iş teklifi. çok kararsızım çok.

quantumkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.778
891
83
merhaba kızlar.
çok kafamı kurcalıyor.
ben türkiyenin en başarılı bir güzel sanatlar üniversitesinde grafik tasarım okuyorum. "en başarılı, en kaliteli" diye belirtmek zorundayım çünkü bana fikir vermenize ihtiyacım var.
meslek liseli çıkışlıyım aynı zamanda ama yanlış anlaşılma olmasın ben yetenek sınavıyla girdim, meslek lisesine verilen önlisans hakkından yana kullanmadım tercihimi.
1 yıllık lise stajı deneyimim var. bunun yanısıra birkaç duvar ressamlığı işi işi de yaptım. tasarım programlarına hakimim ve tasarım konusunda birikimim var ve hala da eğitimime devam ediyorum.
unisbul diye bi sitede kendime tüm bunları belirttiğim bi profil oluşturmuştum. uzun bi aradan sonra bugün beni bir şirketten aradılar.
web siteleri için banner ve diğer görsellerin tasarımını yapabilicek bi eleman arıyorlarmış.
çevremde özel sektörde çalışan profesyonel bir grafik tasarımcı olmadığı için ne yapmalıyım bilemiyorum. ücret konusunda ne talep etmeliyim?
kimileri asgari ücretle, kimileri 3000 lira ile çalışıyormuş diye duydum. benim hakettiğim maaş kaç lira olmalı kızlar lütfen yardımcı olun. yüksek maaşlı bi çalışan olayım diye girmesi böylesine zor olan bi üniversitede eğitim alıyorum, şirket sahibi bana telefon görüşmemizde projeleri kimi zaman evden de yürütebileceğimi söyledi. hem okuyup hem de artık bir işe tutunmayı çok istiyorum. ailemden büyük bi baskı var yüksek bi teklifte bulunmam için. öte yandan da bu işi elimden kaçırmaktan korkuyorum. lütfen bana tam kıvamında, hakettiğim maaş oranını söyleyin.

Özel sektör maalesef asgari de veriyor, firmasına göre yüksek rakamlar da.. Benim önerim sadece maaşı düşünmeyin, ileride iş hayatınızda size iyi bir referans olacak bir firma ise durmayın başlayın, akmasa damlar. Benim web tasarımcısı arkadaşlarım 2000-2500 civarı alıyor, sizin gibi iddalı bir üniveristeden de değiller ama tecrübeleri var.

İşverenle konuşurken düşüncelerini sorun ne kadar vermeyi düşündüklerini. Böylelikle sizi tatmin edip etmeyeceğini öğrenirsiniz maaşın. Ona göre karar verirsiniz.

öngördükleri rakamı öğrenin siz ne uygun buluyorsunuz deyin bakalım ne diyecekler
ben piyasa konusunda fikrim yok ancak böyle diyerek hoş bi giriş yaparsın diye düşünüyorum

sektörünüzü bilmiyorum ama büyük bir şirket ise size de deneyim olur cvnize eklersiniz. hersey para değil yani. su an daha birinci sınıf öğrencisisiniz evet okulunuz yüksek puanlı olabilir ama mezun değilsiniz. aaileler 10 15 binler havalrda uçuşuyor zanneder. öğrenciliğiniz ve evden yürüteceğinizi hesaba katarsak bence 1500 iyi bir rakam olabilir. iş başına ücret alacaksanız da bir haftanızı alacak iş için 350-500 tl alırsınız.

Selam arkadaşım bende grafikerim. Bu konuda şöyle bişey var iş tecrübesi herşeyden önce geliyor yani hangi meslek olursa olsun 10 yıllık grafikerim demekle yeni mezunum iş deneyimim yok ama çok iyi ... programlarını kullanıyorum dediğin anda işveren iyi niyetli değilse 'bi deneyelim çok para vermem ' diye düşünüyor; onlar zaten bizim gbileri 40 defa sınamış olduklarından bunu bir fırsat biliyorlar. Bence 1,5 isteyip alırsanız ne mutlu size. Bi sonraki aşama burdan ayrılıp 1500 alıyordum 2750 isterim demek oluyor. Tecrübeyle sabittir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Henüz mezun degilsiniz su durumda deneyim tecrübe ve okul bilginiz sinirli seviyededir su soylediklerinizi mezun olunca dusunursunuz....önünüzde uzun zamanlar var öğrenecek yapacak çok şey olacak...

Okurken 1000 lira 1500 lira kazanmak ve alanında tecrübe edinmek en güzeli değil mi?mezun olunca da görüşmelerde ben daha ilk yillarimda 1500 kazaniyordum deneyimimde var diyerek maasini çok iyi seviyeye tasiyabilirsin. Ama şimdiden 3000 2000 isterim dersen beklemen gerekecek gibi

evet doğru söylüyorsunuz. dediğim gibi çevremde fikir alabileceğim somut bi örnek olmadığı ne düşünsem bilememiştim.

3000 örneğini zaten uçarı bulduğum için vermiştim evet haklısınız. 1500 bile demeye korkuyorum benim birikim yapabilmem için 500 bile yeter aslında ama hakkımı da almak istiyorum bi yandan. ve görüşmede ilk olarak onların teklifini mi öğrenmeliyim yoksa tercihimi ilk olarak benim mi söylemem gerekiyor?

Ben ilk işime stajyer olarak girmiştim sadece yol masrafım çıkıyordu inanın fazlası yok. Sırf biyerden başlamak için girmiştim. Sonra kademe kademe yükseliyor insan. İş hayatı çok çetrefilli bunu deneyimlemeden anlayamazdım. Birkaç yer değiştirmeden sürekli çalışmak istediğiniz yerin sağlamasını da yapamıyoruz malesef.

Görüşme formu doldurtuyorlar tabi kurumsal bir firmaysa. İstediğin rakamı yazıyorsun, genelde böyledir.

Senin buradaki en büyük kazancın para falan değil, tecrübedir.. erken yaşta bu tecrübeyi kazanmaya başlarsan ilerde yüksek rakamlarla güzel işler bulabilirsin.. bence ücret falan düşünme şimdiden, çalışma ortamı da iyiyse balıklama atla...

Eğer bu isi istiyorsan görüşmede onlar sana aklinda ki miktarı sormadan ya da maaş hakkında ki düşüncelerini sormadan senin bu konuyu acman uygun olmaz... Yapmaman gerekir..

Eğer bu isi istiyorsan görüşmede onlar sana aklinda ki miktarı sormadan ya da maaş hakkında ki düşüncelerini sormadan senin bu konuyu acman uygun olmaz... Yapmaman gerekir..
hayır, kastettiğim o değil;
onlar bana sorduklarında "aslında sizin düşüncenizi merak ediyorum" diyip topu onlara atsam?

Canım ben de web- grafik tasarım mezunuyum, kesinlikle tecrübeye,somut göstereceğin işlere bakıyorlar.O yüzden 1500 sınırını geçmez çoğu firma bu bölüm için.O da okulda yaptığın güzel işler varsa öyle. Ben önlisans mezunuyum 3-4 sene kadar önce baya başvurularım oldu en yüksek olan yer 1100TL di kısa süre çalıştım, banner, flash animasyonlar,broşür-reklam tasarımları yapıyordum.Sonra maaştan dolayı meslek değiştim ve bilgilerimi hep unuttum gitti :) Sana önerim geleceği olan kurumsal bir firmaysa maaş konusunda onlara topu at ama azsa tabiki düşünceni söyle, orda çalıştıkça özellikle web tasarımı kapmaya çalış.Şuan çalıştığım yer web sitesi de tasarlıyor ve miktarları duysan şok olursun. Keşke kendim site yapıp satabilsem,1 yıl idare ederdi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…