- 1 Ekim 2019
- 1.160
- 1.266
- 53
- Konu Sahibi abiyekuzu26
-
2 ayda hala saçma sapan sorular soruyorsa sertçe ama üslubuyla uyarmanın zamanı bence.bak sen burda başlayalı şu kadar zaman oldu lisans mezunu kızsın bu kadar ufak şeyleri hala soruyor olman bizi düşündürüyor.acaba işe veya ortama uyum sağlayamadın mı?bu sektörde devam etmek istiyorsan biraz daha çabala sonuçta daha dün başlamadın, sen de artık işe kendini adapte et ki iş yoğunluğumuz azalsın biraz vs vs temalı.Tam bu konuyu açacaktım ki katip olan ve iş yerinde sıkıntı yasayan işi öğrenecek kimsesi olmayan arkadasın konusunu okudum.
Benim son üç haftadır sıkıntım tam tersi. Bir personel var yanımda iki ayı geçti. Tane tane saatlerce iş gösterdim hala daha saçma sapan şeyler soruyor.
Mesela müdürlüğü mü müdürlüğüne mi yazayım gibi.
Pandemi nedeniyle o kadar o kadar yogunum ki tuvalete mesai bitimine yakın gidiyorum ancak. Bi akıl sağlığı yada eksikliği yok. Karakteri düzgün bi kız. Diğer arkadaşla konuştum uyar diye. Yogunuz ondan öğrenemiyorum vs diyormuş. Diğer arkadasta sıkıntı yasıyor. O işi öğrense cok hafifleyeceğiz.
Dilekçe yazmasını istedim lisans mezunu kpss yi kazanmıs kız bana dilekçe ile ilgili soru soruyor çığlık atmamak için inanın zor durdum. Elim boş olsa her sorusuna cevap vereyim. Kalp kırmak istemiyorum ben de o yollardan geçtim ama ben ikinci haftada o işlerin hepsini yapıyor yapamadığım yerde araştırıyordum.
Hala sinirimi atamadım üzerimden çünkü onunla ilgilenmekten yanlış yaptıgı şeyleri düzeltmekten kendi işlerim o kadar birikti ki.
Bu işi kırmadan dökmeden nasıl halledebilirimGerçekten kırıcı olmak istemiyorum ama iki ayda cok yoruldum hergün ufak bebeklerin sordugu sorular gibi onlarca saçma soru cevaplamaktan.
,
2 ayda hala saçma sapan sorular soruyorsa sertçe ama üslubuyla uyarmanın zamanı bence.bak sen burda başlayalı şu kadar zaman oldu lisans mezunu kızsın bu kadar ufak şeyleri hala soruyor olman bizi düşündürüyor.acaba işe veya ortama uyum sağlayamadın mı?bu sektörde devam etmek istiyorsan biraz daha çabala sonuçta daha dün başlamadın, sen de artık işe kendini adapte et ki iş yoğunluğumuz azalsın biraz vs vs temalı.
o zaman bize bilen ya da öğrenmeye daha açık birisi lazım, sen kendine iş bakadur biz de personel bakalım.profesyonel hayat acımasızdır malesef.yoğunlukta hazır elinin altında bir sürü şey varken daha rahat öğrenir ve pratiğe döker sonuçta aşı denemesi yapmıyorsunuz.cevabı yazıyorum: çok yoğunuz öğrenemiyorum vs vs vs vs ses tonu kulaklarıma geldi şunu yazarken
Açıkça söylemeniz lazım. Kibar bir dille yeni başladığı için zorlanmasının doğal olduğunu ama sizin de işlerinizin çok biriktiğini, önce gerekli araştırmayı yapıp eğer hala anlayamadıysa size sorması gerektiğini söylemelisiniz. Dilekçe yazmayı bilmemek bana tuhaf geliyor, insan hiç mi resmî evrak yazmayı bilmez. Yıllarca dil ve anlatım dersi aldık, gerçekten ilginç. İşe başladığımda bir başımaydım önce, araştırarak öğrendim, araştırarak öğrenilen şeyler unutulmuyor bir de , böyle bir avantajı da var. Kendisi taslak oluştursun benzer durumlarda o taslağı kullansın, bunu da önerebilirsiniz.
o zaman bize bilen ya da öğrenmeye daha açık birisi lazım, sen kendine iş bakadur biz de personel bakalım.profesyonel hayat acımasızdır malesef.yoğunlukta hazır elinin altında bir sürü şey varken daha rahat öğrenir ve pratiğe döker sonuçta aşı denemesi yapmıyorsunuz.
Dilekçe yazmasını istedim lisans mezunu kpss yi kazanmıs kız bana dilekçe ile ilgili soru soruyor çığlık atmamak için inanın zor durdum. Elim boş olsa her sorusuna cevap vereyim. Kalp kırmak istemiyorum ben de o yollardan geçtim ama ben ikinci haftada o işlerin hepsini yapıyor yapamadığım yerde araştırıyordum.
Böyle diyemez işte. Kalmazsa kalmaz. Yaptırım gücü yok ki.Konu sahibi yöneticisi ile konuşacak, yönetici uyaracak. Zaten Aynı seviyede iki insandan biri diğerini uyarınca işe yaramıyor.Sınıf arkadaşım urfalı bir aşiretin kızıydı. Toprak zenginleri 3 sene kıbrıs da özel üniversite okuduktan sonra bizim okula geldi. Son model iphoneu ve macbooku vardı. Aşırı pahalı ve aşırı rüküş giyinirdi. Kafanızda bir imaj oluşmuştur. Telefin elinden düşmeyen fotoğraf ve selfie manyagı. Ama kız ne microsoft word kullanmayı,ne powerpoint yapmayı ne de MAİL atmayı biliyordu. Var böyle tipler. Kafayı yersin. Bu tiplerle bas etmenin tek yolu rest cekmek bu dosyayı yetiştiremezsen ekstra mesaiye kalacaksın diyeceksin bak nasıl yapıyor
Tam bu konuyu açacaktım ki katip olan ve iş yerinde sıkıntı yasayan işi öğrenecek kimsesi olmayan arkadasın konusunu okudum.
Benim son üç haftadır sıkıntım tam tersi. Bir personel var yanımda iki ayı geçti. Tane tane saatlerce iş gösterdim hala daha saçma sapan şeyler soruyor.
Mesela müdürlüğü mü müdürlüğüne mi yazayım gibi.
Pandemi nedeniyle o kadar o kadar yogunum ki tuvalete mesai bitimine yakın gidiyorum ancak. Bi akıl sağlığı yada eksikliği yok. Karakteri düzgün bi kız. Diğer arkadaşla konuştum uyar diye. Yogunuz ondan öğrenemiyorum vs diyormuş. Diğer arkadasta sıkıntı yasıyor. O işi öğrense cok hafifleyeceğiz.
Hala sinirimi atamadım üzerimden çünkü onunla ilgilenmekten yanlış yaptıgı şeyleri düzeltmekten kendi işlerim o kadar birikti ki. Ve sorumluluğumda gerçekten sıkıntılı işler var.
Bu işi kırmadan dökmeden nasıl halledebilirimGerçekten kırıcı olmak istemiyorum ama iki ayda cok yoruldum hergün ufak bebeklerin sordugu sorular gibi onlarca saçma soru cevaplamaktan.Artık bütün gün yüzüm düşüyor.
,
olmaz olur mu ama örneği de bana soruyor nasıl bulacam diyeOrnekler yokmu uzerinden degistirsin?
Sınıf arkadaşım urfalı bir aşiretin kızıydı. Toprak zenginleri 3 sene kıbrıs da özel üniversite okuduktan sonra bizim okula geldi. Son model iphoneu ve macbooku vardı. Aşırı pahalı ve aşırı rüküş giyinirdi. Kafanızda bir imaj oluşmuştur. Telefin elinden düşmeyen fotoğraf ve selfie manyagı. Ama kız ne microsoft word kullanmayı,ne powerpoint yapmayı ne de MAİL atmayı biliyordu. Var böyle tipler. Kafayı yersin. Bu tiplerle bas etmenin tek yolu rest cekmek bu dosyayı yetiştiremezsen ekstra mesaiye kalacaksın diyeceksin bak nasıl yapıyor
olmaz olur mu ama örneği de bana soruyor nasıl bulacam diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?