iş, şehir değişimi...

miraysu_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2017
518
784
103
38
Arkadaşlar bir şey danışacağım sizlere. Öncelikle beş yıllık evliyim. çocuk yok malesef. kayınvalidemlere üç saatlik bir mesafede oturuyoruz. nişanlılık dönemi ve evliliğimizin ilk yılı biraz zorlu geçti şükür atlattık. sebebi biraz ben biraz kayınvalidemdi. şu an herkes kendi halinde yan yanayken iyiyiz öyle canciğer değiliz ama iyiyiz çok şükür.

şimdi soracağım şey şu; biz yeni evliyken kayınbabam kendi oturdukları şehirde bana iş bulmuştu. ben gitmek istememiştim. aradan beş yıl geçti hala işsizim. dün kayınbabam aradı eşimi, aynı şirkette iş buldum dedi. ama çabuk karar verin dedi. eşim kabul edelim evi taşırız diyor. bende kabul edeceğim ama biraz endişeliyim bu konuda. hani eşimin ailesi nerdeyse yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmesin diye düşünür. üç saat uzaktayken bile pekçok arkadaşımın ailesiyle görüştüğünden daha sık görüşürüz. bir yandan da ne olcak ki diyorum sonuçta çok şükür öyle birbirimizin yüzüne bakamayacağımız bir şey yaşamadık. ne önerirsiniz. siz olsanız gidermiydiniz. bakış açımı genişletmem lazım, fikir paylaşan herkese şimdiden teşekkürlerrr...

Giderdim ama kv ve kp ile çok içli dışlı olmazdım, şimdiye kadar sorun yaşamamanız bundan sonra yaşamayacağınız anlamına gelmiyor

Çalışacaksanız, nasıl zırt pırt görüşeceksiniz ki? Eşiniz ana baba bağımlısı bir insan değilse, zaten olmaz öyle. Karar vermeden önce endişelerinizi eşinizle konuşsanız, güzel olur. Belki onun tutumuna göre karar vermek daha kolaylaşır. Çok yakınlarında bir ev tutmamak da akıllıca olur.

sıkıntı olur mu diye dert ediyosan bunu en iyi sen bilirsin. ki olur diyosun. eşin de sınır çizemezse sıkıntı yaşarsın boşa. çalışmak istiyorsan kendi yaşadığın şehirden iş bul. 5 sene iş bulamamak imkansızn.

Bulunduğun yerde hiç mi iş imkanı yok ? Hani dibinde olmaz biraz uzağında olur falan...Şimdi böyle uzakta yalnızliga özgürlüğe alismissinizdir,bence yakınlarına taşınmak sizi bunaltabilir.Sonra olmadı geri dönelim diye bir şansınız da olmaz.

evet eşimin sınır çekmesi lazım. zaten herkes kendi hayatına dönse haftasonları ailece toplanılsa güzel olur. sıkıntılar hep birbirinin evine karışan kişilerde çıkıyor.

Evet tedirginliklerinizde haklısınız. Öncelikle eşiniz aradaki dengeyi sağlayabiliyor mu? Bu çok önemli bence. İşinize yakın bir ev tutarsınız. Haftaiçi zaten işe gidip geleceksiniz yorgun olursunuz. Haftasonu da bir gün zaten evinizle uğraşsanız bir günde görüşseniz hafta bitti. Çok da mantıksız gelmiyor bana.

beş yıldır işsizim yazdım ama bu süreçte sürekli iş peşinde koşmadım. kpss kursuna da gittiğim oldu, bebek derdine düşüp iş bakmayı ertelediğimde... birkaç yerde mülakata girip elendiğim de oldu, ydsye girim diyip kursa gittiğimde. nasıl geçti anlamadım zaman zaten. bulunduğum şehir küçük, kayınvalidemlerin şehrine göre. burda asgari ücretle girebilirim işe.

Anladığım kadarıyla şu anki vaziyetinizde o kadar fazla maddi bir sıkıntı yok. Ben olsam hiç düzenimi bozmadım. Hem düzenim bozulacak, hem korkularım başıma gelecek hem de iş hayatına atılacağım. Nerden baksan sıkıntı

haklısınız durduk yere sıkıntı çıkmasın. herkes yerinde güzel... ne kadar bir yanım dengeyi korurum değişiklik olur desede diğer yanım rahat değil. en iyisi oturduğum şehirde imkanlar dahilinde iş bakmak.

Peki,buldukları iş size göre mi? Şartları Vs. Sizin aileniz nerede? Açıkcası kötü niyetli görmedim ne güzel iş bulmuşlar sizin çabaladığınızı da biliyorlar. Eşiniz sınırı çizerse neden olmasın. Zaten görüşüyormuşsunuz.

evet iş güzel aslında beni de o cezbetti maaşı da fena sayılmaz. kesinlikle kötü niyetli olmadıklarını biliyorum. insan yine de düzenini bozup gidince orda yeni kurulacak düzene ne kadar müdahil olurlar bilemiyor. benim ailem çok daha uzakta uçakla anca gidebiliyoruz. gitmeyecağim galiba huzurumu, düzenimi riske atmaya değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…