İş seyahati ve yolculuk sorunu:(

eskidenolsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
149
0
46
Ankara
Arkadaşlar günaydın,

Yardımınıza ihtiyacım var. Bir kamu kuruluşunda memurum. Gelecek hafta 1 haftalık bir eğitim için Antalya'ya gitmem gerekiyor. İş yerinden birçok kişi gidiyor ama bunlardan yalnızca 5'i bayan. Biri de benim. Benim daire başkanım, bizim departmandan bir müdür ve başka bir dairenin de başkanı gidiyor. Üçü de erkek. Daire başkanımız beni çok sever, tutar sağolsun. Eşimle de tanışmışlardı. Bu eğitime üçü arabayla gideceklermiş. Bana sordu sen ne zaman nasıl gidiyorsun deyince ben de otobüsle pazar günü dedim. Biz arabayla gidiyoruz sen de bizimle gel deyince ne diyeceğimi bilemedim "oluuur" dedim. Şimdi düşünüyorum da acaba doğru olur mu, iş yerinde insanlar laf ederler mi vs. vs... kafam kurcalanıyor. Benim için problem değil, ben hiç yanlış birşeylerini görmedim şimdiye kadar. Aynı otobüsle de gidiliyor olabilirdi nihayetinde ama bilemiyorum işte. İnsanların ağzı torba değil ki...Elemanları arasında ayrım yapıyor diye biçok insan da sevmiyor bizim başkanı... Kafam çok karışık. Acaba " ben gelemicem otobüsle gideyim" desem canı sıkılır mı acaba sanki onlara güvenmiyormuş gibi.... Off kızlar akıl verin nolur.

nasıl rahat edecekseniz o şekilde gidin...
iş hayatınızdaki huzur da çok önemli burda...
otobüsle gitmeye karar verdiğinizi söyleyin
ucunda ölüm yok ya...

dediğiniz doğru aynı otobüslede gidilebilirdi..bencee kinmseyi takmayın ve öle dediyseniz gidin birliktee..herkes siz o arbaya binsenizde binmesenizde söz söyler zatenn

Ben olsan yanlış anlaşılmayı bırakın üç erkeğin olduğu arabaya binmezdim yol hali kaza olur, araba bozulur üç erkekle sap gibi ne yapacaksınız
en kötüyü düşünelim hadi kaza oldu ve herkes öldü Allah korusun herkesin soyadı farklı demezler mi üç adamla bir kadın ne yapıyordu binin otobüsünüze gidin hiç kimseninde ağzına laf vermemiş olursunuz

Ben de bunlardan korkuyorum işte. Ama bitaraftan da şhir içinde de oluyor. mesela biz lojmanda oturuyoruz. şehrin dışında kalıyor biraz. bazen arkadaşlardan biri arabayla gelmiş oluyor. onunla dönüyoruz başka arkadaşlar da birlikte filan... sorun olmuyor kimse de bişey demiyor. ama bu uzun yolculuk diyorum. sonra da ha uzun ha kısa kısa yolda bişi olmuyo da uzun yol olunca mı olcak diyorum falan filannn off..

Siz içinizi rahatlatmak istiyorsanız eğer, (anneniz, babanız veya eşiniz herneyse) otobüs biletimi almış önceden;
O yüzden sizinle gelemiyorum n'olur kusuruma bakmayın dersiniz...
Tatlı bir dille hem bahanenizi üretmiş hem de "ne düşünürler" kaygısına düşmeden tekliflerini reddetmiş olursunuz.
Normal şartlar altında aslında iş arkadaşlığı, iş yeri ile sınırlı kalmalıdır bence.
Zorunlu bir durum oluşmadıkça, bu şekilde bir samimiyet ancak zarar verir.
Siz istediğiniz kadar doğru yolunuzda gidin ve doğru insan olun.
Başka insanların dediğiniz gibi ağzı torba değil büzesin, yanlış anlaşılmalara ve yanlış anlam yüklemelere mahal vermeden,
sıkıntınızı sanıyorum bu şekilde halledebilirsiniz...

Is yerinedn 3 erkekle kardes gibi bile olsaniz bu kadar uzun bir yolu
Arabayla gitmek iyi bir fikir degil.
Bir sorun olmasa bile yarin oburgun is yerinizden biri bir laf cikarir kazan kaynamaya baslar.
Sonra yine siz uzulur huzursuz olursunuz.
En iyisi bastan bunlara mahal vermemek.
Esim biletimi almis diyebilirsiniz.

Ben kimin ne diyeceğinden ziyade 3 erkekle rahat edemeyeceğim için gitmezdim.

İnsan tuvalete bile gidecek olsa 3 erkeğin içinde ben tuvalete gideceğim bir yerde duralım mı bile diyemez, kendini kasmanın ne anlamı var, bin otobüse git bence.

Olur demeseydiniz bence de otobüsle gitmeniz daha mantıklı olurdu.. Zaten yeterince 'ayrım yapıyor' diye adı çıkmışken adamın..

Ama olur dediğiniz için şimdi vazgeçmeniz ve aynı yere otobüsle gitmeniz yanlış şeyler düşündürebilir.. Neden vazgeçti diye..

Hayal gücünüze hayran kaldım

Bende 3 erkekle o kadar uzun yolda rahat edemem

Ancak ölümden bahsederken düşündüğünüz şeye şaşırdım doğrusu...

Benim de aklıma ilk bu geldi nedense :)

Ayrıca sigara içiyorlarsa,sigara molası/muhabbeti olacak veya belki uyuklayacaksın,biraz rahat oturmak isteyeceksin.
Kısa yolla uzun yol bir değil.
Ben olsam,gidip lafı dolandırmadan,ben otobüsle gitmeye karar verdim derim.
Nezaket gösterip neden diye sormamaları gerekir.

Hayal gücünüze hayran kaldım

Bende 3 erkekle o kadar uzun yolda rahat edemem

Ancak ölümden bahsederken düşündüğünüz şeye şaşırdım doğrusu...

:)) ben öldükten sonra isteyen istediğini düşünsün :)

üstelik beni tanıyan bilen zaten ne yapıp yapamayacağımı da bilir..ne çok başkalarına göre yaşıyoruz ya..şu şunu der bu bunu söyler..hatta öldükten sonra bile..

bende 3 erkeğin olduğu bir arabayı tercih etmezdim ama bu kimin ne diyeceğinden çok tamamen benim rahat edememle ilgili bir durum olurdu.

Valla ben herhalde üç erkekle gitmekten rahatsızlık duyardım, yani laf gelir falan diye düşünmezdim fakat, iş arkadaşları müdür şef de olsa, rahat edemezdim. Ki zaten ' eşim hayatta izin vermezdi ' ben de onun üç kadınla seyahate gitmesine izin vermezdim :)

Hem 3 erkekle rahat etmem

Hemde ne bileyim müdür vs. beni kasıyor

Eşim konusunda sorun olmazdı sanırım ( sanırım sadece hiç böyle bişeye denk gelmedik henüz ) , aynı markanın farklı alanlarında çalışıyoruz herkesi tanıyor işyerimden..

Evet işte söyledikleriniz hepsi kafamı kurcalıyor.Öyle ani sordu ki ben de "oluuuur" deyiverdim. Şimdi vazgeçmek adamın aklına "ya biz ters bi hareket mi yaptık yan gözle mi baktık da böyle düşünüyo" diye getirecek canı sıkılacak. Gündüz yolculuğu olacak, otobüs kadar rahat olmayacak iki ucu.... Vazgeçersem bundan sonraki eğitimler vs için beni 2. plana atar diye de çekiniyorum.

Bencede " önceden biletimi almış eşim" diyebilirsin.
O kadar adamın içinde onca yol boyunca zaten rahat edemezsin

Doğru diyorsun bir de o kısmı var, müdürler şefler insan çok resmi bir ilişki varsa, kasılır da:) Ama yok 3 erkekle aynı arabada rahat edilmez gerçekten. Bir de özel gününe denk geldiğini düşünsene, aklıma ilk o geldi niyese, sürekli tuvalete gitmen gerekecek:) Rahat edemeyeceksin falan..

Eşim isterse herkesi tanısın çalıştığım yerde, izin vermez:) Ben de ona izin vermem ama, o yüzden biliyoruz birbirimizi:) Biraz kıskancız ikimiz de:)

En fazla eşinizin izin vermediğini düşünürler bence

Şu kırmızı cümleye çok şaşırdım

Az önce yazan arkadaşın önerisi : Eşim almış bileti ben size olur dedim ama desen ? Çok mu yalan olduğu belli olur?

Ne zor işler ya, ama mesela eşim almış bileti desen, belki eşi izin vermedi diye düşünür, yük de senin üzerinden kalkmış olur, ona da bişe diyecek hali yok ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…