• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yeri sorunu...

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Herkeze merhaba...

bu aralar iş yeri ile ilgili sıkıntım var... aslında hastalığımın artmasıyla başladı.

alerjik astım hastayım. son 1 aydır her hafta atak geçiriyorum. ve her hafta 1 -2 gün raporlu oluyorum. devletteyim onuda belirteyim. ataklarımın çoğu temizlik yapılmaması, oda parfümleri ve çeşitli kimyasallardan kaynaklanıyor... bir yere parfüm sıkılsa odaya doluyor ve ben hastayım. odam güneye bakıyor sıcaklarda aşırı derece sıcak. iş yoğunluğumuzda çok. haliyle hem stres hem bu tip etmenlerden dolayı acillik oluyorum. oradaki doktorda durumuma bakıp genelde rapor yazıyor. (hiç bir önlem almadılar, ben hizmetliye kızarken bağırırken ne oluyor diye müdür dışarı bile çıkmadı. hizmetliyede kaç defa uyardıktan sonra kızdım)

neyse bir kaç hafta önce günlü bir yazı geldi. istatistik... çoğu şey gibi bende. adil dağıtım yok. güç bela bahsettiğim işin yarısını şefimize vermişlerdi. bu birkaç hafta içinde çoğu kez acillik oldum. yani raporluydum. işte olduğum dönemdede ilk yılınkini çıkarttım. diğer yılı diğer işlerden zaman ayırıpta yapamadım (o kadar yoğunduk ki ozaman). geçen hafta yaparım diyordum gene acillik oldum. iki günde toparlanırım demiştim. 2 rapor vermişti doktor. neyse sonra cuma da hastaneye yatırdı.

bu iş pazartesiye kadar yetişmesi gerekiyordu. bende haliyle yapamadım. pazartesi günü halen rahatsız olduğum raporluydum. yapılması gerektiğini herşeyin hazır olduğunu ancak sayıların yazılacağını hastanede yatarken eşim söylemişti. pazartesi olduğunda müdür beni aradı. nerdeyse gel yap diyecekti. bende anlattım. arkamdan bir ton laf demiş. az önce öğrendim. şefi çağırmışlar yaptırmışlar bi şekilde.

perşembe işe başlayınca. eşime hastanede yatış kağıdını vermemiştim. bi şekilde bende kalmış. dün geldiğimde raporlarım sayılmış iki gün yoktun cuma dahil değil denmiş. halbuki haberleri vardı. hastanede yatıyordum. hesap sorar gibi yanımdaki memur sordu. bende yanımda eklerim dedim ekledim evrağı. müdürde sordu. onada dedim. hastanede yatıyordum dedim. haberim yok dedi. halbuki eşim pazartesi de dahil olmak üzere çoğuna söylemiş.

halbuki ben hariç diğerleri her istediğini yapar. ben hastalandım neler geldi başıma. ben iyiyken işleri yaparken böle değillerdi....

çok sinirliğim burada çalışasım yok. işi bırakmayı bile düşündüm. deli gibi çalıştım. öğle araları bile çıkmadığım oldu. ödülü bile çok gördüler. kendilerine yazdırdılar... ödülü geçtim rahatsızlığımda bunları yaptılar bana...

son sayfada yeni birşey yazdım okur musunuz?

Son düzenleme:
Devlet özel farketmiyor bazen kötü insanlar her yerde kötü
Kurum değiştirme şansınız yok mu?

Devlet özel farketmiyor bazen kötü insanlar her yerde kötü
Kurum değiştirme şansınız yok mu?

denedim. denediğim sürede bu kadar sık rahatsızlanmıyordum. hep birşekilde engellediler.. kıpırdayamadım. kurum içinde farklı müdürlüğe geçsem gene aynı olacak.

hem göndermiyorlar hemde psikolojik şiddet.

baştan alıştırdım ben. benden kaynaklanıyor. bilgisayardan iyi anlarım. formatlarım virüs temizlerim. ofis programlarınıda etkin kullanıyorum. başları sıkıştığında ellerinin altında olmalıyım. hastalanmamalıyım ama...

evdeki bilgisayarlarını bile kurardım.. ne safmışım...

öncelikle geçmiş olsun canım.

alerjik astımın yeni mi çıktı yoksa yıllardır varmıydı ?

ben 2 sene çok çektim alerjik astımdan. o ilaçlar iğneler kortizonlar mahfetti beni.

işyerinde de kimse anlayışla karşılamadı. zaten 4 kişiyiz biri bosur bosur sigara içmeye devam etti diğeri oda parfümleri sıkmaya.

ve senin gibi 2 günde bir acile gidiyordum. en azından senin müdür daha iyiymiş. benimki en son rahatsızlandığımda senelik iznini al iyileşmeyincede dönme dedi nasıl uyuz oldum.

yani işin cok zor hangi işe başvursan bu problem yakanı bırakmaz.

tabi o zamanlar psikolojik olarakta cok kötüydüm. yeni evliydim eşim ailesi falan baya yormuştu germişti beni. sonradan öğrendim alerjik astım psikolojik olarakta oluyormuş.

şimdi bile cok üzüldüğümde ağladığımda tıkanıyorum hemen.

Allah yardımcın olsun.

ben 2 sene çok çektim alerjik astımdan. o ilaçlar iğneler kortizonlar mahfetti beni.

işyerinde de kimse anlayışla karşılamadı. zaten 4 kişiyiz biri bosur bosur sigara içmeye devam etti diğeri oda parfümleri sıkmaya.

ve senin gibi 2 günde bir acile gidiyordum. en azından senin müdür daha iyiymiş. benimki en son rahatsızlandığımda senelik iznini al iyileşmeyincede dönme dedi nasıl uyuz oldum.

tabi o zamanlar psikolojik olarakta cok kötüydüm. yeni evliydim eşim ailesi falan baya yormuştu germişti beni. sonradan öğrendim alerjik astım psikolojik olarakta oluyormuş.

Allah yardımcın olsun.

teşekkür ederim. sen beni iyi anlarsın.. psikolojikte oluyor dedi. doğru ama işte streslyim. ayrıca babam yakınlarda büyük ameliyat atlattı.. ama oda iyi. babam daha iyi olduktan sonra arttı.

bu arada bebeklikten beri astımım. ancak bu kadar kötü değildim... burada işe başladım öle oldu...

psikoloğa gidiyorsun psikolojik şiddet gördüğüne dair rapor alıyorsun
bu mobbing sayılıyor
dava açıyosun herkes soğuyor
ortam süt liman oluyor
hizmetliye de güzelce anlatırsanız anlayacaktır ne demişler tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır

biz ünideyken arkadaş psikiyatriste gitmişti okulda bi hocanın psikolojisini bozduğuna dair rapor hazırlamış adam istersen bununla gidip dava açabilirsin demiş

walla çalışıyoruz iki kuruş için sosyallik için kimseye muhtaç olmamak için ama işte böyle burnumuzdan getiriyolar
yaparsın yaparsın iyi olmazsın
tek bi hata yaparsın kötü oluverirsin diğer yaptıkların hiç görülmez

Allah yardımcın olsun.

bir keresinde eve taşınacaktım. herkez evden kaynaklanıyor demişti. geçen seneki alevlenmede. taşınmadan önce müdürüm dediki "burada ölecek kalcaksın taşın".

sen nasıl düzeldin. o dönemleri nasıl atlattın.

psikoloğa gidiyorsun psikolojik şiddet gördüğüne dair rapor alıyorsun
bu mobbing sayılıyor
dava açıyosun herkes soğuyor
ortam süt liman oluyor
hizmetliye de güzelce anlatırsanız anlayacaktır ne demişler tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır

biz ünideyken arkadaş psikiyatriste gitmişti okulda bi hocanın psikolojisini bozduğuna dair rapor hazırlamış adam istersen bununla gidip dava açabilirsin demiş

walla çalışıyoruz iki kuruş için sosyallik için kimseye muhtaç olmamak için ama işte böyle burnumuzdan getiriyolar
yaparsın yaparsın iyi olmazsın
tek bi hata yaparsın kötü oluverirsin diğer yaptıkların hiç görülmez

bunu düşünmemiştim... hizmetliye güzelce anlattım olmadı, bağırdım olmadı... hatta güzelce anlattığımız zaman gidip şikayet etti..
ama bu müdürden önceki müdür. odamızı temiz görmezse alır bağırır çağırırdı. onlarda tıpış tıpış yaparlardı. şimdiki sadece benim arkamdan laf ediyor. hiç birşey umrunda değil.

bunu düşünmemiştim... hizmetliye güzelce anlattım olmadı, bağırdım olmadı... hatta güzelce anlattığımız zaman gidip şikayet etti..
ama bu müdürden önceki müdür. odamızı temiz görmezse alır bağırır çağırırdı. onlarda tıpış tıpış yaparlardı. şimdiki sadece benim arkamdan laf ediyor. hiç birşey umrunda değil.

kadrom olmadığı için bu sana dediğim psikolog raporunu ben yapamadım
ama mobbing davalarını bu şekilde açıyolar zaten
şimdi kadrom olsa eski müdürüm gitti şimdiki gayet iyi
ama eski müdür olsa ve kadrom olsa beş dakika durmam açardım o davayı
artık kabusum olmuştu rüyalarımda bile sabahlara kadar çalışıyorum hiç bişeyden memnun olmuyordu

bir keresinde eve taşınacaktım. herkez evden kaynaklanıyor demişti. geçen seneki alevlenmede. taşınmadan önce müdürüm dediki "burada ölecek kalcaksın taşın".

sen nasıl düzeldin. o dönemleri nasıl atlattın.

ilaçlarla düzeldim ve herşeyi oluruna bıraktım çünkü kendi kendimi yıpratmaya başlamıştım.

kendi doğrularımı yaptım ve kimsenin lafının altında kalmadım.

birazda gezmeye verdim kendimi. her hafta sonu biyerlere gittim bulunduğum ortamdan uzaklaştım biraz.

ilaçlarla düzeldim ve herşeyi oluruna bıraktım çünkü kendi kendimi yıpratmaya başlamıştım.

kendi doğrularımı yaptım ve kimsenin lafının altında kalmadım.

birazda gezmeye verdim kendimi. her hafta sonu biyerlere gittim bulunduğum ortamdan uzaklaştım biraz.

bende deniyeyim. teşekkürler.

inanın eğer kpssle atanmamış olsam bir dakika durmazdım. istifa ederdim. şükür eşimin işi iyi ancak ben evde duramam... temizlik yapamam.. tekrar ales için ders çalışsamda üniversitede hoca olabilirmiyim.. düşünmüyor değilim aslında...

birşeylere karar versem net... kurum değişikliğimi? tekrar denemek. sendikasızım belki sendikalardan birine üye olupta...

yada alese çalışıp sınava girmek...

uff ya böle çok zor...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar...

ben burada çalışmak istemiyorum artık... birşeylere başlıyacaktık eşimin işi yoğunmuş ilgilenemiyor...

neyse bu olanlardan açıldı konu... yanımdaki diğer memur bayan. (kendine abla diyorum). bu gün bana laf arasında. ben hakkımla kazanıyorum parayı. kimseyede iş bırakmadım... deyip başka şeyler dedi. beynimden vuruldum....

neden ben hastaydım be kadın. keyfimden gelmemezlik yapmadım. keyfimden o iş kalmadı... tam birşeyler diyecektim ki dinlemedi bile...

ben burda çok sıkıldım....

Back
X