İş seyahati ve yolculuk sorunu:(

Arkadaşlar günaydın,

Yardımınıza ihtiyacım var. Bir kamu kuruluşunda memurum. Gelecek hafta 1 haftalık bir eğitim için Antalya'ya gitmem gerekiyor. İş yerinden birçok kişi gidiyor ama bunlardan yalnızca 5'i bayan. Biri de benim. Benim daire başkanım, bizim departmandan bir müdür ve başka bir dairenin de başkanı gidiyor. Üçü de erkek. Daire başkanımız beni çok sever, tutar sağolsun. Eşimle de tanışmışlardı. Bu eğitime üçü arabayla gideceklermiş. Bana sordu sen ne zaman nasıl gidiyorsun deyince ben de otobüsle pazar günü dedim. Biz arabayla gidiyoruz sen de bizimle gel deyince ne diyeceğimi bilemedim "oluuur" dedim. Şimdi düşünüyorum da acaba doğru olur mu, iş yerinde insanlar laf ederler mi vs. vs... kafam kurcalanıyor. Benim için problem değil, ben hiç yanlış birşeylerini görmedim şimdiye kadar. Aynı otobüsle de gidiliyor olabilirdi nihayetinde ama bilemiyorum işte. İnsanların ağzı torba değil ki...Elemanları arasında ayrım yapıyor diye biçok insan da sevmiyor bizim başkanı... Kafam çok karışık. Acaba " ben gelemicem otobüsle gideyim" desem canı sıkılır mı acaba sanki onlara güvenmiyormuş gibi.... Off kızlar akıl verin nolur.

eğer senin için problem değilse git başkaları ne der diye önemseme çünkü başkaları ne der diye düşünmeye başlarsan yarın başka bişey için ne derler diye düşüneceksin.Zaten sen öne oturursun yolculukta.Ben olsam giderdim rahatsızlık hissetmezdim.
Ama eğer kendin rahatsız olacaksan otobüsle git.

Doğru diyorsun bir de o kısmı var, müdürler şefler insan çok resmi bir ilişki varsa, kasılır da:) Ama yok 3 erkekle aynı arabada rahat edilmez gerçekten. Bir de özel gününe denk geldiğini düşünsene, aklıma ilk o geldi niyese, sürekli tuvalete gitmen gerekecek:) Rahat edemeyeceksin falan..

Eşim isterse herkesi tanısın çalıştığım yerde, izin vermez:) Ben de ona izin vermem ama, o yüzden biliyoruz birbirimizi:) Biraz kıskancız ikimiz de:)

Ben burda yeni sayılırım, müdür filan iyi esasında ama ben kendim kasılıyorum:27:

Ben yapım gereği kendim gitmek istemem 3 erkekle zaten rahat edemem diye ama bana yasak koymaya kalkarsa da gitmeyeceğim varsa da giderim :27: huyumu bilir ve buna göre sanırım ılımlı gibi duruyo , gerçekten öyle mi olur böyle bi durumda bilemiyorum tabi..

Özel gün olmasa da er ya da geç lavaboya gider insan ve bu bile beni çok utandırır :17:

Son düzenleme:
samımıyetınıze baglı bıraz. Eger hıc samımıyet yoksa zor olur. Ama kurum ıcerısınde aynı odada vs calısıyorsanız dıger calısanlara gore samımıyet vardır ıllakı o zaman gıdılebılır. Neden gıdılmesın. Sız onde oturursunuz dıger erkekler arkada. Esınız de bısey demezse bence bı sorun yok. Kım ne der, yok kaza yaparsak o kadar erkek bılmem ne sacma endıseler bence.

En fazla eşinizin izin vermediğini düşünürler bence

Şu kırmızı cümleye çok şaşırdım :53:

Haklısın, biraz çıkarcı gibi izlenim yaratıyor. Ama bu tür eğitimlere dahil edilmek iş yerinde çok önemli. Yani ön plana çıkıyorsun. Maalesef bunu düşünmek zorundayım. Biçok insan var atıl durumda görülen sabah gelip akşam giden.Ben memurum. Yükselmek istiyorum. Belki çok bencil gelecek ama birinin sizi desteklemesi gerekiyor yükselmek için. Yoksa kimse sallamıyor bile uzaktan izleyip kalıyorsunuz insanların yükselmesini. Yanlış anlaşılmasın her yol mübah anlamında demiyorum. Ben işimi gerçekten düzgün yaparım, çalışkanımdır iş bekletmem hatasız temiz iş yapmaya özen gösteririm, işim için fedakarlık yaparım mesaiye kalmam gerektiğinde yüzüm düşmez,kıyafetime hal ve hareketlerime dikkat ederim,mesafemi korurum insanlarla, buradakiler de hem üstlerim hem denklerim çok severler beni kimseyi kırmam. Ama maalesef birilerinin sizi desteklemesi gerekiyor yine de. Zaman öyle bi zaman ki.

Ben burda yeni sayılırım, müdür filan iyi esasında ama ben kendim kasılıyorum:27:

Ben yapım gereği kendim gitmek istemem 3 erkekle zaten rahat edemem diye ama bana yasak koymaya kalkarsa da gitmeyeceğim varsa da giderim :27: huyumu bilir ve buna göre sanırım ılımlı gibi duruyo , gerçekten öyle mi olur böyle bi durumda bilemiyorum tabi..

Özel gün olmasa da er ya da geç lavaboya gider insan ve bu bile beni çok utandırır :17:

:) Yeni olduğun içindir o zaman, biraz zaman geçtikçe alışırsın:) Benim hiç müdürüm olmadığı için hayatımda, daha çalışmaya başlayamadım bir türlü, bilemiyorum kasılır mıyım vs.

Yani ben de yapım gereği rahat edemezdim, insanlar ne deri hiç takmazdım zaten..

İnatçısın yani:) Genelde ben de tersine giderim yasak konulduğu zaman, ama kendim de kıskanç olduğum için, sorun olmuyor. Çünkü yasak olarak algılamıyorum, zaten o da YOK GİDEMEZSİN demez, bilir benim empati kurup öyle birşeye EVET demeyeceğimi:) Hiç sorun olmuyo o yüzden, o empati kurar ben kurarım tartışmaya gerek kalmaz:)

Konu sahibi, ama sen rahat edebilirsen gidebilirsin, eşin için de sorun değil sanıyorum. O zaman sen bize bakma:) Biz rahat edemeyiz deriz ama sen rahat edebilirsen sorun olmaz bence, kimsenin lafına takılma yeterli.

Haklısın, biraz çıkarcı gibi izlenim yaratıyor. Ama bu tür eğitimlere dahil edilmek iş yerinde çok önemli. Yani ön plana çıkıyorsun. Maalesef bunu düşünmek zorundayım. Biçok insan var atıl durumda görülen sabah gelip akşam giden.Ben memurum. Yükselmek istiyorum. Belki çok bencil gelecek ama birinin sizi desteklemesi gerekiyor yükselmek için. Yoksa kimse sallamıyor bile uzaktan izleyip kalıyorsunuz insanların yükselmesini. Yanlış anlaşılmasın her yol mübah anlamında demiyorum. Ben işimi gerçekten düzgün yaparım, çalışkanımdır iş bekletmem hatasız temiz iş yapmaya özen gösteririm, işim için fedakarlık yaparım mesaiye kalmam gerektiğinde yüzüm düşmez,kıyafetime hal ve hareketlerime dikkat ederim,mesafemi korurum insanlarla, buradakiler de hem üstlerim hem denklerim çok severler beni kimseyi kırmam. Ama maalesef birilerinin sizi desteklemesi gerekiyor yine de. Zaman öyle bi zaman ki.

Hayır buna şaşırmadım ben , herkes yükselmek ister ve kendinden üstleri ile iyi olmaya özen gösterir

Hani otobüsle gitsem beni diğer eğitimlerden ikinci plana atar demenize şaşırdım.. Size ve performansınızı olumlu görüyorsa istediğin vasıta ile git, onun istediği gibi gitmesen de çağırmalı bence..

Hayır buna şaşırmadım ben , herkes yükselmek ister ve kendinden üstleri ile iyi olmaya özen gösterir

Hani otobüsle gitsem beni diğer eğitimlerden ikinci plana atar demenize şaşırdım.. Size ve performansınızı olumlu görüyorsa istediğin vasıta ile git, onun istediği gibi gitmesen de çağırmalı bence..

Hmm, şimdi anladım. Ya bizim başkan biraz ters. Dedikleri gibi ayrım yapar personel arasında bunu da saklamaz hiç. Ayrım yapıyorum evet çünkü şu şöyle şöyle çalışıyor şu da şöyle şöyle çalışıyor der. Mesela bu eğitim için sırf kılık kıyafetine dikkat etmiyor kıravat takmıyor diye bi arkadaşı göndermemiş bunu da söyledi bizim müdürle tartıştılar filan. Bizim müdür ayrım yapıyorsunuz dedi o da evet yaparım diye başladı filan... Biraz takıntılı yani. Vazgeçişimi kendine güvenmeme algılayıp takabilir buna. Diğer eğitimlerde ya bu kız takıntılı boşver diye düşünebilir ay ne bileyim bi sürü şey geliyor aklıma.

Hmm, şimdi anladım. Ya bizim başkan biraz ters. Dedikleri gibi ayrım yapar personel arasında bunu da saklamaz hiç. Ayrım yapıyorum evet çünkü şu şöyle şöyle çalışıyor şu da şöyle şöyle çalışıyor der. Mesela bu eğitim için sırf kılık kıyafetine dikkat etmiyor kıravat takmıyor diye bi arkadaşı göndermemiş bunu da söyledi bizim müdürle tartıştılar filan. Bizim müdür ayrım yapıyorsunuz dedi o da evet yaparım diye başladı filan... Biraz takıntılı yani. Vazgeçişimi kendine güvenmeme algılayıp takabilir buna. Diğer eğitimlerde ya bu kız takıntılı boşver diye düşünebilir ay ne bileyim bi sürü şey geliyor aklıma.

Bahsettiğiniz şeyler disiplinli olduğunu gösteriyor

Tabi ki daha iyi çalışan kılık kıyafetie özen gösteren işine önem veren birileri ile diğerlerinin bi farkı olmalı

Ayrım farklı şey bence..

Olur demeseydiniz daha iyi olurmuş ama bunu bana güvenmiyora bağlaması da saçma olur.. O araçta tek o yok ki ? Sizden başka bayan da yok, anlaması lazım rahat etmeyeceğinizi.. Veya eşinizin sıcak bakmadığını düşünür bence hepsi bu..

Ama yine de sorun olur ben diğer eğitimleri de düşünüp onlarla gitmeliyim diyorsanız gidin rahat edecekseniz, herkesin müdürü ya da çalışma ortamı da farklı böyle bi durumda rahat edip edememesi de yapıya bağlı.. Size hangisi daha uygunsa öyle yapın o halde..

çok yanlış düşünüyorsun
bizimle gelmedi otobüsle gittii diye neden ikinci plana düşesin ki
emin ol erkekler bu kadar detaycı düşünmezler sen burda kafa yorarken...
eşim biletimi almış önceden sizede olur dedim ama
bilet yanmasın
antalyada görüşürüz deyin
çokta zor değil açıkcası....
ilerde işinizde yükselme gibi bir durum olduğunda
ya bu bizle arabayla antalyaya gelmedi deyip
size farklı sıfatlar yapıştıracaklarını zannetmyorum
siz zaten bi şekilde iş yerinde kendinizi kanıtlamışsınız
iş dışındaki tercihleriniz onları ilgilendirmemeli....

Arkadaşlar,

Çok teşekkür ederim bana yardımcı olduğunuz için. Yorumlara ihtiyacım vardı. Hala ne yapacağımı bilmiyorum ama bakalım. Bir yolunu bulup söyleyebilirsem otobüsle gidicem inşallah. Yok baktım söyleyemicem Allaha ve insanların iyi niyetine sığınıp gidicem, kim ne düşünürse düşünsün dicem. Başkalarının derdinin yanında benimki "amaaan" dedirtecek cinsten. Yine de çok sağolun. Allah dertlerinizde hepinizin yanında olsun.

Back
X