu yapın derim ben. Bir de atın yoğun bir saatte iş kadınlarının geldiği akşam saatlerinde açım muhabbet iş arıyorum şöyle bi yer buldam diye başlayın bir iki kişi tavsiye verir ya da kulağına eleman alımı çalındıysa falanca yer eleman arıyor bile diyebilir. Kolay gelsin umarım iş hemencecik bulursunuz.

iş bulma sitelerinden başvuru yaptınız mı? secretcv, kariyer, yenibiriş.com gibi. hem kurumsal hemde sıradan bir çok firma bu çatılar altında eleman arıyor. Arkadaşlarınıza yine cv bırakın ama böyle yerlerden de iş başvurusu yapın derim ben. Bir de atın yoğun bir saatte iş kadınlarının geldiği akşam saatlerinde açım muhabbet iş arıyorum şöyle bi yer buldam diye başlayın bir iki kişi tavsiye verir ya da kulağına eleman alımı çalındıysa falanca yer eleman arıyor bile diyebilir. Kolay gelsin umarım iş hemencecik bulursunuz.
Evet hergun takip ediyorum o siteleri. insanın çevresinin olmasi iş açısından önemli gerçekten. İyi iş yerleri o yüzden boş kalmıyor hemen birileri birilerine haber ediyor açık var diye..Teşekkür ederim inşallah bulurum

Atın kendinizi iş kadınlarının akşam yoğun geldiği yere demişim ama eklememişim kuaföre. Dertleşin kuaförle ben ordan iş bulan kadın gördüm inanın. Garanti değil ama bikaç kere deneyin derim ben. Bir gün manikür bir gün pedikür uzun uzun anlatın yaptığınız işi iş arayıp bulamadığınızı.😁

Back
X