İş Sorunu/Tekstil Firması

Benm annemde öyle der hep okudugum bölümde AÖF ilahiyat 2 yıllık.
O kadar okudun biyere baslayamadın. Çok para harcamış :) 2. Yılında kocam ödedi. Dersane felan hak getire. Kocam yine arapça kursuna felan gönderdi

Şimdi küçük kardeşim dersaneler ora olmadı buralar. O şehir olmadı bu şehirler. Kazanınca 2. El esyasını almalar. Noldu 30 yasına geldi sabaha kadar bilgisayar oynuyo.

Yaramı deştin

Biyerden baslamak lazım. İstersen tuvalet temizle. Sonra çok iyi yerlere gelirsin zaten

Annenizi dinlemeyin çünkü bulunduğunuz durumdan çıkmanız lazım. İş-çalışma hayatı size ilaç gibi gelecektir. Kocanızı ikametgah kaydından sildirdiniz mi? Elinize geçen paraya el konmasın kocanızın borçları yüzünden. Küçük çocuğunuz var alacaklılar kapıya dayanıp sizi rahatsız edebilir.

Öğrencileri meslek lisesine yönlendirmeyip düz liseye devam ettiriyorlar ve üniversiteyle birlikte bir insanın 7 yılını heba ediyorlar.

Bizi kıskanıyor dedikleri ülkeler 7. sınıfta çözüyor bu işi. Notları yüksek ve akademik bölüm okuyacaklar yüksek liseye, notları yüksek olmayanlar meslek lisesine ve sanata yatkın yetenekli olanlar da ilgili bölüme gönderilir. Bu dediklerim 15 yaş civarında belli oluyor. Hepsi de okullarını bitirince aşağı yukarı denk maaşlar alıyor hatta meslek liseliler bir tık daha fazla kazanır. Sanat yeteneği olan da devlet tarafından full desteklenir. Üniversitelerin meslek yüksek okulu bölümleri aslında meslek lisesi olmalı.

İkamet sisteme geç mi düşüyor anlamadım adres değişikliği yapıldı sistem düzeltmemiş sanki. O sorun ayrı delirtiyor. Benim maaşa el konulacağını düşünmedim aklıma gelmedi o. Kişiyi bağlar sonuçta borç diye.
Eğitim için dedikleriniz çok doğru şimdi artık iyice eğitim sistemi bozuldu. Meslek öğretmek lazım çocuklara. Dil kursu meslek kursu şart gençlere çocuklara. Eğitim sorunu Düzeleceğini de pek sanmıyorum ülkemde

Üzgünüm Sırf okumak için okumuşum 2 yıllık örgün okudum başka şehirde sonra AÖF lisans diploma olsun dedim. Dershaneye gideceğim okumak istiyorum demiştim ben göndermem dedi babam sonra ben bir süre çalıştım dershane paramı biriktirdim gittim. İşte neresi olursa oraya gittik evde anlaşılmayan birey iyi eğitim için örnek olmayan çabalamayan aile. Dertlerimi deşmek bende istemiyorum artık olmuş bitmiş önüme bakayım diyorum.
Umarım çocuğum için her şey daha güzel olur.

Maaşı iyiyse yeterli gelecekse başla gitsin baktın çok yoruluyorsun sana göre değil bi yandan iş ararsın. Belki çalıştığın yerde farklı pozisyonlara geçersin. Gözün açık olsun herşeyi öğrenmeye bak bugün olmasa yarın başka Bi işte faydası olur. Yalnız gerçekten o kadar kadının toplandığı yer çok huzurlu olmaz bence. Ne entrikalar ne dedikodular döner.

Siz mi yaptınız adres değişikliğini yoksa eşiniz ben hallettim mi dedi? Sizin maaşa el konur mu hukuki bilgim yok yanlış yönledirmeyeyim. Evlisiniz ve aile konutunda yaşarken olmuş bu borçlar. Hırsızlık konusunda size bir şey yansımaz ama borçlar için bir uzmana sorun. Alacaklılar sizi canınızdan bezdirebilir kapıya dayanıp. Hayırlısıyla bir boşanıp her şeye sıfırdan başlayın.

Boşanacaksaniz acil iş bulmanız lazım.Anneniz istediğini desin.

Diğer görümcem ise;benden 1 yaş büyük (1982)lojistik firmasında patrondan sonra geliyor. O da bu ay EYT'den emekli.O,lise mezunu bile değil25 bin temiz para geçiyor eline...Primler falan hariç.Geçen sene kendine sıfır ev aldı...Yani bu devirde işi kotarmak önemli.Bir de dil bilecen iyi kötü.Eğitimliye değer çok zor
Sizinle aynı şeyi düşünüyorum son seneler bu fikirdeyim. Birde kurs eğitim üzerine katmadan yaşadım. Daha iyileri en iyileri evlatlarımızın olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…