• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yapmak istemeyen personel

not al dedim defter tut dedim 26 yasındaki kıza artık ne desem bilmiyorum. Yanına oturup tane tane gösterdim. ilk oryantasyon zamanında
Bunu düşünmesi gerekir ama , aslında birini tanımadan konuşmak hoşuma gitmiyor, ama bana size güveniyormuş gibi geliyor. Hani bir şey demeyen öğretmenin dersine geç kalmaktan Korkmaz ya insan öyle gibi 🙄

E bilgisayarlari karistirmak istemeyebilir bende kimsenin bilgisayarina oturmak istemezdim surec ztn sıkıntılı isiniz dahada zorlasmis ben 6 ay vakit verilmesinden yanayim kamu ztn tecrube isidir zamanla tecrube kazanilir
kendi bilgisayarı. Zaten şu an sadece temel işi yapmasını istiyorum. en temel. Sektörü belirtemiyorum tanıdık vs cıkar diye ama. Dİlekçe yazmak gibi diyeyim.

Kizin yeni baslayip baslamadigina gore yorumum degisir.
Yeni başladıysa biraz sakin olmalisiniz gibi geldi. Ilk bir sene adayliktir zaten. Egitimle gecer. Az sabir. Ben de duzeltmekten bazen bikip kendim yapiyorum.
Sunu da kabul ediyorum bir seyi duzeltmek bastan yazmaktan daha zor.
Amaa kiz eskiyse. Mudurlugune mi diye sormasin bir zahmet. O zaman cok pis bozardim. Cunku resmi yazisma kurallarini coktan ogrenmeliydi

iki ay sizce yeterli değil mi? İnanın benim bu kurumda 3. yılım daha bugun hiç bilmediğim bir sey yaptım ama arastırdım öğrendim.
Müdürlüğü mü müdürlüğüne mi diye sorsam zamanında kesin kendi müdürüm bana küfür ederdi

Bence çalışma hayatından çok soğutmayın o not almıyorsa yaptığınız işleri siz not edip verin sizin yazıp vermeniz daha etkili olur diye düşünüyorum

:( tuvalete mesai bitimene on dk kala gittim diyorum ama nasıl yazayım. Al bak bunları yazacaksın diye elinde not vermek

İşi tam tersi insan yoğun olduğunda öğrenir. Hazır matbu dilekçe örnekleri çıkarıp çıkarıp önüne dosya hazırlayın şunlar böyle olacak diye, acaba özellikle yapıyor olabilir mi? İşi ne kadar geç öğrense o kadar az çalışacak. Bizde böyle tipler vardı, özellikle yavaş yapan.

iki ay sizce yeterli değil mi? İnanın benim bu kurumda 3. yılım daha bugun hiç bilmediğim bir sey yaptım ama arastırdım öğrendim.
Müdürlüğü mü müdürlüğüne mi diye sorsam zamanında kesin kendi müdürüm bana küfür ederdi
Daha gercekten cok yeni. Dogru duzgun cumle kuramayan tipleri ben de biliyorum. Yani is bile degil Turkce ogretiyorsunuz resmen.
Benim taktik su isi ogrenene kadar kiza isleri verin. Sorumluluk almayi nasil arastirmasi gerektigini ogrensin. Ama siz bi yandan isi yapin kizla ugrasip zaman kaybetmemek adina. O da zamanla gelişir. Yoksa hem ondan is gelmeyip duzeltmekle zaman kaybedersiniz hem sinirleriniz yipranir hem de iki is yapmis olursunuz.
Belki kizin arastirma yetenegi yok. Unide bunun dersi bile var cidden. Yeni nesil kopyala yapistirla odev yapiyo zaten. Ezbere. Ogrenme yok. Arastirma becerisi yok

Ben Belediye calisayiniyim
2 yil ayaklarim su toplayana kadar calistim. Siz on dk kala cikmissiniz ben aksam en erken 6 da cikmaya niyetlenir belki 6bucukta cikabilirdim ama simdi anliyorumki cok acemiymisim cok hatalarim oldu her gun bir olmaz hala cok basit seyleri saskinca karsilayabiliyoruz su donem ise baslamak icin cok zor 2 ay bence cok az ztn esnek calisma yokmu?
Siz normal gorurseniz daha kolaylasabilir belki
Dilekce yazabilir ama dilekcenin icerigi tecrubedir kritik ifadeler vardir konuya gore degisir
2 ay tecrube ve is ogrenme icin cok erken hele ki su donemde

Size öyle basit bir soru soruyorsa belki hata yapmaktan cekiniyor olabilir. Her adimina onay istiyor olabilir bu yüzden.
Biraz rahatlatin kendisini belki ise yarayabilir.. hatan varsa düzeltiriz vs gibisinden. Korkma kendine güven vsvs diyebilirsiniz

Biz mudurumle ayni anda basladik is ogreten hic kimse yoktu cok ilginc seyler bizi bulurdu iki elimiz kafamizda dusunduk bir yillikken adayken teftis verdik aday memurduk 3 hafta asker oldum ama cok sey ogrendim hayatimin sansi o mufettisti neyi dogru yaptigimizi ogretip bizi sakinlestirmisti onemli olan hatasiz olmak degil iyi niyet siz karsinizdakinin niyetine bakin kaciyormu yoksa tecrubesizmi ki 2 ay cok erken bence tecrubesiz
Ben 9 yillik memurum. 4 teftis 2 secim 1 yonetim donem degisikligi ( kayip ile supriz ) 1 darbe 1 salgin gordum

Tam bu konuyu açacaktım ki katip olan ve iş yerinde sıkıntı yasayan işi öğrenecek kimsesi olmayan arkadasın konusunu okudum.

Benim son üç haftadır sıkıntım tam tersi. Bir personel var yanımda iki ayı geçti. Tane tane saatlerce iş gösterdim hala daha saçma sapan şeyler soruyor.

Mesela müdürlüğü mü müdürlüğüne mi yazayım gibi.
Pandemi nedeniyle o kadar o kadar yogunum ki tuvalete mesai bitimine yakın gidiyorum ancak. Bi akıl sağlığı yada eksikliği yok. Karakteri düzgün bi kız. Diğer arkadaşla konuştum uyar diye. Yogunuz ondan öğrenemiyorum vs diyormuş. Diğer arkadasta sıkıntı yasıyor. O işi öğrense cok hafifleyeceğiz.

Dilekçe yazmasını istedim lisans mezunu kpss yi kazanmıs kız bana dilekçe ile ilgili soru soruyor çığlık atmamak için inanın zor durdum. Elim boş olsa her sorusuna cevap vereyim. Kalp kırmak istemiyorum ben de o yollardan geçtim ama ben ikinci haftada o işlerin hepsini yapıyor yapamadığım yerde araştırıyordum.

Hala sinirimi atamadım üzerimden çünkü onunla ilgilenmekten yanlış yaptıgı şeyleri düzeltmekten kendi işlerim o kadar birikti ki. Ve sorumluluğumda gerçekten sıkıntılı işler var.

Bu işi kırmadan dökmeden nasıl halledebilirim :KK43: Gerçekten kırıcı olmak istemiyorum ama iki ayda cok yoruldum hergün ufak bebeklerin sordugu sorular gibi onlarca saçma soru cevaplamaktan.Artık bütün gün yüzüm düşüyor.
,
Doğum iznine ayrılmadan benim yerime gelecek arkadaşa işi öğretmeye çalıştım, bir ay her şeyi tane tane böyle, zaman zaman kendi işimi eve bıraktım sırf o öğrensin diye ama sinir krizi geçirtti bana sağolsun iki hafta erken ayrıldım onun yüzünden, kendimden şüphe ettim neyi yanlış yapıyorum diye. Müdürümüz de farketmiş ben ayrıldıktan bir hafta sonra kendisini çıkartmak zorunda kaldılar, arkamdan demiş ki bana mobing yaptı bana çok baskı kurdu. Herkes her iş için uygun olmuyor, umarım en yakım zamanda çözüme kavuşur

Ben Belediye calisayiniyim
2 yil ayaklarim su toplayana kadar calistim. Siz on dk kala cikmissiniz ben aksam en erken 6 da cikmaya niyetlenir belki 6bucukta cikabilirdim ama simdi anliyorumki cok acemiymisim cok hatalarim oldu her gun bir olmaz hala cok basit seyleri saskinca karsilayabiliyoruz su donem ise baslamak icin cok zor 2 ay bence cok az ztn esnek calisma yokmu?
Siz normal gorurseniz daha kolaylasabilir belki
Dilekce yazabilir ama dilekcenin icerigi tecrubedir kritik ifadeler vardir konuya gore degisir
2 ay tecrube ve is ogrenme icin cok erken hele ki su donemde
Haklısını ama ayakları su toplayana kadar çalışsın istemiyoruz ama müdürlüğü mü müdürlüğüne mi diye de sormasın yeterli. İki ay sonra iki ay önceki anlattığım aynı şeyi anlatmak çok yorucu. Kendi işimi aksattıgım ve onun işini de ben yaptığım da ne anlamı kaldı
Sizin bahsettiğiniz çok başka

Biz mudurumle ayni anda basladik is ogreten hic kimse yoktu cok ilginc seyler bizi bulurdu iki elimiz kafamizda dusunduk bir yillikken adayken teftis verdik aday memurduk 3 hafta asker oldum ama cok sey ogrendim hayatimin sansi o mufettisti neyi dogru yaptigimizi ogretip bizi sakinlestirmisti onemli olan hatasiz olmak degil iyi niyet siz karsinizdakinin niyetine bakin kaciyormu yoksa tecrubesizmi ki 2 ay cok erken bence tecrubesiz
Ben 9 yillik memurum. 4 teftis 2 secim 1 yonetim donem degisikligi ( kayip ile supriz ) 1 darbe 1 salgin gordum

İki ay sizce müdürlü mü yazacağım abiye müdürlüğüne mi demek için erken mi.
Normalde gelmesi gereken seviyeyi bile talep etmiyorum

Haklısını ama ayakları su toplayana kadar çalışsın istemiyoruz ama müdürlüğü mü müdürlüğüne mi diye de sormasın yeterli. İki ay sonra iki ay önceki anlattığım aynı şeyi anlatmak çok yorucu. Kendi işimi aksattıgım ve onun işini de ben yaptığım da ne anlamı kaldı
Sizin bahsettiğiniz çok başka

Saskindir birde yogun ve acemisi oldugumuz bir donem o hepten yolun basinda
ben isler biraz kolaylassin diye yazdim
Bizim kuruma bilgisayari acmayi bilmeyen insanlar geldi, noldu sonra guvenlige aldilar hersey bir sekilde yoluna giriyor

Ben de sizin gibiydim ne yapacağımı bilmediğim için kabus gördüğüm geceler olurdu. Ama hiçbir zaman yanımdakine günde onlarca soru sorarak ve daha önceli günlerde sorduğu ama not almadığı yada öğrenemediği bilmiyorum sorular sormadım.

Bilmiyorum. Ben de gün boyu bilmediğim çok şey yapıyorum ama araştırıyorum mantık yürütüyorum geçmiş evraklara bakıyorum. Pandemi dönemi yüküm arttı aynı şeyleri anlatmaktan yoruldum. Bak bu üst yazı bak bu ek. Eki ekine ekle üst yazıyı ilgi tut diye sanırım 50 defa demişimdir

Belge örneklerini whatsapptan çekip atın, takılınca bunlara bak kendin bakarak öğrenirsen daha kalıcı olur deyin. Kaldı ki gerçekten daha kalıcı olur.

Dilekçe yazmasını bilmiyorsa internetten bakabilirdi. Sormak daha kolayına geliyor herhalde.

Not tutsun bir deftere dicektim ama onu zaten söyledim demişsiniz.Bu noktada biraz ciddi tonda konuşmaktan başka çare yok sanırım.En azından önceden anlattığınız şeyleri tekrar tekrar sormasa baya rahatlarsınız.Kolay gelsin.

Back
X