İş yapmaktan nefret ediyorum yerinde olsanız ne yapardınız?

Bir kere de mutfağa erkekler girip toplasın. Misafir var diye ayıplarına gidiyor! Madem o kadar ayıp, aşağılık birşey, kadın neden yapıyor?
Bugün erkeklerin günü hadi bakalım deyip geçin oturun.
Kadınlar geçip oturunca valla hiç zoruma gitmiyor ama o erkekler yiyip kalkıp "ehehe bir kahve iceriz şimdi" diyince asabım bozuluyor. Çok yanlış.
Bu düzen artık yapışmış ülkeye. Kadınların da çoğu bundan gocunmadığı gibi kendi görevleri olarak benimsemiş zaten.
O yüzden düzelmesi çok zor :kahve:

Sadece sofra toplansa iyi, bu arada da bu erkek kısmısı çayın demlenip, önlerine gelmesini beklerler, kanepede yayıla yayıla. Bizim sülalede de böyledir, zaten olmayan ev çok azdır, değil mi? Kadınlar doğuştan mutfak kölesi çünkü. Neyse... Eşimle aramızda böyle bir durum yok. En azından kendi hayatlarımızda değiştiriyoruz bu adaletsiz dayatmaları. =)

Benim anneanne babaanne halletmiş o işleri vaktiyle :)
Baba tarafı büyükleri vefat etti şimdi ama Dedem 90 kusur yaşına kadar kahvaltıyı hazırladı.
Bizim evde yapma desek bile sofradan kalkarken tabağını mutfağa taşırdı.

ara ara annemler kardeşlerle toplama geceki falan kalırlar muhabbete baba evinde.
Dedem kahvaltılarını hazırlar :) 73-74 su sıralar.
Anneanneme de her ev işinde yardım eder. Emekli olduktan sonra yemek yapmaya falan da başladı :)

Bir kaç nesil önce işin bir kısmı çözülünce bize de kolaylık oldu :))

Ama biraz da karakter meselesi. İki erkek kardeşim var, biri 6 Yaşından beri yatağını toplar, pijamalarını katlar evden öyle çıkar
Diğeri 13 yaşında, çikolata yese paketini oldugu yere bırakır. Kaldı ki yatak toplayacak...

Peki ozamn şöyle sorayım;içlerinde en genç sizseniz ve yapacak kızı filanda yoksa kimin yapmasını beklerdiniz? Sonuçta yemeklerini yiyoruz davet verilmiş,içeri geçip otursam ,koca koca kadınlar yapsa hoş durur mu ? Onada utanıyorum ama yapmakta istemiyorum.nasil olacak kendi kızı gidince bilmiyorum oof of.

hep beraber yapılabilir.

zaten biz türklerdeki 1258 kişi birden misafir etme olayını anlamıyorum.

mevzu kv olduğu için hizmet etmek gibi görüyorlar çünkü.
sapla saman birbirine karışıyor.
sofraya yardım etmek kaldırmak bulaşığı toparlamak arkadaşlarımızın evinde bile yapılması en azından teklif edilmesi gereken şeyler. kaldı ki yaşlı başlı kadından bahsediyoruz.
Yaşlı değil 50 sinde

E o kadın da o kadar kişiye yemekler hazırlıyor, siz hazırlık safhasında yoksunuz toplama safhasında yardımınız dokunsun ne olacak? Bu toplu misafir olayı herhalde her hafta olmuyordur. Ayda yılda bir bulaşıkları makinaya koymak da bu denli zor gelmesin ya

Genel olarak iş yapmaktan mı nefret ediyorsunuz? Kayınvalidede mi?
Başlığa bakılırsa, siz genel olarak sevmiyorsunuz.
Eşinize söyleyin, anneciğine bir bulaşık makinesi alsın bir zahmet.
Hiç samimi olmasak bile teklif ederiz, biz millet olarak böyleyiz.

Insan arkadasinin evine gittiginde bile yenileni icileni kaldirmaya yardim eder.yiyip icip oturmak yanlis birsey sonucta orda sizde yiyip iciyorsunuz..hic kimse severek yikamaz tabiki bulasigi ama yasli bir kadinada yedigim tabagin bulasigini birakmam.bence bu kadar biyutulcek birsey yok cok sacma

Davet edildigim yerde yardim icin danisirim, teklif ederim.
Gerek yok tesekkurler denilirse ellemem
Bazi insanlar boyledir zira bende oyleyim evimde kimseye is yaptirmam .
Kaldi ki 15,20 kisilik bulasiga giriseyim

Esimin annesi bana is yaptirmaz,ama hep teklif ederim veya bir kenardan tutarim yinede. Aynisi kendi annem icin de gecerli. Biz (yani cocuklari) toplariz. Sonucta yemekleri o yapiyor ona gitsek. Bence 15-20 kisilik bir masada erkekler de bir zahnet yardim edebilir. Bizde esim ve enistemde yardim eder. Tek basiniza yapmayin herseyi ama yardim etmek lazim. Sonucta elin evi degil.

Bu tip konularda karşılıklı anlayış önemli. Bir kişinin üstüne yıkmak yanlış, madem birlikte yenilip içiliyor herkes bir ucundan tutmalı.

Kayınvalideme gittiğimde kimse üstüme iş yıkmaz hatta yaptırmak istemezler ben kendim yardım ederim.

onlar da bana geldiklerinde yardım ederler ama ben pek kabul etmem siz oturun ben hallederim der kendim yaparım.

Bu tamamen benimle alakalı ,biraz temizlik takıntılıyım kendi evimde kendi yaptığım iş içime siniyor.

Yani karşılıklı kıymet bilmekle alakalı.

Gelini işçi gibi gören üstüne iş yıkan bir kayınvalidem olsaydı bilerek hiçbir iş yapmazdım.

Merhaba.Evliyim, 1 sene olmadı daha.birine gittiğimde hizmet etmekten bulaşık işleri yapmaktan nefret ediyorum.örnek vereyim.

kayınvalideye gidildi yemeğe 15,20 kişi varız.bu durumda toplama ,bulaşık faslının bana kalması sınır ediyor beni.kızı yanında şimdilik birlikte yapıyorız sıkıntı değil.fakat şehir dışında yaşayacak bi kaç ay sonra,ve bu işler hep bana mı bakacak ,düşüncesi bile deli olmama yetiyor ,sevmiyorum yapmayı zorla değil ya.

bir de zamanında nişanlıyken bazı hazımsızlıklar yaşandı.onlar kaynaklı eşimle çok tartıştığımız anlar oldu.sevildiğimi ta ozamndan hissedemedim hiç.
zaten yüzümede söyledi kayınvalide,kendini sevdirmeye çalışmadın diye.

ya bi insan olduğu haliyle sevilmez mi?illa bi taraflarını yırtmalımı sevilmek için,kabul görmek için ?
Şimdi bana kızının gidecek olması ve işlerin bana kalcak olması çok batıyor.belki sevildiğimi hissetsem böyle bukadr olmazdı herhalde bilmiyorum.

Onlara gidiyoruz direk daha içeri girmeden nerden geliyorsunuz,ne yaptınız nerde yaptınız niye ,daralıyorum onlara gittiğimde bu kadar detay vermek zorunda kalmaktan .ben anlatacağım kadarını zaten anlatırım ne yaptıysak nerden geldiysek geldik. herşey bukadr didik didik edilir mi ?

Böyle durum yaşayanınız var mı ?
Yaşasanız ne yapardınız?
bulaşıktı bilmem neydi bu işleri yapmasak ne olur gittiğimzde? mecburiyetimiz var mı?yapmanın içinizden hiç gelmediğini düşünerek yanıtlarsanız sevinirim .yoksa bende biliyorum birgün bende kayınvalide olucam ölmezsem.
Şuan sinirleniyorsun. Dile getirsen daha çok problem demek. Bence rahatsız olduğun muhabbetleri yapmaktansa bu tür şeylerle oyalanmak iyi değil mi senin için? Birde kaç saat oturuyorsunuz gittiğinizde?

Merhaba.Evliyim, 1 sene olmadı daha.birine gittiğimde hizmet etmekten bulaşık işleri yapmaktan nefret ediyorum.örnek vereyim.

kayınvalideye gidildi yemeğe 15,20 kişi varız.bu durumda toplama ,bulaşık faslının bana kalması sınır ediyor beni.kızı yanında şimdilik birlikte yapıyorız sıkıntı değil.fakat şehir dışında yaşayacak bi kaç ay sonra,ve bu işler hep bana mı bakacak ,düşüncesi bile deli olmama yetiyor ,sevmiyorum yapmayı zorla değil ya.

bir de zamanında nişanlıyken bazı hazımsızlıklar yaşandı.onlar kaynaklı eşimle çok tartıştığımız anlar oldu.sevildiğimi ta ozamndan hissedemedim hiç.
zaten yüzümede söyledi kayınvalide,kendini sevdirmeye çalışmadın diye.

ya bi insan olduğu haliyle sevilmez mi?illa bi taraflarını yırtmalımı sevilmek için,kabul görmek için ?
Şimdi bana kızının gidecek olması ve işlerin bana kalcak olması çok batıyor.belki sevildiğimi hissetsem böyle bukadr olmazdı herhalde bilmiyorum.

Onlara gidiyoruz direk daha içeri girmeden nerden geliyorsunuz,ne yaptınız nerde yaptınız niye ,daralıyorum onlara gittiğimde bu kadar detay vermek zorunda kalmaktan .ben anlatacağım kadarını zaten anlatırım ne yaptıysak nerden geldiysek geldik. herşey bukadr didik didik edilir mi ?

Böyle durum yaşayanınız var mı ?
Yaşasanız ne yapardınız?
bulaşıktı bilmem neydi bu işleri yapmasak ne olur gittiğimzde? mecburiyetimiz var mı?yapmanın içinizden hiç gelmediğini düşünerek yanıtlarsanız sevinirim .yoksa bende biliyorum birgün bende kayınvalide olucam ölmezsem.
Valla canım benim kaynanam dedı kı evlendıysen bunların hepsını yapacaksın sen şükret kızı sana yardım edıyor ıkı tane kızı var benden yapılı uzun boylu lise son a giden ayağına tepsi taşıyorum odaya

Back
X