• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş ve bebek

Bebeğiniz elbette sizden soğumaz ama dün benzer bir konuda fikir beyan etmiştim ben çocukların en azından 5 yaşına kadar okula başlamalarını doğru bulmuyorum kendim bir anasınıfı öğretmeni olarak. Annenize anne demesinin nedeni nedir peki dili dönmediği için mi yda bazı anneanne/babaanneler çocukları annem çoğcuğummmm :) diye severle bu yüzden mi? Eğer annenizin seslenmesi kaynaklıysa bir karmaşa yaşıyor olabilir ama yaşı küçükse dili de dönmüyor olabilir. Sonuç olarak bu karmaşayı siz çözebilirsiniz. Her defasında düzeltme gibi değil de mesela anneannesine anne gel dediyse anneannesi kızım/oğlum seni çağırıyor diye bilirsiniz. Bir süre sonra bu karmaşa çözülecektir.
neden doğru bulmuyorsunuz peki 5 yaşına kadar annem bakamaz ki zaten mecbur ya cıkıcam yada kreşe vericem dili henüz dönmüyor 1 yaşında

Merhaba bayanlar;
Direk konuya giriyorum.Çalışıyorum bebeğime annem bakıyor.Aklım evde kalmıyor.Ama bebeğimi çok özlüyorum.Her sabah bir vicdan azabı ile çıkıyorum evden.Her gün işe bırakacağım artık bebeğimle olacağım diyorum aklıma borçlar geliyor bişey yapamıyorum.Ne kadar zormuş çalışan anne olmak diyorum.
Borçların bir kısmı bitmesine az kaldı çıksam çok rahat geçinemeyiz o bir gerçek.Ama bebeğimin yanında olurum en azından diyorum.Bi şekilde idare ederiz diyorum.
Tek korkum evladımla aramda bir bağ kuramamak çünkü anneme de bana da anne diyor.Ve seneye kreşe vermeyi düşünüyoruz.Aklım hepten onda kalıcak ne olur çalışan anneler bana yardım edin.
Aslında çalışırken mutluyum.Evde olmak bana hep zor gelmiştir.Ama işte bebeğim benden soğurmu kreşte nasıl olur çok fazla soru var aklımda??
Sizden destek bekliyorum:110::110:
Üzülme canım benimde arkadasımın ikizleri var onlarda daha yaşına girmedi annesi bakıyo bence sıkıntı yapma canım sen ne olursa olsun annenle babamın yerine birini koyabilirmisin bence üzülme.ben calışmadım halde benim oğlum anneme anne babama baba diyo :) kendi babasınada ismiyle hitap ediyo ama çokta seviyo babasını bence takılma canım çünkü ben mutlu bile oluyorum ne güzel diyorum Allah korusun bana biley olsa içim rahat çünkü oğlum cok seviyo cok seviliyor.

neden doğru bulmuyorsunuz peki 5 yaşına kadar annem bakamaz ki zaten mecbur ya cıkıcam yada kreşe vericem dili henüz dönmüyor 1 yaşında

Dili dönmüyorsa annenize anneanne demesi zaman alacaktır. Çünkü çocukların ömürlerinin büyük bir kısmını okulda geçirecekler bu yüzden de 5 yaşından önce doğru bulmuyor. Neden 5 yaş derseniz de çocukların belli bir yaştan sonra yaşıtları ile kaynaşma ve sosyalleşme ihtiyaçları doğar bizim zamanımızdaki gibi her yer park bahçe olmadığı içinde bu gereksinimi okul aracılığıyla karşılamanız doğru olacaktır. Kaldı ki bebeğiniz henüz 1 yaşındaymış okula başladığında en çok 2.5 yaşlarında olacak sanıyorum ki ki bu inanın çok erken bi dönem. O yaştaki bir çocuğun sabah çok erken okula gitmesi, okulla tanışması için. Bunlar benim tamamen şahsi görüşüm elbette ki düşüncelerinize ve imkanlarınıza saygım sonsuz ama hiç olmaz 35-4 yaş dönemini beklemenizi tavsiye ederim. Her zaman daha küçük yaşlarda okula bebeklerinizi bırakırken anneden babadan ayrılmak daha zor gelir ve çocuklar ağlarlar okulda ne kadar mutlu olsalar bile. Bu defa çok daha fazla vicdan azabı çekebilirsin ağlıyor diye.

Ama sizde haklısınız bazen imkanlar bu yönde oluyor. Benim yinede nacizane tavsiyem en azından 3.5-4 yaş evresidir :)

Sizden soğumaz merak etmeyin çalışan anne olmaya devam edin.
Yalnız bebeğiniz 1 yaşında ise seneye kreş için çok erken.
3 yaşından önce ayrılış çok önerilmez.
Anneniz bakmaya devam edemiyor mu?

Annesinden intikam aldigini sanmiyorum ya ondan mi yapiyorlar acaba kafam karisti.annem de diyor siz yokken uyumlu neseli eziyeti yok diyor.sizi gorunce boyle oluyor mizmizlaniyor diyor.ben anne babaya naz yaptigini ilgi bekledigini dusunuyorum ama.
bizim de ben kızımla evde yalnızken sakin oluyor başkası gelince yaramazlık yapıyor. aynı şekilde biz işteyken sakinmiş gayet biz eve gidince babasıyla başlıyor yaramazlığa :)) normal şeyler bunlar çocukların her zaman nazı kalabalıkta tutar ve bazı kişilere geçer :)

Bu arada benim annem ve kv dönüşümlü bakıyorlar ikisi de annem diye seviyorlar ve gıcık oluyorum. her seferinde anneannen babaannen diye söylesem de anlamıyorlar sanırım hatta kv ismimle "xx napmış sana yemek mi yapmış annem" bile diyor. sabır..

Sizden soğumaz merak etmeyin çalışan anne olmaya devam edin.
Yalnız bebeğiniz 1 yaşında ise seneye kreş için çok erken.
3 yaşından önce ayrılış çok önerilmez.
Anneniz bakmaya devam edemiyor mu?
edemicek maalesef uzakta oturuyor ve baktığı sürede bizde kalıyor açıkcası zorlanıyor bir sene daha bakar sonra bakmaz o zaman ne yapıcam ben

bizim de ben kızımla evde yalnızken sakin oluyor başkası gelince yaramazlık yapıyor. aynı şekilde biz işteyken sakinmiş gayet biz eve gidince babasıyla başlıyor yaramazlığa :)) normal şeyler bunlar çocukların her zaman nazı kalabalıkta tutar ve bazı kişilere geçer :)

Bu arada benim annem ve kv dönüşümlü bakıyorlar ikisi de annem diye seviyorlar ve gıcık oluyorum. her seferinde anneannen babaannen diye söylesem de anlamıyorlar sanırım hatta kv ismimle "xx napmış sana yemek mi yapmış annem" bile diyor. sabır..
Ben orda uyaririm kv iste..

oo
siz en son boşanmıyor muydunuz
hallettiniz mi eşinizle sorunları?

bu arada bende çalışan anneyim büyük kızımı babaannesi büyüttü çok rahat ettim
2. yi bakıcı büyütüyor zor inanın.. o yüzden anneniz bakıyor bence şükredin

çok şükür sevindim :)
dediğim gibi şükredin anneniz bakıyor çocuğunuza iy ide bakıyorsa sorun yok
onunla evde güzel vakit geçiriyorsanız Allah ın izniyle sizden soğumaz
şükür annem bakıyor siz ne kadarlıkken bıraktınız kreşe verdiniz mi birde ben seneye kreşe vermeyi düşünüyorumda

sizin bir desteğe ihtiyacınız var sürekli bir yorgunluk huysuzluk hali seziyoruz sizde
mutlu değilseniz çalışmayın yada işinizi değiştirin
çok vicdan yapıyorsunuz bence

şükür annem bakıyor siz ne kadarlıkken bıraktınız kreşe verdiniz mi birde ben seneye kreşe vermeyi düşünüyorumda
ben tam 1 yaşı 1 hafta geçmişti geri döndüm işe
bu 3. bakıcımız arada babaanne geldi baktı bakıcı çıkınca falan
kreşe ben 3,5 4 yaşdan önce düşünmüyorum açıkçası
ana sınıfı öğretmeni benim kardeşim yukarıda bir öğretmen arkadaş da yazmış
o da 5 yaştan önce önermiyor

ama mecburuz bir yandan

Bende çalışıyorum annem bakıyor çocuğuma o da 1 yaş civarı anneme anne dedi babama abi dedi onun dışında dışarıda gördüğü erkeklere genç yaşlı farketmeksizin dede dedi. babasına ismi ile seslendi. şimdi 3 yaşına girecek dedesine dede anneme anneanne babaya baba diyor. çok takilmayin bunlara büyüdükçe geçer bunlar.

Bir de çalışan anne olmanın tabi ki sıkıntısı çok ama bu da çocukla daha kaliteli vakit geçirmek ve daha fazla maddi olanak sağlamak ile de telafi edilebilir.

ben tam 1 yaşı 1 hafta geçmişti geri döndüm işe
bu 3. bakıcımız arada babaanne geldi baktı bakıcı çıkınca falan
kreşe ben 3,5 4 yaşdan önce düşünmüyorum açıkçası
ana sınıfı öğretmeni benim kardeşim yukarıda bir öğretmen arkadaş da yazmış
o da 5 yaştan önce önermiyor

ama mecburuz bir yandan
vermek zorundayım yada çıkmam lazım çünkü annem 1 sene daha bakar 2 yaş çok küçük evet

Bende çalışıyorum annem bakıyor çocuğuma o da 1 yaş civarı anneme anne dedi babama abi dedi onun dışında dışarıda gördüğü erkeklere genç yaşlı farketmeksizin dede dedi. babasına ismi ile seslendi. şimdi 3 yaşına girecek dedesine dede anneme anneanne babaya baba diyor. çok takilmayin bunlara büyüdükçe geçer bunlar.

Bir de çalışan anne olmanın tabi ki sıkıntısı çok ama bu da çocukla daha kaliteli vakit geçirmek ve daha fazla maddi olanak sağlamak ile de telafi edilebilir.
ne güzel kreşe vermemişsiniz ben mecbur vericem

Back
X